Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 48 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 68 108 158  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
outlineman2003 03:04 PM 12-05-17
作者: 赤武神:
即係話你joycon有機會跌過或有人強行拔過!?有舊扣膠爛左如果唔係應該唔會咁
joycon插落主機有冇好大聲卡chick一聲?正常會有和扣緊

依家switch更新左可以轉移save,去維修都可以保留住d save
仲有好大聲卡一聲。但會退到岀黎
阿聰 03:04 PM 12-05-17
作者: charcsc2000:
switch好神奇的...
不同game可以不同發熱量和用電量...

我玩zelda都不會點熱...
但玩doom, skyrim真係熱到hihi...
但用手提mode玩係不熱, 微暖...
但用電勁快...放入dock充電玩就熱死...
正常,祝乎隻GAME設計。

SKYRIM會好熱嗎?我都想聽下有買嘅人嘅意見。
呢期我比較忙,未買住,遲下會入隻SWITCH版支持。

==================================

另,想問下有冇版友,知唔知道隻雙截龍4 UPDATE咗D咩嘢?
charcsc2000 03:22 PM 12-05-17
作者: 阿聰:
正常,祝乎隻GAME設計。

SKYRIM會好熱嗎?我都想聽下有買嘅人嘅意見。
呢期我比較忙,未買住,遲下會入隻SWITCH版支持。

==================================

另,想問下有冇版友,知唔知道隻雙截龍4 UPDATE咗D咩嘢?
SKYRIM都熱...話哂"3d" game....但未去到doom個種超熱....
如果有心玩就最好買左先...呢d美版game香港不多人玩, 好多店舖賣完未必再入...
不過真係要好有時間玩先得, 呢隻game閒閒地都玩到200小時以上....做咩都得...
赤武神 03:33 PM 12-05-17
switch好神奇的...
不同game可以不同發熱量和用電量...

我玩zelda都不會點熱...
但玩doom, skyrim真係熱到hihi...
但用手提mode玩係不熱, 微暖...
但用電勁快...放入dock充電玩就熱死...
因為 docked mode 同 手提mode係行緊兩個唔同既模式 (GPU速度)
而唔同遊戲用機能程度又唔同,這個影響發熱同用電量

其實現時用SWITCH用得最好始終係任天堂 (包括遊戲容量控掣,機能使用既平衡,TV mode同手提質量既接近)

PS.DOOM應該係switch game之一,用技術性效能用得最利害既一隻

作者: outlineman2003:
仲有好大聲卡一聲。但會退到岀黎
問題係幾大力就退到??輕輕一推就會出到黎?
阿聰 03:39 PM 12-05-17
SKYRIM都熱...話哂"3d" game....但未去到doom個種超熱....
如果有心玩就最好買左先...呢d美版game香港不多人玩, 好多店舖賣完未必再入...
不過真係要好有時間玩先得, 呢隻game閒閒地都玩到200小時以上....做咩都得...
SKYRIM係熱的話,DOOM可能係水滾了。
SKYRIM有心買實買到,遲少少冇所謂,我仲有剪剪剪PLUS同XENOBLADE 2未買。

P.S. 三廠之中,我覺得最能夠展示出SWITCH能力,都係FAST RMX。
charcsc2000 04:04 PM 12-05-17
因為 docked mode 同 手提mode係行緊兩個唔同既模式 (GPU速度)

其實現時用SWITCH用得最好始終係任天堂 (包括遊戲容量控掣,機能使用既平衡,TV mode同手提質量既接近)

PS.DOOM應該係switch game之一,用效能用得最利害既一隻
所以睇個廠商既功力...新機始終要時間比各廠摸底...
另外b社移植doom和SKYRIM真係好勁...完全沒唸過可以係手提機玩到呢2隻game...

唔知有沒機會玩到gta 5和fallout 4...
希望其他廠商都加把勁做好game....
charcsc2000 04:07 PM 12-05-17
SKYRIM係熱的話,DOOM可能係水滾了。
SKYRIM有心買實買到,遲少少冇所謂,我仲有剪剪剪PLUS同XENOBLADE 2未買。

P.S. 三廠之中,我覺得最能夠展示出SWITCH能力,都係FAST RMX。
咁又係....skyrim應該好d...有中文...
但doom我行左好多間先買到...

XENOBLADE 2我睇完好似有d伏...
自動戰鬥唔o岩我...仲要手提mode和tv mode差好遠....
老實講我覺得佢做得好差.....drop得太勁..
outlineman2003 04:35 PM 12-05-17

PS.DOOM應該係switch game之一,用技術性效能用得最利害既一隻

問題係幾大力就退到??輕輕一推就會出到黎?
我用手指頂一頂會退岀來。上youtube 睇,好多外國人都有依個問題。。。。反而香港冇乜聽過
outlineman2003 04:36 PM 12-05-17
補充,我手提玩多。好少拆joycon. 所以真係so sad
赤武神 04:52 PM 12-05-17
我用手指頂一頂會退岀來。上youtube 睇,好多外國人都有依個問題。。。。反而香港冇乜聽過
如果你一買冇跌過就有呢個問題,可以拿上比任天堂睇~
如果個扣正常冇事都會扣到好實下

PS.之前有報導指呢個問題時原來果個人係成部跌過落地
野良猫 04:55 PM 12-05-17

自動戰鬥唔o岩我...仲要手提mode和tv mode差好遠....
機能所限可以點勁(正確講應該電量所限?)
手提俾佢行番720P,仲要啲景老遠都睇到,打起上嚟到時FPS30都唔知有冇
將畫面降級保持依家咁係最好,反正老任一向都唔係賣畫面,我覺得佢哩個做法冇錯
赤武神 04:57 PM 12-05-17
作者: 野良猫:
手提俾佢行番720P,仲要啲景老遠都睇到,打起上嚟到時FPS30都唔知有冇
將畫面降級保持依家咁係最好,反正老任一向都唔係賣畫面,我覺得佢哩個做法冇錯
其實佢可以優化得好好多,可惜應該係佢唔夠時間要趕12月出
個認為遲下會有針對手提既優化,我覺得如果佢地有時間甚至TV mode提超過720p也不是難事(switch機能真的不至於此)

Switch好多game都係先做左手提mode最後階段先優化TV mode,XB2睇黎係得好少時間去優化手提mode
我個人認為MARIO KART 8 DX,ARMS,SPLATOON 2,RE R1,2 TV/手提兩者都平衡得幾完美
outlineman2003 05:52 PM 12-05-17
如果你一買冇跌過就有呢個問題,可以拿上比任天堂睇~
如果個扣正常冇事都會扣到好實下

PS.之前有報導指呢個問題時原來果個人係成部跌過落地

係咪有個電話打去約維修?
赤武神 06:09 PM 12-05-17
係咪有個電話打去約維修?
http://www.nintendo.com.hk/switch/repair.html

任天堂維修服務中心(香港)
電話: 3549 6611
● 電話受理時間 星期一至五:10:00 ~ 19:00(中午休息時間:12:00 ~ 13:00) 
星期六、星期日及公眾假期休息
outlineman2003 06:25 PM 12-05-17
Thx. 問下先。。。
阿聰 08:58 PM 12-05-17

買得DOOM SWITCH版,一定係好重視可以隨處玩……
正路DOOM都係買PS4/XB1版,所以SWITCH版會返得少D貨,

SKYRIM就唔同講法,各個版本各有特色,我就會選擇買SWITCH版。

XENOBLADE 2我覺得係冇執好趕上架……XBX WII U都行到穩定720P 30FPS,
冇理由XENOBLADE 2係手提模式行唔到720P……
TV模式我覺得900P/1080P 30FPS都係合理要求,希望稍後有修正PATCH。
enishi 10:36 AM 12-06-17
Joysound 日版今日開始服務
https://topics.nintendo.co.jp/c/arti...b7ac45a6d.html
charcsc2000 11:53 AM 12-06-17
作者: 野良猫:
如果我沒玩過doom和skyrim...
我唸都會信佢係機能問題...

但而加人地兩隻game可以係手提版玩到720p....仲要好流暢....
咁就明顯係廠商做game技術的問題....
因為隻rime又係有fps問題存在....

而加XENOBLADE 2明顯睇到佢係以tv mode為藍本....
手提版真係drop得好勁....我覺得佢可以做好少少者...
charcsc2000 12:03 PM 12-06-17
其實佢可以優化得好好多,可惜應該係佢唔夠時間要趕12月出
個認為遲下會有針對手提既優化,我覺得如果佢地有時間甚至TV mode提超過720p也不是難事(switch機能真的不至於此)

Switch好多game都係先做左手提mode最後階段先優化TV mode,XB2睇黎係得好少時間去優化手提mode
我個人認為MARIO KART 8 DX,ARMS,SPLATOON 2,RE R1,2 TV/手提兩者都平衡得幾完美
係囉...佢好似趕住要出貨咁...其實2018年中出都沒所謂啦....

希望佢地有patch修改下啦...
zedla都做到900p tv mode....人地咪又係open world...

講真今時今日....switch game玩手提mode點都要有540p~720p先合格啦...
佢做到368p真係搞笑咩...

定係佢唸住可以再drop到240p出係3ds賺多次錢
charcsc2000 12:10 PM 12-06-17
買得DOOM SWITCH版,一定係好重視可以隨處玩……
正路DOOM都係買PS4/XB1版,所以SWITCH版會返得少D貨,

SKYRIM就唔同講法,各個版本各有特色,我就會選擇買SWITCH版。

XENOBLADE 2我覺得係冇執好趕上架……XBX WII U都行到穩定720P 30FPS,
冇理由XENOBLADE 2係手提模式行唔到720P……
TV模式我覺得900P/1080P 30FPS都係合理要求,希望稍後有修正PATCH。
我個人好like玩doom, 貪佢爆頭爆屍減下壓力...訓前打下好爽的~
ps4版都有買doom....
只係有時玩想一兩場唔想下下咁大工程開ps4又要等...

XENOBLADE 2呢part好同意...講真switch本身係勁過ps3/xbox360...
佢係有能力既做得好好...我睇完doom/skyrim就知道呢部機好強...唔係wii u/3ds既畫面提升咁簡單...

佢比720P MON我叫我玩368P.真係O咀...
講緊SWITCH喎.....
3DS都有240P啦....PSV 540P添....
outlineman2003 12:59 PM 12-06-17
得個知字。joy con 鬆,任天堂唔包保。當你係人為問題
阿聰 01:00 PM 12-06-17
我個人好like玩doom, 貪佢爆頭爆屍減下壓力...訓前打下好爽的~
ps4版都有買doom....
只係有時玩想一兩場唔想下下咁大工程開ps4又要等...

XENOBLADE 2呢part好同意...講真switch本身係勁過ps3/xbox360...
佢係有能力既做得好好...我睇完doom/skyrim就知道呢部機好強...唔係wii u/3ds既畫面提升咁簡單...

佢比720P MON我叫我玩368P.真係O咀...
講緊SWITCH喎.....
不過DOOM真係好誇張,咁都塞得落SWITCH度運行到,技術上真係唔容易……

XENOBLADE 2好簡單,有MK8D同FAST RMX係度,足以證明手提MODE已經好過WII U,
加上有一大堆CUSTOMIZE機能可以用,XENOBLADE 2真係冇理由會咁樣……
當你見到XBX係WII U係大師級表現,依家XENOBLADE 2可以話係倒退,
只係希望稍後仲有DLC要推出時,順便執返好少少個畫面同FPS。
赤武神 01:17 PM 12-06-17
不過咁講,聽講大部份PSV既解像度係低過540p

佢係最低去到368P,唔係大部份時間在呢個位

XENOBLADE 2好簡單,有MK8D同FAST RMX係度,足以證明手提MODE已經好過WII U,
加上有一大堆CUSTOMIZE機能可以用,XENOBLADE 2真係冇理由會咁樣……
當你見到XBX係WII U係大師級表現,依家XENOBLADE 2可以話係倒退,
只係希望稍後仲有DLC要推出時,順便執返好少少個畫面同FPS。
TV mode已經講左XB2技術係在XBX之上.依家係講緊手提mode既優化唔夠時間做
唔怪得哂佢地,一來唔夠時間二來果team都係第一次開發Switch既軟件,對TV mode同手提之間既平衡未掌撐到
始終Wii u唔係一部手提機同埋佢冇幾個運行模式
12號四分衛 01:32 PM 12-06-17
今次係幾極端
雖然Doom同Skyrim係超大作畫面各方面都複雜
但開發始終係Bethesda同id Software,特別後者,技術力應該全行最勁,軟件優化真係難唔到佢
charcsc2000 01:36 PM 12-06-17
得個知字。joy con 鬆,任天堂唔包保。當你係人為問題
其實鬆到點....如果不按制都跌出黎....咁一定有問題啦....
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
第一 ... 8 48 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 68 108 158  ... 最後

返回主題版面