Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-19-20, 04:06 PM   #1526
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
一早應該抽啦, 先到先得都ON9
抽中就買,抽唔中都一定唔會食炒價買
何況批貨仲要有問題

舊 11-19-20, 04:10 PM   #1527
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
二手網全6至7K成版都係、根本無人肯買!

舊 11-19-20, 04:45 PM   #1528
SunSunny

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
引用:
作者: tomhk 查看文章
冇碟版係MIJ
係?有無SOURCE睇下?

舊 11-19-20, 04:51 PM   #1529
padage

註冊日期: Nov 2016
見到咁多炒家放貨,想像到有幾多機比人hold住買唔到
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 05:46 PM   #1530
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: padage 查看文章
見到咁多炒家放貨,想像到有幾多機比人hold住買唔到
正常人都唔會買
你話貴幾百或食隻game都ok

但成千根本沒意義

等睇跳樓價

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 05:54 PM   #1531
ftime
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2009
除左Demon's Souls外,所有首發game都有PS4版?
ftime 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 06:48 PM   #1532
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
今日既話我願意正價加一K

舊 11-19-20, 08:13 PM   #1533
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
唔係正價唔會買

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 08:27 PM   #1534
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
尋日拎3080,岩岩拎埋PS5,
頭先就咁經過金鐘月台已見到兩部在金鐘月台交收緊
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 08:36 PM   #1535
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
【燶訊】PS5炒賣熱潮將大蝕 ,Sony全面截糊!
https://hk.news.yahoo.com/%E7%87%B6%...085745597.html

舊 11-19-20, 09:19 PM   #1536
nami_tamaki999
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
不是正價都唔會買,講完
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 09:27 PM   #1537
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
收到sony vip 既email邀請買機
去到都見到十幾人排隊拎機
用埋之前D優惠劵平多6舊

舊 11-19-20, 11:18 PM   #1538
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
因為企直下面都有出風口,個座檔住變左會熱
但後面唔熱

插USB過資料過完辣手
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-20, 05:49 AM   #1539
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: IDGAF 查看文章
有個疑問,
宜家新出的PS5碟版遊戲需唔需要先強制完整安裝完先玩得?

定係好似PS4早期的光碟版遊戲咁,
一入碟就即時玩得邊玩邊安裝。
當年由XBOX ONE轉會PS4後覺得呢個設計好好~!
點知後期的PS4 GAME都係一樣要用30-40分鐘嚟強制安裝。

都係要裝,應該係睇隻game點做
ff7remake要裝晒兩隻碟,去到ps5都係一樣
裝完開game,load係快左既,但之前ps4我都係ssd所以唔會覺得有超大分別

隻spiderman一樣都要裝

此篇文章於 11-20-20 05:56 AM 被 westpat 編輯。
westpat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-20, 06:52 AM   #1540
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
不是正價都唔會買,講完
同上,認同

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
今天11點目擊灣仔188 有行貨PS5(預定貨品) 19/11/20
2108A/2108B 數位版/碟版 全部 MIC

可以稍等公布,聽聞12月有大貨行貨返供應。等官方消息。

我唔急。

PS系總共 6238隻GAME,PSN LV605
PSN HK暫時排名 318,365 全球最佳排名10771,12288
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-20, 07:06 AM   #1541
chrischun
Juliuscrui

Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
不是正價都唔會買,講完
仲要係部機正正常常,每次有新機都緊有D問題,怕怕

舊 11-20-20, 09:12 AM   #1542
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
出左機的一定要玩Astro's Playroom, 試完dualsense個新功能真係次世代體驗
同埋如果歷代PS主機你都有玩, 哩一隻真係對Playstation既情書黎, 我見哩度冇topic講, 希望大家唔好錯過
加上個白金勁易

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-20, 09:49 AM   #1543
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
打機youtuber收到$ONY免費機都叫有得講下,個d九唔搭八的KOL如Cuson、tvb偽人,Juno、Lilian Kan,最搞笑連時事KOL趙博都有

一方面就話冇哂貨,另一方面就送禮比九唔搭八KOL,咩marketing呀?

舊 11-20-20, 09:50 AM   #1544
padage

引用:
作者: westpat 查看文章
都係要裝,應該係睇隻game點做
ff7remake要裝晒兩隻碟,去到ps5都係一樣
裝完開game,load係快左既,但之前ps4我都係ssd所以唔會覺得有超大分別

隻spiderman一樣都要裝
ps4 game係咪可以用外置hdd? 如果咁可以慳D位
舊 11-20-20, 09:52 AM   #1545
padage

個vr轉頭申請左都無消息,有機都玩唔到vr game
舊 11-20-20, 10:01 AM   #1546
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
打機youtuber收到$ONY免費機都叫有得講下,個d九唔搭八的KOL如Cuson、tvb偽人,Juno、Lilian Kan,最搞笑連時事KOL趙博都有

一方面就話冇哂貨,另一方面就送禮比九唔搭八KOL,咩marketing呀?
哩樣我都覺得幾好笑, 可能佢想吸引多啲非玩家買機, 但依家消費者睇完班KOL, 根本冇途徑買到件product
又冇明確資料幾時返貨, 個KOL試完都只可以叫有興趣買既人繼續等消息
同埋老實講, 搵班KOL點鳩吹都冇用, 唔玩既人你點sell都係唔會玩
除非你有隻game好似動森咁吸引到一大班唔打機既人為左埋堆而出機

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-20, 10:35 AM   #1547
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
好似係呢個post講過psv機頂接頭,玩Astro’s Playroom終於記得(?)佢出過cam,因為玩玩下D收藏唔見到

仲有ps mouse見都未見過,玩鉸剪人用?(恐怖game, 有人拎把大鉸剪追你,只可以避/扑暈佢走)
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-20, 11:29 AM   #1548
chrischun
Juliuscrui

Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
第一水好似好多出左事,見幾個網站都有報

個人對嚟件事嘅態度
買家心情
炒家心情

舊 11-20-20, 11:39 AM   #1549
豪傑公子

引用:
不是正價都唔會買,講完
3大原因唔買機住:
1. 等正價
2. 等黑色機
3. 等QC穩定

舊 11-20-20, 11:53 AM   #1550
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
依家同樣係心情問題唔想買住。
"真正"用家買唔到,重有咩好講

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
亞洲首個PLAYSTATION®3遊戲製作課程─「數碼創意大本營」 Designer 電視遊戲討論版 7 04-30-08 06:57 PM
Playstation 1 問題 Gizmo 電視遊戲討論版 5 04-29-04 03:35 PM

現在的時間是 05:35 PM

手機版 | APP版