Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
<<繼續談情>>>情關...
才子 10:23 PM 10-31-10
本公子自從結束集郵生涯之後, 一直都想過返d低調簡單的生活, 但近日卻為女人A和女人B煩惱不已, 攪到成個星期只返左公司半日...

女人A, 現任女朋友, 拍拖快近4年, 對我專一, 唔介意我窮, 睇得出佢想同我組織家庭...
女人B, 前任女朋友, 2002年相識, 2005拍過拖一個月, 被我拋棄, 原因是追求者眾, 使我冇安全感, 所以當時我選擇放棄...雖然追求者眾, 但後來我發現他原來不是隨便跟人拍拖的人, 用情原來都是專一的, 都是唔介意我窮, 但他的心底好難看得透...

本來同女人A的感情很穩定的, 但是近來感情開始淡, 爭拗有所增加, 加上早前在街上碰見了女人B, 更加令我開始糊塗...

話說有一日下午, 我係MK做完野諗住開車回家, 就係準備開車門之際, 女人B拎住一大堆野經過, 原來佢好趕時間去要荃灣開工, 我就送左佢一程, 6-7分鐘車程裡面大家零交流, 之後到左佢唔該左我一聲就走左, 本身我都冇咩野諗, 但上兩個星期去飯局, 佢又有出現, 唔知佢係唔係心,靚, 同我傾足一晚, 之後大家又開始走近...

之後我地開始返MSN, 晚晚都傾到半夜三間, 我開始發覺自己出事, 冇時冇刻都諗起女人B, 連身邊d朋友都睇得出...
有一晚, 女人B更明示我飛左女人A, 話佢好煩(事實係幾煩), 而女人B頗為獨立的...

我而家好驚, 我有d想同女人B一齊, 但又唔想失去女人A,
但又唔知女人B係唔係玩野, 雖佢唔係呢種人...

如果我同女人B齊, 女人A我又怕佢唔知會點...
我又怕痕又怕痛, 所以我而家煩到爆

可能你地會覺得我放緊閃光彈, 又或者覺得我有女人A都唔心足都好, 我只係想搵個地方發下嗡風...
不過唔好又白痴到講話要睇相, 唔該.

講完.
iu fu pig 11:03 PM 10-31-10
"你現在鍾意A定B "

如果你本來同a 好地地...點解又會咁易比B入到你個心度~
如果你個心冇B...又點會咁易比佢攻佔到...

有幾個選擇...
1堅持D ...要返A...好好諗下點解決同A感情淡這個問題...
2.把A飛掉...轉投B的懷中..
3自宮... A B都唔要...識返個C

"個人意見" 我覺得樓主堅持返係A度 諗下怎樣解決感情轉淡這個問題...會比轉投B的懷抱實際...
兩個人在一起咁長久,是很難得的...如果因為感情轉淡而分開,這樣會很可惜...
再者,今天可以因為同A的感情淡而分開,難保跟B的時候也會如此....因為感情轉淡是每對情侶都會經歷的...

相處一起咁耐,對大家的了解係一個第三者比不上,新鮮感保足不了的...
當然...也許因為太了解對方而有爭吵..."

待樓主選擇
Middle 11:20 PM 10-31-10
1) 你覺得 B 係咪唔會容許你同時間又 A 又 B 呢?

2) 你覺得同 A 淡左,咁你知道對方又係咪咁樣覺得呢?

3) 其實,如果講煩,同邊個一齊都會有相應o既煩。
管家婆 11:17 PM 10-31-10
拍左幾年 悶悶地有D曖昧開心下實好happy
不如想返同A既開心時刻, 仲有無愛佢既感覺
你話想過返低調簡單生活麻~~ 你而家咪同A感情開始要愛情變為親情時刻囉~
不然到時你會唔會同B拍左幾年~~又悶架~ 跟住又會想返起A原來夾D~~~
咁你就奶哂野啦
陸奧 貴志 11:34 PM 10-31-10
三角關係既極致係兩個都唔要
才子 11:46 PM 10-31-10
其實AB都鍾意, 難分高下,
但呢個moment, 我見到B會開心d...

佢地兩個只能擁有其中一個, 冇得兩隻船

A成日都諗第時結婚點樣點樣, 又想買樓, 但我冇三球囉, 又唔想供...
我今年得25, 好似又未到適婚年齡

A好唔鍾意我盤主意, 最唔高興係我同個拍擋又攪左一間公司, 打工主義萬歲的;
相反, B比較欣賞我, 大家都係生意人, 思想同我接近D
enishi 12:01 AM 11-01-10
作者: 才子:
其實AB都鍾意, 難分高下,
但呢個moment, 我見到B會開心d...

佢地兩個只能擁有其中一個, 冇得兩隻船

A成日都諗第時結婚點樣點樣, 又想買樓, 但我冇三球囉, 又唔想供...
我今年得25, 好似又未到適婚年齡

A好唔鍾意我盤主意, 最唔高興係我同個拍擋又攪左一間公司, 打工主義萬歲的;
相反, B比較欣賞我, 大家都係生意人, 思想同我接近D
如果就咁睇呢段, 其實唔係難分高下嘛...... 好明顯係偏向 B...

只係諗清楚對 B 係一時感覺定真係變左心, 之後萬一後悔都未必有機會
才子 12:04 AM 11-01-10
其實B, 個人比較粗豪d, 而且有d古惑...
我怕佢有少少報復心態...
Middle 12:20 AM 11-01-10
粗豪、古惑......
同會唔會有報復心態無直接關係嘛......
任何女性都可以有做巫婆o既潛質

但如果你真係咁易怕同又會多野諗,
保持原狀可能較好;
你依然覺得佢好難猜得透,
呢個想法唔變,將來你都有機會再 loop
Middle 12:03 AM 11-01-10
既然講到咁,
而家你可能只係因為唔肯定 B 係咪玩玩下,
所以先十五十六......
如果 B 俾你o既感覺確定 D ,
你會唔會無咁煩?
呂鳳仙 07:11 PM 11-01-10
作者: 陸奧 貴志:
三角關係既極致係兩個都唔要
乜唔係2個都要晒咩
驚寂 01:05 PM 11-02-10
宜家先知何公子咁後生
irismong 02:13 PM 11-02-10
作者: 驚寂:
宜家先知何公子咁後生
我都係咁話 @@
我仲以為係大叔 XD
才子 02:25 PM 11-02-10
作者: 驚寂:
宜家先知何公子咁後生
作者: irismong:
我都係咁話 @@
我仲以為係大叔 XD
冇言...
雷火武 03:50 AM 11-01-10
如果可以偷食B之餘
又可以繼續同A一齊
而A又一直都唔知,B又唔介意坐歪
咁就皆大歡喜?

以下認真
-------------------------
其實你同B見番面有幾耐先?...
比d時間自己諗清楚先啦..
再過多一排先下決定都未遲.反正你依然係同A一齊又無同B開始番..
唔洗咁心急做決定...而家呢一刻你跟本無任何野會輸

我大膽假設,就算唔係B都好..如果出現個條件好又好好傾既C呀D呀,可能都會令你出現如此情況,諗住第2個咁囉.
HI_Ricky 05:13 PM 11-01-10
B 呢D, 懷舊完就算啦,
Diana 04:35 PM 11-03-10
作者: HI_Ricky:
B 呢D, 懷舊完就算啦,
....我都覺得係甘.
b只是一支燒起了的火柴而已.
而且,愛愈是被禁斷.愈是激情呢.
麥C 05:26 PM 11-01-10
其實你都有答案啦
只係唔敢去馬而已
二伍 06:56 PM 11-01-10
應該學下大劉
幾咁和洽
基路亞 09:30 PM 11-03-10
講到尾... 我要睇豆才本集郵簿先

作者: >>>>>劉伯<<<<<:
30K?
話唔埋係3M

淨係句唔介意佢窮已經出賣左佢
才子 09:44 PM 11-03-10
喂...玩起底呀

總之我係窮, ok?
HIM 11:49 PM 11-03-10
揀B啦, A都淡左咯, 如果B係玩你既話咪返兜A囉, 唔得咪搵過個囉
>>>>>劉伯<<<<< 11:55 PM 11-03-10
呢度d人
幾時有正常過?
Busconcamp 12:15 AM 11-04-10
你都咁大個人喇...
飛女揀女重要搵人拾卜a
才子 12:24 AM 11-04-10
作者: Busconcamp:
你都咁大個人喇...
飛女揀女重要搵人拾卜a
喂, 你見過我, 都知我係死小孩
1 2 

返回主題版面