Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-21-06, 11:06 AM   #76
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 啤梨王子
我估大約係咁既意思

因為我都未聽過......可能小弟英文差
英文差!!!???
你......唔係住係我腳底0既咩!?

舊 02-21-06, 11:11 AM   #77
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: Gundam MK-2
英文差!!!???
你......唔係住係我腳底0既咩!?
我腳底係咩??

其實你個解釋係岩架
我咁講,萬一有咩錯都有得兜嘛

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-06, 11:13 AM   #78
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

足總杯決賽仍在卡迪夫進行

由於溫布萊球場未能趕及重建完成,故此今屆足總杯決賽仍會在卡迪夫千禧球場進行。

而原定在五月尾英格蘭國家隊在溫布萊跟匈牙利和牙買加的友賽將會改在奧脫福球場進行。

今屆英格蘭足總杯將會在5 月13 日進行,原定會在重建完成的溫布萊球場進行,但由於工程一再延誤,故此無法趕及完工。

較早前負責興建球場的公司表示有望趕及三月尾完成工程,但最終亦無法完成重建。

溫布萊重建的工程己進行超過五年,己動用了超過七億英鎊興建這個可以容納90,000 人的球場。
------------------------------------------
要繼續租場俾英軍

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
舊 02-21-06, 11:14 AM   #79
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

軒斯或提早復出

軒斯

曼聯後防軒斯有機會在下個月提早全面恢復操練。

軒斯因為在九月對維拉利爾的比賽中弄傷膝部韌帶,因此需要長期休養。

而領隊費格遜在較早前更表示他會極可能缺席今夏在德國舉辦的世界杯決賽週。

不過,阿根廷籍醫生韋蘭尼認為,軒斯可以在下月復操。

「大約還有一個月時間,軒斯便可以與一隊復操。」韋蘭尼說。

「當然,這不代表他可以立即上陣。」

「在那個時候,我們才可以估計他何時可以上陣。」

舊 02-21-06, 11:16 AM   #80
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

史密夫︰我已準備開始康復

阿倫史密夫

阿倫史密夫在週日早上進行了手術,而他在接受訪問時表示,已經準備開始康復,並期待復出的日子。

同時,曾經在上季斷腳的施斯也鼓勵該名英格蘭球星。

「我嘗試攔截皮球,之後我望一望,發覺足部躺向一方,但腳根卻指了去香港。」阿倫史密夫說。

「那時我便知道一定很嚴重了。」

「不過醫生都認為情況樂觀的,我已經接受了手術,開始康復的日子了。」

而在上個球季曾經斷腳脛骨的施斯則給予史密夫無限支持。

施斯在該場比賽中有上陣,並且有看過史密夫的傷勢。

「我想對他說,我完全明白他的感受,不過一切都會順利的,就像我之前一樣。」施斯說。

「我曾向他說要堅強,當然我知道那個時刻他是最困難的。」

「我有看過他的傷勢,便知道是十分嚴重。但我曾經証明這一定可以康復,之後並且會比之前更強。」

「那時我看見他倒在地上痛苦的表情,便回憶起我上年也曾斷腳,但我現在可以重新比賽了。」

「我知道阿倫 (史密夫) 一定也能像我一樣的。最難受的,便是看見自己的隊友落場比賽,但自己卻不能。」

「不過我知道他是十分堅強的,我向他說,一定可以順利過渡。」

--------------------------------------------------------------
加油呀
我地全部人等緊你,支持你

舊 02-21-06, 11:18 AM   #81
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
我腳底係咩??

其實你個解釋係岩架
我咁講,萬一有咩錯都有得兜嘛
你唔係住係usa/加拿大咩?(唔係好記得)
係o既話咪即係住係我腳底(地球另一方)囉~

舊 02-21-06, 11:21 AM   #82
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
今屆英格蘭足總杯將會在5 月13 日進行,原定會在重建完成的溫布萊球場進行,但由於工程一再延誤,故此無法趕及完工。

較早前負責興建球場的公司表示有望趕及三月尾完成工程,但最終亦無法完成重建。

溫布萊重建的工程己進行超過五年,己動用了超過七億英鎊興建這個可以容納90,000 人的球場。
咁個場仲要拖到幾時先攪掂???

舊 02-21-06, 01:16 PM   #83
☆★楓嵐★☆
Crazy Gamer
灰色天使

註冊日期: Nov 2005
軒斯出返既話即係...斯維斯達可以長期收工
遲d巴士利上到位替埋加利佬既話..(魚血防線清除)
坦白講...若果論級數我覺得加利仔擔唔起隊長呢個責任
重有時不時包越位
史密夫要努力啊~~

舊 02-21-06, 01:55 PM   #84
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
作者: Gundam MK-2
你唔係住係usa/加拿大咩?(唔係好記得)
係o既話咪即係住係我腳底(地球另一方)囉~
加拿大

舊 02-21-06, 02:01 PM   #85
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
加拿大
既然係咁,唔好再話自己英文唔好啦

<=AL英文肥佬

舊 02-21-06, 02:08 PM   #86
fatraymond
God of Gamer
期待~~

註冊日期: Sep 2002
點解咁多地方唔講就係講香港既??

引用:
作者: ☆★楓嵐★☆
重有時不時包越位
史密夫要努力啊~~
巴士利的潛質絕對好過加利,甚至布朗(本人意見)
但可惜的是以而家後防的人腳,真係睇唔到佢仲會有出場的機會
再係咁,佢真係走都似
希望唔好又一個有潛質的新人走啦

至於加利,其實我覺得佢唔差,起碼後防空虛個時的包波,搶位都做得幾好
而包越位,比起之前的佢已經有改善
其實我一直認為中場球員做隊長係最好的
但綜觀咁多人,得傑斯係可以"咩"到隊長臂章
但佢又唔係成日出,用加利都無可厚非

其實自從隊長走人後,我覺得而家的曼聯無人可以做到隊長

舊 02-21-06, 02:51 PM   #87
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
其實我覺得雲達沙如果打多一排既話,都可以做隊長架。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-06, 07:59 PM   #88
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
引用:
史密夫︰我已準備開始康復

阿倫史密夫

「我嘗試攔截皮球,之後我望一望,發覺足部躺向一方,但腳根卻指了去香港。」阿倫史密:

好搞笑 ... 原文真係咁 ?
傷左都有心情講笑

早日康復!

隊長人選過多幾年唔知會唔會比ROONEY做
(當然我想smith )
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-06, 08:02 PM   #89
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 『庭』
傷左都有心情講笑

早日康復!

我覺得係朗尼

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-06, 08:04 PM   #90
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

辣椒仔大半年後一定可以成功復出!支持你!A14!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-06, 12:02 AM   #91
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: fatraymond

巴士利的潛質絕對好過加利,甚至布朗(本人意見)
但可惜的是以而家後防的人腳,真係睇唔到佢仲會有出場的機會
再係咁,佢真係走都似
希望唔好又一個有潛質的新人走啦

至於加利,其實我覺得佢唔差,起碼後防空虛個時的包波,搶位都做得幾好
而包越位,比起之前的佢已經有改善
其實我一直認為中場球員做隊長係最好的
但綜觀咁多人,得傑斯係可以"咩"到隊長臂章
但佢又唔係成日出,用加利都無可厚非

其實自從隊長走人後,我覺得而家的曼聯無人可以做到隊長
好似生果報都有講過史密夫想來香港行下...

---

睇巴士利踢法與外借至查爾頓的史柏達差不多,
但有多樣優勢,就是好火氣.
睇佢D踢法同堅尼有幾分相似ga,鬥心好強.

好記得佢某場試過壓落低線出波時兜腳o趙落個旁證到,
跟住佢唔係say sorry,係鬧返個旁證轉頭...
呢樣就十足大哥風範...

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-06, 12:02 AM   #92
☆★楓嵐★☆
Crazy Gamer
灰色天使

註冊日期: Nov 2005
其實今次史密夫有度好彩唔係傷"失"頭
唔係真係有好多手尾跟...
至於隊長...原本李奧好有機大熱...衰在而家...
朗尼重年輕..都係遲d至可以..
雲達沙若果02年己經加盟左..咁而家就係時候啦
而家擔得起大旗可以帶起隊波既真係.....

此篇文章於 02-22-06 12:04 AM 被 ☆★楓嵐★☆ 編輯。
☆★楓嵐★☆ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-06, 12:34 AM   #93
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 『庭』
傷左都有心情講笑

早日康復!

原文的確係咁
#71post左

舊 02-22-06, 12:39 AM   #94
Pancake@Eddie
Junior Member

註冊日期: Sep 2005
引用:
重有時不時包越位
史密夫要努力啊~~
原來搬左上黎
加利佬不算是瘀血吧
右邊冇佢d傳中都唔知點算
包offside近年已經少見好多
Pancake@Eddie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-06, 12:42 AM   #95
Pancake@Eddie
Junior Member

註冊日期: Sep 2005
引用:
其實今次史密夫有度好彩唔係傷"失"頭
唔係真係有好多手尾跟...
至於隊長...原本李奧好有機大熱...衰在而家...
朗尼重年輕..都係遲d至可以..
雲達沙若果02年己經加盟左..咁而家就係時候啦
而家擔得起大旗可以帶起隊波既真係.....
呢位人兄
隊長之位都不出gary同ruud
Pancake@Eddie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-06, 03:32 AM   #96
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

引用:
作者: fatraymond
可能亞洲之旅最有印象係香港呱

舊 02-22-06, 11:40 AM   #97
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

加利尼維爾被罰款

英格蘭足總決定就曼聯隊長加利尼維利在一月中主場出戰利物浦一役在入球慶祝時挑釁對方球迷罰款 5000 鎊。

而加利尼維利對這個判決感到失望,認為自己在這事上並沒有過錯。

加利尼維爾並沒有出席週二的聆訊,而在該仗的錄影帶中,英格蘭足總裁定加利尼維爾行為不檢。

上週曼聯作客利物浦的足總杯賽事中,加利尼維爾每當控球時,利物浦超過四萬名球迷便馬上向其喝倒采以示抗議。

舊 02-22-06, 11:43 AM   #98
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

曼聯下季於南非友賽

曼聯將於今夏到南非進行三場季前熱身賽。

紅魔鬼將於7月13至7月23日在南非與當地球隊進行三場友賽,對賽球隊將於三月初確定,不過參與世界杯的曼聯球員將不會隨隊前往。

曼聯也將於八月初和另外三支球隊參與阿姆斯特丹四角賽。

不過,曼聯會在確定是否需要出戰歐冠杯外圍賽才確認來季的所有季前友賽賽程。

不過,奧脫福球場的座位將在來季增至76,000個,他們已計劃在8月19日超聯重開時舉行大型的開幕活動。

舊 02-22-06, 11:44 AM   #99
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

奧沙周二預備組復出

奧沙或有機會於聯賽杯決賽上陣

曼聯後衛奧沙肋骨傷已復原,將於周二對愛華頓的預備組賽事復出。

該名24歲的愛爾蘭國腳在1月22日對利物浦的比賽中受傷,其後一直未有上陣。不過,現在他有機會在周日對韋根的聯賽杯決賽中順利披甲。

球隊中場已有阿倫史密夫及史高斯於今季提早收咧,領隊費格遜絕對希望奧沙能盡快復出,加強中場防守力量。

舊 02-22-06, 11:47 AM   #100
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

挪威領隊︰太早決定是否重召蘇斯克查

蘇斯克查

挪威領隊夏里迪表示,現階段太早決定是否重召曼聯前鋒蘇斯克查。

蘇斯克查在經過年半養傷後復出,而夏里迪表示,大約會在秋季,才再挑選蘇斯克查入伍。

「蘇斯克查沒有上陣過太多比賽。」夏里迪說。

「我相信他要經過這個春季去回復狀態。」

「因此,在秋天前都不會重召他。」

此外,曼聯在七月十三日會前往南非作表現賽。所有有份參與世界杯的球員都不需隨隊。

論壇跳轉

現在的時間是 09:10 PM

手機版 | APP版