Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 17 57 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 77 117 167 567 1067  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
Eclair 02:14 PM 08-13-15
作者: 神風@AMD:
有人話係d低能bug,將手機set做日本時間或者00:00先login可避免

咁我睇番我正acc…多數一夠23:00就開app,就真係出左事
而d 分身,多數半夜先上去收石抽幾手…又好似真係正常顯示登入日數
我去完旅行後個時間都無改過
一直都係日本時間
一様中招

題外話:打上級種火
FD隻30幾Lv B狐比對面集中砲火3連Crt 死左(第1Wave既第1Turn)
之後9張都係3★
4★真係難出到…
ouki 02:16 PM 08-13-15
轉自哈哈
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...A=3112&tnum=29

到開局組合方面先不說臉帝(適合於有活動和補償下能十連或多抽的情況,看庄司食牛排的樣子,不久的未來總會出包):

1. 夢幻開局:貞德加B叔或B狐(雙貞德能保B階良好輸出環境,成型快,前中期無壓力並且有效率,個人評價比雙五星開局更好)

2. 任意五星女角加B叔或B狐(比上面的差了一些,防禦性不高,但亦屬於頂級開局)

3. B叔+B狐(一路上神擋殺神佛擋殺佛,爽到不行,但後期比較虛不是你死就是我亡)

4. 任意五星女角加任意四星(雖然比較差,但亦能打通大部份關卡)

以上的開局都屬於非常好的開局,一般人亦可以抽單女角五星

5. 非洲戰神開局:孔明+穿剌公

為什麼要說雙五星開局呢?個人看見這組合的時候真的感覺比你有雙四星開局慘了不少,該說你臉黑還臉好了………?兩個都是五星,兩個都是男角,兩個都是後期角色,兩個無論誰放對長都沒人想選加你好友,在練級和主線過程中你會生不如死,各種意義上的“實用性”很低,能駕御這兩批寶馬的要不就是壕,要不就是大(抖)神(M),總歸來說臉還是挺黑的。

真的不要太執著雙女角五星的開局,看看版上就知道那比率真的不怎樣,實際用上來真的不比其他的好很多,不過逼格很高就是了。改一下強逼症和完美主義者,能用的女角一個就夠了別太貪心,不然你就墮入首抽輪回,沒幾天的瘋狂真的搞不出來,以上都是曾經瘋狂的我所給予的小許忠告。

至於禮裝這東西,十連抽基本都有兩件四星或一件五星,你玩兩三個星期基本都能抽到幾件相性高的禮裝。

目前版本是:
(寶石翁)80NP>>>>>>>>(四星櫻)60NP>>>>>五星士郎(B階用)>>>>>>>>天之杯>>>天之晚餐>>>>其他
朔望~ 02:17 PM 08-13-15
仲有樣奇怪野
有時無啦啦會彈notice話我full ap
但我明明清完無耐邊有咁快full
stcdavidhk 02:20 PM 08-13-15
作者: 朔望~:
仲有樣奇怪野
有時無啦啦會彈notice話我full ap
但我明明清完無耐邊有咁快full
我刪完APP重裝返game都未冇都彈左呢句野
T.K. 02:38 PM 08-13-15
孔明加三公
And就食屎,ios 有21張肥,邊有食屎期
gingq7 02:49 PM 08-13-15
就算計埋孔明加穿剌, 十抽中雙五星的機率是 ~1%

臉黑起上黎真係可以100次都唔中
鈴蘭 02:53 PM 08-13-15
れんじん@fate/GO ‏@renjin227 2分2分前
fateGOのログインボーナスについて回答きた。
なんか一週間で一周して、一日目に戻るらしい。
分かりづらいから表記の修正を検討するみたい
朔望~ 03:07 PM 08-13-15
其實咁樣計
我地蝕左幾多石

又有石賠
鈴蘭 03:45 PM 08-13-15
已經有痴線佬二突青Neet
神風@AMD 03:53 PM 08-13-15
賠石!賠石!

另外求大腿
MoegenNagi 03:55 PM 08-13-15
話說係唔係斬完黑貞德 再打多一章先有紅賽巴~?

夢幻開局? a
Eclair 03:59 PM 08-13-15
作者: 鈴蘭:
我個List 都見到有二突貞徳…
神風@AMD 04:02 PM 08-13-15
作者: MoegenNagi:
話說係唔係斬完黑貞德 再打多一章先有紅賽巴~?

夢幻開局? a
係兩章
打完序章,卡池追加黑s
打完二章,卡池追加紅s

一章無野加
朔望~ 04:32 PM 08-13-15
賠石!賠石!

另外求大腿
黑S

已ADD
朔望~ 04:42 PM 08-13-15
作者: 鈴蘭:

Cowlex 05:02 PM 08-13-15
隻game出左一個月都冇已經升到咁快
鐵之侍 05:07 PM 08-13-15
有愛(課金)就行啦
MoegenNagi 05:10 PM 08-13-15
係兩章
打完序章,卡池追加黑s
打完二章,卡池追加紅s

一章無野加
打完法國打多章啦即係?
有排行SOSAD
鐵之侍 05:23 PM 08-13-15
打完法國打多章啦即係?
有排行SOSAD
慢慢來吧,反正第3章都不知何時推出(我猜最快下個月吧)
神風@AMD 05:36 PM 08-13-15
打完法國打多章啦即係?
有排行SOSAD
係,而法國條路根本係苦行…(我無練小次郎果d
ouki 06:03 PM 08-13-15
見到2特J得個PLAYER 94 LV=.=...........上帝呀
尼路 06:05 PM 08-13-15
感謝佢地令遊戲公司有收入請人
stcdavidhk 07:33 PM 08-13-15
明天HK時間10-11點維護及派1石

會修正login bonus , skill之類
鐵之侍 07:35 PM 08-13-15
作者: stcdavidhk:
明天HK時間10-11點維護及派1石
今次只得1石?4 粒不行嗎
stcdavidhk 07:47 PM 08-13-15
作者: 鐵之侍:
今次只得1石?4 粒不行嗎
我都想
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 17 57 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 77 117 167 567 1067  ... 最後

返回主題版面