Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-11, 07:07 PM   #976
uta uta
Banned

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: ryan0221 查看文章
近期有咩XBLA既值得DOWNLOAD?
試左呢2隻demo, 係暫時心水
DeathSpank (容易200,demo又過癮)
DeathSpank: Thongs of Virtue (容易200,demo又過癮)

LARA,LIMBO,SHADOW COMPLEX之前玩過,唔再玩啦
Beyond Good & Evil HD
Torchlight
D&D: Daggerdale
ilomilo
Hydrophobia

題外話: 有冇版友去Google首頁時Google最頂條bar變左黑色?

此篇文章於 07-07-11 07:09 PM 被 uta uta 編輯。
uta uta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 08:19 PM   #977
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: uta uta 查看文章
題外話: 有冇版友去Google首頁時Google最頂條bar變左黑色?
我近排都發覺, 不過喺屋企用Firefox冇出現, 喺公司用Safari就有, 唔知關唔關事

想買Torchlight試下, 點知原來冇co-op, 可惜

有冇人見到邊度仲有得買Splinter Cell: Conviction? 個co-op實際時間有幾長? 我睇左cooptimus個review話co-op同單機campaign時間一樣, 但又冇講實際可以玩幾耐

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-11, 09:01 PM   #978
RnB
Insane Gamer
黃金體驗安魂曲

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDRnB6779
XBox Live GamertagRnB HK
引用:
作者: ahleung 查看文章
Domain Name Server

負責將 URL (e.g. www.xbox.com) 譯番做一堆用數字組成既網絡「地址」 (IP address)
網絡上每部電腦就係靠呢D 地址去搵對方然後通訊.

之前我叫你試 ping xbox.com就係試呢樣野.
如果出到 (e.g.) 66.55.42.120 即係DNS正常.
咁我DNS肯定無問題,
ahleung師兄你教我做嘅嘢我都做哂,
但係都仲未搵到原因,
點算呀?
仲有無其他絕招賜教?
thanks!

舊 07-08-11, 11:17 AM   #979
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: RnB 查看文章
咁我DNS肯定無問題,
ahleung師兄你教我做嘅嘢我都做哂,
但係都仲未搵到原因,
點算呀?
仲有無其他絕招賜教?
thanks!
你ping xbox.com時, 出果堆數字 (IP address)係咩?

不過你Firefox 上到 (係咪完全正常無唔妥?), 咁都好大機會係 browser (IE, Chrome) 問題.

IE/Chrome 上唔到係點樣上唔到? "連線被重設" 係邊道show出黎?
上唔到時網頁係全白? or 出到少少野不過爛晒?
如果 right-click個網頁 (就算全白都好), 揀view source, 有無野睇?
你唔介意既可以cap screen post上黎睇睇. 按keyboard "Print Screen", 然後開小畫家 Ctrl+V 就cap到.

Anyway, 其他簡單可以試下既:

- 將xbox.com 加做trusted site. 再將 trusted sites既security level 較到最低.

- 睇下IE有無開compatibility mode. (Internet Options --> Advanced --> Browsing --> "Automatically recover from page layout errors with Compatibility View.") 無就開番.

- 唔單止browser add-on, 如果近黎裝過咩antivirus, antispam 既software, 試下停左佢或者unintall 左佢.

- 重裝IE or upgrade IE to latest (IE9).

- 重設IE setting (Internet Options --> Advanced --> Reset). 不過咩setting都無晒, 你最好諗清楚........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 12:13 PM   #980
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: whassupbun 查看文章
有冇人見到邊度仲有得買Splinter Cell: Conviction? 個co-op實際時間有幾長? 我睇左cooptimus個review話co-op同單機campaign時間一樣, 但又冇講實際可以玩幾耐
我都係早幾個月行188見平先買呢隻game. 而家再去應該仲有.

我玩單人 story 應該玩左5-6小時左右.
不過我玩得渣, 成日伏好耐先去襲擊敵人, 又成日死要retry. 呢道會玩耐左.
但我只係玩中級難度, 玩最難應該要耐D.

coop story 未玩, 唔知係咪同單人story 一樣長.

不過coop除左story 仲有其他mode,
Hunter: 無故事純殺人. 殺晒所有人就去下一區. 一區有10人, 如果被發現會多10個援軍. 一張Hunter map有4-5個區. total有6張hunter map. (未計DLC)
Last Stand: 無故事持久戰. 保護一個有HP既物件, 守20波敵人. 唔記得有幾多張map了.

仲有個 Face off mode, 唔係coop, 而係 1on1 對戰. 但場地內仍然會有NPC敵人, 殺呢o的NPC都會有分. 時間夠就睇邊個高分就贏.
唔想同朋友你殺我我殺你的話, 玩呢個mode可以純綷鬥殺NPC.

所以兩個人呢隻game算OK多野玩~~

btw, 第一次玩其實已經可以玩最高難度, 唔太難. 又可以開多D成就.

此篇文章於 07-08-11 12:22 PM 被 ahleung 編輯。
舊 07-08-11, 12:35 PM   #981
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
我都諗住聽日去買返Splinter Cell: Conviction, 買左的話大家一齊上網玩啦~~

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 12:52 PM   #982
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
我都係早幾個月行188見平先買呢隻game. 而家再去應該仲有.

我玩單人 story 應該玩左5-6小時左右.
不過我玩得渣, 成日伏好耐先去襲擊敵人, 又成日死要retry. 呢道會玩耐左.
但我只係玩中級難度, 玩最難應該要耐D.

coop story 未玩, 唔知係咪同單人story 一樣長.

不過coop除左story 仲有其他mode,
Hunter: 無故事純殺人. 殺晒所有人就去下一區. 一區有10人, 如果被發現會多10個援軍. 一張Hunter map有4-5個區. total有6張hunter map. (未計DLC)
Last Stand: 無故事持久戰. 保護一個有HP既物件, 守20波敵人. 唔記得有幾多張map了.

仲有個 Face off mode, 唔係coop, 而係 1on1 對戰. 但場地內仍然會有NPC敵人, 殺呢o的NPC都會有分. 時間夠就睇邊個高分就贏.
唔想同朋友你殺我我殺你的話, 玩呢個mode可以純綷鬥殺NPC.

所以兩個人呢隻game算OK多野玩~~

btw, 第一次玩其實已經可以玩最高難度, 唔太難. 又可以開多D成就.
呢隻game如果搵到fd陪你co-op
買得過玩得過
後期有D關
就算co-op玩normal都唔易玩架
要不停retry
所以一定要開咪玩提場

呢代單打就樂趣少D
呢代擺明係為co-op而設
早期既Splinter Cell冇得co-op就單打都好玩
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 01:13 PM   #983
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
Mad Catz出GAME咁有趣既
係一隻模擬飛行類MMO

Madcatz Officially Announces Their Publishing License With Microsoft
http://gamerabies.com/madcatz-offici...ith-microsoft/

舊 07-08-11, 02:15 PM   #984
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
想問點取消金會員個自動續約??
XBOX.COM/ACCOUNT 搵唔到GEI?////

定要打電話去?

帳戶說明或取消

若要取消您的 Xbox LIVE 會員資格或變更您的自動續約狀態,請電洽 Xbox 支援。

搵到了...即係要打電話去...

此篇文章於 07-08-11 02:19 PM 被 hell & heaven 編輯。
hell & heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 03:01 PM   #985
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
優惠果d合約都係要打電話 cut autopay,早半年都冇問題。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 03:13 PM   #986
ahleung
The One
Bannnned

就黎又到1000 post. 我都做左幾期樓主了, 有無人想接手?
舊 07-08-11, 03:30 PM   #987
whassupbun

唔該晒樓上幾位關於Splinter Cell: Conviction既意見

我co-op拍檔琴日先去完188睇,冇得買,Hong Kong Records都冇,不過唔知佢去左邊間,應該係金鐘;我喺將軍澳同柴灣睇過亦都冇,我之前印象中成日見到一隻Splinter Cell,仲以為會好易搵,原來之前成日見到果隻係Double Agent

貪方便諗住喺games on demand買算啦,$299,點知睇清楚原來係單機only版本,Multiplayer: None,Co-op: None

睇怕都要出一轉旺角先有機會搵到,188竟然冇我都有D驚訝

舊 07-08-11, 03:39 PM   #988
ahleung
The One
Bannnned

引用:
唔該晒樓上幾位關於Splinter Cell: Conviction既意見

我co-op拍檔琴日先去完188睇,冇得買,Hong Kong Records都冇,不過唔知佢去左邊間,應該係金鐘;我喺將軍澳同柴灣睇過亦都冇,我之前印象中成日見到一隻Splinter Cell,仲以為會好易搵,原來之前成日見到果隻係Double Agent

貪方便諗住喺games on demand買算啦,$299,點知睇清楚原來係單機only版本,Multiplayer: None,Co-op: None

我睇賣場個簡介都有介紹coop mode喎.
http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...080b?cid=SLink

不過$299就貴左D. 我買果陣只係百幾.
舊 07-08-11, 03:42 PM   #989
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: diabloex 查看文章
優惠果d合約都係要打電話 cut autopay,早半年都冇問題。
係GA咩???

咁我而家打好了~~

舊 07-08-11, 03:46 PM   #990
now_loading
VanHelsing

cut 完之後咁上下, 應該又有人打比你有 offer 做比你.

btw ahleung, 點解重未開 Borderlands :P
舊 07-08-11, 03:56 PM   #991
ahleung
The One
Bannnned

引用:
cut 完之後咁上下, 應該又有人打比你有 offer 做比你.

btw ahleung, 點解重未開 Borderlands :P
太多game, 玩緊既已經有3隻: Trenched, Splinter Cell Conviction, Dark Star One. 好似Borderlands咁買左未開既就更多
舊 07-08-11, 04:00 PM   #992
ryankam16
Insane Gamer

PSN  IDryankam16
有無版友幫到手解以下既成就

fable 3 online 成就
halo: reach online 成就
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 06:05 PM   #993
now_loading
VanHelsing

引用:
太多game, 玩緊既已經有3隻: Trenched, Splinter Cell Conviction, Dark Star One. 好似Borderlands咁買左未開既就更多
呢d 隨機 drop item 的遊戲,
單打玩就差好遠, 何況現在已經水尾
舊 07-08-11, 06:17 PM   #994
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
呢d 隨機 drop item 的遊戲,
單打玩就差好遠, 何況現在已經水尾
你lv69先啦
我會drop 全部紅色字武器比你啦

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 06:23 PM   #995
now_loading
VanHelsing

昨晚 level 14, 去d level 30房間, 就算用火箭炮, 感覺都係幫緊敵人 R 痕.
舊 07-08-11, 07:58 PM   #996
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
昨晚 level 14, 去d level 30房間, 就算用火箭炮, 感覺都係幫緊敵人 R 痕.
都話高你5個lv就無得打啦
同埋火箭炮得幾支好野又難暴crit不是很好用

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 08:25 PM   #997
whassupbun

引用:
我睇賣場個簡介都有介紹coop mode喎.
http://marketplace.xbox.com/zh-HK/Pr...080b?cid=SLink

不過$299就貴左D. 我買果陣只係百幾.
係呀我琴晚喺機入面睇段文都有講coop mode, 不過揭下一頁睇D簡介就列住Multiplayer: None同Co-op: None, 唔知佢係漏左定點嘞

打算上uwants買二手, 不過哩隻全新係咪有跟code? 如果係下載D額外槍果D code我就唔要都冇所謂, 不過見係Ubisoft, 如果係Online Pass果D就麻煩

舊 07-08-11, 09:14 PM   #998
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:

信和上一層今日見到有啊
不過我見佢有個 label 好奇怪
話送咩 Ghost Recon online beta trial
不過時間係 2010 summer
唔知有冇睇錯
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-11, 09:54 PM   #999
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: ammms 查看文章
信和上一層今日見到有啊
不過我見佢有個 label 好奇怪
話送咩 Ghost Recon online beta trial
不過時間係 2010 summer
唔知有冇睇錯
無錯, SCC係送GR Future Soldier beta。 只係隻GR delay左。
由手機版發出
舊 07-08-11, 09:56 PM   #1000
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
無錯, SCC係送GR Future Soldier beta。 只係隻GR delay左。
由手機版發出
姐係個 beta 係玩到的?
我見咁平以為係賣舊碟添
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:25 AM

手機版 | APP版