Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-12-12, 10:48 PM   #126
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
搵日四隻蘿莉打Team
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 11:00 PM   #127
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
-del-

此篇文章於 09-13-12 08:36 AM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-12, 11:00 PM   #128
CardGameDan
Ultimate Gamer
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
搵日四隻蘿莉打Team
G級好啦,F級打會後悔

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 02:14 AM   #129
TCS_disable
我有車車~

趁我未俾隻Game 同化之前, 等我講下隻Game 個 interface 有嘜令我不爽

1.子彈殘量

殘彈量放係右下角OK無問題,但你無彈,俾個雞乸咁大隻字放你知無彈要等Reload,相反個Bar 細到喊...
你係要俾提示就係個準星加個係人都Get到嘅彈量狀態啦...

2.字體 + Simple Chat

班日本佬話我地唔睇/睇唔明Simple Chat
我想講...
成行字細都算,放係下面,仲要係血Bar上面 Display 出黎,
我集中緊精神去打果時,你要我隻眼叉開幾多度去望你個超豪華 60吋 大Mon 果行 1.2cm*1.2cm 嘅字粒 (我攞官方Game play片 + Photoshop 計過...一隻字真係呢個Size)

仲有Simple Chat 又係煩...
要人左Analog方向 + 右 R3兩次...

點解唔可以禁實兩下R3,再用槍Aim就算?

3. Rader

無用程度同 GVG 一樣. 你係要俾提示就直接係畫面整個鬼乸咁大嘅注意Mark 算啦...

此篇文章於 09-13-12 11:12 AM 被 TCS_disable 編輯。
舊 09-13-12, 07:08 AM   #130
ryo
Junior Member
我唔食菜會死

註冊日期: Jan 2009
引用:
仲有Simple Chat 又係煩...
要人左Analog方向 + 右 R3兩次...

點解唔可以禁實兩下R3,再用槍Aim就算?

3. Rader

無用程度同 GVG 一樣. 你係要俾提示就直接係畫面整個鬼乸咁大嘅注意Mark 算啦...
不能同意你更多
查實個rader是咪for後面既人睇而唔係自已睇架

個人唔多需要用free cam
如果用雙菇加方向出Simple Chat會快好很多

個雷達得開場or同周圍既人有距離時度位先得閒望眼
成個芒除左箭咀同log-on外真係分唔到心睇其他野
連血量都要清左場先有時間睇
或者只係我學似魔法小正太咁逗雞只睇到畫面中間
ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 08:51 AM   #131
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
引用:
趁我未俾隻Game 同化之前, 等我講下隻Game 個 interface 有嘜令我不爽
1.子彈殘量
2.字體 + Simple Chat
3. Rader
你漏o左個尋日玩tutor果頭教完轉頭呻o既Free-camm9
我明,要壓低兩支菇再轉右菇郁鏡頭呢個動作,你諗住簡化做只係壓住其中一支已經攪掂,的確係方便緊俾人圍要即刻轉view解圍果種crisis,但你又有冇諗過壓第二支菇o既'分唇'要點用先唔會o徒o左做佢?m9

我就諗到:Duck&Roll(機械人變落地收腳低空飛)b
o係地面邊碌邊射的確只係同個高速移動o既靶冇分別,但最起碼唔使用到條跳飛Gauge住o黎留力。

此篇文章於 09-13-12 08:57 AM 被 滅龍士 編輯。
舊 09-13-12, 11:11 AM   #132
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
但你又有冇諗過壓第二支菇o既'分唇'要點用先唔會o徒o左做佢?m9
:
我其實想係禁實 L3 + 右 Analog 左右就係揀 Message, R3 Confirm
舊 09-13-12, 01:31 PM   #133
CardGameDan
蔬菜汁好味w

引用:
第一同第二點係呢隻game其中一個最大的問題,個人覺得殘彈量圖示再改大d都得

Simple Chat除左一開始打招呼外,根本唔得閒去睇

雷達方面個人覺得還好,反而轉lock掣向下成日入力失誤轉唔到最近自己的敵人
我覺得推上仲易過拉下轉lock

Free Cam用過一次,感覺係用左analog走得黎,唔得閒用右analog轉視點

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
舊 09-13-12, 02:15 PM   #134
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
尋晚係新之城玩嗰陣見到有條好鍾意打手鎗不停同支鎚啪啪啪啪
似乎佢唔介意壞左拎5000出黎整
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-12, 10:59 PM   #135
TCS_disable
我有車車~

9% 命中率,我真係要調整下個打法
舊 09-13-12, 11:23 PM   #136
滅龍士
MHWs↓

準星x2淚目
舊 09-14-12, 12:15 AM   #137
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
LT得2星期, 都唔知玩唔玩好
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 12:24 AM   #138
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
LT得2星期, 都唔知玩唔玩好
兩星期好長架啦
舊 09-14-12, 01:20 AM   #139
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
兩星期好長架啦
玩得開開心心突然無得玩會好難過
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 01:27 AM   #140
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
玩得開開心心突然無得玩會好難過
最多未幾個月
舊 09-14-12, 12:29 PM   #141
kowloon
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
明日2點係龍威有連續入120蚊有一張有樣的ic card送
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 02:19 PM   #142
CardGameDan
蔬菜汁好味w

引用:
作者: kowloon 查看文章
明日2點係龍威有連續入120蚊有一張有樣的ic card送
120蚊囧...

舊 09-14-12, 02:24 PM   #143
CardGameDan
蔬菜汁好味w

LT兩日以來暫時個人觀察到的角色使用率

極多:風澄
多:鏡華
一般:龍膽,傭兵,狙,正太
少:羅漢,鏡磨
極少:草陰,機械人

可是使用難易度...

容易:風澄,鏡華,傭兵,羅漢
一般:機械人,正太
困難:龍膽,鏡磨,草陰
極.困難:狙

已經有好多人開狙,然後就踩哂地雷的例子了

舊 09-14-12, 02:51 PM   #144
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
我自己用緊鏡磨,新之城好似唔少人忍者
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 03:09 PM   #145
CardGameDan
蔬菜汁好味w

引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
我自己用緊鏡磨,新之城好似唔少人忍者
可以係夜晚的玩家走去用忍者所以我睇唔到

舊 09-14-12, 07:33 PM   #146
joelai2005
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDJoeLai
引用:
作者: CardGameDan 查看文章
LT兩日以來暫時個人觀察到的角色使用率

極多:風澄
多:鏡華
一般:龍膽,傭兵,狙,正太
少:羅漢,鏡磨
極少:草陰,機械人

可是使用難易度...

容易:風澄,鏡華,傭兵,羅漢
一般:機械人,正太
困難:龍膽,鏡磨,草陰
極.困難:狙

已經有好多人開狙,然後就踩哂地雷的例子了
我用狙

地雷可以陰人
joelai2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 07:58 PM   #147
滅龍士
MHWs↓

全國排第一二o既GS級勁人都係揀御姐
最大原因兩個英文字攪掂:"Head Shot"
=================================
TC同DAN聽日幾點出o黎燒孖槍?要靠你o地link機幫拖
舊 09-15-12, 12:18 AM   #148
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
TC同DAN聽日幾點出o黎燒孖槍?要靠你o地link機幫拖
我而家要食樹皮
舊 09-15-12, 12:41 AM   #149
TCS_disable
我有車車~

蘿莉唔適合隻揼有盾嘅對手
舊 09-15-12, 12:48 AM   #150
滅龍士
MHWs↓

引用:
蘿莉唔適合隻揼有盾嘅對手
半盾型都仲可以叫自已友埋o黎篤佢背脊

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] 弓弦イズル「IS 〈インフィニット・ストラトス〉」総合THREAD Vol.2 money 日本動漫畫討論版 594 06-29-17 12:43 PM
原案:久弥直樹×キャラクター原案:七尾奈留「sola」Blu-ray Box 発売決定 money 日本動漫畫討論版 49 04-27-12 12:24 PM
[動畫] 榊一郎原案 「Mission-E」丨(CODE-E 第2部 時間為5年後) Hayami 日本動漫畫討論版 11 07-10-08 05:17 PM
CLAMP原案動畫 sweet valerian Hayami 日本動漫畫討論版 5 07-12-04 11:43 PM

現在的時間是 12:35 PM

手機版 | APP版