Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 32 36 37 38 39 40 41 42 43 
手機資訊/電腦軟硬討論>Windows 8.1 Pro 用家聯盟! 正版使用者限定! 心得交流區!
Squall-Lucifer 12:08 AM 02-11-15
以公司來說,30GB是否太細了
工作角度不敢說,但以個人角度來說gmail是眾多webmail當中,最好的一個(以我N年前已斷了yahoo和hotmail的角度而言)
但以落flag來說,outlook真的很好用,問題在於習慣與否的問題,當初我因為工作關係而要用outlook時真的很不慣
btw直到現時為止,原裝office和MAC版office仍有很大差別嗎?
westpat 08:08 AM 02-11-15
你冇得直接forward email attachment已經不能接受
個search冇outtlook咁好用,win7可以直接windows search,強到不得了 (win8唔得,白痴microsoft)

30GB捱幾個月law,之後"unlimited"

仲有樣野,android/ios機係唔可以直接sync email/calendar,要裝app,但係要比好大permission,大到可以remote flash你部機

outlook sync就還可以,contact就因為唔係exchange廢左一半
Van仔 09:47 PM 02-24-15
作者: westpat:
windows blog講左 win10 upgrade - first year個free upgrade係lifetime of a device,仲要係之後都會keep update current version
我覺得似win8初時好平買到,過一段時間就變返正價
我個陣買 $99

=========================

今日將部 Surface Pro 1 升左

個 Start menu + Metro 介面真係麻麻地好用, 兩不像

雖然內建速成好左,但都係用返 Win7 個個穩陣, 真係唔知邊個白痴諗埋D揀字轉頁加特效

之前 Display-Port 出唔到畫面個問題好似解決左, 不過好似無得 set mon 光度, 就連原裝鍵盤都唔得www

Win 10 暫時最滿意既功能, 兩個 mon 可以唔同 font size , M$ 終於知道 D人係會插 mon 用部機
Squall-Lucifer 12:58 AM 03-18-15
XP要蝗國正版才能免費上Win10,而且會是由"騰訊電腦管家"提供
捲毛老爺 11:21 PM 04-27-15
想問下 8.1 有冇得用返 舊速成...
選字好煩 冇得按 10 <--
Eddie Lau 10:37 AM 04-28-15
可以參考這個網頁。
http://welovewp.hk/post19016

作者: 捲毛老爺:
想問下 8.1 有冇得用返 舊速成...
選字好煩 冇得按 10 <--

捲毛老爺 07:33 PM 04-28-15
作者: Eddie Lau:
可以參考這個網頁。
http://welovewp.hk/post19016
得左 麻煩哂
Terri 12:29 PM 05-03-15
MS 呢兩年銘名都好似拎 d 電話既名... xbox one... spartan 改左做 edge...
ALEX CHOW 08:20 PM 07-07-15
點解WIN7某D problem hang左機之後無法重新啟動..............
Squall-Lucifer 02:29 PM 07-08-15
今天不知為何Windows Update不斷push個KB2952664給我,明明都安裝了但仍要我下載和安裝,我單是今天都裝了數次了
ALEX CHOW 09:53 PM 07-09-15
今日閂電腦嗰陣又遇到關閉電腦之後自動重新啟動嘅問題
Win 7
亍 ◣ 11:27 AM 07-12-15
抵唔抵玩??

http://www.microsoftstore.com.hk/pro...vo-ThinkPad-8/
Squall-Lucifer 12:46 PM 07-12-15
只有2GB RAM,你裝Chrome的話一定不夠RAM用
enishi 10:34 PM 07-28-15
Windows 10 已經開始自動 background 下載, C drive 無左接近 7GB 位...
Squall-Lucifer 10:56 PM 07-28-15
你好快,我的Windows 7還未下載Win10,不過即使下載了都會等半年左右才會升上去
X&Y 11:16 PM 07-28-15
早幾日已經由win8.1 升左去build 10240
自動activate
係唔知一年後若要重裝點攪
綾風祐希 11:36 PM 07-28-15
用N卡的各位提提你:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930
記得Disable N卡的MS Update
usayarE 12:18 AM 07-29-15
過咗12點,見到files已download咗,但係仲未有得更新...
pet3 09:23 AM 07-29-15
應該要等美國時間過29日先有得升級
數碼石頭 09:52 AM 07-29-15
file都未有得download
Montague 10:20 AM 07-29-15
我部surface而家巳經直頭係嚮boot機畫面裝緊windows 10,呢邊仲係28號

正式裝完,而家周圍試緊D新野
Marco 06:44 PM 02-13-16
想問下大家可唔可以上日本 Microsoft Store 買到日版 Windows 10 digital download 版黎用?
Eddie Lau 09:18 PM 02-14-16
作者: Marco:
想問下大家可唔可以上日本 Microsoft Store 買到日版 Windows 10 digital download 版黎用?
買日版是為了日文介面嗎?
如是,有沒有試過下載日文 language pack去改介面語言?
我買了英文 Windows ,試過下載中文 language pack 把介面改成中文。
http://windows.microsoft.com/en-US/w...s#lptabs=win10
Marco 01:50 PM 02-24-16
作者: Eddie Lau:
買日版是為了日文介面嗎?
如是,有沒有試過下載日文 language pack去改介面語言?
我買了英文 Windows ,試過下載中文 language pack 把介面改成中文。
http://windows.microsoft.com/en-US/w...s#lptabs=win10
Thanks for the information.
託左同事飛日本順便買左
Squall-Lucifer 02:05 PM 02-24-16
順帶一提,下載語言pack只是改變表皮,內裡核心仍是安裝時的語言
比如我是由日文Windows 7 Ultimate,安裝了正體中文pack,之後升上Windows 10(其實這件事上升不升級沒分別)
在系統更新,系統自動reboot時仍會見到Windows出日文
第一 ... 32 36 37 38 39 40 41 42 43 

返回主題版面