Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
日本動漫畫討論版>伏瀬「転生したらスライムだった件 第2期」第1部2021年1月、第2部2021年7月放送決定! 「転スラ日記」のTVアニメ化決定!
casio 11:50 AM 03-13-19
作者: gingq7:
- 前半集塞一堆伏線, 後半集回憶總集篇, ED後再放2個謎之男做伏線, 完得十分不乾脆

- 2季都好似無乜高潮 (當然,又唔算悶)

- 可能係我睇過的所有作品中,最短命的女主角
有女角早死唔奇, 但多數唔係女主角, 或有其他女主角代替;
但呢套個女主角出1集就死左, 仲要死得十分徹底, 連背後靈都無, 亦無任何代替品(果2隻鬼族女角表面上出場時間多, 但實際上劇情接近沒有)
X2個謎之男
0有一個係女
高級嘍囉 11:53 AM 03-13-19
作者: casio:
X2個謎之男
0有一個係女
仲可以算係女主角。
pet3 12:02 PM 03-13-19
- 前半集塞一堆伏線, 後半集回憶總集篇, ED後再放2個謎之男做伏線, 完得十分不乾脆

但呢套個女主角出1集就死左, 仲要死得十分徹底, 連背後靈都無, 亦無任何代替品(果2隻鬼族女角表面上出場時間多, 但實際上劇情接近沒有)
女主角一直在主角身邊
從未有死

靜只是引發故事
J+1 12:21 PM 03-13-19
作者: pet3:
女主角一直在主角身邊
從未有死
腦內謎之聲:嘿?
由手機版發出
高級嘍囉 01:03 PM 03-13-19
真女主角係大賢者。
十一月 01:13 PM 03-13-19

謎之男....
其中一個是女來的.....呢個可謂係人設的失敗。
人家本來是短髮美女來的(設定上)。

靜唔係女主角啊,要到好後才知道誰是真正女主角。
gingq7 01:57 PM 03-13-19
唔計小說,
在呢套動畫的24集內, 只得靜係女主角
大賢者....唔好話係唔係"女", 連係唔係"角"("角色"="生物"或"有獨立思考能力")都成問題
高級嘍囉 02:01 PM 03-13-19
靜只係負責運送個面具。
pet3 02:19 PM 03-13-19
唔計小說,
在呢套動畫的24集內, 只得靜係女主角
大賢者....唔好話係唔係"女", 連係唔係"角"("角色"="生物"或"有獨立思考能力")都成問題

佢現在都已經識主動提出問題和 得意的語氣

主角一追問佢就特登唔回應

打豬魔王被婊時
比主角拿回控制權時還會不滿

這是動畫有演的
現在進度但動畫沒演的就有
大賢者經常問主角問題
主角覺得煩,叫她自己處理 別煩佢

之後大賢者 不滿發皮氣 唔做野
等主角被嚇到後 ,主角問大賢者做咩唔一早通知佢
大緊者 回:你又無叫我 要主動提你,我覺得佢唔影響你安全,所以唔叫

充滿人性的
高級嘍囉 02:48 PM 03-13-19
以獲得大賢者嘅條件嚟講,會變成女主角又真係唔出奇喎。
supermanlady 08:09 PM 03-17-19
『転生したらスライムだった件』TVアニメ第2期の制作が決定しました!
2020年始動です!
http://www.ten-sura.com/news/959/

作者: :

怪盜小G 08:12 PM 03-17-19
我已經準備好空間放魔王GOODS
supermanlady 08:50 PM 03-18-19
【新作グッズ】シュナ、シオン、ミリムの描き下ろしグッズ!
「dアニメストア」ユーザー投票1位の衣装で登場!
アニメイト、ゲーマーズ、とらのあな、キャラアニ.comで予約受付中!
3/23・24開催「AnimeJapan 2019」の“バンダイナムコ Animation Airportブース”にて配布される「V-STORAGE"R"」掲載情報公開!
表紙は続編制作が決定した「転生したらスライムだった件」描き下ろし!

gingq7 09:35 AM 03-19-19
第24集難得似樣

竟然仲有第25集
高級嘍囉 10:42 AM 03-19-19
第24集難得似樣

竟然仲有第25集
滑啫啫都未必夠黑打。

兩集外傳係咪原創?
pet3 11:40 AM 03-19-19
作者: 高級嘍囉:
滑啫啫都未必夠黑打。

兩集外傳係咪原創?
24=原作者給的劇本新劇情
25=Q版4格漫畫

動畫時間點
現在萌主絕對輸比現在的黑

魔王(覺醒)>黑>魔王(種)

之前的豬魔王和獸人王都只是魔王(種)
主角食了豬魔王現在也是魔王種
高級嘍囉 12:15 PM 03-19-19
萌王的命名惡趣味。
Lamborghini Diablo

Testarossa

Ultima GTR

Carrera GT

十一月 12:34 PM 03-19-19
唔關車事吧
Diablo係西班牙文,意思就是「悪魔」
casio 05:44 PM 03-19-19
作者: 十一月:
唔關車事吧
Diablo係西班牙文,意思就是「悪魔」
黑可能真係咁
不過之後三個全部係車

Chris Redfield 09:28 PM 03-19-19
24集先完到4本小說,下季又唔知可以做幾多啦
希望可以做完開國祭啦,超好睇又熱血
十一月 11:26 PM 03-20-19
又一個新的外傳
http://seiga.nicovideo.jp/comic/40047
pet3 07:32 AM 03-26-19
純對話
其實放廣播劇也完全一樣
尼路 06:24 PM 03-26-19
呢集佢廣播劇放上網都得啦……
怪盜小G 05:28 AM 03-27-19
最後一集總篇集係咩玩法
gingq7 09:45 PM 03-31-19
最後一集總篇集係咩玩法 +1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 

返回主題版面