Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-24-16, 01:12 AM   #1351
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 信長 查看文章
勁!! 如果NS 連接會快D (兩部機2-4打時),你話幾好
可能老任已請咗佢做switch設計

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 10-24-16, 01:19 AM   #1352
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: C.K.F. 查看文章
以前用過 tegra 電話都承認部機熱到幾可煎蛋同用電量好似倒水咁.
或者老黃依家解決到啦, 不過如果SWITCH真係最多只頂得3個鐘就mum水啲囉.
An粉最鍾意就係咁兜
首先我唔係An粉

不過你睇A9X GPU既時脈同GFlops真係唔高

如果SWITCH可以好似3DS咁3.5-5個鐘已經收貨
wsx360 目前離線  
舊 10-24-16, 01:34 AM   #1353
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
善用黑名單功能的時候

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 10-24-16, 01:43 AM   #1354
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
作者: Sea 查看文章
唔知有無old news 到

當年香港GAME書編輯都有討論過, 遊戲機有一日形態會係甘, 真係好耐下, 吾記得NDS定再早D既時期

舊 10-24-16, 06:07 AM   #1355
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
其實家用機遊戲唔適合手提機,已經係十幾年前既題目。
十幾年夠bb仔由出世到學識溝女,d人已經搵到適合“零粹時間”(哩個turn都有十年八年啦。。。)既遊戲方式相當耐下架啦。。。
者係哩度應該大部份人都係老鬼,先會“家用機可以出街!-相當期待“。。。。舊日概夢想。
任天堂都曾經明哩個結論架(低成本、低風險、高回報),定係個道理又有唔同玩法,老任要黎改變世界觀?

我就唔係太信老任會變到d咩出黎,特別佢近年真係做得好差。我好信用行動投票,如果任飯連老任縮埋牆角玩手指都支持/收貨,咁老任大概都走唔出日系塘水滾塘魚既滅亡方式。
不過我同意暫時公佈內容重好少,所以可以再觀望。但因為離發售只差半年,要公佈就真係盡快。

此篇文章於 10-24-16 06:29 AM 被 liar 編輯。
liar 目前離線  
舊 10-24-16, 08:49 AM   #1356
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

GameXplain 搵到其中一位參與Splatoon 果part 的演員訪問

信長 目前離線  
舊 10-24-16, 09:45 AM   #1357
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
SWITCH 做到同人一齊玩果下吸引
可能我細個同朋友互去家中打機, 對面連同網連的感覺有差別
swatty 目前離線  
舊 10-24-16, 10:15 AM   #1358
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
太多頁講廢話
唔爬文了
大圖

到底pv中的畫面是不是實機做到表示可疑

e3的小綠 公主傳說 那宣傳片多草多漂亮 到現在實機試玩 草都無條

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 10-24-16, 10:21 AM   #1359
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
原來條片做假... 睇多次,真係KEY 上去
skyrim 果PART 都有人覺換畫面有少少怪
唔怪得2K, Bethesda 話暫時未有GAME ... 可能未DEAL 好,或對多少對佢信心不足

此篇文章於 10-24-16 10:24 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 10-24-16, 10:38 AM   #1360
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁哩d概念片唔用實機畫面加特效都好平常既
好似d電視機廣告咁
由手機版發出
真!DC 目前離線  
舊 10-24-16, 10:42 AM   #1361
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
太多頁講廢話
唔爬文了

e3的小綠 公主傳說 那宣傳片多草多漂亮 到現在實機試玩 草都無條
根據BETHESDA官方發言,SKYRIM並未落實會出NS版,實際上BETHESDA連會唔會出GAME都未正式發表,現階段只係掛名O係第三廠個LIST,即係宣片入面O既SKYRIM根本唔係實機示範。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 10-24-16, 10:54 AM   #1362
信長
The Flash

睇完GameXplain訪問
無答TOUCH SCREEN ... 可能NDA, 唔答得,
有傳聞有. 但有一說,如果有支援TOUCH ,都係支援部分GAME,一定要揸住玩NS, JOY-CON/PRO 就唔洗諗
2PLAY 唔會一齊篤(好難講,可能老任出MINI GAME )

35:00 問題..好似仲有野佢係知而唔講得

信長 目前離線  
舊 10-24-16, 10:57 AM   #1363
gingq7

註冊日期: May 2008
一陣又會有人叫你地番去ps / xbox平台玩skyrim, 任系平台唔需要呢d game
gingq7 目前離線  
舊 10-24-16, 11:03 AM   #1364
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
一陣又會有人叫你地番去ps / xbox平台玩skyrim, 任系平台唔需要呢d game
之後購買ns回家又1年玩2隻
連續3代係咁(NGC Wii WiiU )
他們習慣哂

一句一年抽卡錢都唔止抽幾萬啦( 根本唔怪得日本只出垃圾手遊唔出正常game)
才3000元就玩到2隻game

說已夠玩 好滿足

還能說什麼 ?

等比卡超出正傳在ns
不是起格仔畫面 再說吧

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 10-24-16, 11:05 AM   #1365
wsx360
Game Master

引用:
太多頁講廢話
唔爬文了
大圖

NS段pv 部機係咪玩到都成問題
我估只係一班演員揸住個機殼做戲

Zelda 方面e3 2016首段trailer已經有呢個多草場景啦
隻game 又唔係全部地方都咁多草
由手機版發出

此篇文章於 10-24-16 11:12 AM 被 wsx360 編輯。
wsx360 目前離線  
舊 10-24-16, 11:10 AM   #1366
wsx360
Game Master

引用:
真係唔知你想點

BETHESDA官方都講左SKYRIM未落實會出NS版
即係你想玩都未必有

唔通而家叫人買NS玩SKYRIM?
由手機版發出
wsx360 目前離線  
舊 10-24-16, 11:10 AM   #1367
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
從來唔認為係實機畫面
成段片有邊段係真正睇住個玩家正常咁禁制然後望到個畫中角色跟住佢禁制做反應
全部唔係借位就係輕輕咁禁一下個制而且同個畫面冇連動性

對比下啲實機示範片就知,唔會拍成咁架
野良猫 目前離線  
舊 10-24-16, 11:16 AM   #1368
gingq7

引用:
作者: wsx360 查看文章
真係唔知你想點

BETHESDA官方都講左SKYRIM未落實會出NS版
即係你想玩都未必有

唔通而家叫人買NS玩SKYRIM?
由手機版發出
問題唔係有無Skyrim玩, 而係老任擺得Skyrim和NBA 2k落條3分鐘的片度, 理論上呢2隻game應該係最接近傾得成會出NS版的(甚至老任自己應該覺得十拿九穩), 但而家BETHESDA和2K都一齊走出黎話未必會出, 咁就令人好懷疑究竟會有咩第三方會出game在NS
gingq7 目前離線  
舊 10-24-16, 11:25 AM   #1369
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 野良猫 查看文章
從來唔認為係實機畫面
成段片有邊段係真正睇住個玩家正常咁禁制然後望到個畫中角色跟住佢禁制做反應
全部唔係借位就係輕輕咁禁一下個制而且同個畫面冇連動性

對比下啲實機示範片就知,唔會拍成咁架
其實成段片俾我感覺係以為自己好了解鬼佬口味,但又捉錯晒路,以前好多日本電器既廣告都係咁
由手機版發出

此篇文章於 10-24-16 11:32 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 10-24-16, 11:28 AM   #1370
david
The One

引用:
之後購買ns回家又1年玩2隻
連續3代係咁(NGC Wii WiiU )
他們習慣哂

一句一年抽卡錢都唔止抽幾萬啦( 根本唔怪得日本只出垃圾手遊唔出正常game)
才3000元就玩到2隻game

說已夠玩 好滿足

還能說什麼 ?

等比卡超出正傳在ns
不是起格仔畫面 再說吧
我覺得呢部NS就係想吸日系手遊大廠回流翻去"CONSOLE"行列出手遊,老任淨係收權利金同分課金佣就諗起都興奮

柯爛米你O既翻身機會O黎喇!

---
david 目前離線  
舊 10-24-16, 11:41 AM   #1371
gingq7

引用:
作者: david 查看文章
我覺得呢部NS就係想吸日系手遊大廠回流翻去"CONSOLE"行列出手遊,老任淨係收權利金同分課金佣就諗起都興奮

柯爛米你O既翻身機會O黎喇!
電話就人人都有, 想要大mon買IPAD又得,
NS有咩條件吸引人買佢黎玩手遊, 都未計NS有無4G都成問題
gingq7 目前離線  
舊 10-24-16, 11:42 AM   #1372
wsx360
Game Master

引用:
問題唔係有無Skyrim玩, 而係老任擺得Skyrim和NBA 2k落條3分鐘的片度, 理論上呢2隻game應該係最接近傾得成會出NS版的(甚至老任自己應該覺得十拿九穩), 但而家BETHESDA和2K都一齊走出黎話未必會出, 咁就令人好懷疑究竟會有咩第三方會出game在NS
其實當年E3 WiiU發佈會上公佈既第3廠game,有部份最後係冇出到
由手機版發出
wsx360 目前離線  
舊 10-24-16, 11:54 AM   #1373
david
The One

引用:
NS有咩條件吸引人買佢黎玩手遊, 都未計NS有無4G都成問題
品牌效應嘛。

三叔啱啱打佐柴,有得揀日本人通常都會揀翻國內產品,可以O係任系機上面玩黑白貓同PKMON GO咁喎,仲唔夠照?

---
david 目前離線  
舊 10-24-16, 11:57 AM   #1374
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 真!DC 查看文章
咁哩d概念片唔用實機畫面加特效都好平常既
好似d電視機廣告咁
由手機版發出
後期Key, 拍片個陣易控制好多 (反光/影響現場光),最重要可以 show 到 excatly 想 show o既片段
12號四分衛 目前離線  
舊 10-24-16, 12:04 PM   #1375
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
如果Touchscreen control okay的game, 當然smartphone/tab攪掂
需要十字制的game, 就始終係NS好 d ..
12號四分衛 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 07:00 PM

手機版 | APP版