Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47  ... 最後
電視遊戲討論版>Final Fantasy VII リメイク 情報區 Vol.2 | 已售
cloud 06:39 PM 04-14-20
作者: darkvolver:
hard真係睇珠,因為有d要偷,可以loop好耐,而且自己條氣bar都係一個問題。

Sent from my iPhone using Tapatalk
珠, 屬性, 計定MP點用 (熟晒成關既卒同BOSS出場點應對)
打得Hard 應該全部都Full level, 但好似話50LV 都無乜大作用

P.S. 真係好耐無試過有返以前同GAF 大大傾GAME既Mood
darkvolver 06:43 PM 04-14-20
作者: cloud:
珠, 屬性, 計定MP點用 (熟晒成關既卒同BOSS出場點應對)
打得Hard 應該全部都Full level, 但好似話50LV 都無乜大作用

所以我打打下決定用召喚獸打算。儲夠,爆boss弱點,滿氣召喚獸用魔法打算。

Sent from my iPhone using Tapatalk
赤兵尉SETH 06:55 PM 04-14-20
作者: sgouki:

幾LVL重打HARD? 我呢D手殘都係等升爆LVL/珠易少少先試.
我lv40左右爆normal之後直接hard 升LVL/珠好快
重點真係要留mp去到Boss, 大型Boss戰幾乎都有新招同即死級攻擊, 例如間鬼屋會放油燈怪
x123 08:20 PM 04-14-20
請問深水埗有無Final Fantasy VII賣? 約幾錢?
darkvolver 08:24 PM 04-14-20
作者: x123:
請問深水埗有無Final Fantasy VII賣? 約幾錢?
應該冇嫁啦.............買數位版,或等24號...不要食炒價,不值得。
x123 09:46 PM 04-14-20
應該冇嫁啦.............買數位版,或等24號...不要食炒價,不值得。
thanks c hing...仲打算明日出去買....24號會再返貨嗎?
darkvolver 10:27 PM 04-14-20
作者: x123:
thanks c hing...仲打算明日出去買....24號會再返貨嗎?
如果我係寶源.....賣到今日已經收好風,大既要再賣多幾多貨。

跟住在入聖劍的時候再入一批貨包括限定版,再賣出去賺多次水。

我亦估計寶源批貨應該準備好出海運來香港。
野良猫 10:38 PM 04-14-20
tifa套旗袍真係睇到我流哂鼻血

唔該,dlc
darkvolver 10:43 PM 04-14-20
作者: 野良猫:
tifa套旗袍真係睇到我流哂鼻血

唔該,dlc
好明顯SE.....很喜歡絕對領域啦

換左衫之後條線長左深左.......
anyone 10:45 PM 04-14-20
大腿位無必d肉出黎差少少
Squall-Lucifer 11:32 PM 04-14-20
在看FF7RE,別人上傳的影片,最終部份居然有將CCFF7的那一幕用RE引擎做出來啊
qwe 01:53 AM 04-15-20
暫時到11章,已經想爆左要玩多次執返晒啲野+升爆啲野,應該衝白金
對上一隻爆左仲會玩已經係inFamous second son

利申只玩過XIII+XV,完全唔同層次
暫時覺得故事張弛有度,難度適中(暫時未用過負面狀態同極少用道具)
畫面都係大家講Load貼圖嘅問題,Pro機都唔掂SE係技術層面真係要執下(不過算啦,PS5快啲出Part 2好過,唔好執執下又要推倒重來⋯)
蜜蜂館果Part真係好正

Tifa同Aerith換衫真係無得輸 豹頭.jpg
Tdot 03:39 AM 04-15-20
作者: qwe:
暫時到11章,已經想爆左要玩多次執返晒啲野+升爆啲野,應該衝白金
對上一隻爆左仲會玩已經係inFamous second son

利申只玩過XIII+XV,完全唔同層次
暫時覺得故事張弛有度,難度適中(暫時未用過負面狀態同極少用道具)
畫面都係大家講Load貼圖嘅問題,Pro機都唔掂SE係技術層面真係要執下(不過算啦,PS5快啲出Part 2好過,唔好執執下又要推倒重來⋯)
蜜蜂館果Part真係好正

Tifa同Aerith換衫真係無得輸 豹頭.jpg
最少係一個complete的故仔
Kinny Riddle 04:44 AM 04-15-20
呢幾日復活假+公司叫我放無薪假,於是喺屋企乜都唔做齋睇YT攻略,頭先終於睇晒。(我年紀太老了,要我花100+小時喺遊戲細節度先睇晒劇情真係做唔到囉)

呢篇係第一集已經預咗,但最尾啲改動睇到一頭霧水

改動感想

1. Avalanche今次規模大好多,並唔係只係主角呢6條友。不過今集時候Barret支部因為同總部不和已經割蓆離場,Avalanche本部只係見到小部分兵士,一架直升機,同三個喺神羅總部潛伏嘅臥底(包括市長及副市長)

2. 肥仔Wedge最後都仲係難逃一死? 相反Biggs居然生還到 但Jessie就仍然收咗便當退場。

3. S-E想學庵野既新版Eva電影咁喺Remake度又玩平行時空元素,話咩今次係挑戰命運。即係Aerith有機會唔洗死?

4. Sephiroth好似亦知道原作佢會失敗,於是今次想邀請Cloud同佢一齊今次挑戰命運

5. Zack居然生還(仲要回憶用返CC嘅名台詞有啲感動)不過呢個Zack好似係嚟自另一個平行時空。因為Zack唔死,就唔會有今日嘅Cloud將佢嘅記憶同經驗「據為己有」及繼承Zack把大刀。鈴村夫婦就算重逢,都唔會係同我哋嘅Aerith見面。

有啲地方感覺有啲拖戲,尤其火車墳場撞鬼果度,不過總體上呢個Remake算係傳達到原作嘅精神。

下集會唔會開始劇情預測不能都仲係未知數。個人希望SE唔好改到好似新版EVA電影咁阿媽唔認得。

PS Tifa 果然先至係本命
darkvolver 08:32 AM 04-15-20
去到幽靈火車站發現,暫時都係用艾利絲用遠距離打怪較好......

近身好容易被人突然削一節血,感覺不太值得....可能我會加番近身防禦再打...
jos 09:21 AM 04-15-20
BOSS追你 > 轉人 > 回 > 打 >
...
darkvolver 09:40 AM 04-15-20
作者: jos:
...
我冇點理,怪追我...我跳/迴避...玩遠距離容易睇...

另外,艾利絲d叫聲又真係不錯......
Tifa 跳/迴避不錯不錯bb
qwe 10:55 AM 04-15-20
我冇點理,怪追我...我跳/迴避...玩遠距離容易睇...

另外,艾利絲d叫聲又真係不錯......
Tifa 跳/迴避不錯不錯bb
大家都好留意遊戲細節
其實Tifa個物理做得好好,唔會over左
darkvolver 11:01 AM 04-15-20
作者: qwe:
大家都好留意遊戲細節
其實Tifa個物理做得好好,唔會over左
老友...你有沒有睇樓上個Tifa pull up....bbbbb
padage 11:52 AM 04-15-20
想問隻game有無得刷lv的?
darkvolver 12:12 PM 04-15-20
作者: padage:
想問隻game有無得刷lv的?
lv 同殺敵數量有關係,所以玩太快未必一定係好事。

現在我比人打一下近身,可以一節血冇左。
padage 12:25 PM 04-15-20
lv 同殺敵數量有關係,所以玩太快未必一定係好事。

現在我比人打一下近身,可以一節血冇左。
佢唔再係踩地雷式遇敵,清左場怪又唔復生,都無得快定慢
零式 01:37 PM 04-15-20
其實呢隻GAME係咪應該叫做FF VII-2?
aquarius 02:02 PM 04-15-20
作者: 零式:
其實呢隻GAME係咪應該叫做FF VII-2?
應該叫 FFVII remake multiverses
qwe 02:03 PM 04-15-20
作者: padage:
佢唔再係踩地雷式遇敵,清左場怪又唔復生,都無得快定慢
好似話第7區啲老鼠會重生,爆機hard mode刷
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47  ... 最後

返回主題版面