Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 294 694 744 784 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 804 844 894 1294 1794  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
鐵之侍 04:32 PM 08-13-16
剛才打山洞的嵐級,隻眼球BOSS居然給我寶具2的阿周那即死幹掉
gingq7 04:36 PM 08-13-16
修女的 水辺の聖女 話唔會實裝, 但又拎出黎用

瑪麗的寶具 愛すべき輝きは永遠に 都係話唔會用, 但而家又拎出黎

另外...

小玉有玉天崩, 月神有...

小嘉 05:03 PM 08-13-16
作者: 蛋撻王子:
淨係為左個活動
依家我先衝番羅賓70 海叔80 貝叔80

無諗過會用到咁徹底

我暫時仲打得好初段
唔知仲有冇人要升埋

不過目前比較多既聲音係升羅賓(或藤太)去打食材

※編輯補充番
我諗野方式比較舊派
唔係建議各師兄特登去升海叔同貝叔
只係自己鐘意有隻狂戰士跟身咁解
唔係呀
升狂戰士幾好
恰唔到屬就要用狂戰士打架啦
木鐵石我3隊都用狂戰士做主力
蛋撻王子 05:05 PM 08-13-16
瑪爾大個句就可圈可點D
但瑪莉同月神話"基本唔會用"嘛

姐係可以期待月神再以另一個姿態再黎

話說
水著活動推出一段時間
雙子既評價愈黎愈高

修女既水邊限定我之前真係無留意
咁既地域setting真係好無言

雖然明個用意
但用起上黎好麻煩姐....

有d唔開心
小嘉 05:08 PM 08-13-16
其實d 水著都係J圖多個實用性
但有L狐用都應該好過用布姐
暫時睇好似得水槍王同雙子勁
我想抽下水槍王但都知無可能中

另法老金同船長邊個勁d
蛋撻王子 05:10 PM 08-13-16
作者: 小嘉:
6其實d 水著都係J圖多個實用性
但有L狐用都應該好過用布姐
我想抽下水槍王但都知無可能中

另法老金同船長邊個勁d
聽講齊隊法老金勁d
但船長就易carry同配隊d

而且法老金要滿技都咪話唔容易..
比較高階向

我個人黎講抱住隻寶2船長已經心足了
唔追求法老金
小嘉 05:13 PM 08-13-16
法老金升技係咪要用新料
鐵之侍 05:14 PM 08-13-16
法老金是打BOSS用,船長是打體用,各有千秋啦

法老金升技係咪要用新料
YES,不過最少應可升到靈基6(有蛇眼的話)
小嘉 05:18 PM 08-13-16
另問,清姬頂唔頂到布姐個位?
Bahamut 05:28 PM 08-13-16
活動故事線打完
請問農鐵 石 木材, 打山地嵐級定個別地點嵐級較抵?
鐵之侍 05:41 PM 08-13-16
另問,清姬頂唔頂到布姐個位?
又是各有各優點吧,當然布姐會勁一些,但清姬優點是寶具和技能有異常(雖然第3技是雙刃劍,和狂版一樣對敵人降防加攻),最少4星鎗暫時最強應是她了

作者: Bahamut:
活動故事線打完
請問農鐵 石 木材, 打山地嵐級定個別地點嵐級較抵?
如果沒時間可以打山,但最好當然還是集中打一個專出的地點,像我今天弄了一輪石和木已達標了(因為我不換棋子,如果也要當然沒那麼快)

當然因為木和石的禮裝夠多也是原因(我試過一場打到2百多),不過我只有一張鐵配合有鐵加成的角色,打山洞嵐級起碼也能打110件出來

還有今天也算好運數個地方偶然也出蟹,打到一些貝殼出來
stcdavidhk 05:45 PM 08-13-16
清姬lv90好似都唔過萬攻...(純基本白值)
gingq7 06:17 PM 08-13-16
清姬紅卡太破格(狂化EX+6hit),所以atk白值低可以理解,實際上唔差 (lv90 atk9874 加狂化EX 12%後= 11058多過李書文的10666)
4星槍計,李書文有星的情況下,一回合爆發可以贏清姬,但總體上我同意鐵大說她是4星最強槍

p.s. 布姐atk 11432, 其實唔高得過清姬好多, 但技能上清姬佔優,
再計埋布姐有愛人特攻, 總體上我覺得2隻差唔多
蛋撻王子 06:40 PM 08-13-16
弓雙子真係愈睇愈正
個下回馬槍好正

有能力其實都應該要寶2佢
Bahamut 06:46 PM 08-13-16
弓雙子同水槍青NEET都係弓單體寶具
而家隻GAME既單體寶具弓英靈本身唔多 (5星只有月神係單體)
如果雙子同水槍青NEET寶具至少2以上, 再用聖杯升到90, 都可算係弓有力既英靈

而家泳裝角既寶具倍率都偏低.... 遲D應該要有寶具任升番卦...
gingq7 07:02 PM 08-13-16
寶具任?
沖田, 布姐, 嫁王, 劍式, 天草, 南丁, 黑狗, 伯爵, 黑貞, 成堆仲係度排緊隊
最耐的沖田等了9個月都未有
stcdavidhk 07:07 PM 08-13-16
其實照計係咪應該18/8出後半抽角呢
gingq7 07:15 PM 08-13-16
作者: stcdavidhk:
其實照計係咪應該18/8出後半抽角呢
第二部は8月22日(月)より開始予定です。 

不過確實無寫過第二部卡池幾時開, 我都好想快d有得抽
stcdavidhk 07:23 PM 08-13-16
作者: gingq7:

咁之係話....第一部8月31日完但第二部應該9月完!?(最初以為31號係完晒2部...)
gingq7 07:31 PM 08-13-16
咁之係話....第一部8月31日完但第二部應該9月完!?(最初以為31號係完晒2部...)
確實係31號完晒

イベント開催期間◆
2016年8月11日(木) 19:00~8月31日(水) 13:59まで (予定)

8月22日係剛好一半
大破人間 07:33 PM 08-13-16
應該都係31日完哂
gingq7 07:41 PM 08-13-16
我意思係
event第二部8月22日開始
但卡池第二部無寫過幾時開始

其實我想佢早d開卡池第二部, 跟住最尾一星期每一隻獨立UP一日.....咁就皆大歡喜
newb 07:43 PM 08-13-16
修女的 水辺の聖女 話唔會實裝, 但又拎出黎用

瑪麗的寶具 愛すべき輝きは永遠に 都係話唔會用, 但而家又拎出黎

另外...

小玉有玉天崩, 月神有...

瑪麗o個個水著版變左件衫

仲有好多FGO新登場人物係設定集依加講有多過一個寶具
隻game內一個角色得一種用實在可惜 (雖然可以不斷出另一個版黎搶錢…)
蛋撻王子 07:45 PM 08-13-16

好想快d抽第二波
隻隻都好想要

尤其係鐵拳修女
gingq7 07:54 PM 08-13-16
鐵拳修女技1和技2咁廢, 技3應該可以期待
最理想應該係一個帶負面效果的破格複合技能(類似L狐的技3), 然後可以用 天性之肉体(海)解 (對自身賦予弱體無效狀態(1次))
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 294 694 744 784 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 804 844 894 1294 1794  ... 最後

返回主題版面