Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-30-08, 03:17 PM   #101
jasmin
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
有冇人覺得男主角casting有問題?

我成日諗起天生殺人狂個賤精
jasmin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 03:55 PM   #102
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: jasmin 查看文章
有冇人覺得男主角casting有問題?

我成日諗起天生殺人狂個賤精
因為冇睇過天生殺人狂所以覺得呢個SHARK幾FIT

舊 04-30-08, 04:18 PM   #103
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
睇左...................好正

gwyneth paltrow 萌死人

故事有改動.................

續集劇透超多........WAR machine出場 & 打到上太空

近年marvel superhero 真人電影化得最好的可能係 IRON MAN
絶對係IRON MAN最掂

金句:

我地先試10%

今晩睇多次7:30

舊 04-30-08, 05:58 PM   #104
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: ★星人DX★ 查看文章
絶對係IRON MAN最掂

金句:

我地先試10%

今晩睇多次7:30
我覺得最強係咁樣撞法
連蚊飯都唔流喎

雖然套嘢真係好正
我諗我唔會睇多次
等佢出碟

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 06:23 PM   #105
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
比預期好睇好多
可以話係差少少就去到Spider-Man level
但係比F4好好多好多
當然冇邊套可以同Batman比

頭一個鐘戰甲未出場
可以話多得Robert Downey Jr.帶住套戲
佢真係一個活生生嘅Tony Stark (完全集天才、富豪、asshole於一身 )
戰甲出場後每一個shot都好型
雖然戰鬥冇想像中咁激烈(Boss Battle有點失望)
不過都收課啦

成套戲最正係由Marvel Studios出品
睇得出佢地有心將以後出品串埋同一個Marvel Universe
之前嗰個水蛇春咁長嘅部門名字我都冇為意係乜
原來係S.H.I.E.L.D.

出完credit後竟然見到Nick Fury
Ultimates系列用佢做藍本設計角色都估到總會搵佢演返呢一角
期望之後Ultimates/Avenger系列可以拍到電影

呢兩個伏線為套戲加唔少分

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 06:31 PM   #106
★星人44★
Moderator

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
比預期好睇好多
可以話係差少少就去到Spider-Man level
但係比F4好好多好多
當然冇邊套可以同Batman比

頭一個鐘戰甲未出場
可以話多得Robert Downey Jr.帶住套戲
佢真係一個活生生嘅Tony Stark (完全集天才、富豪、asshole於一身 )
戰甲出場後每一個shot都好型
雖然戰鬥冇想像中咁激烈(Boss Battle有點失望)
不過都收課啦

成套戲最正係由Marvel Studios出品
睇得出佢地有心將以後出品串埋同一個Marvel Universe
之前嗰個水蛇春咁長嘅部門名字我都冇為意係乜
原來係S.H.I.E.L.D.

出完credit後竟然見到Nick Fury
Ultimates系列用佢做藍本設計角色都估到總會搵佢演返呢一角
期望之後Ultimates/Avenger系列可以拍到電影

呢兩個伏線為套戲加唔少分
我覺得好睇過Spider-Man  Tim
我有睇開IORNMAN漫畫所以好投入
係嫌Tony重未「多句」ロ賤

你喜愛BATMAN先咁講0者
3謎妖同双面人、4冰雪人同毒蘭子
真係睇到我想死Ga

舊 04-30-08, 06:43 PM   #107
DQGUNDAM

Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
just see,好好睇

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 06:56 PM   #108
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
你喜愛BATMAN先咁講0者
3謎妖同双面人、4冰雪人同毒蘭子
真係睇到我想死Ga
Batman Forever, Batman & Robin呢兩套黑歷史我會無視佢地
我只係講Tim Burton嗰兩套同Batman Begins

或者咁講
Batman本身世界觀咁黑暗
所以拍出嚟都容易拍個深入啲嘅故事

依家好期待遲下Hulk入面Robert Downey Jr.會點樣出場
Nick Fury會唔會又出場?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 11:03 PM   #109
★星人44★
Moderator

引用:
Batman Forever, Batman & Robin呢兩套黑歷史我會無視佢地
我只係講Tim Burton嗰兩套同Batman Begins

或者咁講
Batman本身世界觀咁黑暗
所以拍出嚟都容易拍個深入啲嘅故事

依家好期待遲下Hulk入面Robert Downey Jr.會點樣出場
Nick Fury會唔會又出場?
積尼高遜做JOKER直頭係正啦\/

睇完第二次
着戦甲過程真係越睇越型

遠遠超越漫画同動画\

舊 04-30-08, 11:23 PM   #110
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
http://www.kotobukiya.co.jp/cgi-bin/...detail01&C=901
IRONMAN アイアンマン
ムービースタチュー アイアンマン
コトブキヤ
■商品仕様:コールドキャスト完成品
■ギミック:目、胸、両腕の拳部分がライトアップ
■全高:台座含め約350mm
■スケール:NON
■原型製作:松本江永
■コピーライト:© 2008 MVLFFLLC. TM & © 2008 Marvel Entertainment, Inc. All rights reserved.
■発売時期:2008年8月予定

---------------------------------------
※詳しい商品画像はコチラをクリック!
---------------------------------------

ご予約受付中!

シリアルナンバー入り限定生産商品!

希望小売価格:オープンプライス
販売価格:¥28,140(税込) (ポイント率:5%

Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 11:24 PM   #111
ai.
RELEASED

Nick Fury個樣易認嗎?
[ot]近排打緊marvel ultimate alliance,點解佢有件outfit係黑人黎??[/ot]

此篇文章於 04-30-08 11:27 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 11:36 PM   #112
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: AiStudio 查看文章
Nick Fury個樣易認嗎?
[ot]近排打緊marvel ultimate alliance,點解佢有件outfit係黑人黎??[/ot]
要等...
要等到出晒credit roll先見亮相
原本Marvel漫畫世界入面Nick Fury係白人
不過Ultimates universe入面就變到同Samuel L. Jackson餅印咁嘅黑人
或者Marvel都預咗會搵佢拍真人版......

舊 04-30-08, 11:44 PM   #113
沒名字的?君
小牧 愛佳

PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
終於睇左
前半比較平淡
後半主角多好多好笑野講
而且打鬥場面都好精彩

最後果幕開頭仲以為個黑影會係黑人軍官
點知原來唔係

最後睇字幕果陣仲係戲院見到星人

舊 04-30-08, 11:57 PM   #114
★星人44★
Moderator

引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
終於睇左
前半比較平淡
後半主角多好多好笑野講
而且打鬥場面都好精彩

最後果幕開頭仲以為個黑影會係黑人軍官
點知原來唔係

最後睇字幕果陣仲係戲院見到星人
係朗豪坊定百老匯?
朗豪坊完時無字幕叫人留低

P.S.你有見過我Ga?

舊 04-30-08, 11:57 PM   #115
ai.
RELEASED

引用:
要等...
要等到出晒credit roll先見亮相
原本Marvel漫畫世界入面Nick Fury係白人
不過Ultimates universe入面就變到同Samuel L. Jackson餅印咁嘅黑人
或者Marvel都預咗會搵佢拍真人版......
咁都要spoiler

咁都要spoiler?如果唔講定,而且好似我那些不熟marvel,可能過了credit roll都唔知佢出過場??
如果戲中係佢跟翻白人的話,我見到個髮型都可能認到~
我想問下佢件衫有跟翻嗎?

其實點解會由白人變黑人??因為在Ultimates universe原因??
可唔可以簡單講講咩叫Ultimates universe??(係一個系列漫畫??而且係一個所有marvel英雄都會同時出現的漫畫??)

thanks

此篇文章於 05-01-08 12:06 AM 被 ai. 編輯。
舊 05-01-08, 12:21 AM   #116
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: AiStudio 查看文章
咁都要spoiler

咁都要spoiler?如果唔講定,而且好似我那些不熟marvel,可能過了credit roll都唔知佢出過場??
如果戲中係佢跟翻白人的話,我見到個髮型都可能認到~
我想問下佢件衫有跟翻嗎?

其實點解會由白人變黑人??因為在Ultimates universe原因??
可唔可以簡單講講咩叫Ultimates universe??(係一個系列漫畫??而且係一個所有marvel英雄都會同時出現的漫畫??)

thanks
Spoiler係因為...
我覺得最尾Nick Fury出場真係好驚喜,我會因為咁加套戲分,所以唔想破壞未睇嘅人嘅驚喜 (睇返新聞先知原來晨早有傳Nick Fury會現身)

以我所知......
Ultimate Universe係Marvel為旗下漫畫來一次reboot
因為每個系列、英雄都咁耐歷史,有時好難吸引新讀者(咁多年以來嘅人物恩怨都真係好難叫新讀者睇返晒再追落去),仲有就係因為積累太多人太多事件,好多時作家們都會作到個故仔同以前事件有矛盾
所以Marvel決定開個新時空,一切重新來過,Ultimate系列除咗新作畫、人設仲有新故事(主要為配合返廿一世紀而再改動一下世界觀)
F4, X-Men, Spider-Man都有Ultimate版(共通點:大紅英雄角色,而且因為電影關係新世代觀眾都對佢地有一定認識)
另外就係有一本The Ultimates,有晒美國隊長、Iron Man等Avenger成員(呢本真係近年最好睇superhero漫畫 )
而所有Ultimate乜乜、Ultimate物物系列嘅角色都共處一個時空,就係Ultimate Universe
而有幾十年歷史嘅就叫Marvel Universe (佢地稱呢個時空為Earth-616)

舊 05-01-08, 12:35 AM   #117
ai.
RELEASED

引用:
Spoiler係因為...
我覺得最尾Nick Fury出場真係好驚喜,我會因為咁加套戲分,所以唔想破壞未睇嘅人嘅驚喜 (睇返新聞先知原來晨早有傳Nick Fury會現身)

以我所知......
Ultimate Universe係Marvel為旗下漫畫來一次reboot
因為每個系列、英雄都咁耐歷史,有時好難吸引新讀者(咁多年以來嘅人物恩怨都真係好難叫新讀者睇返晒再追落去),仲有就係因為積累太多人太多事件,好多時作家們都會作到個故仔同以前事件有矛盾
所以Marvel決定開個新時空,一切重新來過,Ultimate系列除咗新作畫、人設仲有新故事(主要為配合返廿一世紀而再改動一下世界觀)
F4, X-Men, Spider-Man都有Ultimate版(共通點:大紅英雄角色,而且因為電影關係新世代觀眾都對佢地有一定認識)
另外就係有一本The Ultimates,有晒美國隊長、Iron Man等Avenger成員(呢本真係近年最好睇superhero漫畫 )
而所有Ultimate乜乜、Ultimate物物系列嘅角色都共處一個時空,就係Ultimate Universe
而有幾十年歷史嘅就叫Marvel Universe (佢地稱呢個時空為Earth-616)
唔該灑,咁我至少終於明點解隻game有些outfit個title係叫Ultimate.
簡單講Ultimate就係將舊時的人物和故事重新包裝再出~
咁講法那些故事都係重頭講起!!e.g.點解xxx會突然有依種能力,之後成為英雄...etc.
其實咁樣重新黎過,對於舊讀者未必個個會喜歡,不過對於marvel就唔錯~

最後好多謝你講解,因為我無想過會打咁多字,搞到我些不好意思.

舊 05-01-08, 12:43 AM   #118
沒名字的?君
小牧 愛佳

PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
係朗豪坊定百老匯?

百老匯果場都好多人走左
星人點會未見過

舊 05-01-08, 12:52 AM   #119
★星人44★
Moderator

引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
百老匯果場都好多人走左
星人點會未見過
(笑)下次去睇戯要着戦甲

舊 05-01-08, 01:34 AM   #120
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
啱啱喺elements睇完...好睇!
robert downey jr好型!
gwyneth patrow好正!
套甲好勁!
以一套商業片嚟講...完全滿足觀需要...

期待出現crossover既hero電影...漫畫都cross左咁耐啦...係時候到電影了...

舊 05-01-08, 01:43 AM   #121
赤目黑龍
赤貧神

引用:
係朗豪坊定百老匯?

太古城UA都冇字幕叫人留低
都見唔少人走咗

許許許許許許許許
舊 05-01-08, 01:47 AM   #122
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: Norm 查看文章
期待出現crossover既hero電影...漫畫都cross左咁耐啦...係時候到電影了...
應該好難...DC嗰邊講咗好耐嘅JLA都冇晒下文
搵返晒原來班明星演又貴又難度期
唔出原來面目/搵第二個扮又冇乜意思

好似嚟緊套Hulk咁有Tony Stark客串下我諗都已經係好極限......

p.s.乜有戲會出字幕叫人留低?我睇過咁多credit roll後仲有片睇嘅戲都冇試過(就係要你唔知會唔會有先特別呀嘛 )

此篇文章於 05-01-08 01:49 AM 被 Metal Gear NT 編輯。
舊 05-01-08, 02:02 AM   #123
赤目黑龍
赤貧神

引用:

好似嚟緊套Hulk咁有Tony Stark客串下我諗都已經係好極限......

p.s.乜有戲會出字幕叫人留低?我睇過咁多credit roll後仲有片睇嘅戲都冇試過(就係要你唔知會唔會有先特別呀嘛 )
有架!!
真係試過(不過唔記得係邊套外國電影)
片尾出roller嘅時候出中文字幕
叫觀眾留低

許許許許許許許許
舊 05-01-08, 02:05 AM   #124
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:

我都覺得 crossover 電影難拍最大原因都係 cast 問題....

回上面,Batman 始終都係適合返俾 Tim Burton
(雖然我覺得 Batman Begins 都可以接受)
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 02:54 AM   #125
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
引用:
係朗豪坊定百老匯?
我今晚響朗豪坊睇,有字幕叫人留低喎

唔知有冇人留意果個水蛇春咁長既credit?
我同班fd一路睇,一路話其實呢個credit係咪就係所謂精彩片段呢
淨係Drivers都起碼有40個+,連預備Animals果位人兄都榜上有名

另,10%出力果度唔死得都有可能
不過睇住主角飛去亞富汗,再雙腳落地即時dup停果一下,我即時反應係:副戰甲入面應該已經變左一pat肉醬

此篇文章於 05-01-08 02:58 AM 被 下雪邊界 編輯。
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Iron Man 神祕人1號 電視遊戲討論版 25 05-06-08 08:22 PM
Amphibian Man nefrezx 電視遊戲討論版 1 12-25-07 12:49 AM
Man Utd 1-0 Middlesbrough steve 體育版 2 09-04-02 04:38 PM
Newcastle vs Man city steve 體育版 2 08-25-02 02:56 PM

現在的時間是 05:33 AM

手機版 | APP版