Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-16-10, 04:06 PM   #76
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
作者: 神龍 查看文章
droid 2
唔係ms2
droid=milestone
果邊叫法係咁###

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 11-16-10, 04:13 PM   #77
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
其實.....依家d smartphone點輕都唔夠一部普通電話輕架啦.
除非你買x10mini 或moto 既mb501 之類既頹機姐...
TD2我拎過上手,都仲未重過當年HP部4700 ..
以前部hp 3750同dell部x50v 我一樣袋係上衫袋..
依家袋部ms.....直頭輕左好多tim啦

人仔太慢了.....3G都已經唔係快架啦...唯一好處係平.
另外3G係好食電的
我同另一同事都係用ms
佢用人仔我用p記
佢舊電崖到日半
我舊電長開3g係崖唔到一日
以前玩過hp2110同x51v
重量都仲叫ok

我係2G

anyone 目前離線  
舊 11-16-10, 04:16 PM   #78
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 小特特 查看文章
droid=milestone
果邊叫法係咁###
一部行cdma, 一部行gsm, 點都係兩部機,
如果係一樣, 以前一代一早有神人抽咗droid個2.2核心放落ms到行啦

舊 11-16-10, 04:20 PM   #79
小特特
薔薇騎士団

引用:
一部行cdma, 一部行gsm, 點都係兩部機,
如果係一樣, 以前一代一早有神人抽咗droid個2.2核心放落ms到行啦
所謂歐美版同亞洲版嘛

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 11-16-10, 04:25 PM   #80
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
所謂歐美版同亞洲版嘛
hardware係一樣...但software明顯唔同....
部globle 有gsm.......唔知會唔會見到信和會賣.

嘿哈兒 目前離線  
舊 11-16-10, 04:26 PM   #81
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
hardware係一樣...但software明顯唔同....
部globle 有gsm.......唔知會唔會見到信和會賣.
先達下化
諗緊出唔出部hd 玩住先

陣間落mk試下部z

此篇文章於 11-16-10 04:30 PM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線  
舊 11-16-10, 04:27 PM   #82
westpat
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
Desire Z HK$4,698
個keyboard layout唔錯
機身唔算厚
個新版sense多左野skin揀
HTC hub都幾gimmick,尤其係個like app

如果傳說中既playstation phone係咁既厚度就好lu

舊 11-16-10, 04:52 PM   #83
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
先達下化
諗緊出唔出部hd 玩住先

陣間落mk試下部z
手快打錯地方
其實kb好矛盾..
有就方便打字,無就輕D.
暫時htc兩部機都無興趣,太貴了.

嘿哈兒 目前離線  
舊 11-16-10, 04:56 PM   #84
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
手快打錯地方
其實kb好矛盾..
有就方便打字,無就輕D.
暫時htc兩部機都無興趣,太貴了.
htc重有樣好係有xda撐, 勁多rom玩
以前個幾部日日新鮮

舊 11-16-10, 05:00 PM   #85
N3-
Crazy Gamer
爆音人生

註冊日期: Mar 2006
<-2G人 /\
我都有心動上smartphone, 本身睇中左Desire HD
但佢舊電又係太糟糕即時放棄

試過石1, Nexus1同HTC機比, htc個Sense係改得幾好用

我明htc咁樣改會好花時間, 但htc出update真係太慢
變左唔係好想揀htc, 睇下石2出左係點先再唸

______\__-|
________Altair
N3- 目前離線  
舊 11-16-10, 05:05 PM   #86
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: N3- 查看文章
<-2G人 /\
我都有心動上smartphone, 本身睇中左Desire HD

試過石1, Nexus1同HTC機比, htc個Sense係改得幾好用

我明htc咁樣改會好花時間, 但htc出update真係太慢
睇報告, 舊電唔係想像中咁差

舊 11-16-10, 05:06 PM   #87
小特特
薔薇騎士団

引用:
<-2G人 /\

android既UI可以任改的
唔係HTC機都可以用到同sence差唔多既UI
所以安心揀機吧

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 11-16-10, 05:09 PM   #88
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
<-2G人 /\

問心那句.......update快有咩用??????
以2.1 > 2.2 為例...
改變的確係JIT 行得快左,可以flash, 3g/usb share多左...
但有幾多人會用得到既??
反而我在意會唔會有update就真,唔關快慢事.
因為有既話我就多個選擇.
對我來講,3g/usb share係我最常用的.所以我個人好緊張ms有無得上2.2
不過3g share 有apps做到,又唔係話咁迫切.
JIT所謂快左都只係數字姐,用落順就ok...但2.1 已經係接受到,再快都唔太大關係.
而且cpu慢的話睇片都係lag.....已經唔係我想要既那種層面"快"..

要快買親生仔啦...nexus系一定係最快.

嘿哈兒 目前離線  
舊 11-16-10, 05:10 PM   #89
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
http://www.sogi.com.tw/product/produ....aspx?pno=7874
疑似spec

舊 11-16-10, 05:10 PM   #90
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
android既UI可以任改的
唔係HTC機都可以用到同sence差唔多既UI
所以安心揀機吧
係唔得嘅....
ui做出嚟個效果係勁過蓋上介面好多,
個樣差唔多可以, 但性能好大分別的

舊 11-16-10, 05:14 PM   #91
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
係唔得嘅....
ui做出嚟個效果係勁過蓋上介面好多,
個樣差唔多可以, 但性能好大分別的
唔係架...replace default 個皮....的確係快返架
不過有咩bugs就奶晒野咁解..會勁CF

嘿哈兒 目前離線  
舊 11-16-10, 05:16 PM   #92
小特特
薔薇騎士団

引用:
唔係架...replace default 個皮....的確係快返架
例如rom之類?

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 11-16-10, 05:17 PM   #93
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
換下file咁改, 出嚟個效果通常都係差,
經驗上換親都係換rom, 或者入booter搞

跟住又要睇佢有無開放, 無嘅話(ms)就等勁耐先有破解, 呢個時候htc就好有優勢

此篇文章於 11-16-10 05:20 PM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線  
舊 11-16-10, 05:59 PM   #94
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
過5M既camera app真係咁難寫嗎

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線  
舊 11-16-10, 06:09 PM   #95
N3-
Crazy Gamer
爆音人生

註冊日期: Mar 2006
引用:
睇報告, 舊電唔係想像中咁差
http://www.engadget.com/2010/10/27/h...ire-hd-review/

我係睇呢個, 舊電大概得半日到

引用:
問心那句.......update快有咩用??????
以2.1 > 2.2 為例...
改變的確係JIT 行得快左,可以flash, 3g/usb share多左...
但有幾多人會用得到既??
反而我在意會唔會有update就真,唔關快慢事.
因為有既話我就多個選擇.
對我來講,3g/usb share係我最常用的.所以我個人好緊張ms有無得上2.2
不過3g share 有apps做到,又唔係話咁迫切.
JIT所謂快左都只係數字姐,用落順就ok...但2.1 已經係接受到,再快都唔太大關係.
而且cpu慢的話睇片都係lag.....已經唔係我想要既那種層面"快"..

要快買親生仔啦...nexus系一定係最快.
http://forum.androidcentral.com/droi...tting-low.html

其實係驚會有呢類sense bug, 唔係指android個update
因為如果我揀得用htc好大程度上係為左Sense
如果有呢類大bug用起上黎變左好唔方便就有d晒左

而htc好似係會將d bug連埋android一齊update, 唔會個別修正, 所以...

android去到2.2己經滿足左我個人對smartphone個要求 (3G tethering+flash), 所以反而唔係太着緊
之前android得2.1關時我仲未想買機

______\__-|
________Altair
N3- 目前離線  
舊 11-16-10, 07:12 PM   #96
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
droid2 已經upgrade左hardware, 厘邊仲未出到ms2?
再拖拖下幾個月後其他廠就出dual core cortex a9 cpu既機.
唔係為左個crystal talk+我真係揀samsung算.

btw.. 好多htc機既功能係係sense ui入面, 唔係換個介面咁簡單.
我身邊有友人用開htc android機換左samsung先知,
原來好多用開既野係sense ui先有唔係android本身就有

此篇文章於 11-16-10 07:17 PM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線  
舊 11-16-10, 07:34 PM   #97
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: X&Y 查看文章
droid2 已經upgrade左hardware, 厘邊仲未出到ms2?
再拖拖下幾個月後其他廠就出dual core cortex a9 cpu既機.
唔係為左個crystal talk+我真係揀samsung算.

btw.. 好多htc機既功能係係sense ui入面, 唔係換個介面咁簡單.
我身邊有友人用開htc android機換左samsung先知,
原來好多用開既野係sense ui先有唔係android本身就有
自己UI有好有唔好
其實我希望係HTC 會出兩個rom,一個係原生UI,一個自家 ui
咁就完美了

嘿哈兒 目前離線  
舊 11-16-10, 07:52 PM   #98
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
People gprs 待機斷線

my 1 htc hd2 an 2.2

how solve
Q頭 目前離線  
舊 11-16-10, 11:06 PM   #99
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
點解係電腦軟硬問題討論區???

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線  
舊 11-17-10, 09:22 AM   #100
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
疑似SE Xperia X12 Anzu spec...

http://pocketnow.com/android/rumored...te-gingerbread
引用:
- Qualcomm MSM7230 1GHz
- 4.2” FWVGA (854×480) Capacitive display (X.LED multi-touch display, Capacitive multi-touch, 16 Million display color)
- Android Gingerbread
- 8.1 MP AF with Exmor R (16x Digital Zoom, HD Video recording (720p/30fps) w stereo audio recording support, Pulsed LED, Face Recognition & Tracking in video recording)
- WiFi 802.11 b/g/n
- HDMI (type D)
- Compass
- Noise Suppression
- Size (125.0 x 62.5 x 8.7-10.9 mm)
- Battery: 1500 mA
外型design就之前已post過
http://gaforum.org/showpost.php?p=8838951&postcount=406

=============================================================

另外, 下面呢部就機能黎講肯定機王中o既機王, 可惜係LG出品...

http://www.engadget.com/2010/11/16/e...e-tegra-2-and/
引用:
- NVIDIA Tegra 2
- 4" Capacitive display
- 8 MP camera, 1080p video-recording
- microSD memory expandability
- microUSB connectivity
- 1500mAh battery

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 11-17-10 09:29 AM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BlackBerry 系統/手提/玩書 討論區 (一) ZlWS 手機平板遊戲討論版 40 12-08-14 12:25 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM
Android 系統/手提 討論區 (二) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-23-11 09:12 PM
招Android手機遊戲vampires live玩家 豬級狩獵者 ~清談館~ 0 10-25-10 10:00 PM
Google Android: the Gphone mobile OS riceball 手機資訊/電腦軟硬討論 30 10-10-08 05:24 PM

現在的時間是 03:24 AM

手機版 | APP版