Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-08-09, 01:22 PM   #851
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Metatron 查看文章
唔好話好立克啦,場景個茶餐廳都唔係人去既地方啦,又污糟又市井
係lor 真係可笑
成件事完全唔make sense

引用:
作者: kyu 查看文章
現在的人是一看不過眼就要整死那個人~
只不過這次被人揭發其私隱,才真的令黎小姐成為犧牲品吧。
講起私隱, 呢排都有個gaf會員做不速之客
侵犯我私隱+同我反左面之後,
仲through我其他friend企圖侵犯埋我其他好朋友既私隱

完全唔明呢d人咩野心態lor
係唔係現實得唔到認同感, 就鍾意咁侵犯人地既私隱, 以為自己好威咁架呢?

此篇文章於 04-08-09 01:28 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 01:28 PM   #852
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 末日幽靈 查看文章
我不否認現代的OTAKU族群缺乏溝通
但我覺得這是社會網絡化後的普遍現像,而不是OTAKU族群獨有的
只是OTAKU族群一般比較早接觸網絡,問題比較早浮現而已
純粹就我感覺而言,佢地最大問題係沉醉係自閉呢個境界,甚至覺得自豪...........

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 01:28 PM   #853
沙律菜絲

註冊日期: Dec 2001
XBox Live GamertagGAForum shop
引用:
作者: Seppie 查看文章
仲through我其他friend企圖侵犯埋我其他好朋友既私隱
证明阁下吸引力十分高

舊 04-08-09, 01:30 PM   #854
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 沙律菜絲 查看文章
证明阁下吸引力十分高
我都唔怕講
果個人之前o係情版聚又扮um春唔同我講野
o係我背度就多多小動作, 問我個firend 關於我既呢樣果樣
呢d正一陰險小人

我本身都唔想理
我都係見呢度講起言論可能惹人非議既女性, 好易俾人底侵犯人地私隱
我先出聲lor

此篇文章於 04-08-09 01:32 PM 被 Seppie 編輯。
舊 04-08-09, 01:32 PM   #855
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
我都唔怕講
果個人之前o係情版聚又扮um春唔同我講野
o係我背度就多多小動作, 問我個firend 關於我既呢樣果樣
可能人地對你有興趣呢
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 01:33 PM   #856
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: GGGG 查看文章
可能人地對你有興趣呢
我之前已經因為佢用pm滋擾我, 上天台投訴架啦
不過e家佢已經無聊到煩住我d friend
仲叫我個friend add 咩野"港版facebook"
我心諗係唔係想人俾多個channel 佢侵犯人地私隱

此篇文章於 04-08-09 01:40 PM 被 Seppie 編輯。
舊 04-08-09, 01:41 PM   #857
Metatron
God of Gamer
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
可能只係少男怕羞既表現,只會係周圍攞下料姐

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 02:07 PM   #858
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Metatron 查看文章
可能只係少男怕羞既表現,只會係周圍攞下料姐
唔係卦? 就憑佢??少男???

舊 04-08-09, 02:16 PM   #859
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
如有其他投訴可向版主或者上版務區提出,謝。

另,呢個topic 開始有d 越吹越遠,
希望大家可以集中主題喇。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 02:20 PM   #860
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Middle 查看文章
如有其他投訴可向版主或者上版務區提出,謝。

另,呢個topic 開始有d 越吹越遠,
希望大家可以集中主題喇。
會ar, 謝謝

舊 04-08-09, 08:23 PM   #861
Diana
Insane Gamer

引用:
我觉得3万都幾靓女架
不過呢,李+成月入3亿都无同人讲有大把钱啦
通常D人愈無料,便會愈話自己好有
愈有果D反而收收埋埋
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 09:30 PM   #862
沙律菜絲

XBox Live GamertagGAForum shop
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
愈有果D反而收收埋埋
富婆在我面前

舊 04-08-09, 09:37 PM   #863
Diana

引用:
富婆在我面前
不...我太窮...有沒有好路數~
舊 04-08-09, 09:54 PM   #864
沙律菜絲

引用:
不...我太窮...有沒有好路數~
愈有果D反而收收埋埋

舊 04-08-09, 09:57 PM   #865
Diana

引用:
愈有果D反而收收埋埋
OK,得
我好有錢,但我想仲有錢d,甘你有沒有路數
舊 04-08-09, 10:03 PM   #866
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
現在的人是一看不過眼就要整死那個人~
只不過這次被人揭發其私隱,才真的令黎小姐成為犧牲品吧。
我覺得這種網上暴力文化不可長
改圖,取笑之類沒所謂,"起底"實在有點太超過...

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 10:14 PM   #867
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: GEESE 查看文章
純粹就我感覺而言,佢地最大問題係沉醉係自閉呢個境界,甚至覺得自豪...........
想起某地方的造句比賽
宅男:就用一條電線,一端套住自己;另一端想要勒死全世界。
P.S 因為是台灣的,這邊的宅我也不肯定是指OTAKU還是隱青了

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 10:35 PM   #868
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 末日幽靈 查看文章
我覺得這種網上暴力文化不可長
改圖,取笑之類沒所謂,"起底"實在有點太超過...
行為出位既人都有機會俾人起
某大叔試過係街同老婆影相
跟住俾某論壇會員見到仲影佢真身放上網改圖

以前係知日部屋睇到話原來日本仲恐怖,冇記錯可以玩到你頂唔順自殺

以前我都有出街影相
不過後黎淆左底,係屋企玩就算

同埋個人資料係網上要小心保密呢樣真既
我自己絕對唔會放真名同真人相上網
就算影都要搵野遮住自己塊面
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 11:47 PM   #869
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
作者: harry 查看文章
行為出位既人都有機會俾人起
某大叔試過係街同老婆影相
跟住俾某論壇會員見到仲影佢真身放上網改圖

以前係知日部屋睇到話原來日本仲恐怖,冇記錯可以玩到你頂唔順自殺

以前我都有出街影相
不過後黎淆左底,係屋企玩就算

同埋個人資料係網上要小心保密呢樣真既
我自己絕對唔會放真名同真人相上網
就算影都要搵野遮住自己塊面
沒錯,所以真的在傳媒和網絡世界不要暴露太多身份。
否則真的會受到居心不良網民起底,甚至被人跟蹤等行為。

黎小姐如果行為不出位,又不把自己的全名和部分個人資料公開於傳媒上,
她就不會導致自己失去私人生活和工作。

不過,Peter都一樣慘呢。他的行動並不非常出位,但都受到同樣的問題。
雖然這次肯走出來說話,不過都被一些網民和傳媒滋擾。
最終,連他自己經常光顧的MAID CAFE也沒有再去了。

總言之,大家小心處理自己的相片和個人資料。
一但出事就會被有心人滋擾了。

此篇文章於 04-08-09 11:49 PM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-09, 12:32 AM   #870
Diana

有咩好介意?網上又不是真實世界,我都唔明人類為什麼要這麼在意?...
舊 04-09-09, 12:47 AM   #871
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
有咩好介意?網上又不是真實世界,我都唔明人類為什麼要這麼在意?...
因為現實的人都會上網的

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-09, 12:51 AM   #872
kyu
我要搞掂丁力個衰人

引用:
就是因為很多人不止在網絡世界影響他人,而是把這種欺凌行為延續到現實生活。
故此,不少人在意這種行為。

不過,真的很多人對港男那集的黎小姐進行起底呢。
相反,同樣是女性。港女那集的「時裝店的黑色三連星」和30歲的減肥阿嬸就只會指來笑而已。

舊 04-09-09, 12:52 AM   #873
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
係lor 真係可笑
成件事完全唔make sense

完全唔明呢d人咩野心態lor
係唔係現實得唔到認同感, 就鍾意咁侵犯人地既私隱, 以為自己好威咁架呢?
都話完美女人幾時都吸引到人

黎小姐博上位變左乜都冇晒~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-09, 01:08 AM   #874
Diana

引用:
就是因為很多人不止在網絡世界影響他人,而是把這種欺凌行為延續到現實生活。
故此,不少人在意這種行為。

不過,真的很多人對港男那集的黎小姐進行起底呢。
相反,同樣是女性。港女那集的「時裝店的黑色三連星」和30歲的減肥阿嬸就只會指來笑而已。
我都比人起過底好多,雜誌又登過哂,甘又點呢...生活咪又係甘過,
無影响我正常生活之餘,人氣又高左,仲磨鍊到一身好eq~
我覺得,比人整果個,過唔到,好瘀好唔知點都只係果個人過唔到自己...
舊 04-09-09, 10:53 AM   #875
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

我都覺得網上做friend 好
出離見面都ok
不過, 唔岩傾既, 我會疏遠lor

網上同真實世界根本係2回事

論壇跳轉

現在的時間是 09:01 AM