Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
影音館>播放器討論區 (06)
Justine 02:16 AM 11-07-13
作者: sephirothmk3:
我部DX50 有時個touch screen 會唔work
要shutdown左之後先會無事. 都係firmware 問題?
可以詳細下ibasso club同mod機之類D野嗎
你Firmware乜野version?
我升左1.2.2之後幾乎冇曬bug咁濟

至於mod機
http://www.toyshot.net/dz/viewthread...extra=page%3D1
去依度開AC,再叫金字塔師傅pm你
佢mod既機會照樣有ibasso原廠保養
有問題亦可以去firmware個post度講低
有人會教你解決同會回報返比ibasso知
好多回報都會係下一版本既firmware度改善

另,Sony F880其實都幾吸引
sephirothmk3 10:01 AM 11-07-13
作者: Justine:

至於mod機
http://www.toyshot.net/dz/viewthread...extra=page%3D1
佢mod既機會照樣有ibasso原廠保養
有問題亦可以去firmware個post度講低
有人會教你解決同會回報返比ibasso知
好多回報都會係下一版本既firmware度改善

另,Sony F880其實都幾吸引
1.2.0.........................
我自己升左1.2.2先
teamkiller 12:08 AM 11-08-13
作者: sephirothmk3:
我部DX50 有時個touch screen 會唔work
要shutdown左之後先會無事. 都係firmware 問題?
可以詳細下ibasso club同mod機之類D野嗎
我諗係我上次遇到個問題....試下推個Lock制去Lock再解多次Lock...應該ok...
HAKAIDER 07:16 AM 11-08-13
作者: Justine:

至於mod機
............

金字塔唔係同muji 合作架咩?!

自己另起一個壇?!
Justine 01:33 PM 11-08-13
作者: HAKAIDER:

自己另起一個壇?!
依d我唔太清楚
我只知個壇係MiniAudio & iBasso Club既
老人家有時都會係度出現
teamkiller 02:11 PM 11-08-13

自己另起一個壇?!
反左面好耐啦....個壇都開左起碼有兩年
HAKAIDER 05:37 PM 11-08-13
作者: teamkiller:
反左面好耐啦....個壇都開左起碼有兩年
好耐無留意, 上次同muji 通電話己經係糖果盒RA1 同開始搞手提膽耳擴果時
teamkiller 08:51 PM 11-08-13
好耐無留意, 上次同muji 通電話己經係糖果盒RA1 同開始搞手提膽耳擴果時
我都係今年年中先開始玩diy amp上果邊...
去得果邊既都係自己玩Diy或者玩文叔D套件....所以唔會有D連雞都唔識用,用對眼去睇歌既數據佬係度攪屎棍...
シェンムー 08:31 PM 11-14-13
好想快d 試到ZX1
kawai 08:20 PM 11-22-13
放工行去銅鑼灣sony store諗往試下部F880, 但8:00就收鋪?!這是什麼料子?

銅鑼灣可以8:00收舖,做生意呼?

人人都等ZX1?無人考慮F880?
陸奧 貴志 08:40 PM 11-22-13
作者: kawai:
放工行去銅鑼灣sony store諗往試下部F880, 但8:00就收鋪?!這是什麼料子?

銅鑼灣可以8:00收舖,做生意呼?

人人都等ZX1?無人考慮F880?
同F80X系列太似,係有實體鍵(不過呢個真係堅方便)同SUPPORT APPLE LOSSLESS咁解,唔太特別

依家ZX1有冇行都未知.....
Rance 01:38 AM 11-23-13
我想買F887架,不過行得黑色....
如果想買水貨可以去邊度買?...
陸奧 貴志 05:25 AM 11-23-13
作者: Rance:
我想買F887架,不過行得黑色....
如果想買水貨可以去邊度買?...
自己篤啦.....o個時我搵f807香港d大場都未見過,最後自己篤+tenso搞掂.....
Rance 09:42 PM 11-23-13
早排見樂天免運費篤過,無藍色之餘又要等1,2個月....
陸奧 貴志 10:25 PM 11-23-13
早排見樂天免運費篤過,無藍色之餘又要等1,2個月....
睇佢中譯版HP?小心睇清楚,轉番去日文版HP可能係SELL緊2手.....
kawai 09:41 AM 11-25-13
銅鑼灣sony store只有一部機試,無貨,尖沙咀先有。

直接去旺角買好過,出面耳機舖有貨反而sony自己無....我都唔知講咩好...
kawai 09:49 AM 11-25-13
重有行貨唔會有機套等配件,要買請直接淘寶or從日本訂

我去sony store都係想買埋個水晶殼o傘....

如果唔駛試機,直係唔駛去sony store
Rance 05:08 PM 11-25-13
咦,原來887得黑同白886先係四色...咁買行分期算...
陸奧 貴志 05:19 PM 11-25-13
咦,原來887得黑同白886先係四色...咁買行分期算...
肯定左唔係公公版先好d
initial 12:53 PM 12-03-13
唔知係呢度問岩唔岩。

想要一個OK 好聲o既speaker 播airplay, 而且又可以插ipad/ ipod 播歌. 屋企用所以大少少都ok. 想要埋RADIO. Budget 3k. (其實我係想有個wireless speaker 播我pc itunes入邊既歌 (wifi?) sorry...唔係好識)

呢D 是否 OK?
Bowers & Wilkins A5 AirPlay 無線音樂系統

http://store.apple.com/hk-zh/product...B5%B1?fnode=77

而家有以下 i device
ipad 4th
ipad mini
ipad nano

thx!!
teealpha 03:01 PM 12-03-13
我之前只係試過隻Klipsch Gallery G-17,USB直隊部iPod nano 6gen播歌,人家店主就用notebook開itunes用wireless射歌過去播

不過我見店主一甩左個wireless之後再match返搞左勁耐
而且好似賣緊4k半咁上下…
http://www.klipsch.com/gallery-g17-air
kawai 06:28 PM 12-03-13
作者: 陸奧 貴志:
肯定左唔係公公版先好d
我已經買咗, 應該唔係公公版~ 最常被cut的歌詞顯示同埋之前F800無o左的降噪都有保留

聽咗幾日, 對比A846, 小弟的[木耳]個人意見[/木耳]如下:

底噪控制好咗好多, 雖然唔係底噪全無, 但日間基本察覺唔到, 夜晚都係會有. 但用靈敏度唔高的耳機就會無 (隨機的 n-031一開始係聽唔到底噪的, 但煲o左一晚就出晒黎.... 還好n-031係外出降噪先用) <--- 底噪呢點對小弟黎講好重要, 試機都係為咗試底噪. 對比A846的強大降噪, 依家好感動 (都唔明sony點解係控制底噪咁弱.....)

推力、分析力都完全升級. 原本A846推唔郁的cheap cheap 耳筒依家都輕鬆推到, 但引申一個問題....用緊的TDK EB-900 d bass 出晒黎.....好震撼.... 訓唔著聽歌會更加訓唔到 另外, 除咗分析力更好外, 可能因為加上底噪減少的原因, 應覺更加乾淨、通透.

整體上人聲一流, 動感十足, 聽流行音樂 (e.g. J-POP), 一個字: 爽!

但聽純音樂(e.g. 古典、輕音樂)就差d, 感覺d聲硬係唔出、入唔到耳......A846音色明顯較暖. 終於明白d人用白開水來形容音質、聽感係咩一回事.....如果F880唔算白開水, 咁其他的我真係接受唔到....

如果開ClearAudio+, 音場會收窄, 但d聽感番晒黎同埋會加強空洞感(就好係置身在錄音房內(?)....好難形容....), 好似落咗雞汁一樣 聽感 vs 音場、原音, 真係好難取捨....

最後, 用Media Go CD轉Flac、入歌相比A846用WMP入歌真係方便好多 之前用A846全無動力轉CD入歌, 直接放wav就算, 歌名都唔轉.....

有興趣就試吓、甚至買啦~ 唔會後悔的.
initial 07:50 PM 12-03-13
作者: teealpha:
我之前只係試過隻Klipsch Gallery G-17,USB直隊部iPod nano 6gen播歌,人家店主就用notebook開itunes用wireless射歌過去播

不過我見店主一甩左個wireless之後再match返搞左勁耐
而且好似賣緊4k半咁上下…
http://www.klipsch.com/gallery-g17-air
係唔係airport express 加對有airplay 功能既speaker 都可做到的想既野?
陸奧 貴志 08:21 PM 12-03-13
作者: kawai:
我已經買咗, 應該唔係公公版~ 最常被cut的歌詞顯示同埋之前F800無o左的降噪都有保留

聽咗幾日, 對比A846, 小弟的[木耳]個人意見[/木耳]如下:

底噪控制好咗好多, 雖然唔係底噪全無, 但日間基本察覺唔到, 夜晚都係會有. 但用靈敏度唔高的耳機就會無 (隨機的 n-031一開始係聽唔到底噪的, 但煲o左一晚就出晒黎.... 還好n-031係外出降噪先用) <--- 底噪呢點對小弟黎講好重要, 試機都係為咗試底噪. 對比A846的強大降噪, 依家好感動 (都唔明sony點解係控制底噪咁弱.....)

推力、分析力都完全升級. 原本A846推唔郁的cheap cheap 耳筒依家都輕鬆推到, 但引申一個問題....用緊的TDK EB-900 d bass 出晒黎.....好震撼.... 訓唔著聽歌會更加訓唔到 另外, 除咗分析力更好外, 可能因為加上底噪減少的原因, 應覺更加乾淨、通透.

整體上人聲一流, 動感十足, 聽流行音樂 (e.g. J-POP), 一個字: 爽!

但聽純音樂(e.g. 古典、輕音樂)就差d, 感覺d聲硬係唔出、入唔到耳......A846音色明顯較暖. 終於明白d人用白開水來形容音質、聽感係咩一回事.....如果F880唔算白開水, 咁其他的我真係接受唔到....

如果開ClearAudio+, 音場會收窄, 但d聽感番晒黎同埋會加強空洞感(就好係置身在錄音房內(?)....好難形容....), 好似落咗雞汁一樣 聽感 vs 音場、原音, 真係好難取捨....

最後, 用Media Go CD轉Flac、入歌相比A846用WMP入歌真係方便好多 之前用A846全無動力轉CD入歌, 直接放wav就算, 歌名都唔轉.....

有興趣就試吓、甚至買啦~ 唔會後悔的.
我自己已有F807,仲要水尾買,真係唔多捨得再攞幾千買部分別唔太大既PLAYER....

不過如果ZX1真係有行既可能會分期買.....
石原夏織 08:38 PM 12-03-13
等緊pha2行
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面