Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 82 482 532 572 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 
手機平板遊戲討論版>「スーパーロボット大戦X-Ω」討論區。サービス終了しました
王蛇 08:37 PM 08-08-20
用有改造真GETTTER連1星都打唔贏,結果用返極GUNBUSTER普通穿三難度
700%一腳果然太強
亍 ◣ 09:08 AM 08-09-20
之前又係諗多左....只要簡單暴力就好.....

5射S

王蛇 07:45 PM 08-17-20
終於出部命中高又快99底力的機打藍獨角,不過要Ω先打到特甲
大空魔龍要刷減傷同要被打好多下先夠命中,有D麻煩
王蛇 06:34 PM 08-19-20
DD都要學X-Ω的超改造,真意外....
王蛇 06:32 PM 08-26-20
GGGG有不屈,300萬耐久被打回25%(攻擊要超過75萬先扣到血).99底力,BUFF10次3000命中
不過自己低減傷沒必中,沒三連攻擊,打唔到必閃精神+特迴

就算有999%減傷,攻擊唔夠高都打唔入
雖然用返最新的NG騎士都算可以輕鬆殺
亍 ◣ 11:36 PM 08-26-20
未得閒試....好似王柱美少年加甲無效都打到?
王蛇 12:32 AM 08-27-20
作者: 亍 ◣:
未得閒試....好似王柱美少年加甲無效都打到?
其實夠攻或必殺倍率夠高都得,減傷無效唔好差50~70%
最主要係迫人一定要300改左右先夠基本攻

暫時理論刷到GGGG接近300減傷+鐵也就一堆機打唔到
不過150%起手,刷起來都幾難
J+1 05:44 AM 08-28-20
今次異常順利的唔到20次已經咁洗到3個精神技
每回5次不屈應該很安全吧

由手機版發出
王蛇 09:32 AM 08-28-20
作者: J+1:
今次異常順利的唔到20次已經咁洗到3個精神技
每回5次不屈應該很安全吧

由手機版發出
要唔爆耐久先得,L SIZE+不屈做唔到100%減傷爆左耐久有不屈都沒用
當然你快過對方開精神就OK

順便吐糟官方WIKI,30%耐久修復說明都係唔改....
J+1 11:38 AM 08-28-20
放幾日睇吓多唔多人打再算,至少5次不屈可以擋到幾次GB連踢都好
血唔會回加個自我修復希望頂多幾下
由手機版發出
J+1 09:40 AM 08-31-20
試左幾日,不屈真係係無用。。。可能都係加速有用
由手機版發出
王蛇 12:37 AM 09-01-20
試左幾日,不屈真係係無用。。。可能都係加速有用
由手機版發出
都係刷減傷或全速,GGGG有8500速都唔係玩唔到高速

ZZZ合體技基本13000速,有耐久硬頂一次攻擊可以組GGGG
不過要打爆GGGG耐久要用不少料+刷BUFF,當抹特迴都OK
yorkyork 06:38 PM 09-08-20
D機數值咁驚人你地竟然唔討論
王蛇 07:02 PM 09-08-20
作者: yorkyork:
D機數值咁驚人你地竟然唔討論
通常都等PA先

反螺旋睇落幾勁但竟然係0速起手,耐久擋一下1000萬血擋多下先加7000速
可能PA有專用技大加速
亍 ◣ 08:57 PM 09-08-20
觀望中...感覺對極4G未有明顯優勢,可能同飛影一樣pass算,不要忘了仲有5週年....

不過有二連九官格反擊,如果有普攻打穿守護就唔同講法...
LordofNightmare 01:15 PM 09-09-20
試咗要極級攻擊力4g先打到反螺旋
但對gbf同els就只係沙包,有侵蝕最多兩飛收得工

睇下pa有冇得救
王蛇 08:07 PM 09-09-20
反螺旋PA都係救唔到太多,最主要要頂第一次攻擊夠速度插隊
係對方第二部主力之前出招

攞最新ZZZ做例子,被打12下42000速+3000都係插唔到隊(對方Z總合25000速+打中後6000)
開頭得3000-3500速,要超改造同隊友推速度到2萬左右先穩定

結果反螺旋就唔好打正常PVP,去打17COST對方唔夠速同火力好少少(合體技都係危險

改了想法反螺旋玩特殊迴避(主力以外輔助機超改造失敗的副產品)
避了第一次合體技之後爆耐久就好多了,雖然都係贏唔到GN神拳+ZZZ
最多勉強打贏ZZZ+GGGG
王蛇 06:37 PM 09-16-20
今次微妙的不強,用王枉就封殺了
15000速沒耐久底力,特迴 得個高級隱形

另外進擊連戰系統對玩家太有利,應該不修了
王蛇 03:05 AM 09-24-20
隊長比想像中強,還可以比較不需Ω
等埋極宗介,全體隱身有沒有可能.....
亍 ◣ 06:54 AM 09-24-20
知道係極宗介??
王蛇 07:43 AM 09-24-20
作者: 亍 ◣:
知道係極宗介??
月尾更新包有宗介配音,最少暫時沒打臉過
反正作戰活動太浪費BP藥又回報低等多幾日睇睇
J+1 04:11 PM 09-25-20
結果極巨靈

不過感覺整體好微妙。。。
由手機版發出
王蛇 05:42 PM 09-25-20
結果極巨靈

不過感覺整體好微妙。。。
由手機版發出
被打臉到飛起ww
同隻新鐵也性質差唔多,同勇者王刷減傷頂gn神拳+zzz
不過普通唔夠勇者王打,爆到耐久但沒Ω打唔到底力

抽完先發現原來極池減價了,不過今次的確沒大變化
clie 11:42 AM 09-27-20
抽幾隻極都無乜點用,以後都係爬山算
yorkyork 12:42 PM 09-27-20
你唔係信左上面話反螺旋族救唔到就唔抽掛?
我見fb個個都用
標籤:スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω
第一 ... 82 482 532 572 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 

返回主題版面