Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 16 56 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 76 116 166  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
DevilElvis 12:24 PM 03-22-18
其實我都係無腦照上網睇人家雙天刀配裝ja....

charcsc2000 12:34 PM 03-22-18
作者: Suika:
係呀,單支傷害
不過我團戰多,唔能夠下下打弱點,所以弓我無用超心
但鎚我只打頭,有超心3個數靚好多
咁可能係你用大鎚攻擊力大, 你咪覺得個輸出靚好多...
其實用弓都可以下弱點....基本上都係果D位...
3級剛射(4~6箭)+剛射強化+2件火龍裝屬性強化+指定屬性強化4或以上+會心100%...
個輸出唔係講少...食埋強走仲可連續爆擊...
赤兵尉SETH 12:47 PM 03-22-18
蟲棍強化時間真係明顯長左好多, 攻擊力算正常返

update仲有偷偷改過公會卡照明, 依家卡片個樣無更照妖鏡
LR猫 12:49 PM 03-22-18
作者: ko121314:
有幾雷????
近戰不動衣都唔算太差吧?
因為好少出街團, 我單打都係強打+達人煙多
但係團戰強打收益真係好細
求野團裝衣介紹
利申: 回避衣太高技巧我驚handle唔到
近戰不動衣無問題
但不動衣+達人衣點睇都係TA打法
係街場用TA打法已經覺得條友概念有問題
通常呢啲都係睇TA片跟裝跟打法然後有前無後

其實個人覺得生存就夠,效唔效率嘅嘢就算啦
死人是沒有DPS,任務失敗是沒有報酬
所以我通常體力衣+治療煙唔洗煩

作者: 赤兵尉SETH:

update仲有偷偷改過公會卡照明, 依家卡片個樣無更照妖鏡
好事嚟,多啲POSE仲好
我想要show慘爪背但得地平線個pose係背面
ALEX CHOW 12:49 PM 03-22-18
探索搵恐暴, 第一位受害者係慘爪
點先接到?
赤兵尉SETH 12:56 PM 03-22-18
作者: HONDA:
點先接到?
探索有"?"怪既地圖, 直接即場捉一隻恐暴應該夠調查點開特別任務
完成特別務後自由任可以直接打恐暴
Suika 12:59 PM 03-22-18
作者: LR猫:
近戰不動衣無問題

其實個人覺得生存就夠,效唔效率嘅嘢就算啦
死人是沒有DPS,任務失敗是沒有報酬
所以我通常體力衣+治療煙唔洗煩
理想:回避衣閃龍叫,兩分鐘內KO
現實:龍叫->貓車
ALEX CHOW 01:07 PM 03-22-18
探索有"?"怪既地圖, 直接即場捉一隻恐暴應該夠調查點開特別任務
完成特別務後自由任可以直接打恐暴
捉?????
charcsc2000 01:10 PM 03-22-18

有沒90秒時間???
攻擊力勁左???
blackpighk 01:20 PM 03-22-18
捉?????
探索 / 6星古代林 大凶豺

捉多 D 調查分
儲夠1星開特別任
ALEX CHOW 01:25 PM 03-22-18
作者: blackpighk:
探索 / 6星古代林 大凶豺

捉多 D 調查分
儲夠1星開特別任
Thank you!!
charcsc2000 01:31 PM 03-22-18
作者: DevilElvis:
噚晚採咗兩舖各15min腳印,終於出咗個歷戰麒麟調查任,可惜歷戰滅盡仲未出

想問下超心珠有冇得洗出嚟a
http://www.monsterhunterworld.com/ev...ntQuest_HK.pdf
剛剛發現官方話3/23開始有新任務...
9星 交貨任務, 明顯就係3級危險搵腳印任務....
blackpighk 01:32 PM 03-22-18
Thank you!!
玩家只需完成狩獵櫻火龍的「不可思議國度的女王」任務,就能可承接恐暴龍的任務,
或在 6 至 7 星的任務中看見牠亂入

要先打左呢個任
ALEX CHOW 01:34 PM 03-22-18
作者: blackpighk:
玩家只需完成狩獵櫻火龍的「不可思議國度的女王」任務,就能可承接恐暴龍的任務,
或在 6 至 7 星的任務中看見牠亂入

要先打左呢個任
一早打咗啦
qwe 01:53 PM 03-22-18
作者: ko121314:
有幾雷????
近戰不動衣都唔算太差吧?
因為好少出街團, 我單打都係強打+達人煙多
但係團戰強打收益真係好細
求野團裝衣介紹
利申: 回避衣太高技巧我驚handle唔到
不動+達人企定定打太爽,唔記得補血貓⋯
迴避衣=+攻用,唔係用黎避招,基本上是但避都會+攻
大覺屋師真 02:05 PM 03-22-18
前面講開超會心
可以參考下面個會心期望值表:
from巴哈

近戰不動衣無問題
我街場係用不動衣+達人煙的
用成套TA裝其實無問題
重點係心態,如果團戰街場用TA心態打就真係出事

另外一個問題係,好多新手跟風人講整乜勁就跟住整,
但根本無實力handle TA裝,然後就係咁貓,佢地應該加防加體力最好有埋加護先最實際.

有d寄生人可能都係咁變出嚟:我明明跟住著最勁嘅裝,但都係死,唯有行來行去扮忙/索性等掘屍

上網搵到嘅裝, 9成999都係全攻型,搞到D人錯晒
小昭Teddy 02:24 PM 03-22-18
作者: Suika:
係呀,單支傷害
不過我團戰多,唔能夠下下打弱點,所以弓我無用超心
但鎚我只打頭,有超心3個數靚好多
超心只計物攻, 屬攻為主既武器收益少
鈴蘭 05:36 PM 03-22-18
作者: charcsc2000:
邊個話一定要3....
1粒夠啦...已經加1.3倍攻...比你3粒都只係1.4倍...沒意思...
而且佢要2個位...我情願另外2粒係痛擊珠或心眼珠...
利申...我玩弓多....
我估你100%唔知本身會心加幾多攻

用弓更加唔會插超會…除左龍矢
弓淨係茸食3體3耳塞5弱特強弓散強屬會屬強3攻4都已經爆晒位
仲邊可能插到超會 仲要其實裝到3你先會睇到明顯分別
你覺得超會有咩資格同上面呢堆技能互換…?
由手機版發出
鈴蘭 05:44 PM 03-22-18
作者: qwe:
不動+達人企定定打太爽,唔記得補血貓⋯
迴避衣=+攻用,唔係用黎避招,基本上是但避都會+攻
個加攻持續實在太短 件衫本身既有效又短sosad
由手機版發出
如月釋臣 05:51 PM 03-22-18
本來係中間位左右,但三月中唔知點解使用數升到第一
雖然宜家太刀升返上去

冷門嘅係有大盾果兩把,重弩同笛,永遠上唔到龍人排名十名內
重弩竟然冷門.......
DevilElvis 05:55 PM 03-22-18
作者: 大覺屋師真:
但根本無實力handle TA裝,然後就係咁貓,佢地應該加防加體力最好有埋加護先最實際.

有d寄生人可能都係咁變出嚟:我明明跟住著最勁嘅裝,但都係死,唯有行來行去扮忙/索性等掘屍

我唔係咁o架
赤兵尉SETH 06:14 PM 03-22-18
作者: 如月釋臣:
重弩竟然冷門.......
斬裂彈下修前想唔見到都難
小昭Teddy 06:18 PM 03-22-18
作者: 大覺屋師真:
前面講開超會心
可以參考下面個會心期望值表:
from巴哈

我街場係用不動衣+達人煙的
用成套TA裝其實無問題
重點係心態,如果團戰街場用TA心態打就真係出事

另外一個問題係,好多新手跟風人講整乜勁就跟住整,

d人都係抄裝黎打, 自己玩緊乜都唔知.

唔好講TA片, 9成所謂配裝推介都係咁.

加上, 其實有時你會發覺TA裝同平時用緊既裝實際上攻擊力唔係差得好多....尤其弓果堆, 隻怪點跳點fing都係箭箭打頭, 勁既唔係套裝, 係佢拍到一take咁靚仔
如月釋臣 06:23 PM 03-22-18
斬裂彈下修前想唔見到都難
其實我遲你們很多才起步玩的
剛爆機不久

防具是混裝,武器暫時以重弩為主
ko121314 06:30 PM 03-22-18
作者: 小昭Teddy:
d人都係抄裝黎打, 自己玩緊乜都唔知.

唔好講TA片, 9成所謂配裝推介都係咁.

加上, 其實有時你會發覺TA裝同平時用緊既裝實際上攻擊力唔係差得好多....尤其弓果堆, 隻怪點跳點fing都係箭箭打頭, 勁既唔係套裝, 係佢拍到一take咁靚仔
其實抄裝都唔緊要, 抄完都要理解下自己套裝點解要咁砌, 應該用咩打法配合
雖然應該好多人完全唔在乎

其實我到而家TA有時都會手殘炒車
限唔比貓歷古真係好大壓力
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 16 56 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 76 116 166  ... 最後

返回主題版面