Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-06-07, 12:30 AM   #51
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
原來女朋友訂左SPMGSF 以$450入手...

舊 01-06-07, 12:33 AM   #52
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
前幾日買左成千蚊果d點算

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 01-06-07, 12:42 AM   #53
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: masaki 查看文章
賣翻出去都蝕硬,最好方法就係砌o左佢

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 01-06-07, 01:23 AM   #54
Game Master
F=MA

Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
作者: masaki 查看文章

早買早享受

舊 01-06-07, 01:35 AM   #55
舞風
Insane Gamer
仆直艾蕾卡

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRENTON_NIRVASH
XBox Live GamertagPROJECT EUREKA
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
早買早享受
畀多600早D享受幾日咁多...

舊 01-06-07, 05:44 AM   #56
堂我流
Insane Gamer
-廚術-

引用:
作者: wing 查看文章
但1:100 SF真係好唔得woo
如果真係鍾意SF, 理得佢得唔得都會照買.都唔掙在佢係咩MG,HG啦~
不過,夠冷靜o既人點都會等到 最好 o既出現先會落手.

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
2隻d quality差九條街喎
如果玩模型要玩quality的話, 不如買PG 1/60就算.
以前PG o既質素,不論外在 同內在,甚至技術,而家o既MG 都幾乎有晒.再伸延落去, HG,MIA,HCM-pro 都逐漸會有. 如果有本事整得掂o既話,根本唔會在乎佢果幾件 鍍金部件同埋佢果幾本書仔.
當然,要是用來收藏的話,模型質素本身係點就更加不用理會.要理o既就只有佢大字標題"限定"呢2個字.

TESTING
堂我流 目前離線  
舊 01-06-07, 05:47 AM   #57
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
我在意隻普通版幾時會跳價
SANG2003 目前離線  
舊 01-06-07, 10:35 AM   #58
redfish
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
聽講行貨sp sf又行貨特典送,有冇人知係咩
特典是否指本書仔? 是的話, 日版都有的

舊 01-06-07, 05:47 PM   #59
Game Master
F=MA

MK MG SF SP有現貨 賣緊$%*)

其實都幾多貨

此篇文章於 01-06-07 05:51 PM 被 hell & heaven 編輯。
hell & heaven 目前離線  
舊 01-06-07, 10:25 PM   #60
ambrose35hk
Game Master

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
388好價丫bb
我當年400都冇諗太多就入左
當年我$375.......
ambrose35hk 目前離線  
舊 01-06-07, 10:31 PM   #61
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 堂我流 查看文章
如果真係鍾意SF, 理得佢得唔得都會照買.都唔掙在佢係咩MG,HG啦~

如果玩模型要玩quality的話, 不如買PG 1/60就算.
以前PG o既質素,不論外在 同內在,甚至技術,而家o既MG 都幾乎有晒.再伸延落去, HG,MIA,HCM-pro 都逐漸會有. 如果有本事整得掂o既話,根本唔會在乎佢果幾件 鍍金部件同埋佢果幾本書仔.
當然,要是用來收藏的話,模型質素本身係點就更加不用理會.要理o既就只有佢大字標題"限定"呢2個字.

唔係話detail位既
係部機既身型比例, 外型, 活動能力黎講隻1/100 HG都出得好草率
我相信有唔少人都係因為睇住佢模型既外型成長而愛上呢部SF

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 01-06-07, 11:12 PM   #62
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: 堂我流 查看文章

還有個台同龍騎兵的組件,
事實上不在於"限定"呢2個字,
而是在於有沒有欠缺到什麼,
為什麼一定要在sp版才有???
那麼普通版不就是變成不完整的平價版嗎???
黑咪 破壞大王 目前離線  
舊 01-07-07, 01:33 AM   #63
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
XBox Live GamertagMING0229
06聖誕砌到07年
終於搞掂

引用:
作者: 黑咪 破壞大王 查看文章
還有個台同龍騎兵的組件,
事實上不在於"限定"呢2個字,
而是在於有沒有欠缺到什麼,
為什麼一定要在sp版才有???
那麼普通版不就是變成不完整的平價版嗎???
分SP版同豪華版都係為左唔同需求o既玩(?)家o者
素組買豪華版一定無衰

亦有d 人覺得豪華版送d 野無謂(例如我)
可以用平D o既錢買到隻模型
最正就係普通版都有書仔送
0229 目前離線  
舊 01-07-07, 02:12 AM   #64
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
其實呢隻見人 普通版+金色gundam marker
已經靚過素組SP版好多

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線  
舊 01-07-07, 05:44 PM   #65
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
Strike Freedom 今日終於以 @**入手
martinyau1979 目前離線  
舊 01-07-07, 06:47 PM   #66
李尋愁
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
ssp 覆你 同屯門長勁動物都好似仲係 $28x

舊 01-07-07, 11:01 PM   #67
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: 0229 查看文章
06聖誕砌到07年
終於搞掂

分SP版同豪華版都係為左唔同需求o既玩(?)家o者
素組買豪華版一定無衰

亦有d 人覺得豪華版送d 野無謂(例如我)
可以用平D o既錢買到隻模型
最正就係普通版都有書仔送
忘記了sp版套貼紙都唔同
另:SP版=豪華版.....
閣下搞混了....

知唔知旺角邊間賣得比較平????
知就pm我唔該
黑咪 破壞大王 目前離線  
舊 01-07-07, 11:38 PM   #68
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
XBox Live GamertagMING0229
引用:
閣下搞混了....

知就pm我唔該
仲有本說明書封面都不一樣呢

我係講普通版與豪華版的分別
打錯字了~
0229 目前離線  
舊 01-07-07, 11:42 PM   #69
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
閣下搞混了....

知就pm我唔該
兩張貼紙差少少o者

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 01-08-07, 04:02 AM   #70
HanG!
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
想問一下,gp02係咪會出新版??

係本g-zone(game書)到睇到一部

有好似方型火箭炮筒係背包位既圖,但gp02其他外表冇變

佢好似寫住過07年頭會出
HanG! 目前離線  
舊 01-08-07, 07:36 AM   #71
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: HanG! 查看文章
想問一下,gp02係咪會出新版??

係本g-zone(game書)到睇到一部

有好似方型火箭炮筒係背包位既圖,但gp02其他外表冇變

佢好似寫住過07年頭會出
HGUC RX-78 GP02A ガンダムGP02A(MLRS仕様)
メーカー: バンダイ
サイズ: 1/144(全高約130mm)
詳細: プラスチックキット
発売日: 2007年2月発売予定
定価:2,200円

此篇文章於 01-08-07 07:54 AM 被 kog 編輯。
kog 目前離線  
舊 01-08-07, 09:41 AM   #72
ra2hk

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
作者: kog 查看文章
HGUC RX-78 GP02A ガンダムGP02A(MLRS仕様)
メーカー: バンダイ
サイズ: 1/144(全高約130mm)
詳細: プラスチックキット
発売日: 2007年2月発売予定
定価:2,200円

點解要將百式同stargazer既雜魚機擺埋一齊既
ra2hk 目前離線  
舊 01-08-07, 11:30 AM   #73
codianno@GAF
i-Designer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: kog 查看文章

百式都識變形?!

I've seen her once
Through her blurry eyes, I saw her fading soul
codianno@GAF 目前離線  
舊 01-08-07, 01:00 PM   #74
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: codianno@GAF 查看文章
百式都識變形?!
設定為本身想設計百式成一部變形機
不過整唔到

舊 01-09-07, 10:44 AM   #75
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
傳聞下一隻PG係Astray, 不過單料只係來自機動世界, 可信性唔多高.
wing 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
高達世紀展覽2006 (14/12開始!) KIM 收藏品討論版 76 01-03-07 12:52 PM
SONY官方承認PSP銷售敗於NDS jim Tsang 手提遊戲機討論版 309 08-04-06 10:17 AM
6月扭蛋精華區 (6 June updated) 美版之王-天涯浪子 收藏品討論版 281 07-29-06 07:54 PM

現在的時間是 10:31 PM

手機版 | APP版