Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-27-12, 09:55 AM   #1201
tylau
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
ADD左 John_Lau 同 Taikin0901
tylau 目前離線  
舊 11-27-12, 10:01 AM   #1202
Richfong
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: kenchan 查看文章
credit card
Thanks !!
Are u using HK credit card? Work in EShop ?? If work that's the good news
Richfong 目前離線  
舊 11-27-12, 10:13 AM   #1203
kenchan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: Richfong 查看文章
Thanks !!
Are u using HK credit card? Work in EShop ?? If work that's the good news
yes, using hk visa credit card work in eshop, very easy setting.
kenchan 目前離線  
舊 11-27-12, 10:26 AM   #1204
Richfong
Junior Member

註冊日期: Nov 2012
引用:
yes, using hk visa credit card work in eshop, very easy setting.
Thank you so much !
Richfong 目前離線  
舊 11-27-12, 11:08 AM   #1205
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
美國首週 400k (比較: Wii 首 8 日 600k)
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 11-27-12, 11:27 AM   #1206
faimok

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDfaimok
PSN  IDfaimok2
想問問各位香港買左既~
除左佢自己隻大火牛之外仲使唔使再加牛?
鋪頭有冇包埋?

WII U(美) : Rayman Legend, Super Mario 3D World, Zelda Wind Waker HD
3DS(美) : Pokemon X/Y
Coming
PSV : Freedom War
PS4 : Metal Gear Solid 5
WII U(美) :
3DS(美) :
faimok 目前離線  
舊 11-27-12, 11:36 AM   #1207
kenchan

引用:
作者: faimok 查看文章
想問問各位香港買左既~
除左佢自己隻大火牛之外仲使唔使再加牛?
鋪頭有冇包埋?
要加隻變壓牛, 正常鋪頭係唔會包變壓牛, 不過尋晚買機時要求佢包埋.
舊 11-27-12, 11:46 AM   #1208
siuj
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
引用:
作者: taikin0901 查看文章
係呀,無記錯alaska係無銷售稅,不過因為我有時要收club nintendo野,所以無得呃要填返加州,要9.25%
但可以隨便轉地方?

舊 11-27-12, 11:47 AM   #1209
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
300w系咪夠用?
早幾年買360用開

DC 97 目前離線  
舊 11-27-12, 11:48 AM   #1210
faimok

引用:
要加隻變壓牛, 正常鋪頭係唔會包變壓牛, 不過尋晚買機時要求佢包埋.
o thx~~
仲諗住搵美國代購
都係遲D係香港買啦 要佢包牛

WII U(美) : Rayman Legend, Super Mario 3D World, Zelda Wind Waker HD
Coming
WII U(美) :
3DS(美) :
faimok 目前離線  
舊 11-27-12, 11:54 AM   #1211
kenchan

引用:
作者: siuj 查看文章
但可以隨便轉地方?
係, 任轉, 轉到個tax最低, 但我自己見最低都要收$3.00, 未見過唔收tax, 可能自己眼大睇過龍, 今晚再返去睇多次, 如果真係有地區免tax, 真係要多謝上面位師兄, 呢$3.00就當交學費, 不過上面師兄講轉地區會影響club.nintendo, 如果要用佢d分換野, 就留意一下不要亂轉地區.
舊 11-27-12, 11:55 AM   #1212
kenchan

引用:
作者: DC 97 查看文章
300w系咪夠用?
早幾年買360用開
夠有突. 當然計你 wiiu 或者加多部xbox360
舊 11-27-12, 12:20 PM   #1213
GimGim

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 八仙果 查看文章
近排忙過乜,唔好話去買,
連去睇既時間都冇。
same here haven't even see the console yet

舊 11-27-12, 12:35 PM   #1214
kenchan

尋晚終於抗毒失敗, $4, 950 黑機套裝+ 佢指定兩隻game (mario+zombiu), 另外要求佢加送變壓牛, 其實自己屋企都有隻, 不過希望咁扼自己平衡一下心理冇咁肉痛.

1. 我 updated 部機用左50分鐘左右 (一定不足1小時), 堅企用bb100, 插lan 線, 可用回之前wii 那個"第3廠" lan接駁器.

2. 連埋nintendo land, mario 及 zombiu 每隻game 都要updated 一次, 唔updated 都可以玩, 不過有得up又點會唔up, 每隻updated需時 2-3分鐘左右.

3. 之後試上e-shop, 用 hk visa credit card 買左us$100, 個 credit card setting 好簡單好客易, 而且填完會問你需唔需要記錄 credit card 資料, 我自己就選唔記錄, 感覺安心一些.

4. 用左呢$100 買左 Ninja Gaiden 3, 原本隻game us$59.99, 但埋單要加tax us$7.00, 即時試下轉下其他地區, 發覺其他地區個tax會調低, 就這樣就選在個tax us$3.00, 但有師兄講有些地區免tax, 可能自己眼大睇過龍, 大家自己留意一下, 同時地區會影響club.nintendo, 如果要用佢d分換野, 就留意一下不要亂轉地區, 而dl 隻game 用左 70-80 分鐘左右.

5. 叫做每隻game 都玩過下, 簡單評語如下 :

- Mario : 呢隻唔會有好大驚喜, 我自己最大驚喜就係高清, 不過呢隻點都唔會輸(雷), 都可以算係跟機必入. 我自己會比 75/100.

- nintendo land : 呢隻跟機game 好有驚喜, 好抵玩, 好抵死, 玩撒意達mini game 都包含埋機關原素, 呢隻不論買白機或日版嘅版友, 一定要必入. 我自己一個都玩得好開心, 多人更加不得了. 我自己會比 90/100.

- Zombiu : 操作及觸接冇某本game書講到咁差, 唔知會否關隻game updated 改善左, 好耐未玩過有逃生感覺的game, 不過首要大家唔好當佢係FPS 狅殺Zombi game, 如果你本著L4D, dead island咁玩, 一定勁失望及唔合格, 呢隻你執到把鎗都唔捨得用............., 但呢隻畫面坦白講達唔到cod, dead space 那類標準, 只能講勉強合格, 如果畫面優先的人, 請自行決定, 我自己會比 85/100.

- Ninja Gaiden 3 : 我買download 版主要原因我未見香港有得賣, 但自己又心急, 又想試下e-shop download game 效果, 整體隻game 真係同之前 xbox360 及 ps3 改善/變極多, 尤其個系統同操作, 個人感覺似變回Ninja Gaiden 2 那種爽快, 呢隻先係真正 Ninja Gaiden 3, 如果係Ninja Gaiden fans 或者之前對Ninja Gaiden 3 失望嘅人, 我可以話比你地聽, Ninja Gaiden 返來喇!! 我自己會比 80 + fans 10 = 90/100
舊 11-27-12, 12:42 PM   #1215
faimok

引用:
尋晚終於抗毒失敗, $4, 950 黑機套裝+ 佢指定兩隻game (mario+zombiu), 另外要求佢加送變壓牛, 其實自己屋企都有隻, 不過希望咁扼自己平衡一下心理冇咁肉痛.

1. 我 updated 部機用左50分鐘左右 (一定不足1小時), 堅企用bb100, 插lan 線, 可用回之前wii 那個"第3廠" lan接駁器.

2. 連埋nintendo land, mario 及 zombiu 每隻game 都要updated 一次, 唔updated 都可以玩, 不過有得up又點會唔up, 每隻updated需時 2-3分鐘左右.

3. 之後試上e-shop, 用 hk visa credit card 買左us$100, 個 credit card setting 好簡單好客易, 而且填完會問你需唔需要記錄 credit card 資料, 我自己就選唔記錄, 感覺安心一些.

4. 用左呢$100 買左 Ninja Gaiden 3, 原本隻game us$59.99, 但埋單要加tax us$7.00, 即時試下轉下其他地區, 發覺其他地區個tax會調低, 就這樣就選在個tax us$3.00, 但有師兄講有些地區免tax, 可能自己眼大睇過龍, 大家自己留意一下, 同時地區會影響club.nintendo, 如果要用佢d分換野, 就留意一下不要亂轉地區, 而dl 隻game 用左 70-80 分鐘左右.

- Mario : 呢隻唔會有好大驚喜, 我自己最大驚喜就係高清, 不過呢隻點都唔會輸(雷), 都可以算係跟機必入. 我自己會比 75/100.

- nintendo land : 呢隻跟機game 好有驚喜, 好抵玩, 好抵死, 玩撒意達mini game 都包含埋機關原素, 呢隻不論買白機或日版嘅版友, 一定要必入. 我自己一個都玩得好開心, 多人更加不得了. 我自己會比 90/100.

- Zombiu : 操作及觸接冇某本game書講到咁差, 唔知會否關隻game updated 改善左, 好耐未玩過有逃生感覺的game, 不過首要大家唔好當佢係FPS 狅殺Zombi game, 如果你本著L4D, dead island咁玩, 一定勁失望及唔合格, 呢隻你執到把鎗都唔捨得用............., 但呢隻畫面坦白講達唔到cod, dead space 那類標準, 只能講勉強合格, 如果畫面優先的人, 請自行決定, 我自己會比 85/100.

- Ninja Gaiden 3 : 我買download 版主要原因我未見香港有得賣, 但自己又心急, 又想試下e-shop download game 效果, 整體隻game 真係同之前 xbox360 及 ps3 改善/變極多, 尤其個系統同操作, 個人感覺似變回Ninja Gaiden 2 那種爽快, 呢隻先係真正 Ninja Gaiden 3, 如果係Ninja Gaiden fans 或者之前對Ninja Gaiden 3 失望嘅人, 我可以話比你地聽, Ninja Gaiden 返來喇!! 我自己會比 80 + fans 10 = 90/100
thx~~~ very detailed review

Coming
WII U(美) :
3DS(美) :
faimok 目前離線  
舊 11-27-12, 12:51 PM   #1216
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
好詳細嘅心得~
貓太部 目前離線  
舊 11-27-12, 01:43 PM   #1217
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
以下係節錄外國forum : 「You can Choose a region that is tax free on the 3ds eShop. Alaska has no sales tax on the 3ds eshop. I live in Minnesota but have my region set to Alaska as I should not have to pay sales tax on online purchases from Nintendo since they do not have a "brick and mortar" store in MN.

PSN and Xbox Live do not have online sales Tax in Minnesota so why should Nintendo get to.」

大家可以試試,我就未試過eshop 買野,不過就親身係當地買過野係無收銷售稅架
taikin0901 目前離線  
舊 11-27-12, 01:54 PM   #1218
tylau

引用:
作者: faimok 查看文章
o thx~~
仲諗住搵美國代購
都係遲D係香港買啦 要佢包牛
買隻牛有幾難?
tylau 目前離線  
舊 11-27-12, 01:58 PM   #1219
tylau

引用:

$4, 950 黑機套裝+ 佢指定兩隻game (mario+zombiu) 呢個價算好好喎

兩隻GAME都成千蚊. 計起部黑機都係$4000姐, 算係咁
tylau 目前離線  
舊 11-27-12, 02:10 PM   #1220
kenchan

引用:
作者: tylau 查看文章
$4, 950 黑機套裝+ 佢指定兩隻game (mario+zombiu) 呢個價算好好喎

兩隻GAME都成千蚊. 計起部黑機都係$4000姐, 算係咁
所以先抗毒失敗, 自己計過就算今個星期或者下星期淨機$3,800 , 感覺上唔差太多, 除非突然全部變回正常價錢, 不過雖然自己買左, 但都想價錢快快趣快d正常可以多d人一齊玩同討論.
舊 11-27-12, 02:19 PM   #1221
Takushi

註冊日期: Dec 2005
Seems like using lan is a must , wifi is toooooo slow ...
Takushi 目前離線  
舊 11-27-12, 02:21 PM   #1222
tylau

引用:
所以先抗毒失敗, 自己計過就算今個星期或者下星期淨機$3,800 , 感覺上唔差太多, 除非突然全部變回正常價錢, 不過雖然自己買左, 但都想價錢快快趣快d正常可以多d人一齊玩同討論.
ADD我ID : keithlau
tylau 目前離線  
舊 11-27-12, 02:22 PM   #1223
kenchan

引用:
作者: tylau 查看文章
ADD我ID : keithlau
ok, 今晚返去加你.
舊 11-27-12, 02:25 PM   #1224
Takushi

註冊日期: Dec 2005
$4, 950 黑機套裝+ 佢指定兩隻game ?

$4950 included the two games ? that's a very good deal
Takushi 目前離線  
舊 11-27-12, 02:26 PM   #1225
kenchan

引用:
作者: Takushi 查看文章
Seems like using lan is a must , wifi is toooooo slow ...
我冇試wifi, 始終感覺行lan好似穩定d, 其實我原先都預左人地所講3小時, 但我只求穩定先插lan, 不過有可能已過左剛出嘅高峰期, 唔會同一時間一堆人updated, 所以server 可能好左或者改善左都未定.
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 12:33 AM

手機版 | APP版