Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-16-20, 06:18 PM   #1
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
好似好多舖都唔敢收訂咁
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-20, 06:26 PM   #2
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
當年wii版係第1隻遊戲令我有衝動想買ost, (雖然最終都冇買....) 隻game既場景, 音樂, 氣氛都令人好深刻.....

好少開switch, 仲諗緊呢隻入唔入好.....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-20, 07:52 PM   #3
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
要玩完本篇先去到新章
最快都要兩個星期..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-20, 01:03 AM   #4
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: aquarius 查看文章
要玩完本篇先去到新章
最快都要兩個星期..
唔洗,一開始就可以直接玩新故事,不過如果本身未玩過本篇極度建議玩咗本篇先,
因為新故事一開始段片會show晒本篇啲重要劇情出嚟,同埋新故事好似係發生喺一年後,
所以最好順次序玩

不過睇你心急玩新故事,你應該本身玩過
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-20, 01:10 AM   #5
[X-MEN]

引用:
作者: hlcw99 查看文章
當年wii版係第1隻遊戲令我有衝動想買ost, (雖然最終都冇買....) 隻game既場景, 音樂, 氣氛都令人好深刻.....

好少開switch, 仲諗緊呢隻入唔入好.....
想玩咪買,你好少開switch即係冇game啱你玩,咁而家有隻你啱玩嘅點會唔買?
舊 05-17-20, 10:28 PM   #6
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
想玩咪買,你好少開switch即係冇game啱你玩,咁而家有隻你啱玩嘅點會唔買?
有中文又有新劇情, 買得過,
我之前都有買wii同3ds版
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-20, 03:31 PM   #7
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
唔係冇game啱玩, 而係太多game玩太少時間, 因為少出街打喺屋企打機自然會開ps4比較多, switch好多大作想玩, 只係已經有好多神作大作買完返屋企擺左喺度開都未開, 唔想愈積愈多.....

ff7我都未買

引用:
作者: lodoss 查看文章
有中文又有新劇情, 買得過,
我之前都有買wii同3ds版
我估你回我, 已訂日限, 冇睇post依家遲左訂貴幾舊.....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-20, 09:09 AM   #8
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
4月底時響玩亞訂左日限780,依家見到已加到1080

舊 05-20-20, 11:24 AM   #9
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: ELT 查看文章
4月底時響玩亞訂左日限780,依家見到已加到1080
信和有樂町一早開左訂
$1280
痴線…

我都係play asis係咪正日會有呀
舊 05-20-20, 12:01 PM   #10
ELT
Lunar使者

引用:
作者: rinxlun 查看文章
信和有樂町一早開左訂
$1280
痴線…

我都係play asis係咪正日會有呀
1280,十幾算
寧願搏下到時買現貨

playasia 正唔正日真係唔知,早幾年訂過一次3ds火紋限定,記憶中係遲左幾日

舊 05-20-20, 12:36 PM   #11
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: ELT 查看文章
1280,十幾算
寧願搏下到時買現貨

playasia 正唔正日真係唔知,早幾年訂過一次3ds火紋限定,記憶中係遲左幾日
依隻限定版唔知會唔會多貨,之前火紋果套,訂之前都好似好緊張
到尾成街都係…
舊 05-20-20, 02:43 PM   #12
ELT
Lunar使者

引用:
作者: rinxlun 查看文章
依隻限定版唔知會唔會多貨,之前火紋果套,訂之前都好似好緊張
到尾成街都係…
限定版既野, 真係好難捉模
xb2一出就冇哂
桂正和特警賣到一街都平貨

火紋其實唔係特別多貨, 上年出果日我咁岩響日本, 周圍都冇限定版賣
之後返黎香港就唔難搵

舊 05-21-20, 05:12 PM   #13
wongdee

註冊日期: Jun 2011
見到可以用卷買,好吸引
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-20, 03:26 AM   #14
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
唔洗食香港鋪果啲低能炒價啦
Amazon jp又開返訂$760寄到門口

舊 05-22-20, 09:45 AM   #15
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
之前訂唔到嘅而家拿林上日森補飛啦~

舊 05-24-20, 12:29 PM   #16
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
未玩過第一集,但早2日睇番Xenoblade 2都好燃睇到好激動,唔知第一集係唔係都係咁...
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 12:52 PM   #17
[X-MEN]

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
未玩過第一集,但早2日睇番Xenoblade 2都好燃睇到好激動,唔知第一集係唔係都係咁...
笫2集係佳作,第1集係神作,第1集整體水準都喺第2集之上,唔玩走寶
舊 05-24-20, 01:03 PM   #18
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
笫2集係佳作,第1集係神作,第1集整體水準都喺第2集之上,唔玩走寶
買就一定會買,係擔心期望愈大會有落差
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 02:07 PM   #19
[X-MEN]

引用:
好視乎你鍾意2代啲乜,1代嘅故事,地圖,世界觀都好過2代,
1代對主角群嘅描寫比較平均,每個都有各自嘅故事,
音樂就1,2都高質,但1代嘅音樂會feel到同個地圖好夾,
戰鬥系統都幾大分別,我自己鍾意1多啲,
過場動畫兩代都好好睇(動畫入面嘅動作2會贏少少,兩集始終隔咗7年,技術相比1代肯定進步咗)
舊 05-24-20, 07:27 PM   #20
HM

註冊日期: May 2007
引用:
好視乎你鍾意2代啲乜,1代嘅故事,地圖,世界觀都好過2代,
1代對主角群嘅描寫比較平均,每個都有各自嘅故事,
音樂就1,2都高質,但1代嘅音樂會feel到同個地圖好夾,
戰鬥系統都幾大分別,我自己鍾意1多啲,
過場動畫兩代都好好睇(動畫入面嘅動作2會贏少少,兩集始終隔咗7年,技術相比1代肯定進步咗)
2代黃金國有番D料到
可惜黎得太遲
去你的薩爾達
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 02:22 PM   #21
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
其實因為xenoblade
D人對xenoblade 2先有咁大落差..

(當然xenoblade X都係水準之作、只係玩法唔同)
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 08:30 PM   #22
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
1完全冇可能會輸2
不過唔係話2做得唔好,只係1太高(但可能多多少少有回憶加成)

而且2個故仔整體睇返轉頭其實好多位唔多OK,只係音樂好過場燃加返唔少分
1比我個印象係故仔音樂過場都好惦

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 08:57 PM   #23
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Kello820 查看文章
1完全冇可能會輸2
不過唔係話2做得唔好,只係1太高(但可能多多少少有回憶加成)

而且2個故仔整體睇返轉頭其實好多位唔多OK,只係音樂好過場燃加返唔少分
1比我個印象係故仔音樂過場都好惦
簡單一幕
雪地蛋叔對機兵爪,如果配埋是晚上,FF7R都要比下去
唔係比靚唔靚,而係比逼力、氣勢同熱血

舊 05-24-20, 09:59 PM   #24
[X-MEN]

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
簡單一幕
呢段係其中一段好正嘅過場,Dunban呢個角色真係設計得好好,有實力之餘又正氣,
成個角色嘅性格,對白都有種好型嘅感覺,加埋佢個對手嘅性格,更加突出互相之間差別
舊 05-24-20, 10:19 PM   #25
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
簡單一幕
蛋叔個聲線真係好特別,佢每次發言我都特別專心,對我黎講佢既燃力同氣勢超過晒其他所有角色
XB1過場就算拎黎同而家堆新GAME比都唔會輸,十幾年前直頭係贏晒

除左燃,XB1感人位都有好多好正,我自己印象最深就係ガド犧牲自己果幕,當年睇到隻眼流晒汗

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia Remaster/Definitive edition [PS4/X1/NS/PC] 已售 ゆり 電視遊戲討論版 124 01-17-19 09:27 PM
[多機種] [PS3, XB360] Dishonored (Definitive Edition for PS4, XB1) - (BAFTA 2012年最佳遊戲) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 195 08-26-15 01:17 PM
[多機種] [PS4 XB1]DmC Devil May Cry: Definitive Edition 2015年3月17日発売決定! steve 電視遊戲討論版 1109 03-23-15 06:40 PM
誠徵 PS4版 TOMB RAIDER Definitive Edition lauyan 買賣專區 0 12-19-14 10:23 AM
賣 PS4 Tomb Raider Definitive Edition / 艦娘型錄 zero0417hk 買賣專區 0 09-17-14 10:13 PM

現在的時間是 10:13 PM

手機版 | APP版