Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 07-13-06, 11:52 PM   #901
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
大家認為新版本的hornets點?
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-06, 03:25 AM   #902
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
wink

引用:
作者: kin~kin
如果隊波「夾」得好,打入季後賽應該不成問題。

另外,大 ben 準備出席公牛隊發布會了。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 07-14-06 03:34 AM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-06, 03:31 AM   #903
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
Chris Paul 只要保持水準+Peja唔浪射
仲要期待J.R. Smith有進步
覺得係有力入季後賽
不過上季季初靠PJ帶起隊波...今季唔知仲得唔得呢

舊 07-14-06, 11:00 AM   #904
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
lbj / wade / bosh 都簽 3 年??
點解咁一致既??
新約有其中一個 option 係咁樣簽 3 年??

份約幾$$??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-06, 11:31 AM   #905
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
PHILADELPHIA -- Philadelphia 76ers guard John Salmons agreed to terms of a sign-and-trade deal with the Toronto Raptors on Thursday.

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2518726
suns比佢地前gm截左糊
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-06, 11:36 AM   #906
Penny仔

引用:
作者: Zaku
lbj / wade / bosh 都簽 3 年??
點解咁一致既??
新約有其中一個 option 係咁樣簽 3 年??

份約幾$$??
http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2516735
呢度有詳細解釋
舊 07-14-06, 02:07 PM   #907
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: POISON
Chris Paul 只要保持水準+Peja唔浪射
仲要期待J.R. Smith有進步
覺得係有力入季後賽
不過上季季初靠PJ帶起隊波...今季唔知仲得唔得呢
jr smith會連同pj brown換chandler...
舊 07-14-06, 02:29 PM   #908
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Penny仔
韋迪占士簽短約夾計搵銀

14/07/2006

NBA交易市場尋日開張大吉!講幾個禮拜交易一一動筆,首日焦點當然係兩大超新星勒邦占士同韋迪續約。兩子雄踞美國傳媒ESPN交易身價榜前二,「夾計」放棄五年八千萬美元頂薪合約,短簽四年無非為再鑿「阿公」一筆,帶出續約新潮流。
俗語話有風使盡巾里,總決賽MVP韋迪跟隨好友占士放棄五年八千萬美元待遇,選擇四年六千萬美元續約,就係睇中第四年(○九/一○年夏天)有權回復自由身,無異於三年合約,轉頭又可再鑿球隊一筆。韋迪唔否認同老死夾計搵銀:「對於年輕球員,三年約點都彈性過五年啦。我同占士、安東尼、保殊有開會度過,各自衡量自己情況再做決定。」大帝占士更一副在商言商口:「我做晒研究,發現四年內再續約,先可以達致最大商業效益。」

一齊研究都算....仲要講出黎....
好無品...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-06, 12:20 AM   #909
電車
Crazy Gamer
無錢用

註冊日期: Aug 2002
上面篇文來自邊度架?作者寫既野真係夠晒垃圾。
電車 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-06, 12:27 AM   #910
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: 魚伕
韋迪占士簽短約夾計搵銀

14/07/2006

NBA交易市場尋日開張大吉!講幾個禮拜交易一一動筆,首日焦點當然係兩大超新星勒邦占士同韋迪續約。兩子雄踞美國傳媒ESPN交易身價榜前二,「夾計」放棄五年八千萬美元頂薪合約,短簽四年無非為再鑿「阿公」一筆,帶出續約新潮流。
俗語話有風使盡巾里,總決賽MVP韋迪跟隨好友占士放棄五年八千萬美元待遇,選擇四年六千萬美元續約,就係睇中第四年(○九/一○年夏天)有權回復自由身,無異於三年合約,轉頭又可再鑿球隊一筆。韋迪唔否認同老死夾計搵銀:「對於年輕球員,三年約點都彈性過五年啦。我同占士、安東尼、保殊有開會度過,各自衡量自己情況再做決定。」大帝占士更一副在商言商口:「我做晒研究,發現四年內再續約,先可以達致最大商業效益。」

一齊研究都算....仲要講出黎....
好無品...
安東尼商量完都係簽5年....睇黎對自己無乜信心

舊 07-15-06, 01:06 AM   #911
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
wink

big ben 終於都加盟公牛隊,公牛隊球迷歡迎你!
不過我睇到有好多報導都話 big ben 好大程度為咗錢而加盟公牛隊,我就唔係好同意。
本身公牛隊嘅陣容欠缺 big ben 呢類內線球員,加上佢又鍾意打防守,合晒公牛隊打法,
而且公牛隊陣容已經唔錯,不過仍然需要一個有經驗嘅球員帶住一班年輕/經驗較淺嘅球員。

paxson 同 skiles d 溝通真係做得幾好,而且大家對贏球理念都相同,近年公牛有返起色,兩人功不可沒。

另外,chandler 單交易野好似傾到七七八八,但係唔知點解公牛隊同黃蜂隊都仲未有行動。

此篇文章於 07-15-06 01:09 AM 被 阿聰 編輯。
舊 07-15-06, 01:12 AM   #912
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 阿聰
不過我睇到有好多報導都話 big ben 好大程度為咗錢而加盟公牛隊,我就唔係好同意。
本身公牛隊嘅陣容欠缺 big ben 呢類內線球員,加上佢又鍾意打防守,合晒公牛隊打法,
而且公牛隊陣容已經唔錯,不過仍然需要一個有經驗嘅球員帶住一班年輕/經驗較淺嘅球員。

另外,chandler 單交易野好似傾到七七八八,但係唔知點解公牛隊同黃蜂隊都仲未有行動。
其實big ben加盟公牛, 無可否認錢絕對係其中一個因素.
但我相信並不是唯一的原因....

首先佢舊年在saunders領軍下打得唔太開心, 而且在saunders的帶領下pistons其實是改造左的..
由一支完全防守的球員變成一支進攻力不俗的隊伍...big ben本身就係打防守為主, 再加上saunders完全冇諗過點樣將big ben融入球隊的offence裡面...所以big ben舊年真係打得好冇癮

再講....bulls個陣, 其實岩晒big ben去打, 你睇ben gordon, deng, hinrich lee類球員0既拼搏程度以及爛打程度其實有d似billups, prince同hamilton的....
而且bulls過去兩季防守能力不錯, 相信今季有big ben加盟一定更上一層樓!!
pistons我一向麻麻, 但big ben我就一向都十分喜愛!!
而家佢去到bulls, 我終於可以真正咁捧big ben之餘仲捧埋佢隊波

此篇文章於 07-15-06 01:15 AM 被 kin~kin 編輯。
舊 07-15-06, 01:19 AM   #913
阿聰

wink

引用:
其實big ben加盟公牛, 無可否認錢絕對係其中一個因素.
但我相信並不是唯一的原因....

首先佢舊年在saunders領軍下打得唔太開心, 而且在saunders的帶領下pistons其實是改造左的..
由一支完全防守的球員變成一支進攻力不俗的隊伍...big ben本身就係打防守為主, 再加上saunders完全冇諗過點樣將big ben融入球隊的offence裡面...所以big ben舊年真係打得好冇癮

再講....bulls個陣, 其實岩晒big ben去打, 你睇ben gordon, deng, hinrich lee類球員...其實有d似billups, hamilton同prince的
pistons我一向麻麻, 但big ben我就一向都十分喜愛!!
而家佢去到bulls, 我終於可以真正咁捧big ben之餘仲捧埋佢隊波
公牛隊同活塞隊我都鍾意,我亦都知道 big ben 上年係打得好唔爽,呢個都係 big ben 出走原因之一。

依家就要睇下 big ben 係新球季對公牛隊嘅影響力同埋化學作用係點樣喇!活塞隊就一定係傷 d,
不過 saunders 要求嘅打法唔合 big ben,搵另外一個球員代替 big ben 可能會令活塞隊發揮得更好。

舊 07-15-06, 01:23 AM   #914
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
公牛隊同活塞隊我都鍾意,我亦都知道 big ben 上年係打得好唔爽,呢個都係 big ben 出走原因之一。

依家就要睇下 big ben 係新球季對公牛隊嘅影響力同埋化學作用係點樣喇!活塞隊就一定係傷 d,
不過 saunders 要求嘅打法唔合 big ben,搵另外一個球員代替 big ben 可能會令活塞隊發揮得更好。
冇左big ben pistons會更好0既想法好樂觀...但願真的如此

我只能想像pistons冇左big ben會更好0既話都只係限於season果時贏多幾場...
但去到playoffs時就知冇左big ben係咩環境.....
舊 07-15-06, 01:24 AM   #915
Penny仔

引用:

paxson 同 skiles d 溝通真係做得幾好,而且大家對贏球理念都相同,近年公牛有返起色,兩人功不可沒。

其實我覺得bulls為big ben付出太多金錢...
big ben你可以視他為chandler強化version,但進攻層面上bulls依然要面對low post 攻力不足的困局
舊 07-15-06, 01:28 AM   #916
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
big ben你可以視他為chandler強化version,但進攻層面上bulls依然要面對low post 攻力不足的困局
係就係貴左家喇
但以而家nba 0既洗錢環境, 你唔買都實有其他球隊買....
真係冇計
舊 07-15-06, 01:28 AM   #917
阿聰

wink

引用:
你覺得 tyrus thomas 可以解決公牛隊低位進攻力不足嘅問題嘛﹙另外仲有 songaila 可用﹚?

舊 07-15-06, 01:38 AM   #918
Penny仔

引用:
你覺得 tyrus thomas 可以解決公牛隊低位進攻力不足嘅問題嘛﹙另外仲有 songaila 可用﹚?
tyrus thomas 應該未得住,而且我唔太清楚佢既定位
songaila如果ok的上季bulls就不用這麼辛苦了

不過下年bulls可以無條件同ny交換draft pick
......如果ny中狀元籤,咁Oden就是你們的了
舊 07-15-06, 01:45 AM   #919
阿聰

wink

引用:
tyrus thomas 應該未得住,而且我唔太清楚佢既定位
songaila如果ok的上季bulls就不用這麼辛苦了

不過下年bulls可以無條件同ny交換draft pick
......如果ny中狀元籤,咁Oden就是你們的了
我都有少少驚 thomas 頂唔頂得住,雖然有 6-9 高但係得 215 磅重﹙d 人話佢係似 malone,等 thomas 練大隻 d 先講都唔遲﹚。
songaila 打成點我覺得要睇 match up,對手太過「大隻」的話會有小問題出現,
不過因為 songaila 有一段時間佢傷咗唔打得,實際效果可能仲需要多 d 時間觀察,防守就一定冇問題。

你講開紐約人隊,我唔太關心個 draft pick﹙從公牛隊球迷角度睇﹚,我返而擔心由老湯帶領之下,紐約人可唔可以打出 20 勝成績。

舊 07-15-06, 01:57 AM   #920
Penny仔

引用:
我都有少少驚 thomas 頂唔頂得住,雖然有 6-9 高但係得 215 磅重﹙d 人話佢係似 malone,等 thomas 練大隻 d 先講都唔遲﹚。
songaila 打成點我覺得要睇 match up,對手太過「大隻」的話會有小問題出現,
不過因為 songaila 有一段時間佢傷咗唔打得,實際效果可能仲需要多 d 時間觀察,防守就一定冇問題。

你講開紐約人隊,我唔太關心個 draft pick﹙從公牛隊球迷角度睇﹚,我返而擔心由老湯帶領之下,紐約人可唔可以打出 20 勝成績。
都唔係架, 聽聞Oden呢個center幾猛料下
舊 07-15-06, 02:00 AM   #921
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
早一兩年espn已經有播過oden d片了
大家都期到住lee個o'neal二世....

印象中佢的確幾強, 體格好之餘又夠活力.....
舊 07-15-06, 02:01 AM   #922
阿聰

wink

引用:
要紐約人打得「好」公牛隊先至有得諗架!

舊 07-15-06, 02:05 AM   #923
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
要紐約人打得「好」公牛隊先至有得諗架!
我覺得短期內佢地都會打得好好....
舊 07-15-06, 02:12 AM   #924
阿聰

wink

引用:
紐約人眾星雲集嘛!不過冇化學作用

舊 07-15-06, 02:15 AM   #925
Penny仔

引用:
短期內會濳力大解放吧....呢班球員始終有濳力,比佢地亂打都有機會收到一定效果
不過呢d只係一時假象而已

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GAF足球隊--成員表、戰績紀錄及報名方法~~(7/9 update !! ) 新增:GAF足球隊日報 !! 馬沙 體育版 226 07-13-18 12:56 AM
[日,美]遊戲發售時間表(不定期更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 11-26-05 02:09 PM
估波遊戲VOL.14 龍寶寶 體育版 28 10-21-03 05:48 PM
RO 討論區 VOL.14 之 夢幻之島(2) 小嘉 PC電腦遊戲討論版 961 07-11-03 02:07 AM

現在的時間是 01:30 AM

手機版 | APP版