Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-02-19, 12:26 PM   #1901
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: wing 查看文章
最合理諗法係: 差人卧底帶汽槍.
但事實又係開左真槍 wor

由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 12:30 PM   #1902
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

由手機版發出
如果開左真槍, 咁更加唔駛諗係咩人了.

舊 09-02-19, 12:36 PM   #1903
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
政府真係好驚三罷, 今朝係咁搞學校
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 12:58 PM   #1904
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: cat722 查看文章
政府真係好驚三罷, 今朝係咁搞學校
由手機版發出
我覺得係恐嚇多過驚

上班族就白色恐怖
中學既去學校點相嚇下
得番班大學出黎,拉埋
10月1日就開開心心齊國興

舊 09-02-19, 01:02 PM   #1905
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
十一會平靜妄想啦
後生唔怕嚇
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 01:18 PM   #1906
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩太子 MTR 有個男仔校服白衫白褲,頭部受傷包左帶,由職員推輪椅。

今日 so far 無乜新聞住,唔知關唔關事。
由手機版發出

此篇文章於 09-02-19 02:14 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-02-19, 01:25 PM   #1907
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
【張司長話絕對冇人死】

全文:https://www.post852.com/?p=284927

前晚警方進入太子站作拘捕行動,期間曾經在車廂向乘客揮動警棍和噴胡椒噴霧,其後又阻止記者拍攝,網上有傳當晚有人死亡。政務司司長張建宗今日聯同3個局長見傳媒時澄清,根據醫管局的資料,當晚送院的傷者有46人,19個仍然留院,5個情況嚴重,其餘情況穩定。

他強調,送院的傷者全部都生還,「絕對冇一個人係死亡嘅」,希望大家不要誤信謠言,認為謠言「幫唔到件事」,並譴責造謠者。

至於會否動用《緊急法》處理香港當下亂局,張建宗指政府正以開放態度,檢視有甚麼香港法律「可以用得著」,幫助到警方的工作。他稱,政府使用的手段一定要合法、合理、合情,並由香港的整體利益出發。

#852郵報 #太子站 #張建宗 #醫管局
即係有人死啦
由手機版發出
舊 09-02-19, 01:26 PM   #1908
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

不過真係要拆下點攪落去
現在每次消費幾10個勇士,甚至過百,唔係好掂
成個運動係靠勇武係前面,先迫到對方錯,才有文宣
如果得番和理非,我覺得會行番2014條路

開源節流
點先可以讓多啲人進化成勇武
點減少被拉

舊 09-02-19, 01:38 PM   #1909
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
即係有人死啦
由手機版發出
果晚封西九有傳增加人手,就搞單太子出黎
可能班友直接去左處理太子單野,搞到死人真係不意外
不過真係死無對証,叫有良心既看到的話出黎講,我覺得真係死人
根本就唔會經任何唔信得過既人手

這是我個人看法
死人又點,除左新聞價值高左之外,會有更多人變勇武?政府會跪低?
使用過度武力,無差別打人,打到無知覺,這些都是事實,為什麼不煲大這些,用時間去查有沒有人死,一日無屋企人站出來話失蹤,一日討論都係無意義

此篇文章於 09-02-19 01:44 PM 被 小草 編輯。
小草 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 01:40 PM   #1910
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:

由手機版發出
維園隻鬼有乜裝備最快要等今日四點記者會之後至會爆光?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 01:42 PM   #1911
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
岩岩 MTR 有個男仔校服白衫白褲,頭部受傷包左帶,由職員推輪椅。

由手機版發出
今次又邊個站?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 01:53 PM   #1912
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇到HOCC同lihkg果邊講大埔孔教學院大成何郭佩珍中學,
個校長梁秋雲係一段流出的錄音入面提到會交罷課學生數字(名單?)給教育局,
仲話間間學校都有…
(其實應該係放係袋偷拍的影片,只係大部份時間全黑畫面。)

講到無自由選擇點罷課同發聲,
唔滿意就唔好係度讀書,咁去威嚇自己的學生…

有無版友係大埔聲援? 最少都轉貼比多d人知呢件事~!

急!大埔富善邨何中校長 聲稱會將罷課學生資料交給教育局 已fact check | LIHKG
https://lihkg.com/thread/1530398/page/1

傳大埔何郭佩珍中學罷課學生被困演講廳 副校長:學生於演講廳內觀看新聞片段

https://topick.hket.com/article/2442...89%87%E6%AE%B5

反修例風波持續兩個多月,多間學校於開學日舉行罷課活動。今日大埔孔教學院大成何郭佩珍中學被指約有一百名參與罷課的學生被禁止離開學校演講廳,網上今早亦流傳一段錄音,錄音內一名疑似校長的女士指將會將罷課名單交予教育局,學生則擔心會被追究。校方及後澄稱沒有禁錮學生,學生的個人資料不會被交予相關部門,只會呈交罷課人數。

網上流傳的錄音,被指是校長梁秋雲的聲音,内容為校方安排參與罷課學生留在校内演講廳,並強調學生從來沒有自由選擇在哪裏上課,

你入到嚟呢間學校,你有冇權選擇邊個老師教,有冇權選擇你喺邊班,從來都冇自由選擇架。

錄音內的女士又指:

如果你覺得你要有自由嘅話,你唯一嘅係唔做呢度嘅學生。

錄音亦提到校方會呈交罷課人數予教育局,「教育局有個指引嘅,要求我哋交個數目上去嘅,咁我哋交個數目上去,就係咁」,又補充「間間學校都有架」。

TOPick記者向孔教學院大成何郭佩珍中學查詢,副校長澄稱並非禁錮學生,而是安排罷課學生留在演講廳,觀看一些新聞片段,而學校會根據指引,將罷課學生數目上交教育局。

校方澄稱不會將學生的個人資料交予相關部門,校方又表明立場,堅決反對罷課,至於參與罷課學生會否被視作曠課處理,校方表示會再作相討。被問到錄音是否校長本人,校方沒有回應。

學生於中午12點陸續下課,有大批示威者聚集在學校門外,呼叫口號,要求校方回應事件。

https://www.facebook.com/groups/TaipoTaipo/

此篇文章於 09-02-19 02:05 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 02:10 PM   #1913
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
學生請假一向都要交上教育署架啦又唔係宜家既事

無合理理由/家長通知/病假紙而缺席就叫曠課,要記缺點架

當然,自由既大學生同大專生另計

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 02:13 PM   #1914
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Tano 查看文章
今次又邊個站?
打漏,太子

唔洗 fc,我本人見到
由手機版發出
舊 09-02-19, 02:16 PM   #1915
IDGAF
The One

引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
學生請假一向都要交上教育署架啦又唔係宜家既事

無合理理由/家長通知/病假紙而缺席就叫曠課,要記缺點架

當然,自由既大學生同大專生另計
如果係你講到咁平常的事,就唔會有人關注啦~!

此篇文章於 09-02-19 02:20 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 09-02-19, 02:18 PM   #1916
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 小草 查看文章
果晚封西九有傳增加人手,就搞單太子出黎
可能班友直接去左處理太子單野,搞到死人真係不意外
不過真係死無對証,叫有良心既看到的話出黎講,我覺得真係死人
根本就唔會經任何唔信得過既人手

這是我個人看法
死人又點,除左新聞價值高左之外,會有更多人變勇武?政府會跪低?
使用過度武力,無差別打人,打到無知覺,這些都是事實,為什麼不煲大這些,用時間去查有沒有人死,一日無屋企人站出來話失蹤,一日討論都係無意義
無咁複雜既

以往績計,張建宗話係既多數唔係,話唔係既多數係。

就咁姐。
由手機版發出

此篇文章於 09-02-19 02:22 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 09-02-19, 02:19 PM   #1917
IDGAF
The One

引用:
岩岩太子 MTR 有個男仔校服白衫白褲,頭部受傷包左帶,由職員推輪椅。

由手機版發出
引用:
作者: Tano 查看文章
今次又邊個站?
引用:
打漏,太子

唔洗 fc,我本人見到
由手機版發出
由手機版發出?
圖片…圖片…圖片,THX~!

舊 09-02-19, 02:19 PM   #1918
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

由手機版發出
舊 09-02-19, 02:19 PM   #1919
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
由手機版發出?
圖片…圖片…圖片,THX~!
無,太快,我趕緊時間。
由手機版發出
舊 09-02-19, 02:26 PM   #1920
IDGAF
The One

引用:
無,太快,我趕緊時間。
由手機版發出
So sad…
呢排我隨身都帶住GoPro係身,有事拍片事後cap圖。

舊 09-02-19, 02:31 PM   #1921
david
The One

註冊日期: Mar 2002
我之前都講過O下,而家對家根本就無底線,仲要有重課裝備,可以O既話真係隨身帶定眼鏡CAM或針CAM,隨時拍底突發情況,除佐自保,或者仲可以幫到其他人。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 02:41 PM   #1922
IDGAF
The One

引用:
作者: david 查看文章
我之前都講過O下,而家對家根本就無底線,仲要有重課裝備,可以O既話真係隨身帶定眼鏡CAM或針CAM,隨時拍底突發情況,除佐自保,或者仲可以幫到其他人。
我最先接觸到呢個睇法,
係睇Netflix一個清談節目講的,
既然美國當地警方已經有隨身鏡頭撐自己執法有幾正確的時候,
市民都應該做返相同的事保障自己的權力

眼鏡或針孔鏡頭咪屈你偷拍女人心口/裙底囉 ,
大大個放係胸口同手臂比對方睇到有鏡頭先啱~!

此篇文章於 09-02-19 02:46 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 09-02-19, 02:57 PM   #1923
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
>>大大個放係胸口同手臂比對方睇到有鏡頭先啱

呢個未開機已經會先比自己友圍
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-19, 03:19 PM   #1924
IDGAF
The One

引用:
作者: J+1 查看文章
>>大大個放係胸口同手臂比對方睇到有鏡頭先啱

呢個未開機已經會先比自己友圍
由手機版發出
其實佢個設計係易拆式的,
幾因應情況先拎出嚟拍都得。

拍的時候亦可以set邊拍邊有閃燈示意宜家拍攝中,
我早前係海洋公園試機都係咁拍,
無人表示過不安,
我相信正常人會知咩情況用人哋唔會反感。

其實你乜都驚一餐,不如呢排唔好上網留低咁多數碼足跡啦~!

舊 09-02-19, 03:34 PM   #1925
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
你覺得我好驚咩a

而家只係提多左唔好打犯法野,因為而家真係可以以言入罪

好多野可做不可說的
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:31 PM