Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 12-02-11, 09:21 PM   #1601
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: Justine 查看文章
邊及你地
我隻野折左之後四位數都唔到
成日見你地買親野都幾千幾千咁去
儲左成年錢先買平價貨架我

舊 12-03-11, 12:21 AM   #1602
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
儲左成年錢先買平價貨架我
我都係呀.....

舊 12-03-11, 12:29 AM   #1603
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
換左
今晚夾左兩隻歌,比之前爽左唔只十倍

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-11, 11:09 PM   #1604
maik15
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2009
今日終於去咗TST通利訂HORIZON III BLK,有埋折平多2250!同FR2而家折個價甘唔多,都係12XXX!唔知算唔算平好多
順便去玩下其他野
見JACKSON 日系而家個價幾正 5231-5431,EMG PICK UP果D貴多少少
以MIJ 來講真係幾好

此篇文章於 12-04-11 12:05 PM 被 maik15 編輯。
maik15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-11, 03:43 PM   #1605
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

上兩頁講既玩具到左喇, 等左好耐

新玩具

不過有D野唔係咁明, 我而家支bass用jack線插呢個bass driver, 之後用XLR連接bass driver去張m audio mobile pre. 點解我將blend扭大既話會越黎越細聲, 扭到盡就完全冇聲.

同埋咁樣駁係唔係一樣要用amplitube呢樣software, 洗唔洗bypass amplitube個amp????

此篇文章於 12-06-11 04:13 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-11, 09:13 AM   #1606
txl

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
我都係呀.....
我都係呀.....
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-11, 09:18 AM   #1607
txl

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
上兩頁講既玩具到左喇, 等左好耐

新玩具

不過有D野唔係咁明, 我而家支bass用jack線插呢個bass driver, 之後用XLR連接bass driver去張m audio mobile pre. 點解我將blend扭大既話會越黎越細聲, 扭到盡就完全冇聲.

同埋咁樣駁係唔係一樣要用amplitube呢樣software, 洗唔洗bypass amplitube個amp????
BDDI,好野黎。

佢個blend係指個pre既Dry/Clean Ratio,去盡就即係用盡隻pre既聲。
好處係可以完全cover曬你支bass既tone,唔好處都係完全cover曬你支bass既tone

但理論上扭盡唔會無聲,係咪d setting set錯?佢有d制係set佢做pre,bypass amp頭上既pre,有個係當普通outboard preamp用。唔sure d switch有無影響呢樣野,但你用係amp上有無話blend去盡會無聲?
舊 12-08-11, 09:19 AM   #1608
txl

引用:
作者: maik15 查看文章
今日終於去咗TST通利訂HORIZON III BLK,有埋折平多2250!同FR2而家折個價甘唔多,都係12XXX!唔知算唔算平好多
順便去玩下其他野
見JACKSON 日系而家個價幾正 5231-5431,EMG PICK UP果D貴多少少
以MIJ 來講真係幾好
坦白講句,ESP真係買佢個款,d聲真係....
舊 12-08-11, 01:43 PM   #1609
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
EDWARDS
仲要係飛V.....
D聲爆唔爆架?
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-11, 02:22 PM   #1610
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: txl 查看文章
BDDI,好野黎。

佢個blend係指個pre既Dry/Clean Ratio,去盡就即係用盡隻pre既聲。
好處係可以完全cover曬你支bass既tone,唔好處都係完全cover曬你支bass既tone

但理論上扭盡唔會無聲,係咪d setting set錯?佢有d制係set佢做pre,bypass amp頭上既pre,有個係當普通outboard preamp用。唔sure d switch有無影響呢樣野,但你用係amp上有無話blend去盡會無聲?
你地真係好Pro
我真係明少少架渣
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-11, 02:41 PM   #1611
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
EDWARDS
仲要係飛V.....
D聲爆唔爆架?
同我想像中唔同...
係厚實既tone....
偏向似 les paul 果類聲...但當然無咁烈..

舊 12-08-11, 03:43 PM   #1612
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
BDDI,好野黎。

試過晒, 而家send e-mail問緊tech21果邊.

正常function應該係blend去盡會100%隻BDDI既聲.

舊 12-08-11, 03:48 PM   #1613
maik15

引用:
坦白講句,ESP真係買佢個款,d聲真係....
可能我係metal 友啦,試過edwards 支野....啱晒我玩果d......
講真...如果我再多d上限...我一樣簡esp唔簡 prs同glbson,始終後兩者唔太啱我
舊 12-08-11, 05:11 PM   #1614
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
順便去玩下其他野
以MIJ 來講真係幾好
(好耐無入過黎呢個Topic )

希望你通利訂野平平安安
唔好好似我咁訂到無左下文
我訂三次野都無好結果

舊 12-08-11, 07:55 PM   #1615
maik15

引用:
作者: StOnE 查看文章
(好耐無入過黎呢個Topic )

希望你通利訂野平平安安
唔好好似我咁訂到無左下文
我訂三次野都無好結果
講下你情況聽下!
舊 12-08-11, 08:19 PM   #1616
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

tech21果邊叫我拆左個底出黎睇下仲有冇問題, 真係冇事, 但冇理由叫我永遠都係咁架, 岩岩SEND完e-mail俾佢問佢點搞, 自己還原番, 而家又完全正常

而家都係要用到drive同presence先開佢個tone, 一開左會完全冇左支fender既味道, 不過真係好好玩, 加上唔似D software amp咁, 郁個vol.會推高埋D noise

此篇文章於 12-08-11 08:36 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-11, 08:49 PM   #1617
StOnE
Game Master

引用:
講下你情況聽下!
第一次去訂支MIJ Jackson
本身話半年左右有貨
跟住話要一年
結果兩年都訂唔到返黎 > 最後退錢

第二次, 去訂Parts (All Parts既)
個職員話首先要向寫字樓報價先
問價過程大約一個月, 叫我等下
結果過左一年, 佢都未有回覆
(其實我久唔久都會去問下進度, 佢就話寫字樓要收集Request, 一次過先報價)

自此我只會係通利買現貨, 唔會訂野

第三次
諗住買Dimarzio Pickup
但通利無我想要既顏色
咁個職員就話幫我訂番黎
(雖然有之前兩次既不愉快經驗, 但奈何Ebay 既賣家唔寄Dimarzio 產品黎HK, 只好試多一次通利)
結果, 同第二次既經驗一樣

結論.....我都唔知講乜好.....
可能通利同我相剋

舊 12-08-11, 08:56 PM   #1618
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:

結論.....我都唔知講乜好.....
可能通利同我相剋
parts 同 pickup 上網好過
我響 warmoth 訂個 bridge兩日就到.....不過貴

舊 12-08-11, 08:58 PM   #1619
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
parts 同 pickup 上網好過
我響 warmoth 訂個 bridge兩日就到.....不過貴
將來有閒錢都想試下換parts整下我支cheap cheap washburn

舊 12-09-11, 01:46 PM   #1620
txl

去通利訂野不如去外國訂,仲多野揀。
我呢世都唔會係TL訂parts/bass/guitar,因為我知佢一定跟大shipment番,而每次都唔知下次幾時番。幸好近年多左好多local dealer,入左好多TL無既正野,去果d地方買仲開心。
舊 12-09-11, 02:07 PM   #1621
StOnE
Game Master

引用:
我呢世都唔會係TL訂parts/bass/guitar,因為我知佢一定跟大shipment番,而每次都唔知下次幾時番。幸好近年多左好多local dealer,入左好多TL無既正野,去果d地方買仲開心。
我受左兩次教訓先明白呢個道理
佢連Price Quote 都比唔到我, 唔想做我生意 (我知我訂既野Cheap 唔係萬萬聲 )

我而家多數Ebay 訂多
連埋運費都平過TL 好多

不過我想問 EMG/Dimarzio 有無Local Dealer 會入貨 ?

舊 12-09-11, 03:30 PM   #1622
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
我受左兩次教訓先明白呢個道理
佢連Price Quote 都比唔到我, 唔想做我生意 (我知我訂既野Cheap 唔係萬萬聲 )

我而家多數Ebay 訂多
連埋運費都平過TL 好多

不過我想問 EMG/Dimarzio 有無Local Dealer 會入貨 ?
TL擺明剩係做有錢人生意, 我呢D窮人都係自己上網訂野算

舊 12-09-11, 09:50 PM   #1623
maik15

引用:

有邊 D 網可以推介下?
舊 12-10-11, 02:13 PM   #1624
新堂愁一
男人三寶無樣有

再唔係去 bluesrock, guitarsofa 行兩轉都得

舊 12-10-11, 05:08 PM   #1625
maik15

bluesrock 響邊?

論壇跳轉

現在的時間是 12:57 PM

手機版 | APP版