Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-08-08, 04:02 PM   #76
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: sgouki 查看文章
叫新鐵金剛之XXXX 我覺得會幾哥引.........
新鐵金剛\/

舊 04-08-08, 04:03 PM   #77
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
鋼鐵俠 <<細個唔係甘叫既咩香港

仲有銀影俠 >>>>銀魔

舊 04-08-08, 05:43 PM   #78
manpower893
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
直譯 "熨斗男" 可以嗎...

不喜勿插

舊 04-08-08, 06:13 PM   #79
lastifly
Senior Gamer
港漫小行者

註冊日期: May 2006
如直譯IRONMAN做"鐵人"會好些少~

強而有力!~
lastifly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-08, 07:58 PM   #80
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: manpower893 查看文章
直譯 "熨斗男" 可以嗎...

不喜勿插
作為一個英文 gag 就得,但係中文就明顯會俾人話你唔讀書啦 ~
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-08, 12:57 PM   #81
吸血伯爵

註冊日期: Mar 2003
尋日睇報紙先知 原來tom cruise之前都想演tony
不過唔夠而家呢個似先比人out左
(美國隊長明年上 )
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-08, 03:54 PM   #82
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 吸血伯爵 查看文章
尋日睇報紙先知 原來tom cruise之前都想演tony
不過唔夠而家呢個似先比人out左
(美國隊長明年上 )
話開拍果時佢已經自薦不過因為d人話佢唔夠高所以被飛

此篇文章於 04-12-08 03:56 PM 被 williamsiusuper 編輯。
williamsiusuper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-08, 11:26 PM   #83
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
今晚見到電視廣告......鐵甲奇俠......
4月30日上畫
即睇~~

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-08, 11:41 PM   #84
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
感覺上雖然應該唔會有Batman/Spider-man咁好
不過作為Superhero movie應該會唔錯

大家又可以留意Stan Lee幾時出現

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-08, 10:55 AM   #85
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
4月30號
一上即睇
唔知係唔係同美國同步呀?

舊 04-21-08, 10:57 AM   #86
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: kohta 查看文章
4月30號
一上即睇
唔知係唔係同美國同步呀?
唔係,係早過美國

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-08, 11:09 AM   #87
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
gwyneth paltrow好靚女
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-08, 11:12 AM   #88
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章

今次咩角色???
hulk 應該又見到佢

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-08, 11:38 AM   #89
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
今次咩角色???
hulk 應該又見到佢
佢鍾意做低下階層人物, 之前都係d路人, 郵差, 雜工之類, 在heroes做巴士司機... 在ironman同hulk都應該係呢類.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-08, 07:43 PM   #90
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章

Batman/Spider-man 都拍過咁多,
Ironman 本身都好勁, 故事亦唔差,
好值得期待

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 04:26 PM   #91
bbmanonline
Crazy Gamer
Key社之吉詳物

註冊日期: May 2006
Ironman係咪好有錢仲整左部GP03-D嗰個?

bbmanonline 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-08, 04:35 PM   #92
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kin~kin 查看文章
gwyneth paltrow好靚女
咁你睇左shakespear in love 未?
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 01:08 PM   #93
吸血伯爵

註冊日期: Mar 2003
今日上啦,有冇人睇左
我要5號先有AR.................
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 01:09 PM   #94
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
依家去睇

舊 04-30-08, 01:55 PM   #95
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: bbmanonline 查看文章
Ironman係咪好有錢仲整左部GP03-D嗰個?
你的觀察力真強
http://www.gaforum.org/showpost.php?...7&postcount=31

舊 04-30-08, 02:13 PM   #96
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
睇左...................好正

gwyneth paltrow 萌死人

故事有改動.................

續集劇透超多........WAR machine出場 & 打到上太空

近年marvel superhero 真人電影化得最好的可能係 IRON MAN

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 02:21 PM   #97
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
啱啱睇完
真係非常唔錯
成套片嘅節奏相當出色
啲機械detail位都非常仔細
唯一覺得美中不足嘅係最後一場戰鬥冇預期中咁激烈

最後一句 :
睇戲一定要睇晒啲字幕至好走呀

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 02:49 PM   #98
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
續集劇透超多........WAR machine出場 & 打到上太空
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
啱啱睇完

最後一句 :
睇戲一定要睇晒啲字幕至好走呀

S.H.E.I.L.D !!!
Avenger !!!

不過 NICK 變咗黑人.....

舊 04-30-08, 02:52 PM   #99
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
-skip-
唯一覺得美中不足嘅係最後一場戰鬥冇預期中咁激烈

-skip-
果段我又唔覺有問題...........15% 能量好多武器用唔到算講得通

不過官方正式否定原作初期有關"保鏢" 的存在有點意外

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-08, 03:05 PM   #100
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: wing 查看文章
咁你睇左shakespear in love 未?
緊係睇左啦~~這套是我all time最喜歡的電影~ 當年在戲院都睇左2次~
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Iron Man 神祕人1號 電視遊戲討論版 25 05-06-08 08:22 PM
Amphibian Man nefrezx 電視遊戲討論版 1 12-25-07 12:49 AM
Man Utd 1-0 Middlesbrough steve 體育版 2 09-04-02 04:38 PM
Newcastle vs Man city steve 體育版 2 08-25-02 02:56 PM

現在的時間是 11:27 AM

手機版 | APP版