Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-22-12, 12:42 PM   #101
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: swaggerpuipui 查看文章
早段我都要儲國力,我要開顔良清佢場嗎?
最理想係開0左復興後約70C 上去2連魔道硬搶城血

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 12:46 PM   #102
kameojisan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
如果復興換弓馬, 會唔會易儲國力一點?
復興等太耐, 早段只能用兩伏優勢取城, 基武又低(以4人deck來說), 開復興後20c都要用基武守, 好難玩
弓馬能力雖然相近, 但係4士氣可以有即時效果, 好過用基武撐20c

舊 04-22-12, 12:57 PM   #103
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
儲乜鬼國力...兩下魔道清佢場落城啦

舊 04-22-12, 01:01 PM   #104
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Norm 查看文章
儲乜鬼國力...兩下魔道清佢場落城啦
對面孫堅>希望>希望/孫堅, 應該守到, 落城唔易

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 01:06 PM   #105
Norm
=_="""""

引用:
作者: b_boy 查看文章
對面孫堅>希望>希望/孫堅, 應該守到, 落城唔易
落城唔到都6-7成血冇走雞.....之後繼續用魔道守城已經搞掂

舊 04-22-12, 01:36 PM   #106
swaggerpuipui
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
落城唔到都6-7成血冇走雞.....之後繼續用魔道守城已經搞掂
佢三國力開蛇矛,我用兵增
swaggerpuipui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 01:43 PM   #107
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
用再起好過啦
唔夠呂布打架

有轉進更好

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 01:51 PM   #108

引用:
作者: LR猫 查看文章
用再起好過啦
唔夠呂布打架

有轉進更好
呂布真係難打,我剎左呂布,但仲有人心
swaggerpuipui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 01:53 PM   #109
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
兵法固然用錯,但睇勝率恐怕對面又係d sub-ic
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 02:16 PM   #110

今日都算黑,對到一次人心呂布,2次決起大蛇矛
舊 04-22-12, 02:20 PM   #111
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
守大蛇矛 佢埋城時係佢身上面出 佢就開唔到蛇矛

復興魔道其實冇乜好轉 你用弓馬+國力太多氣
可能你唔了解副野 呢副係一副堅推魔道deck 黎

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 02:56 PM   #112

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
守大蛇矛 佢埋城時係佢身上面出 佢就開唔到蛇矛

復興魔道其實冇乜好轉 你用弓馬+國力太多氣
可能你唔了解副野 呢副係一副堅推魔道deck 黎
請指教下小第!有咩要留意?我通常楊彪伏中場,踩中就開復興跟手回城,跟手好多時守唔到頭段,中段就壓上去開魔道,再開憂國文醜車輪。
軍師用再起 or 兵增
舊 04-22-12, 03:41 PM   #113
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
請指教下小第!有咩要留意?我通常楊彪伏中場,踩中就開復興跟手回城,跟手好多時守唔到頭段,中段就壓上去開魔道,再開憂國文醜車輪。
軍師用再起 or 兵增
上面g hing is alright

個復興似係博二連魔x

之後先至係用二隻大來守

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 04:50 PM   #114

引用:
作者: gafstar 查看文章
上面g hing is alright

個復興似係博二連魔x

之後先至係用二隻大來守
即係攻一波2連魔道,然後轉增,用顏良,文醜守城。
舊 04-22-12, 04:57 PM   #115
GUSTAV
The One
poor

唔好諗轉進 係推就 魔道 >(魔道>)憂國
中間可以兵增 or 用再起

第一波輸少少城唔緊要 最緊要唔好死人係個counter 位到推到上去先禁

打d 號令真係唔得就只好禁魔道守
記得睇清對面咩牌面先好禁復興 呢個世界真係有可能少o個三士氣守唔到

你副野可以冇國力係咁魔道ga

舊 04-22-12, 05:30 PM   #116
kameojisan

註冊日期: Dec 2011
引用:

第一波輸少少城唔緊要 最緊要唔好死人係個counter 位到推到上去先禁

記得睇清對面咩牌面先好禁復興 呢個世界真係有可能少o個三士氣守唔到

即係好似打天人咁, 唔死得人, 二連魔道推城?

舊 04-22-12, 06:05 PM   #117

引用:

多數咩牌面唔洗用復興,呂布?定大力號令?
舊 04-22-12, 06:49 PM   #118
clscc

註冊日期: May 2011
http://www.nicovideo.jp/watch/sm17618542

☆山下ポポ☆ GJ

舊 04-22-12, 07:10 PM   #119
Norm
=_="""""

引用:
軍師用再起 or 兵增
一定唔會用憂國文醜車輪而係用第二下魔道進攻....頭段一下半下冇所謂.而且你有兩伏兩軍冇咩可能輸頭吧....

舊 04-22-12, 07:47 PM   #120

引用:
一定唔會用憂國文醜車輪而係用第二下魔道進攻....頭段一下半下冇所謂.而且你有兩伏兩軍冇咩可能輸頭吧....
用魔道攻,憂國守?

此篇文章於 04-22-12 07:53 PM 被 swaggerpuipui 編輯。
舊 04-22-12, 08:29 PM   #121
Norm
=_="""""

引用:
用魔道攻,憂國守?
係...因為守果陣其實你好大機會唔可以單邊出開魔道,文醜城中郭圖橫弓顏良拉突楊修偷城,基本上係咁

舊 04-22-12, 09:44 PM   #122

引用:
係...因為守果陣其實你好大機會唔可以單邊出開魔道,文醜城中郭圖橫弓顏良拉突楊修偷城,基本上係咁
明白,多謝指教
舊 04-22-12, 10:24 PM   #123
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120422193115

呢d就叫做以暴易暴

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 10:30 PM   #124
GUSTAV
The One
poor

引用:
多數咩牌面唔洗用復興,呂布?定大力號令?
大德

主要會出輸係攻城力高基武高既綠色號令

舊 04-22-12, 10:52 PM   #125
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
兵法固然用錯,但睇勝率恐怕對面又係d sub-ic
56.4%咋喎, 咁都SUB-IC???
我之前都有啦, 係越打越跌之嘛
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.L(實第45回) b_boy 街機心得交流討論區 1003 04-03-12 11:11 AM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM

現在的時間是 03:32 PM

手機版 | APP版