Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-02-19, 03:44 PM   #1926
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
港難當前, 大家以和為貴.

舊 09-02-19, 03:50 PM   #1927
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
你覺得我好驚咩a

而家只係提多左唔好打犯法野,因為而家真係可以以言入罪

好多野可做不可說的
由手機版發出
吓,邊個位犯法?
提點吓

我明你的好意,
但我就覺得唔應該成日自我審查,自亂陣腳囉。

舊 09-02-19, 03:57 PM   #1928
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
你嗰句冇問題,我只係想講呢兩個月舉手機拍都會比人問候時你仲長時間開cam就係有d危險
當然見有突發事舉機拍就比較無問題

至於咩唔好講。。。例如嗰d叫人去非法集會嗰d就唔好講。。。咁囉
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 04:05 PM   #1929
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
引用:
作者: 小草 查看文章
不過真係要拆下點攪落去
現在每次消費幾10個勇士,甚至過百,唔係好掂
成個運動係靠勇武係前面,先迫到對方錯,才有文宣
如果得番和理非,我覺得會行番2014條路

開源節流
點先可以讓多啲人進化成勇武
點減少被拉
和理非主打,快閃勇武,保護戰力,持續抗爭
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 04:24 PM   #1930
chitkan

睇下張KIN中今日聲明

此篇文章於 01-09-20 04:50 PM 被 chitkan 編輯。
舊 09-02-19, 04:30 PM   #1931
wing
格鬥低手

引用:
作者: chitkan 查看文章
最緊張呢就得塊紅布
你估人地似果D偽進雜差咩. 佢好尊重上司架.

舊 09-02-19, 04:33 PM   #1932
chitkan

呢度唔是Cosplay同人區?
好似click錯post
舊 09-02-19, 05:05 PM   #1933
wing
格鬥低手

引用:

呢度唔是Cosplay同人區?
好似click錯post
依家Cosplay應該可以貼去任何區喇.

舊 09-02-19, 05:24 PM   #1934
chitkan

話時話你地覺唔呢兩日fb多左好多網軍?
仲有d藍絲短片响贊助廣告度彈左出黎
講埋d咩反送中係被洗腦,香港通脹同樓價高係美國搞出黎云云
感覺大陸泵行水黎維隱
加上今日D犬連D學生同校友去食午餐都十幾隻防暴圍間餐廳,仲有好多周街亂逗人,班犬已經九唔搭八乜都圍一餐
似乎上面落左命令要九月頭壓制場運動唔好比佢延續到10月
舊 09-02-19, 05:29 PM   #1935
wing
格鬥低手

引用:
似乎上面落左命令要九月頭壓制場運動唔好比佢延續到10月
睇警方831同901的行動, 咁樣估好合理.

舊 09-02-19, 05:36 PM   #1936
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
你越做得多野運動越能夠延長
唔係popo攪事,我相信和理非一早已經厭倦一早已經唔支持進取示威
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 05:44 PM   #1937
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
想問問,學校內撚狗仔女既情況多數係咪唔會見光?

無任何新聞好似好和平咁
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 05:48 PM   #1938
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
想問問,學校內撚狗仔女既情況多數係咪唔會見光?

無任何新聞好似好和平咁
由手機版發出
香港啲學校無野叻,滅聲分分鐘仲熟手其他過國家級情報網
除非死人重傷,如果唔係唔會有新聞
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 05:50 PM   #1939
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
16 被告全被控暴動罪 包括社工陳虹秀、一朝鮮人

警方反對民陣 831 遊行申請,市民自發於多區示威最終演變成警民衝突,警方晚上於銅鑼灣拘捕多人。其中16名當晚於銅鑼灣被捕人士,今午於西九龍裁判法院提堂。16 名被告全部被控一項暴動罪,其中包括經常在現場勸喻警方減慢推進的社工陳虹秀。

其中一名被金君卿,33 歲,是朝鮮人籍人士。

案件原定 2 時半於西九龍裁判法院第一庭提堂,惟至開庭,控方仍未向法庭遞交控罪文件,警方亦未將多名被告帶到法庭,辯方律師透露,他們2時15分曾接獲被告電話,表示他們仍然在新屋嶺扣留中心。

羅德泉主任裁判官對此表示不滿,他批評控方準備不足,又質疑為何法庭今早 11 時已接獲提堂通知,控方仍未能趕及 2 時半開庭。

不過控方表示,控方希望案件能在今日下午提堂,但案件是否能準時開庭,則要視乎被告是否已被帶上庭。羅德泉將案件押後片刻再訊。
金仔表示:
由手機版發出
舊 09-02-19, 05:54 PM   #1940
chitkan

佢好危險喎
判入既話,坐完監,簽證到期,返到北韓,雜種拍拍膊頭,金仔:犬決
舊 09-02-19, 05:55 PM   #1941
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
金仔表示:
由手機版發出
朝鮮籍人士?

舊 09-02-19, 05:56 PM   #1942
wing
格鬥低手

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
由手機版發出
唔懷疑. 做慣做熟.

成日都話, 校內欺凌出現左咁多年, 學生被欺凌到自殺死左都唔係未試過, 係有D人突然關心咁姐.

舊 09-02-19, 05:57 PM   #1943
chitkan

網上消息:「律師表示警方搞錯第二被告國藉為朝鮮」
舊 09-02-19, 06:01 PM   #1944
wing
格鬥低手

引用:
網上消息:「律師表示警方搞錯第二被告國藉為朝鮮」
搞錯韓國做朝鮮定係點?

舊 09-02-19, 06:26 PM   #1945
chitkan

欺凌狗仔女未聽倒
但連登已有post講d教畜欺凌罷課既學生
舊 09-02-19, 07:16 PM   #1946
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
由手機版發出
咁撚狗仔戰果只可以 follow LIHKG 同 TG
由手機版發出
舊 09-02-19, 07:59 PM   #1947
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: wing 查看文章
搞錯韓國做朝鮮定係點?
幾個 source 證實金仔子民
由手機版發出
舊 09-02-19, 08:24 PM   #1948
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
真係北韓就冇問題啦大家自己友
你五馬分屍金仔都歡迎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 10:11 PM   #1949
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
欺凌呢家野點會擺明車馬欺架.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 11:22 PM   #1950
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
路透: 擠牙膏???略懂略懂

===============
路透社:林鄭月娥稱若有選擇會辭職

https://news.mingpao.com/ins/%E6%B8%...BE%AD%E8%81%B7

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:45 AM

手機版 | APP版