Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-30-11, 08:23 PM   #76
naco
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
剛剛睇完,感覺唔錯, 有brother情講。

點解唔好似gantz講請留步呢,不過好彩都睇到尾先走。

想問下點解tv 廣告有ironman, 邊幕出左呢?

舊 04-30-11, 08:33 PM   #77
川上双葉
God of Gamer
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: naco 查看文章
剛剛睇完,感覺唔錯, 有brother情講。

點解唔好似gantz講請留步呢,不過好彩都睇到尾先走。

想問下點解tv 廣告有ironman, 邊幕出左呢?
其實睇開marvel電影都會識留步架啦

舊 04-30-11, 10:06 PM   #78
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
有無人搵到stan lee係邊?

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 10:39 PM   #79
ALEX CHOW
HYUNDAI

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
其實THOR片尾同CA係有關係~~
What is this??

站(2024/06/29--30)!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 10:44 PM   #80
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: 代官 查看文章
有無人搵到stan lee係邊?
Stan the man <==開車拉鎚個司機

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 10:52 PM   #81
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
一套充滿愛o既電影....愛情...友情...父子情兄弟情....
同其他英雄電影比無一個明確o既大奸角最終BOSS...

Loki都唔似奸角o既...最尾重洗白"為左老豆你呀!"....

舊 04-30-11, 11:32 PM   #82
御緣
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
今日睇完,我真想睇2D多D,帶主眼鏡再加3D鏡真係好辛苦
製睇唔錯(不過其中一幕我自己會想起"功夫" ^^)

舊 04-30-11, 11:33 PM   #83
御緣
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
一套充滿愛o既電影....愛情...友情...父子情兄弟情....
同其他英雄電影比無一個明確o既大奸角最終BOSS...

Loki都唔似奸角o既...最尾重洗白"為左老豆你呀!"....
唔知你完場後係唔係即刻走呢?如果你完場後唔走,你未必會咁講

此篇文章於 04-30-11 11:37 PM 被 御緣 編輯。
御緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-11, 11:43 PM   #84
Rance
The One
ガハハ

無走,個CUBE都唔關佢事架,美國隊長佢會出咩...

舊 05-01-11, 12:41 AM   #85
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
明明係好密密麻麻既兩個鐘,但睇完後卻有種唔知睇左咩既感覺
不過主線其實都算清晰,而且會讓人想去翻資料睇下之後故事會點發展
但翻譯將同Ironman有關既笑點毀滅左

又、真心好奇最後個Cube會同之後既美國隊長甚至Avengers有乜關係
F4近期都冇聽過有新作計劃…

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 05:54 AM   #86
SiEG~~
Game Master
秋月控....

註冊日期: Aug 2003
一講到伽瑪射線就諗起hulk,,,原來真係有關連

舊 05-01-11, 07:59 AM   #87
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
套戲包含左好多野, 但係就樣樣都唔拖唔水
好多轉捩點的確觀眾係理解到, 但係劇情上真係唔夠充實(eg. THOR既成長/改變)

BTW整體都ok既, 係衰在多餘既3D
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 08:54 AM   #88
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
可能我一開始只期待美國隊長,而唔係依套,所以睇完時覺得比想中好,
故事有一定內容,而且又有笑位;
唯一失敗位係thor個成長原因講得唔夠明顯.
(其實還有一個.....依套出2d版咪算....)

估唔到有Hawkeye,旦係之後看staff roll時見唔到Hawkeye個字,以為自己睇錯.

stan lee d位成日都係咁易比人認出~^^

引用:
作者: XMew 查看文章
但翻譯將同Ironman有關既笑點毀滅左
你指loki派部機黎地球個段?
想問字幕寫左咩?個part字幕好唔灑,但聽到.

此篇文章於 05-01-11 09:16 AM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 10:55 AM   #89
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
引用:
作者: ai. 查看文章
你指loki派部機黎地球個段?
想問字幕寫左咩?個part字幕好唔灑,但聽到.
原文係話Stark Industries既新設計
但字幕打既卻係Ironman(鐵甲奇俠)#

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 11:50 AM   #90
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: XMew 查看文章
原文係話Stark Industries既新設計
但字幕打既卻係Ironman(鐵甲奇俠)#
原文我還記得,因為個都幾好笑^^
你提鐵甲奇俠又好似見到,
但當時見到"鐵甲奇俠"四字時我唔知咩黎,之後只想到"鐵甲威龍".

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 07:46 PM   #91
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
套戲都叫ok啦
不過故事上來講真係近年幾套Marvel中算弱既一套
Thor好似同Natalie Portman相處過幾日就醒覺晒自己過錯咁
而且Loki相謂陰謀真係有少少強來......
Hawkeye到Avengers時都係咁著?好似平實得滯......

片尾之後
個Cosmic Cube係引落去七月Captain America
而Loki未死應該係引落去出年Avengers
因為之前都聽講過Avengers敵角就係Loki (或者會有埋Skrull族)

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 10:04 PM   #92
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
套戲都叫ok啦
不過故事上來講真係近年幾套Marvel中算弱既一套
Thor好似同Natalie Portman相處過幾日就醒覺晒自己過錯咁
而且Loki相謂陰謀真係有少少強來......
Hawkeye到Avengers時都係咁著?好似平實得滯......

片尾之後
個Cosmic Cube係引落去七月Captain America
而Loki未死應該係引落去出年Avengers
因為之前都聽講過Avengers敵角就係Loki (或者會有埋Skrull族)
spoil

我覺得同Natalie無太大關係,Thor知道老爸死訊先冷靜落來開始反省,識得用謙虛的心學習

故事已經好過Ironman2 (太過著筆Tony的苦惱無左第一集個種味道)

傳聞敵角
之前有傳係Hulk,不過上集收尾已經好似控制到自己咁,機會唔大
真係佢的話就變左同動畫咁一個抽班英雄

Nintendo3DS

此篇文章於 05-01-11 10:20 PM 被 Suda 編輯。
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-11, 10:11 PM   #93
Rance
The One
ガハハ

咁你要體諒好多香港平民百姓根本唔知史達克企業係指鐵甲奇俠間公司o既...

舊 05-02-11, 01:02 AM   #94
代官

註冊日期: Feb 2005
果段係is that stark's
翻譯根本上咩無錯

此篇文章於 05-02-11 01:04 AM 被 代官 編輯。
代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-11, 01:21 AM   #95
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
段對話原本係咪話"Stark's"?
咁個agent個意思就係話係咪Tony Stark既新玩意
咁理論上Tony Stark=Iron Man=鐵甲奇俠
雖然唔係直接譯Stark(這裡指Tony,非Stark Industry)都合理既

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-11, 10:12 AM   #96
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
段對話原本係咪話"Stark's"?
咁個agent個意思就係話係咪Tony Stark既新玩意
咁理論上Tony Stark=Iron Man=鐵甲奇俠
雖然唔係直接譯Stark(這裡指Tony,非Stark Industry)都合理既
我印象中都好似聽到係話 Stark 又拎 d 未 register o既技術定玩具出黎?
我覺得呢 d gag 位唔錯
可惜成套戲唔多
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-11, 12:53 PM   #97
Eking

註冊日期: Feb 2006
冇記錯話stark's 係另一個西裝友, 而agent 就回左句 "佢成日做乜都唔通知一下"

舊 05-02-11, 01:53 PM   #98
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007

Is that one of Stark's?
I don't know, that guy doesn't tell me anything.
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-11, 04:56 PM   #99
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
睇左, ok 啦.

但我反而覺得最初打冰巨人大本營果段最好睇, 後面thor攞番神力之後打得一般.

同埋實景部份集中晒嚮個沙幕小鎮, 攪到有 d 低成本製作 feel..........

幾鐘意佢話原來宇宙就係世界樹, 我地每日都睇到 (星空) 只係理解唔到. 最後段CG好靚~~~

講字幕錯我反而見到另一個. 初頭講左幾次話thor係 odin's son. 但字幕當左係尊稱odin既下屬變左 "奧丁臣".......
定還是我錯? "奧丁臣" 係咪有咩意思架?

此篇文章於 05-02-11 04:59 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-11, 05:22 PM   #100
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
thor 個全名係 thor odinson
係名音譯又得 , 古代王者兒子當係臣下O既意譯又得...
所以佢都算係咁
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[演唱會] 張學友1/2世紀演唱會(香港站)(#22 牆紙已到, 分緊飛, 版友星期一請收PM!) KIM Neo Music UNIVERSE 21 04-02-11 04:15 PM
2011年"香港渣打馬拉松" 20/02/2011舉行 Busconcamp 體育版 29 02-24-11 05:50 PM
[13 APR] 何耀珊 ~ 擁抱 (CD+DVD) (香港版) W!LL Neo Music UNIVERSE 0 04-12-07 03:50 PM
[畫廊] Reuters The State of the World 太古坊展覽 3/APR - 13/APR KKH 照相館 0 04-03-07 06:06 PM
第25屆香港電影金像獎 (8 Apr.) KIM 電影版 78 04-10-06 11:41 AM

現在的時間是 03:03 AM

手機版 | APP版