Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-04-07, 10:35 PM   #176
pwacock
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
其實打爆左好耐
有少少心得
想升小真真level
我多數用炒飯第一關
又快又易打

之後炒飯仲勁到飛起
一打target的關一定揾佢

如果打ms就揾阿斯蘭
較格鬥魂

之後D關行行企企都可以過曬^^
pwacock 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-07, 05:32 PM   #177
kalokkwong
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: pwacock 查看文章
其實打爆左好耐
有少少心得
想升小真真level
我多數用炒飯第一關
又快又易打

之後炒飯仲勁到飛起
一打target的關一定揾佢

如果打ms就揾阿斯蘭
較格鬥魂

之後D關行行企企都可以過曬^^
第一關協力定對決!?
kalokkwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-07, 10:26 PM   #178
pwacock

引用:
作者: kalokkwong 查看文章
第一關協力定對決!?
梗係栛力啦
舊 01-06-07, 02:40 AM   #179
Irwin
God of Gamer
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
新手再發問:

請問人物 + FAITH的MISSION總數量有多少?
(現在已CLEAR的MISSION總數為270,包括各人物和FAITH M1-M16、M18-M19)

還有FAITH MISSION 17 "希望と絕望と" 該如何打?
現在只差這一個過不了,每次一開場都很快被SF和天意的一堆浮游炮打中再連死 囧rz

*目前可用的人物最高為路人真(47)、伊煞古(37)、大魔王(34)

此篇文章於 01-06-07 02:43 AM 被 Irwin 編輯。
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-07, 08:51 AM   #180
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: 真仔 查看文章
打紅西x3 我係用炮i 拉打
前日升爆某人好感過左...
雖則某人既出場只是被秒殺用 ...

和其餘兩娘的第3關相比真係...[協力更加唔洗講@@]

舊 01-06-07, 09:23 AM   #181
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Irwin 查看文章
新手再發問:

請問人物 + FAITH的MISSION總數量有多少?
(現在已CLEAR的MISSION總數為270,包括各人物和FAITH M1-M16、M18-M19)

還有FAITH MISSION 17 "希望と絕望と" 該如何打?
現在只差這一個過不了,每次一開場都很快被SF和天意的一堆浮游炮打中再連死 囧rz

*目前可用的人物最高為路人真(47)、伊煞古(37)、大魔王(34)
第一架真-坦克, 第二架魔王既突擊免費大魔
坦克對sf意外地好用bbb (我打左1/3 sf既hp先爆)
仲有要識拉打同搵增援做肉盾

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-07, 05:29 PM   #182
囧黃金異族囧
Junior Member

註冊日期: Dec 2006
我個阿斯蘭佢去左幫雞拉
我升佢個好感度去到最高
佢會唔會返黎幫我
囧黃金異族囧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-07, 05:45 PM   #183
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: 囧黃金異族囧 查看文章
我個阿斯蘭佢去左幫雞拉
我升佢個好感度去到最高
佢會唔會返黎幫我
有D版會有可能。
有一版是要打"自由"和"正義",即是打大魔王同阿濕男2個部機便算過版
但打打下突然阿濕男反逆了幫忙打大魔王…同場即時出多一部電腦的"正義"
2部都打爆便過版了
舊 01-06-07, 05:46 PM   #184
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: leotam3 查看文章
第一架真-坦克, 第二架魔王既突擊免費大魔
坦克對sf意外地好用bbb (我打左1/3 sf既hp先爆)
仲有要識拉打同搵增援做肉盾

都係過不了 囧rz
究竟有幾多部敵機要打的?
舊 01-06-07, 06:03 PM   #185
leotam3

引用:
都係過不了 囧rz
究竟有幾多部敵機要打的?
第3部就係你用既第一部機, 所以越平越好
(坦克....3炮死)

lv47 destiny(真) 都係3~4槍死, 你唔拉打一定死

http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
舊 01-06-07, 07:50 PM   #186
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
第3部就係你用既第一部機, 所以越平越好
(坦克....3炮死)

lv47 destiny(真) 都係3~4槍死, 你唔拉打一定死
明解了~成功過到,不過不是用坦克,是用豆鎗步兵,都是一樣平,但機動性好得多 

開出了M20 P.L.U.S.… 一堆神風自爆神盾… 一被夾就死

用LV49路人真迪士尼一鎗打落去差一點點(一條幼線)才爆…可能升到LV50就可以一鎗一隻?

不過都係捱唔到古魯謝出來就被夾死了 囧rz
舊 01-06-07, 09:31 PM   #187
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
明解了~成功過到,不過不是用坦克,是用豆鎗步兵,都是一樣平,但機動性好得多 

開出了M20 P.L.U.S.… 一堆神風自爆神盾… 一被夾就死

用LV49路人真迪士尼一鎗打落去差一點點(一條幼線)才爆…可能升到LV50就可以一鎗一隻?

不過都係捱唔到古魯謝出來就被夾死了 囧rz
總算全MISSION CLEAR了

自己回答,給未過的人參考

把路人真升到LV50後,用迪士尼就可以一鎗打爆一隻神風自爆神盾高達
然後敵人會出三隻迪士尼
全打爆後古魯謝會開天意出來,同時有另一隻天意出來
只要打爆古魯謝那隻就完成

再來便是挑戰CHALLENGE MODE了…
舊 01-06-07, 10:28 PM   #188
pwacock

引用:
總算全MISSION CLEAR了

自己回答,給未過的人參考

把路人真升到LV50後,用迪士尼就可以一鎗打爆一隻神風自爆神盾高達
然後敵人會出三隻迪士尼
全打爆後古魯謝會開天意出來,同時有另一隻天意出來
只要打爆古魯謝那隻就完成

再來便是挑戰CHALLENGE MODE了…
呢關講真有小小難
個隻天意係咁放仔
要避又要打人
都唔係幾易

不過最難都係和黑色天使的邂逅個關
個時唔知D lv.用緊做乜
結果20 lv.的小真真打左廿幾三十次都過唔到
舊 01-06-07, 10:31 PM   #189
leotam3

引用:
作者: pwacock 查看文章
呢關講真有小小難
個隻天意係咁放仔
要避又要打人
都唔係幾易

不過最難都係和黑色天使的邂逅個關
個時唔知D lv.用緊做乜
結果20 lv.的小真真打左廿幾三十次都過唔到
lv50 destiny 打卒仔天意咪又係3~4槍死a
我打左1次就過到, 淨係俾d神盾夾中一次
但係你地知唔知爆seed可以彈番出來a?

あやかし陰陽録討論區
舊 01-07-07, 12:20 AM   #190
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
知道,在這之前無意中試到的 
但係,當爆了一次種後又被夾到無種再爆就… 

剛剛用觀星者打贏了challenge的A路線,但係人物圖冇多到果兩個駕駛員…
走去看wiki才知要在arcade使用完成才會有
舊 01-07-07, 12:57 AM   #191
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
SEED的時候 已經可以了~有什麼問題?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-07, 02:06 AM   #192
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDinmhrka0830
XBox Live Gamertag等人施捨...
引用:
爆seed受身=基本常識
NoxHY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-07, 02:35 AM   #193
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: Hyegun 查看文章
爆seed受身=基本常識
咁可能有人唔知

提下又冇害既

好多人都唔知炮西豆係用bc 唔係ab啦

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-07, 03:08 AM   #194
kerto
Senior Gamer
S.E.E.D.

唔知點解我覺得最難係戰場之女神......
完全唔知應該點打..
打左好多次...
最後近身狂放導彈險勝...
有冇人有心得~
kerto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-07, 03:10 AM   #195
kerto
S.E.E.D.

引用:
作者: 真仔 查看文章
咁可能有人唔知

提下又冇害既

好多人都唔知炮西豆係用bc 唔係ab啦
呢個真係...
我第一次用既時候都係咁ab
心諗...
(E?同普通頭砲既有咩分別!?點解d人話佢d豆勁!?)
後來睇攻略先知
之後就變左我用既機之中最易爆destiny既機...
舊 01-07-07, 07:57 PM   #196
kerto
S.E.E.D.

爆左plus
令我懷疑GH呢一招唔係BUG....
如果冇GH打一個月都肯定爆唔到~
舊 01-07-07, 11:56 PM   #197
肥陸行鳥
Eternal Flame™
↓壓倒的存在感

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
我爆機果陣最高lv都係得25...都唔知點解可以升到lv40以上...

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 12:05 AM   #198
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
其實打自爆神盾,後step咪得囉

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 12:11 AM   #199
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: sugihara 查看文章
其實打自爆神盾,後step咪得囉
我試過第一隻正面夾中...
爆seed..第二隻後面夾的..... 一紅lock就夾..真係準

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 12:11 AM   #200
休伯利安
Crazy Gamer
Holly the legend

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: kerto 查看文章
唔知點解我覺得最難係戰場之女神......
完全唔知應該點打..
打左好多次...
最後近身狂放導彈險勝...
有冇人有心得~
打左5,60次,唔知算唔算心得gei心得:
一開始企定核彈x2 +飛彈x12 送曬俾波鞋
之後會有f.im 出場,green lock之前仲可以俾多粒核彈波鞋
之後果粒就俾f.im (應該佢仲未飛到附近) , 不過唔會中正,反正d爆風波及到已經有賺~
再截擊粒核彈(係友方艦附近 + red lock飛彈一定射得中)
之後對付f.im , 引佢用格再step 飛彈x2(down) -->後step + 跳 + 核彈 , 好爽
要經常留意有無敵人gei核彈 , 擊破最優先
第2架ms時都一樣打法
記得核彈 > ms > 波鞋 , 再練番2,30次就一定無問題

Aramary(??? Tailor only)
休伯利安 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:10 PM

手機版 | APP版