Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-31-12, 09:29 PM   #101
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: f2light 查看文章
下載版今天在香港PS Store推出,300港元
http://blog.asia.playstation.com/com...%8830%E6%97%A5
香港PS Store仲未有AC:L
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-12, 10:25 PM   #102
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
剛剛走去試玩個multiplayer

睇黎multiplayer既模式係好似玩web game 禁制去 contribute

比如send個agent去攻城,8分鐘後番黎.....

最搞笑既係,入左multipler之後,冇制比你退番出黎

有待研究中
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-12, 10:40 PM   #103
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: 亞比斯 查看文章
剛剛走去試玩個multiplayer

睇黎multiplayer既模式係好似玩web game 禁制去 contribute

比如send個agent去攻城,8分鐘後番黎.....

最搞笑既係,入左multipler之後,冇制比你退番出黎

有待研究中
係bug黎...時得時唔得
正常是旦按個城,按最低果個留守可以save返出去
呢個mode真係好無聊...

舊 10-31-12, 11:26 PM   #104
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
Sony 又一次令人失望....
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-12, 02:03 AM   #105
亞比斯
初心者

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
Sony 又一次令人失望....
咁又唔關sony事既
舊 11-01-12, 02:22 AM   #106
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

女刺客 Jessica C. 試玩《刺客教條3》
http://www.youtube.com/watch?v=0i-cgDnd2pQ
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-12, 09:11 AM   #107
NetNetBoy

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
好似分別係男刺客... 和 女刺客 Jessica C.

引用:
作者: 怪人 查看文章
PS3版及PSV版內容上有沒有分別?

舊 11-01-12, 09:49 AM   #108
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: shodanng2 查看文章
香港PS Store仲未有AC:L
應該下星期前會出

今日下晝上左架

此篇文章於 11-01-12 04:02 PM 被 f2light 編輯。
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-12, 04:29 PM   #109
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: f2light 查看文章
應該下星期前會出

今日下晝上左架
今日下晝上左架都唔代表今日有?

此篇文章於 11-01-12 06:06 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 11-01-12, 04:34 PM   #110
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
個MP mode對想拎白金既人黎講真係地獄黎
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-12, 07:14 PM   #111
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
作者: dust11 查看文章
個MP mode對想拎白金既人黎講真係地獄黎
我第1次開左入去但係好似唔夠POINT玩唔到之後就冇搞過...
其實係玩D咩...

舊 11-01-12, 09:30 PM   #112
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: kyo353 查看文章
我第1次開左入去但係好似唔夠POINT玩唔到之後就冇搞過...
其實係玩D咩...
電話online game咁樣
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-12, 03:21 AM   #113
shodanng2
留言太密會比人ban

香港PS Store 出左
dl緊
舊 11-02-12, 06:10 AM   #114
shodanng2
留言太密會比人ban

暫時玩左兩個任務
評價一下先
等未買既人參考下

故事:
至少吸引到我玩落去

畫面:
1. 係高處睇到既視野真係超遠
2. 同屏路人/敵人比想像中多,粗略地數過可以有2x人
3. 近既貼圖清,遠少少既貼圖就濛
4. 至少做到活生生城市既感覺,細節位都有 e.g. 落葉、蝴蝶
5. 解像度應該係有upscale明顯有鋸齒 (可能為左提高流暢度)
睇人同近景唔覺有鋸齒
係高處睇遠處既建築物就好覺眼有唔少鋸齒
不過都比Uncharted少鋸齒了
6. 講流暢度,我接受到,純目測至少有2x fps

聲音:
配樂同音效唔錯
見到有平民鋸木真係有鋸木聲

遊戲性:
1. 三套裝有唔同長短處同功能
2. 殺人都係太易
真係亂打都殺到人
都幾難比人打死

動作:
我之前剩係爆過AC1
呢隻既爬跳動作至少比AC1自然好多
暫時未遇到路人懸浮bug

操作:
右上角好多操作教學都睇唔切
好彩有電子版說明書可以睇番操作

玩左陣暫時都收貨
以開放式既game黎講
至少佢製作既規模算係手提game中之最 (要讚下Ubisoft)
絕對比PSP/NDS/iOS個堆AC game大製作好多
最大缺陷係
高處望成個城市既建築物都有明顯既鋸齒
美觀度要扣分

此篇文章於 11-02-12 06:19 AM 被 shodanng2 編輯。
舊 11-02-12, 09:32 AM   #115
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: shodanng2 查看文章
暫時玩左兩個任務
評價一下先
等未買既人參考下...
如果 價錢/質素 比, 哩隻相當唔錯吧

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-12, 10:27 AM   #116
亞比斯
初心者

美中不中係點解個女主角咁既樣, 而唔係jessica C咁既樣
舊 11-02-12, 11:02 AM   #117
hatata
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDHatata
3DS Friend Code5370 1140 1595
PSN  IDiiihataiii
XBox Live GamertagHatata
有個大問題,一俾4-5個guard圍打,隻game會變得好lag...呢個真大件事....

3DS (US) : 5370-1140-1595
hatata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-12, 12:09 PM   #118
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: t-cup 查看文章
如果 價錢/質素 比, 哩隻相當唔錯吧
同家用機版AC3當然無得比
但手提機AC黎講算一個里程碑
至少立一個參考標準
日後如果PSV會出Infamous呢類開放式game
應該要有接近AC:L既質素
舊 11-02-12, 12:14 PM   #119
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: 亞比斯 查看文章
美中不中係點解個女主角咁既樣, 而唔係jessica C咁既樣
初頭女主角發夢童年個時仲樣衰
轉頭長大左已經算靚女左D了
舊 11-02-12, 01:38 PM   #120
Eking

註冊日期: Feb 2006
jc 你只會留心佢頸以下地方~

舊 11-02-12, 02:06 PM   #121
NetNetBoy

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
用JC. 隻Game會太 胸險

舊 11-02-12, 03:31 PM   #122
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
典解我撕唔開封信架.....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-12, 03:47 PM   #123
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實唔帶兜帽有D唔慣

舊 11-02-12, 04:01 PM   #124
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 卡柏 查看文章
典解我撕唔開封信架.....
要前後TOUCH都撕

引用:
作者: Sar8 查看文章
其實唔帶兜帽有D唔慣
之後可以買到, 但女角都係唔慣
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-12, 04:16 PM   #125
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: Sar8 查看文章
其實唔帶兜帽有D唔慣
我見城內有商店可以買兜帽

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Assassin's Creed 2 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 395 04-15-20 01:03 PM
[多機種] Assassin's Creed III (英文版&中文版 均已售| DLC暴君華盛頓降臨!) ahleung 電視遊戲討論版 857 07-02-13 06:14 PM
Assassin's Creed:Revelations[已售] 2009 電視遊戲討論版 223 08-31-12 09:58 PM
Assassin's Creed 卡關 幽助 電視遊戲討論版 1 11-14-07 05:39 PM

現在的時間是 01:21 AM

手機版 | APP版