Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-11, 12:04 PM   #976
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
如果今日開始打 Playoff 的話..

Bulls vs Pacers
Magic vs Hawks
Heat vs NYK
Celtics vs 76ers

好似 Bulls 最著數喎!如果排 4-5 係 Magic & Hawks 的話,Bulls 好大機會入到 Eastern Final,Hawks 不用提了,Magic 內線亦只有 Howard 一個,只要唔係 Heat 打佢地,其餘 Bulls & Celtics 應該可以 KO Supermen..

1.Spurs vs 8.Grizzles
2.Lakers vs 7.Hornets
3.Mavs vs 6.Trail Blazers
4.Thunders vs 5.Nuggets

Lakers 應該係陣容最完整,最少傷兵的一隊....不過我覺得 Thunders 有機會 KO 佢地,因為 Fisher/ Blake 攪唔掂 Westbrook...內線又多左個 Perkins 打防守!
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 01:36 PM   #977
tat0gd

註冊日期: May 2008
引用:
作者: rienno_ccw 查看文章

Bulls vs Pacers
Magic vs Hawks
Heat vs NYK
Celtics vs 76ers

好似 Bulls 最著數喎!如果排 4-5 係 Magic & Hawks 的話,Bulls 好大機會入到 Eastern Final,Hawks 不用提了,Magic 內線亦只有 Howard 一個,只要唔係 Heat 打佢地,其餘 Bulls & Celtics 應該可以 KO Supermen..

1.Spurs vs 8.Grizzles
2.Lakers vs 7.Hornets
3.Mavs vs 6.Trail Blazers
4.Thunders vs 5.Nuggets

Lakers 應該係陣容最完整,最少傷兵的一隊....不過我覺得 Thunders 有機會 KO 佢地,因為 Fisher/ Blake 攪唔掂 Westbrook...內線又多左個 Perkins 打防守!
上年不是由kobe守westbrook 嗎
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-11, 10:48 AM   #978
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:

bulls依家努力keep住東岸第一,因為要爭東岸甚至整個季後賽主場之利,同埋要避開提早硬拼celtics同heat。
第一round醒醒定定的話,應該五場就可以過關,面對hawks或者magic,bulls都唔會怕。
睇個勢,4同5一定喺hawks同magic了,而且magic今年真喺磨合唔到,只要bulls發揮正常,東岸決賽冇問題。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 10:53 AM   #979
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
想問Max Reached後, 係唔比換人還是d數據唔計?thx

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 11:11 AM   #980
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: 才子 查看文章
想問Max Reached後, 係唔比換人還是d數據唔計?thx
max reached之後,球員數據唔會計分
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-11, 12:56 PM   #981
才子
量地總監

高比最後入兩個3分都追唔返, Millsap被扑8次

(`・ω・´)
舊 04-06-11, 01:46 PM   #982
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
爵士突然出個程咬金
連續兩球三分跟住牛油手

高比既影響力今年低左唔少...
不過最重要係睇佢playoff既表現

舊 04-06-11, 04:57 PM   #983
Greenhead

引用:
作者: Penny仔 查看文章
max reached之後,球員數據唔會計分
今年大家玩得算活躍,相比早幾年黎講....
舊 04-06-11, 04:59 PM   #984
才子
量地總監

引用:
我發覺8-12位唔係好活躍, 我同包尾冇咩分別

(`・ω・´)
舊 04-06-11, 05:22 PM   #985
Penny仔

引用:
因為今年比分接近好多吧
我下半季跌得好勁
舊 04-06-11, 05:49 PM   #986
才子
量地總監

引用:
因為今年比分接近好多吧
我下半季跌得好勁
你最高時77分, 我以為個FANTASY 可以提早收檔,
點知下半場你d傷兵多到呢...

(`・ω・´)
舊 04-06-11, 06:02 PM   #987
Greenhead

引用:
我發覺8-12位唔係好活躍, 我同包尾冇咩分別
上年加埋得五六個人活躍喳
你係唔係第一年玩?

我睇返你個 team log,你換入既人太唔專注某個技能,如果你早一個月發現,就會見到 REB 其實有好大堆人群左係中間度,由第 4 到第 10 距離好近,應該谷爆佢搏高 ranking。
舊 04-06-11, 06:34 PM   #988
才子
量地總監

引用:
上年加埋得五六個人活躍喳
你係唔係第一年玩?

我睇返你個 team log,你換入既人太唔專注某個技能,如果你早一個月發現,就會見到 REB 其實有好大堆人群左係中間度,由第 4 到第 10 距離好近,應該谷爆佢搏高 ranking。
係呀...我第一年玩...

你講果樣野, 我係近期先發現到, 果時我個REB仲卡住係5-7位, 但想發功時已經追唔到了...
BS又係, 簽左jordan返黎, 貼近左上面, 但之後又比人甩開左...

而家一味要KEEP住個命中率, 唔可以比你過
FT 同TO 都係仲有機會比我加下分

(`・ω・´)

此篇文章於 04-06-11 06:45 PM 被 才子 編輯。
舊 04-07-11, 08:35 AM   #989
Greenhead

引用:
係呀...我第一年玩...

你講果樣野, 我係近期先發現到, 果時我個REB仲卡住係5-7位, 但想發功時已經追唔到了...
BS又係, 簽左jordan返黎, 貼近左上面, 但之後又比人甩開左...

而家一味要KEEP住個命中率, 唔可以比你過
FT 同TO 都係仲有機會比我加下分
Clippers 兩支大柱,佢地都揸唔定主意想用邊個... Jordan 同 Kaman 出場時間極唔穩定,如果我有其中一個應該都會幾頭痛。

講起呢隊波真係好笑,C 位係咁, PG/SG個位又係咁。
Mo Williams/ Randy Foye 同 Eric Gordan,我覺得三個都係同一款球員....

另,今日 Pacers 半場囉 75 分
舊 04-07-11, 11:49 AM   #990
Penny仔

denver 現在已轉打全民皆兵陣式
rotation 入面所有球員都有一定得分能力.....真可怕啊
舊 04-07-11, 11:53 AM   #991
才子
量地總監

引用:
denver 現在已轉打全民皆兵陣式
rotation 入面所有球員都有一定得分能力.....真可怕啊
成日到JR爆SEED時, 我就BN左佢...
呢條友太神經刀

(`・ω・´)

此篇文章於 04-07-11 04:20 PM 被 才子 編輯。
舊 04-07-11, 04:35 PM   #992
Greenhead

引用:
成日到JR爆SEED時, 我就BN左佢...
呢條友太神經刀
JR 唔巧用啊...如果要 3pts 不如穩穩定定要 Meeks,仲送多幾個 REB....
不過而家講乜都無用,十月先再傾啦..
舊 04-07-11, 04:36 PM   #993
才子
量地總監

東岸8強已定,
公牛魔術應該輕鬆過關(鬼叫鷹隊今季走晒火)

2, 3, 6, 7位仲卡緊位
2,3 對正nyk隨時反艇

當然炎對NY最好睇
MELO去左NY 三分波準左好多, billup得分又多左, 只要保持穩定, 應該可以射死偽大帝+大哥

內線應該都係鬥數火多, 只要前西岸第二中鋒整唔死A米, NY過關應該問題不大

(`・ω・´)
舊 04-07-11, 04:46 PM   #994
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
當然炎對NY最好睇
MELO去左NY 三分波準左好多, billup得分又多左, 只要保持穩定, 應該可以射死偽大帝+大哥
焱變左炎
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-11, 04:58 PM   #995
Sar8
The One

撞牆今年成續好似唔係幾好
加上GRIFFIN表現...
ROY今年好大機會係GRIFFIN

如果下年唔好彩又「撞牆」.....好似今年堆2年生咁就大鑊

舊 04-07-11, 05:41 PM   #996
Greenhead

引用:
作者: Sar8 查看文章
撞牆今年成續好似唔係幾好
加上GRIFFIN表現...
ROY今年好大機會係GRIFFIN

如果下年唔好彩又「撞牆」.....好似今年堆2年生咁就大鑊
Griffin 打足三日明星賽,單係呢點 John Wall 都唔夠佢打了。
舊 04-07-11, 06:04 PM   #997
才子
量地總監

john wall 我只記得2個highlight

1. 主場最後一分鐘擦板三分ko綠軍
2. 打伊古一槌罰停賽

冇呢2個highlight, 我只記得留級生

(`・ω・´)
舊 04-08-11, 11:33 AM   #998
Sar8
The One

rondo輸了

舊 04-08-11, 02:35 PM   #999
才子
量地總監

東2,3同6,7 痴埋一舊, 要走線都幾難

西4,5 有機會打7場

(`・ω・´)
舊 04-09-11, 09:30 AM   #1000
Greenhead

轉新地方啦 http://www.gaforum.org/showthread.php?t=210889

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA SEASON 2017/18 直播時間表 (updated: 11 Mar 22:45) 魚伕 體育版 10 12-25-11 06:41 PM
[TVB] "依家有喜" 29/11/2010 20:00首播 主演:郭晉安,廖碧兒,米雪,秦沛,廖安麗,許紹雄,郭政鴻,劉倩婷 Busconcamp Neo Entertainment TREND 60 03-19-11 09:40 PM
NBA 討論區 VOL. 28 - 2010-11 球季開鑼 阿聰 體育版 1004 12-18-10 04:27 PM
NBA 討論區 VOL. 11 - 請轉到 NBA 討論區 VOL. 12 繼續討論 阿聰 體育版 1003 01-23-06 01:52 PM
NBA 討論區 VOL. 10 - 請轉到 VOL. 11 繼續討論 阿聰 體育版 999 11-29-05 12:21 PM

現在的時間是 04:38 AM

手機版 | APP版