Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
攻略及心得交流區>[任何機種] NBA 2k3 & NBA Live 2003討論區
VC15 10:42 PM 10-18-02
我想問下點樣轉身 fade away呀,我每次轉身一係就spin,一係就bad shoot,點算呀? :-)
thx大家 :-)
赤武神 01:50 AM 10-19-02
頭先黃金唔見有bor......xbox ver > <
電車 08:03 AM 10-19-02
灣仔188好多間都有
寶源琴日下晝我見有
TOOT 11:23 AM 10-19-02
last night i saw the opening of NBA Live 2003. it looked cool~:-)
but don't know the game play...
TOOT 11:41 AM 10-19-02
to VC15:
at first you are in low post & press "L", then 向後轉的一剎那 press "shoot" and pull your player backward, then he will fade away!:-)
VC15 11:50 AM 10-19-02
作者: :
Originally posted by TOOT :
to VC15:
at first you are in low post & press "L", then 向後轉的一剎那 press "shoot" and pull your player backward, then he will fade away!:-)
oh, thanks very much! :-)
thank you :-)
majestyk 12:24 PM 10-19-02
尋晚玩過一舖 Gamecube 版 NBA2K3, 畫面唔差不過無得試有無 480p, 無發生傳說中 Gamecube 版獨有o既 Hang 機 (Game 主証實係會 Hang). 不過最唔習慣係個巨型 "A" 掣係傳波 / switch, 細小o既 "B" 掣先係 shoot / jump. 搞到我經常噤錯掣.

Xbox 版 NBA2K3 剛剛入手, 今晚返去試下 720p o既威力先 :-)
VC15 04:10 PM 10-19-02
Originally posted by TOOT :
to VC15:
o岩o岩我試左,都係唔得... :-)
當我每次一向後轉個剎那,個player就一定轉手帶波先,我先再可以press "shoot" and pull your player backward,
但係我見過電腦一轉身就可以 fade away,佢完全唔駛轉手帶波先,why ar? :-)
thx大家幫忙 :-)
CP5700 10:32 PM 10-19-02
Originally posted by VC15 :

o岩o岩我試左,都係唔得... :-)
當我每次一向後轉個剎那,個player就一定轉手帶波先,我先再可以press "shoot" and pull your player backward,
但係我見過電腦一轉身就可以 fade away,佢完全唔駛轉手帶波先,why ar? :-)
thx大家幫忙 :-)
AV, 係唔係你隻手在操控上唔夠靈活呀? ... :-) :-) :-)

頭先玩過一個鐘頭XB版, 可以好肯定講句XB版正好多! 無論在
操控(終於有番DC版的FEEL, 而且玩開DC版, 習慣了按Y後按B是給SG, 但GC版要按X....而且感覺上XB版的操控反應是比GC版快點點),
畫面(大家都用S, XB版明顯感覺得到係靚過GC版D的:-) , 而且最重要我好頂唔順GC版的人樣貼圖 :-) XB版的人樣靚D),
音效(呢一點XB版殺晒, DD5.1下好有現場感, GC版給我的感覺是音效好弱, XB版就完全唔同FEELING (我用DENON的1802加BOSE的AM6 II去玩過呢兩隻GAME後的感覺))
SAVE/LOAD的速度(又係XB版快好多好多, SAVE FRANCHISE MODE XB版只要一至兩秒搞掂)

這是我玩了XB版的第一感覺! :-) :-)
赤武神 10:50 PM 10-19-02
xbox版各方面優勝絕對唔奇...這同間廠有關~~
GC有480p,DPL2都唔用,save block又整到鬼死咁大,人地有modem,BBA又
唔做埋上網~~~操作冇利用GC手掣的優點~
GC版的人樣貼圖和XB版不同??
PS.死都唔會買GC ver..
CP5700 10:53 PM 10-19-02
Originally posted by 赤武神 :
xbox版各方面優勝絕對唔奇...這同間廠有關~~
GC有480p,DPL2都唔用,save block又整到鬼死咁大,人地有modem,BBA又
唔做埋上網~~~操作冇利用GC手掣的優點~
GC版的人樣貼圖和XB版不同??
PS.死都唔會買GC ver..
GC版的人樣醜怪D, 例如同一個PIPPEN, GC版成舊"DO"咁, XB版雖刖唔係太似, 但都起碼認得出... (XB版個MJ真係做得好似! JORDAN FANS必買XB版:-) :-) )
赤武神 10:58 PM 10-19-02
Originally posted by CP5700 :

GC版的人樣醜怪D, 例如同一個PIPPEN, GC版成舊"DO"咁, XB版雖刖唔係太似, 但都起碼認得出... (XB版個MJ真係做得好似! JORDAN FANS必買XB版:-) :-) )
GC ver 個MJ 同XBOX個MJ有乜分別~~?
PS.我就是jordan超級fans~~
Visual Concepts可以攪到GC ver冇賣點~~真係..........:@_@":
睇個save block size就知佢玩o野la~
GC的NBA courtside 2002 D人樣係最似的~
赤武神 12:16 AM 10-20-02
GC ver 個jordan 同XBOX ver個jordan有乜分別~~?
黃金賣緊幾銀?(xbox ver)
CP5700 12:37 AM 10-20-02
我覺得XB版的MJ做得較神似(雖然未做到上籃會申"利"出來 :-) ), 尤其是當全身"令立立"時XB版的MJ比GC版做得靚(可能XB版的球員用多了些多邊形去做罷)

我今日買$380
赤武神 12:46 AM 10-20-02
請問有冇得EDIT 現有球員的能力,護膝,護肘和??(如MJ~)
Ps.我好關心這問題..
TOOT 04:06 AM 10-20-02
to CP5700: thanks for you made a XB ver. comparison with GC ver. ,sadly i have no chance to try XB ver, at home...

TO EVERYONE: I HAVE 傳說中 Gamecube 版獨有o既 Hang 機!!!
IT QUITE 煩擾我!!!
:-)
except that,i quite satisfied NBA2K3,i hope they do better next time...
Zaku 03:43 PM 10-20-02
點 hang 法? 係咪去襯某一度一定 hang? 定玩到咁上下就 hang?
赤武神 04:12 PM 10-20-02
Visual Concepts真係:@_@":
人仔貓 06:41 PM 10-20-02
[NBA2K3]真實球員除左Position同Rating外,
其他所有[能力值]都有得edit~

不過一如以往除左Created Player外,
球員既衣飾外型係唔可以自行更改的~
赤武神 07:48 PM 10-20-02
Originally posted by 人仔貓 :
[NBA2K3]真實球員除左Position同Rating外,
其他所有[能力值]都有得edit~

不過一如以往除左Created Player外,
球員既衣飾外型係唔可以自行更改的~
thx
LCK 11:19 PM 10-20-02
有冇人試左Xbox 720P畫面??
有o既話不妨分亨下 ^^
TOOT 02:00 AM 10-21-02
to Zaku: "係咪去襯某一度一定 hang?"seem like that, "定玩到咁上下就 hang?" seem like that either...i don't know yet...
Zaku 08:57 AM 10-21-02
新人, 未玩過 2K series 的, 有野問

1. 唔係話有得 draft 退左休既經典球員咩? 我玩完一年嚮 draft 時都唔見有呢類球員既?? :-)

2. workouts 有乜用? 用左都好似冇乜野咁既, 要黎做乜架?

3. scout 新人時, 有個 column 叫 stock, 個箭咀代表 d 乜野?

4. 同其他球隊 trade 人時, 除左同人交換球員同 drafe pick 外, 可唔以用 pt 就咁同人 trade?

5. trade player 同 trading block 有乜分別?

6. 除左要嚮 trade 人個畫面襟黑白二製每隊睇有冇人放 trade offer 外, 有冇得好方便咁有一個 list 睇晒 29 隊既 trade offer? 因為每次襟 2X 次黑白製睇好麻煩 :-)
majestyk 12:13 PM 10-21-02
720p 真係靚好多... 如無意外我呢幾日會係我去開果個 forum 度貼 720p vs 480p o既圖
赤武神 03:11 PM 10-21-02
Originally posted by hippodome :
720p 真係靚好多... 如無意外我呢幾日會係我去開果個 forum 度貼 720p vs 480p o既圖
應該似1024x768同640x480的分別~~
不過720p也是60fps?
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面