Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-19-20, 08:06 PM   #1151
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: padage 查看文章
已爆機...個結局玩到咁...即係連ac都否定埋?
今次可能真係多重結局
咁就唔駛否定AC又滿足到部份玩家
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-20, 08:11 PM   #1152
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
鬥技場有多小層?現在準備打4星...

舊 04-19-20, 08:15 PM   #1153
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
菲拉·羅瑟:從未來命運中抽出並具象化的存在,揮舞著劍想要守護創造自己的未來。
菲拉·費迪:從未來命運中抽出並具象化的存在,施展體術來守護創造自己的未來。
菲拉·賈羅:從未來命運中抽出並具象化的存在,操縱槍械來守護創造自己的未來。

版友send黎其他forum嘅節錄,其實洞察後都可以睇到
睇完覺得好有意思
因為已破舊立新
就連過去都改變埋
我諗要有心理準備下集會大改
或者當佢係新FF7反而重適合

舊 04-19-20, 08:16 PM   #1154
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
太美好唔算勁炒價。

旺角區 早幾天 普通版 $ 548 ~ 568 。

荃灣 早幾天 普通版 $ 568 。

PS4 Final Fantasy VII Remake 中文版 Chinese Verson
深水埗 有鋪頭 $ 498 普通版 。

大家請報價及孰論

入手地點﹕
時間﹕
價錢﹕

P.S. 應該 24/04 有大貨番。
差成百

引用:
作者: シェンムー 查看文章
菲拉·羅瑟:從未來命運中抽出並具象化的存在,揮舞著劍想要守護創造自己的未來。
菲拉·費迪:從未來命運中抽出並具象化的存在,施展體術來守護創造自己的未來。
菲拉·賈羅:從未來命運中抽出並具象化的存在,操縱槍械來守護創造自己的未來。

睇完覺得好有意思
因為已破舊立新
就連過去都改變埋
分分鐘佢之後會講呢個remake其實係題
remake = 重塑歷史
跟著其實係像AC CC 果啲

此篇文章於 04-19-20 08:19 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-20, 08:22 PM   #1155
darkvolver
頹冗

改下都好啦.......FF7系列太散係一個問題......整合下都好..

舊 04-19-20, 09:52 PM   #1156
darkvolver
頹冗

原來第14章完成貧民天使的支線在爬山過第7區前,會有一粒藍珠叫屬性...應該係全game第二粒...

加番個video...

https://www.youtube.com/watch?v=rYGyjXsfox8

此篇文章於 04-19-20 10:15 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-20, 10:09 PM   #1157
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
嚴重投訴呢邊用巴哈終結技唔係固定9999

anyone 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-20, 11:09 PM   #1158
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
睇完覺得好有意思
因為已破舊立新
就連過去都改變埋
照咁睇其實大家想玩續集多過remake.
希望SE唔好玩爛。
見到今集有不少原版fans不滿,擔心消量會不斷向下
70萬->50萬->30萬....
無資源再攪落去可能會草草完結或爛尾(FF15 DLC咁...)
所以其實好矛盾...

舊 04-20-20, 12:15 AM   #1159
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Celes 查看文章
照咁睇其實大家想玩續集多過remake.
希望SE唔好玩爛。
見到今集有不少原版fans不滿,擔心消量會不斷向下
70萬->50萬->30萬....
無資源再攪落去可能會草草完結或爛尾(FF15 DLC咁...)
所以其實好矛盾...
有咩不滿?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 12:43 AM   #1160
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
終於爆機
Last boss真係要三個人都儲滿limit臨尾爆發殺佢
第二煩既boss就係地獄屋,打勁耐
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 12:50 AM   #1161
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: ShinDou 查看文章
應該每隻召CALL出黎既條件都唔同,有D可能俾人打到紅血就俾你召,有D可能累積1定傷害,可能仲有分物魔近遠傷,就算召BAR滿左,3條友都2ATB,都唔係3個都CALL到召
其實唔關三條友滿唔滿bar
三個人既召獸應該都係分開獨立條件
例如cloud 裝左陸行鳥,而觸發到佢既召喚條件
咁就一定要cloud既ATB先召喚到佢

但出左場後就可以任何一人既ATB控制佢攻擊

___
未玩過FF7既我
其實講真會連Cloud同錫菲羅士既關係
錫既身分
扎克斯都唔識

真係完全fans向
無諗過完全無玩過7既人會唔明?
話哂都成23年前
雖然係sell fans
但唔解釋多少少又點吸引更多新玩家繼續玩落去

此篇文章於 04-20-20 01:00 AM 被 雷火武 編輯。
舊 04-20-20, 01:24 AM   #1162
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: qwe 查看文章
有咩不滿?
現實班菲拉不滿

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 01:25 AM   #1163
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
Angry

引用:
作者: 雷火武 查看文章
___
未玩過FF7既我
其實講真會連Cloud同錫菲羅士既關係
錫既身分
扎克斯都唔識

真係完全fans向
無諗過完全無玩過7既人會唔明?
話哂都成23年前
雖然係sell fans
但唔解釋多少少又點吸引更多新玩家繼續玩落去
咁講真23年前出戈陣咪一樣係冇解釋⋯⋯
原版一開波有講明
「Cloud同錫菲羅士既關係
錫既身分
扎克斯係乜水」嗎? 係咪先?

主要都係因為先入為主左先會覺得佢冇解釋係唔細心者

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-20-20 01:27 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 04:49 AM   #1164
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
今日先爆機

老實講睇住野村係kh3爆炸
今次已經比我想像中好

改劇情反而預咗,23年前嘅劇本今時今日D人食得落?

:)
我反而覺得之後劇情會變成石頭門
去到第三部發現命運改寫咗仲大鑊之後第四部係新劇情要將個世界缐導返去原版x)

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 06:20 AM   #1165
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
不嬲習慣收集全圖鑑,之前打果陣都睇過呢幾段信息
但見你呢度列返出黎,唯獨揸劍呢位菲生用"想要"黎形容覺得有D好奇,特登開隻日文版睇返有冇乜野伏線同提示
結果係..............中文版自己加料
日文原文3位一致都係用 ”己を形成する未来を守ろうとする”

另外打呢幾隻果陣都有D腦洞,武器種好明顯係對應玩家角色,唔知有冇乜關係

引用:
作者: 細路翔 查看文章
:)
我反而覺得之後劇情會變成石頭門
去到第三部發現命運改寫咗仲大鑊之後第四部係新劇情要將個世界缐導返去原版x)
咁不如順便
aerith=chris
tifa=mayuri
7=β世界線
7r=α世界線

a同t原來一定要死一個,最後c哥奇蹟到達收束外既世界線令兩個都生存,大團圓結局(其實我笑唔出)

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 08:26 AM   #1166
darkvolver
頹冗

琴日終於完成4星鬥技場......

現在去第15章....

舊 04-20-20, 08:47 AM   #1167
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
今集應該1開波已經係97版本既2周啦,只係唔知用乜方法俾佢地ROLLBACK再黎過,錫生又唔似有咁神識ROLL BACK,可能都係有其他人幫

錫生1開波就有晒記憶,賣花就好似唔知幾時先開始有,其他人間中都有斷片,即係佢地都經歷過晒先有記憶,只係要錫生出黎引發佢地勾起記憶

之後寫落去賣花應該真係唔會死了,死左既話點算中左錫生計﹖就算賣花果陣自己衝去死錫生都唔殺佢啦,之後應該會改到9彩,LIFE STEAM冇賣花既話唔知點先阻到隕石

此篇文章於 04-20-20 08:52 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 08:52 AM   #1168
darkvolver
頹冗

利申﹕

我其實幾喜歡艾利絲個聲優......如果禁就死左,就浪費左...

舊 04-20-20, 09:56 AM   #1169
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: GN00508771 查看文章
咁講真23年前出戈陣咪一樣係冇解釋⋯⋯
原版一開波有講明
「Cloud同錫菲羅士既關係
錫既身分
扎克斯係乜水」嗎? 係咪先?

主要都係因為先入為主左先會覺得佢冇解釋係唔細心者
你問我
我點知
舊 04-20-20, 10:11 AM   #1170
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
ZACK可能都冇死,可能俾D鬼跟住,而且可能知自己唔死就跟唔到97個劇本所以摺埋呢 XD

可能賣花原本就死果陣ZACK係遠處睇住,錫生又提醒雲生賣花就死,要幫佢擋左果刀,ZACK見改變左歷史佢再哩埋都冇意思所以跳出黎幫拖,但雲生1見到ZACK就暈左,可能又接番97版本佢痴線果段咁 XD

應該係咁,除非唔係

此篇文章於 04-20-20 10:18 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 10:28 AM   #1171
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
時間軸而言而家最早見到菲拉既人就係Zacks
不過賣花妹講得「命運分岐點」係呢度,就代表Zacks應該係無突破命運之壁........

意外地無咩人提
寶條有提到Solider係有分「S型」同「G型」
S就好明顯係講緊變態半裸
G型相信就係講緊Genesis
睇黎Genesis既設定應該仲係會用得到

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 04-20-20 10:31 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 10:39 AM   #1172
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 雷火武 查看文章
你問我
我點知
你唔明我想表達乜

算了

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-20-20 10:42 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 10:42 AM   #1173
darkvolver
頹冗

其實庫爺用來做甚麼?出場吹下水?

舊 04-20-20, 10:44 AM   #1174
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
zack明顯係產生出黎既第2個universe,佢仲抱住以前既雲,最後都一直提影響未來而唔係影響過去
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 10:53 AM   #1175
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
時間軸而言而家最早見到菲拉既人就係Zacks
不過賣花妹講得「命運分岐點」係呢度,就代表Zacks應該係無突破命運之壁........

意外地無咩人提
寶條有提到Solider係有分「S型」同「G型」
S就好明顯係講緊變態半裸
G型相信就係講緊Genesis
睇黎Genesis既設定應該仲係會用得到
我覺得zack個幕係指因為菲拉俾人打爆, 打破左命運後
令本身循環時間線(命運)變成平行宇宙
zack生環嘅世界線都出現左
但同remake係兩個世界黎
唔知繼作會點解釋菲拉出現, 個人傾向覺得未來(無印)有事情tigger左命運出現嘅方法
令過去時間都混亂令菲拉現身去處理
越接近魔晄嘅人越讀取到命運資訊

S,G型個part一聽到個腦就一堆本子....
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 07:53 PM

手機版 | APP版