Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-27-19, 11:30 AM   #1701
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
dllm條爛鬼燈柱爛左就痛心
死左果6個當臭4

舊 08-27-19, 11:45 AM   #1702
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我無諗到佢會咁緊張破柱…

林鄭﹕拒獨立調查非因警隊抗拒 重申不接受民間訴求 智慧燈柱被毁感痛心
https://thestandnews.com/politics/%E...7%9B%E5%BF%83/
真係豬到冇人信...以佢o既頭腦, 真係唔知條柱俾人check到有cam同埋同大陸天網有關, 對政府來講係幾大鑊的一件事 .

舊 08-27-19, 12:14 PM   #1703
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
獨立後陸軍 HQ 一定係黃大仙
由手機版發出
單一戰力計黃大仙肯定TOP3

九龍灣以為"網球王子"已經夠勁

點知原來重有位"好球猛男"

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-19, 12:20 PM   #1704
wing
格鬥低手

引用:
作者: Tano 查看文章
單一戰力計黃大仙肯定TOP3

九龍灣以為"網球王子"已經夠勁

點知原來重有位"好球猛男"
期待下次有甲子園級高手擊出全壘打
打番俾投手都唔拘

舊 08-27-19, 12:30 PM   #1705
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: wing 查看文章
真係豬到冇人信...以佢o既頭腦, 真係唔知條柱俾人check到有cam同埋同大陸天網有關, 對政府來講係幾大鑊的一件事 .
根本好多事都大鑊,不過班友冷處理
你有你嘈,我有我遊花園,香港人善忘,真係要日日提自己都未必記得晒,咁多單

今日回應5大訴訟,就係唔答應5大訴求
好明顯佢怕你地唔升級

舊 08-27-19, 12:38 PM   #1706
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
香港之母
死七個人,數人終身傷殘,唔見你話心痛
斷碌爛9柱,就傷春悲秋
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-19, 12:38 PM   #1707
wing
格鬥低手

引用:
作者: 小草 查看文章
根本好多事都大鑊,不過班友冷處理
你有你嘈,我有我遊花園,香港人善忘,真係要日日提自己都未必記得晒,咁多單

好明顯林鄭唔覺得條燈柱對政府來講係一個大炸彈, 要冷處理, 所以今朝仲自己拿出來講.
多謝佢令香港人繼續加強we x connect

舊 08-27-19, 12:42 PM   #1708
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
知,但唔會講
講,就會否認

香港係時候要學下

有人出魔法?
唔知,要睇返唔同角度片段
有,但唔知係乜人
哦,係警察喬裝既

你咁同共產黨有乜別?

大日本帝國打美國,美國又打大日本帝國,美國同大日本帝國有乜分別?

納粹德國打英國,英國又打納粹德國,英國同納粹德國有乜分別?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-19, 01:35 PM   #1709
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

可能心傷爛得咁少
心底係笑出黎
又可以報大數買新的,又有機會送錢

舊 08-27-19, 09:38 PM   #1710
wing
格鬥低手

G7挺香港自治 中共外交部嗆「多管閒事」

G7領袖在法國會後對香港問題表態,支持中英聯合聲明。大陸外交部發言人耿爽回應,七國集團峰會領導人對香港事務說三道四、指手畫腳,中方表示強烈不滿和堅決反對。

耿爽表示,中方多次強調,香港事務純屬內政,任何外國政府組織和個人無權干預。耿爽說發生在香港的遊行示威和暴力活動已經持續了兩個多月,香港的法治社會秩序、經濟民生和國際形象都受到嚴重衝擊,沒有人比包括香港市民在內的中國人民更關心香港的繁榮穩定。

耿爽強調,大陸自己的事情自己會處理好,「請七國集團成員不要再居心叵測、多管閒事、圖謀不軌。」

https://www.msn.com/zh-tw/news/other...%8D/ar-AAGonkH

舊 08-27-19, 09:51 PM   #1711
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=sNuDGV0eNRY

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-19, 06:43 AM   #1712
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
又過左幾個星期,
200萬對3萬,明明合埋眼輾過都贏
仲要比人影到張相
畫面一個警察捉到個人
後面全部示威者向後跑
真係好肉酸

都係嗰句,人地有覺悟,你冇,你邊有得贏
人地速龍一衝就雞飛狗走
有樣野對家識你地唔識
我提下你地:試下拉
速龍向前衝,一定唔可以亂
唔使鬥衝,反而借佢衝既力拉
攬頭攬頸,抱腳抆衫又好
拉佢去自己陣地嗰邊等佢360度受敵
我知你好想打柒佢,但可以試下交比後面既隊友
佢地捉人就係咁捉
你地先係人多嗰邊,都應該試下俘虜敵人

上面條片係咪now新聞訪問護士條片?
已經del左

光明頂講左膠

此篇文章於 08-28-19 07:00 AM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-19, 09:02 AM   #1713
Tano
嫑憅

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
又過左幾個星期,

人地速龍一衝就雞飛狗走
有樣野對家識你地唔識
攬頭攬頸,抱腳抆衫又好
佢地捉人就係咁捉
區區都有"好球猛男"咩

而且件畜膿未食棒前已經食咗腳ライダーキック到企唔穩

不過似乎幾緊張個面罩

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 08-28-19 09:06 AM 被 Tano 編輯。
舊 08-28-19, 09:23 AM   #1714
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
G7挺香港自治 中共外交部嗆「多管閒事」

G7領袖在法國會後對香港問題表態,支持中英聯合聲明。大陸外交部發言人耿爽回應,七國集團峰會領導人對香港事務說三道四、指手畫腳,中方表示強烈不滿和堅決反對。

耿爽表示,中方多次強調,香港事務純屬內政,任何外國政府組織和個人無權干預。耿爽說發生在香港的遊行示威和暴力活動已經持續了兩個多月,香港的法治社會秩序、經濟民生和國際形象都受到嚴重衝擊,沒有人比包括香港市民在內的中國人民更關心香港的繁榮穩定。

耿爽強調,大陸自己的事情自己會處理好,「請七國集團成員不要再居心叵測、多管閒事、圖謀不軌。」

https://www.msn.com/zh-tw/news/other...%8D/ar-AAGonkH
外國因素去返呢度

http://gaforum.org/showthread.php?t=247771&page=20
由手機版發出
舊 08-28-19, 10:17 AM   #1715
Tano
嫑憅

深信黃大仙居民已經神功護體

BTW,
RTHK晚晚係黃大仙紀錄歷史時刻

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-28-19, 10:21 AM   #1716
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
又過左幾個星期,
仲要比人影到張相
畫面一個警察捉到個人
後面全部示威者向後跑
真係好肉酸

人地速龍一衝就雞飛狗走
有樣野對家識你地唔識
攬頭攬頸,抱腳抆衫又好
佢地捉人就係咁捉

上面條片係咪now新聞訪問護士條片?
已經del左
咁你同前線D手足夾好左未?你最近先出現人地唔認得你一陣當左你係鬼就唔好

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-19, 10:23 AM   #1717
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
冇出現一排仲驚女裝比人拉左
而家安心了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-19, 12:34 PM   #1718
david
The One

註冊日期: Mar 2002
無視五大訴求 堅拒調查警暴
林鄭「並非沒回應只是不答應」

引用:
雖然多個民調均顯示,市民認為警方使用過份武力對付示威者,但特首林鄭月娥繼續無視民意,昨日會見傳媒時主動為警隊怕被追究濫暴「減壓」,稱政府至今拒成立獨立調查委員會與部份警員反對無關,又大玩語言偽術,指政府已「回應」港人五大訴求,只是沒有「答應」。港大法律系副教授戴耀廷昨日力促政府回應巿民訴求,強調社會的不公義情況若未能解決,暴力衝突只會更加嚴重。
記者:林俊謙

早前有報道指,林鄭月娥在一個閉門對話會中表示,由於有警員反對成立獨立調查委員會調查警暴問題,所以政府不接受有關建議,結果遭各界抨擊,林鄭月娥昨早主持行政會議前,主動澄清有關報道並全力撐警,強調拒絕成立獨立調查委員會全因政府不認同在監警會以外再成立委員會,聲稱「唔係因為部份警隊人士抗拒,(政府)先有有關看法」。

否認對香港失去控制

林鄭月娥之後再批評示威者暴力升級,但絕口不提如警員腳踢下跪市民等警暴行為,反指看不到反送中示威與示威者騷擾警員家人及經常到警署進行恐嚇和挑釁行為之間的關係,林鄭又呼籲教育界應該履行責任,保護日後上學時所有被欺負的學童,包括警員子女。

被問到政府至今拒絕回應五大訴求,構建所謂對話平台還有何意義時,林鄭月娥指出,政府一直有「回應(reply)」五大訴求,「這個不是沒有回應的問題,而是不答應有關訴求的問題(It is not a question of not responding, it is a question of not accepting those demands)」。她更表明,如果政府因為近日的示威就接受示威者的五大訴求,那將會是「政府很不適當和不能接受的回應」,又指政府早已經接受示威者最重要的訴求,就是停止了《逃犯條例》的修例工作。

有外國傳媒昨日追問林鄭月娥,周末出現暴力和混亂場面是否反映港府已經對香港失去控制,以及她在過去兩個月曾否提出辭職,林鄭表示,作為一個負責任的特首,現時應該繼續緊守崗位,盡力回復香港的法治和秩序,「我不會說我的政府已失去控制」,並指港府一直支持執法部門工作,亦有處理其他問題。

林鄭又表示,不會因為近日示威暴力升級,就認為政府再沒有與巿民對話的基礎,她指如果沒有對話、沒有溝通,當社會回復平靜時,政府亦沒有更好的基礎,立即能夠處理今次嚴峻社會紛爭帶來的種種問題。

戴耀廷:暴力衝突恐升級

港大法律系副教授戴耀廷昨出席電台節目時表示,政府需要回應市民的訴求,才可以解決反修例運動的根源問題。他認為,港府經常掛在口邊的「止暴制亂」,不能解決現時的暴力衝突,並強調社會的不公義情況若未能解決,暴力衝突只會越來越嚴重,市民對於勇武派的接受程度亦會越來越高。他強調有必要成立獨立調查委員會,調查每宗衝突中各方使用暴力的合理性。

777:答佐你啦,FXXK NO!

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 01:33 AM   #1719
傑斯特
Game Master

PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk

俾人爆完錄音
就777又唔代表政府立場
講大話講到傻HIGH左咩
就算黑警軍政府代表政府立場咁都係因為黑警抗拒所以唔成立獨立調查架啦
都唔知兜乜

再睇呢D真係影響智商
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 01:36 AM   #1720
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
777都代表唔到政府

我真係唔知有邊個可以代表政府

係唔係所謂嘅「本人意見不代表本人立場」

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 09:20 AM   #1721
wing
格鬥低手

林鄭意見不代表特首立場
特首意見不代表林鄭立場

係咁上下.

舊 08-29-19, 09:22 AM   #1722
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

無登記黎報,仲有邊度可以聽錄音?
由手機版發出
舊 08-29-19, 09:52 AM   #1723
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
外國應該都睇倒政府獨裁而冇權力制衡
唔改革政制就算事件平息外商都會諗點走開始慢慢走吧
攬炒局勢已成
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 10:01 AM   #1724
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
外國應該都睇倒政府獨裁而冇權力制衡
唔改革政制就算事件平息外商都會諗點走開始慢慢走吧
攬炒局勢已成
由手機版發出
我相信英美等國知道O既野肯定多過我地民間人士.

舊 08-29-19, 10:11 AM   #1725
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
777呢個奴婢一路都唔代表正苦啦,係維尼先代表到
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:22 AM

手機版 | APP版