Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-06-19, 09:40 AM   #1251
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
SO FAR,在下唔支持暴力,但係既然講得冇和平示威可以推返極權,點解唔可以殺人,明明對面擺明想冧友?

都岩...

其實都接近係內戰,戰場上不殺就無可能,現實邊有基拉大神。

點為之文明,人人底線亦唔同。

或者咁啦,投降既唔殺係最底線,有仇報仇亦係人之常情,要殘定廢就自己決定啦。

同埋我自己覺得唔好太過侮辱對方,Dead or alive 都係。

何家祖墳另計。
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 09:47 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 10:07 AM   #1252
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
都岩...

何家祖墳另計。
由手機版發出
何家祖墳在圍村內, 仲要用重型器材發出大聲響同要好耐時間先至可以咁樣破壞, 係咩人先可以落到手, 唔駛講都知.

舊 08-06-19, 10:17 AM   #1253
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
唔可以殺係第一條底線

我覺得仲要有一條文明既底線

萬一有敵人被投降被生擒制伏,唔好太過侮辱佢。最多 Dum 兩拳好啦,再發洩落去就超出文明既底線。

由手機版發出
戰爭都要經過宣戰等過程

對黑社會不適用

可以解讀成零和遊戲或唔係你死就我亡

而且間接令反黑做少咗嘢

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 10:20 AM   #1254
Tano
嫑憅

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
老實 呢個好難
你比我見到個斬人黑社會活捉係面前 肯定佢隻眼會盲先
由手機版發出
有傳荃灣驚犬放定冇拉白衫,證實到未

咁多人其實半身都好正常

上下定左右

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 08-06-19 10:23 AM 被 Tano 編輯。
舊 08-06-19, 10:53 AM   #1255
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
SO FAR,在下唔支持暴力,但係既然講得冇和平示威可以推返極權,點解唔可以殺人,明明對面擺明想冧友?
首先你要確定你想要一個什麼結果,始終我哋首先要拉攏中間偏藍嗰班過來我哋呢邊,沒有民意喺背後支持講什麼都無用

今次可以拉攏成功因為對家每步都行錯先出現現在呢個情況,不是因為我哋用了暴力

而根據777 的態度,佢一定係等民眾鬥民眾的玉石俱焚(我失敗都要全港攬炒)

戰術和戰略都要be water才可,正如固守陣地不是我哋所長,暴力都係一樣,要進退有序
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 10:58 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 10:57 AM   #1256
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
反黑係社會共識
你教訓白衫人民意當你英雄
打多幾下唔怕
我覺得打得太輕手
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 11:01 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 10:59 AM   #1257
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

武力 唔係 暴力

Force is not violence
由手機版發出
舊 08-06-19, 11:00 AM   #1258
J+1
望過黎呀!!!!!!

因為之前人哋未揸刀,而家佢出刀唔通你揸遮擋?
由手機版發出
舊 08-06-19, 11:03 AM   #1259
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

用路面 item,合力制伏,再綁住佢。

你無睇到咩?
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 11:07 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 08-06-19, 11:06 AM   #1260
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
揸刀見倒人地幾廿個人衝埋尼都落慌而逃呀
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 11:09 AM   #1261
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
用棍 + 路面 item,合力制伏,再綁住佢。

你無睇到咩?
由手機版發出
因為今次仲係第一次出動未習慣,過多兩次你估佢哋唔識玩hit and run? 然後目標改成對準後方支援人呢?仲有而家著團服當然易睇,如果改埋著黑衫呢?隨便諗諗已經可以有好多可以出大事嘅情況,武力根本唔均等的情況無變之下一定要諗對應
由手機版發出

此篇文章於 08-06-19 11:15 AM 被 J+1 編輯。
舊 08-06-19, 11:18 AM   #1262
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: 真!DC 查看文章
揸刀見倒人地幾廿個人衝埋尼都落慌而逃呀
由手機版發出
以佢角度逃就當然,但只要成功砍左幾刀佢已經任務完成
由手機版發出
舊 08-06-19, 11:21 AM   #1263
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
而家開緊民間記者會
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 11:29 AM   #1264
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: J+1 查看文章
首先你要確定你想要一個什麼結果,始終我哋首先要拉攏中間偏藍嗰班過來我哋呢邊,沒有民意喺背後支持講什麼都無用

今次可以拉攏成功因為對家每步都行錯先出現現在呢個情況,不是因為我哋用了暴力

而根據777 的態度,佢一定係等民眾鬥民眾的玉石俱焚(我失敗都要全港攬炒)

戰術和戰略都要be water才可,正如固守陣地不是我哋所長,暴力都係一樣,要進退有序
由手機版發出
其實放火同主動向警署掟磚,單係呢兩樣已經冇咩可能拉攏中間偏藍既過黎吧…
唔係721政黑聯盟玩恐襲,大概張蓆已經割到要用顯微鏡先睇到。

舊 08-06-19, 11:31 AM   #1265
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: J+1 查看文章
因為今次仲係第一次出動未習慣,過多兩次你估佢哋唔識玩hit and run? 然後目標改成對準後方支援人呢?仲有而家著團服當然易睇,如果改埋著黑衫呢?隨便諗諗已經可以有好多可以出大事嘅情況,武力根本唔均等的情況無變之下一定要諗對應
由手機版發出
係架,內戰局面最怕既唔係反抗軍或政府軍,反而趁火打劫周圍搞事既流氓幫會。

仲要係資訊極發達既香港地,唔係無資訊,太多假資訊先係問題。

只能夠講,呢方面先係對前線抗爭者同香港人質素既考慮。

無去到最前講太多都無用。

盡量清到幾多假資訊就幾多。
由手機版發出
舊 08-06-19, 01:05 PM   #1266
Tano
嫑憅

TGT Update

某不開地舖的海味舖
成員

福建幫

又有和__和

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-06-19, 01:38 PM   #1267
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
連尋日架Crazy Taxi都擬似係何妖陣營

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 03:23 PM   #1268
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
有無人分析下?
滿地開花好似WORK?

我自己諗倒,優點:
多區集會, 犬更難佈防,
因為近大家自己區, 容易集人, 大家熟路, 更易WATER

缺點:
人數相對少,犬更易TRACK人
示威者多為當區或鄰近區域人仕,更容易被犬搜證拉上門

有無CHING集思廣益?
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 10:54 PM   #1269
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
深水埗又被圍堵

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 10:56 PM   #1270
Nelly

引用:
作者: chitkan 查看文章
有無人分析下?
滿地開花好似WORK?

我自己諗倒,優點:
多區集會, 犬更難佈防,
因為近大家自己區, 容易集人, 大家熟路, 更易WATER

缺點:
人數相對少,犬更易TRACK人
示威者多為當區或鄰近區域人仕,更容易被犬搜證拉上門

有無CHING集思廣益?
快閃拉人個年齡層大到
13到60幾 街坊易誤中副車

其實我覺得開始進入抗爭倦怠期
不合作運動要停一停

舊 08-06-19, 11:15 PM   #1271
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
雨傘,水樽後又一新武器上市
雷射筆

警犬被害妄想愈黎愈嚴重
下次感受你股殺氣都拉得

舊 08-06-19, 11:23 PM   #1272
Nelly

又請深水埗街坊食煙

舊 08-06-19, 11:33 PM   #1273
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 小草 查看文章
雨傘,水樽後又一新武器上市
雷射筆

警犬被害妄想愈黎愈嚴重
下次感受你股殺氣都拉得
其實擺明係特登捕9學生會會長啦
邊可能咁岩就拉中個學生會會長黎買雷射筆然後高調地係條街度大大聲屈9佢?
根本而家對家玩到係特登要我地圍佢,等佢開記者會有野可以講

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 11:35 PM   #1274
Nelly

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實擺明係特登捕9學生會會長啦
邊可能咁岩就拉中個學生會會長黎買雷射筆然後高調地係條街度大大聲屈9佢?
根本而家對家玩到係特登要我地圍佢,等佢開記者會有野可以講
佢話會長買雷射槍

舊 08-06-19, 11:38 PM   #1275
Tano
嫑憅

引用:
作者: Nelly 查看文章
又請深水埗街坊食煙
二級歷史建築爆玻璃好啦