Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-27-08, 11:27 AM   #126
hk_kent
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live Gamertaghk kent
引用:
作者:  望  查看文章
敵人在波波球裡面才有效
高技術招
dx/melee 參考片段:(專家級)
http://youtube.com/watch?v=aOMtfk45CSI
試過用波波球幾次覺得:
手短腳短好難打到人,
必殺技唔好用,
太輕容易被轟飛,
應該中高手先會玩得掂,
睇完段片覺得波波球都可以好勁,
(d場外/空中追打好變態)
不過自問應該無咁o既天份。

---

請問有攻略本的消息嗎?
因為攻略本最快都要出game後一個月先出得,
不過上amazon都找不到?

此篇文章於 02-27-08 11:29 AM 被 hk_kent 編輯。
hk_kent 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 12:47 PM   #127
(Homer)

註冊日期: Dec 2005
XBox Live GamertagHomer Home
想問下 add fc 係唔係只 add game 既 fc 就ok?
定係 wii fc 都要 add 埋?

Homer's home
(Homer) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 04:25 PM   #128
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: Lawrencel 查看文章
想問下 add fc 係唔係只 add game 既 fc 就ok?
定係 wii fc 都要 add 埋?
如果唔SD相既話,add Game個FC就可以

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 05:09 PM   #129
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
唔con.過唔到極難classic.........
唔過classic 唔想玩 all star..........
呢世都開唔哂~~~\ /
係 all star 唔俾con咋

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 05:15 PM   #130
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
引用:
作者: 一小英口 查看文章
係 all star 唔俾con咋
all star 俾
Boss battle 唔俾
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 05:38 PM   #131
 望 

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: hk_kent 查看文章
試過用波波球幾次覺得:
手短腳短好難打到人,
必殺技唔好用,
太輕容易被轟飛,
應該中高手先會玩得掂,
睇完段片覺得波波球都可以好勁,
(d場外/空中追打好變態)
不過自問應該無咁o既天份。

---

請問有攻略本的消息嗎?
攻略本沒用的
http://www.brawlcentral.com
http://smashwiki.com

望 /Tim/0903-3061-4286
 望  目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 07:36 PM   #132
一小英口

引用:
作者: TOMCHEUNG 查看文章
all star 俾
Boss battle 唔俾
boss battle 俾con 機咩 ?
我以為講緊all star 唔con機過關果個格咋

舊 02-27-08, 07:38 PM   #133
一小英口

引用:
請問有攻略本的消息嗎?
我寫既一D小技巧

希望幫到你

舊 02-27-08, 07:50 PM   #134
TOMCHEUNG
Game Master
Balrog 好碰友

3DS Friend Code3909 8573 2961
XBox Live Gamertagwc3tom
引用:
boss battle 俾con 機咩 ?
我以為講緊all star 唔con機過關果個格咋
我幾時話boss battle 俾 continue?
我以為怪人講緊佢唔想個分有個1字?
TOMCHEUNG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 10:18 PM   #135
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
打貓眼林克打到我發火 ,條友好似發左神經咁 ,打左十幾次先攞到佢

舊 02-27-08, 10:39 PM   #136
MR_CHEUK
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: chrischun 查看文章
打貓眼林克打到我發火 ,條友好似發左神經咁 ,打左十幾次先攞到佢
哈哈我反而係囉最後一隻hidden角色...波波球個時打左好幾次先囉到~
MR_CHEUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 10:42 PM   #137
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: TOMCHEUNG 查看文章
我以為怪人講緊佢唔想個分有個1字?

全中啦\ /

classic 真係有d講運.......
成日蛇叔場出金屬蛇叔屈人機

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 10:51 PM   #138
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
全中啦\ /

classic 真係有d講運.......
成日蛇叔場出金屬蛇叔屈人機
CLASSIC唔CON VERY HARD超難WO....
我DX時打10次先可以一,兩次....
輸左又唔想CON....

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 11:00 PM   #139
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
作者: NEAR 查看文章
CLASSIC唔CON VERY HARD超難WO....
我DX時打10次先可以一,兩次....
輸左又唔想CON....
我想講,DX既單人模式係難過X的
因為DX單人模式你調高難度,連個讓賽數值都較高左
即係CPU強化,你弱化

X只係強化CPU,自身無弱到

歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 02-27-08, 11:03 PM   #140
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: mario0606 查看文章
我想講,DX既單人模式係難過X的
因為DX單人模式你調高難度,連個讓賽數值都較高左
即係CPU強化,你弱化

X只係強化CPU,自身無弱到
係AR,
DX D CP好屈機,,
個個食左鋼鐵咁...
打成堆人果陣仲痛苦過過少林十八銅人咁 ~~~~~~

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 11:05 PM   #141
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
作者: NEAR 查看文章
係AR,
DX D CP好屈機,,
個個食左鋼鐵咁...
打成堆人果陣仲痛苦過過少林十八銅人咁 ~~~~~~
因為你弱左
即係你真係1個人打成堆普通人

歡迎曼聯迷進入討論

舊 02-28-08, 12:05 AM   #142
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
不過DX d 最高CPU有時好鍾意玩自殺

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 12:07 AM   #143
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
作者: 赤武神 查看文章
不過DX d 最高CPU有時好鍾意玩自殺
最正係,你羅左星星或者槌既話
站係原地不動,佢會係場邊不動

2P既話,就叫2P過去打佢地啦!
佢地點都唔會反擊

歡迎曼聯迷進入討論

舊 02-28-08, 01:11 AM   #144
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
有無諗過下輯會加pacman
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 04:57 AM   #145
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 小嘉 查看文章
太遙遠既事.....
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 09:44 AM   #146
joeyu1201

XBox Live Gamertagjoeyu1201
引用:
作者: 小嘉 查看文章
加的話, 我比較想要 Rockman

joeyu1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 10:45 AM   #147
hk_kent

註冊日期: Dec 2002
XBox Live Gamertaghk kent
引用:
作者:  望  查看文章
引用:
我寫既一D小技巧

希望幫到你
其實我想知好多野,
所以先想買攻略本

例如: 全模型入手方法,
全角色連招 / 進階技巧,
亞空地圖,
隱藏要素等等。
hk_kent 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 10:58 AM   #148
K!no
Junior Member

大家仲意用咩人架=口=?

add我msn都ok
msn : okoktik@yahoo.com.hk
K!no 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 11:37 AM   #149
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: K!no 查看文章
大家仲意用咩人架=口=?

wifi 同我地打多d 咪知lor

我就最鍾意用koopa (不過呢排都好少用......)

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 12:35 PM   #150
MR_CHEUK
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
其實我想知好多野,
所以先想買攻略本

例如: 全模型入手方法,
全角色連招 / 進階技巧,