Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-15, 01:56 AM   #51
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 一小英口 查看文章
打晒140張圖, 送咗2百萬

btw自回先
原來打all star 運氣成份極高
有一定技術既話try and error 就過到

全角色all star難clear 既話就用鎚啦

其他果啲睇落好難但係有得用customize角色既就盡用
e.g. crazy site 用mario 拎住擊回復+激光劍切20turn即刻勁易
有無玩埋event mode d 獎勵
有d都難到嘔..
DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 02:23 AM   #52
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
打晒140張圖, 送咗2百萬

btw自回先
原來打all star 運氣成份極高
有一定技術既話try and error 就過到

全角色all star難clear 既話就用鎚啦

其他果啲睇落好難但係有得用customize角色既就盡用
e.g. crazy site 用mario 拎住擊回復+激光劍切20turn即刻勁易

我解到105到差30就可以過
不過上面個堆都好難解下

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 12:52 PM   #53
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
想問下,唔計畫面,WIIU版有無比3DS多角色?
我所知AMIIBO係育成角色用,但我本身一個人玩,因為都無朋友有WIIU或在3DS上玩這個遊戲(其實我也是第一次),
咁如果我唔買AMIIBO係唔係無得育成?定只係無得帶出街?育成amiibo角色係ai用定玩家用??
係唔係AMIIBO只對應該本身角色?(唔可以買MARIO但育成SONIC?,對嗎?)

此篇文章於 01-08-15 06:11 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 10:30 PM   #54
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: ai. 查看文章
想問下,唔計畫面,WIIU版有無比3DS多角色?
我所知AMIIBO係育成角色用,但我本身一個人玩,因為都無朋友有WIIU或在3DS上玩這個遊戲(其實我也是第一次),
咁如果我唔買AMIIBO係唔係無得育成?定只係無得帶出街?育成amiibo角色係ai用定玩家用??
係唔係AMIIBO只對應該本身角色?(唔可以買MARIO但育成SONIC?,對嗎?)

冇人一齊玩又對呢個品牌冇特別感情既慳返d 錢同時間去其他game算啦

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-15, 10:57 PM   #55
ai.
RELEASED

無人可以講解AMIIBO?
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
冇人一齊玩又對呢個品牌冇特別感情既慳返d 錢同時間去其他game算啦
ha?見平已經比錢買了......

舊 01-09-15, 12:20 AM   #56
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
有無玩埋event mode d 獎勵
有d都難到嘔..
除左波波球唱歌之外其他都可以用customize角色, 即刻易好多的

其實我打都係打左135 個,有4個磨時間+allstar hard全過關 都係用鎚開

引用:

我同你差唔多,都係見平+呢隻game出先出機
不過上一集我有打
如果好似我咁淨係玩single player mode果啲就唔駛買amiibo了
純粹只係多左一個有育成要素既CPU....

如果計3DS同Wii U版最唔同應該係single lv8以上最後果關
同埋wii U 版有world smash mode (好似大富翁咁)/ master site & crazy site (基本上係打裝備用), 3DS有個刷朋友果個唔知咩大亂鬥(冇玩過

此篇文章於 01-09-15 12:29 AM 被 一小英口 編輯。
一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 01:46 AM   #57
DreamyLuigi

引用:

買啦!做工幾靚架都!

我都無朋友玩
但由細到大都鐘意個系列
所以都有買!! 遲d gaf聚會咪拎出黎鬥下囉!

其他game都可以用到amiibo
不過暫時就smash bros育成功能最過癮
可以餵佢食裝備,custom招,佢升lv同時都會學你打既style

得閒開幾隻出黎升level, or 睇佢地自己鬥雞/打電腦
都幾過癮ga!

連線打唔用得amiibo
但係都歡迎你留個NNID得閒一齊玩!
舊 01-09-15, 01:53 AM   #58
DreamyLuigi

今日買左89$特價zelda (仲有勁多隻XD)
某好景旺角連鎖唔知有bug定溝通錯誤, 間間分店都賣緊$120 diddy kong
有一間唯獨賣$100.. 我即刻買左(當然可能係計謀引我買都唔定)
舊 01-09-15, 09:14 AM   #59
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
要買多隻mario 同link 用,再掃下其它角色

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-15, 11:20 AM   #60
DreamyLuigi

引用:
作者: 信長 查看文章
要買多隻mario 同link 用,再掃下其它角色
link同peach整得唔太好睇
舊 01-10-15, 01:07 AM   #61
一小英口

講起amiibo, 頭幾日食裝備可以keep住正數多過負數
去到唔知幾時 我食果啲裝備最多都係正負數值一樣,有特殊能力果啲仲要減好多

其實係咪之前有bug ?

舊 01-10-15, 02:10 AM   #62
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
去到唔知幾時 我食果啲裝備最多都係正負數值一樣,有特殊能力果啲仲要減好多

有上限,可能要食勁裝先上去少少。
有特殊能力裝備食左會減好正常

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-15, 02:11 AM   #63
DreamyLuigi

引用:

係咪食得多會減多d!?
廢事你無限食上去!變+999
舊 01-10-15, 03:51 PM   #64
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:

食岩屬性裝備會加多過減咖喎
不過唔知邊D係岩屬性

舊 01-10-15, 11:58 PM   #65
ai.
RELEASED

引用:

我同你差唔多,都係見平+呢隻game出先出機
不過上一集我有打
如果好似我咁淨係玩single player mode果啲就唔駛買amiibo了
純粹只係多左一個有育成要素既CPU....

如果計3DS同Wii U版最唔同應該係single lv8以上最後果關
同埋wii U 版有world smash mode (好似大富翁咁)/ master site & crazy site (基本上係打裝備用), 3DS有個刷朋友果個唔知咩大亂鬥(冇玩過
我為左瑪車8出機,出完就每星期買了一隻game。剛剛都買了b姊2.
1月內,唔計瑪車,連買3games好窮了。

玩左一陣,終於明白個控制,雖然少制,但比想像中難。
但都依家都未明點點食超必個ball ball。

我開頭都覺得不應該買amiibo,但係剛剛都入了,因為發覺,無朋友,都可以育成一隻當2p。

謝謝解釋。
想問多樣野,我第一次上網打,但見啲人停手,或只係打左一打無攻擊,係唔係因為討厭我lag?(日本香港問題)

此篇文章於 01-11-15 12:03 AM 被 ai. 編輯。
舊 01-11-15, 12:02 AM   #66
ai.
RELEASED

引用:
買啦!做工幾靚架都!

我都無朋友玩
但由細到大都鐘意個系列
所以都有買!! 遲d gaf聚會咪拎出黎鬥下囉!

其他game都可以用到amiibo
不過暫時就smash bros育成功能最過癮
可以餵佢食裝備,custom招,佢升lv同時都會學你打既style

得閒開幾隻出黎升level, or 睇佢地自己鬥雞/打電腦
都幾過癮ga!

連線打唔用得amiibo
但係都歡迎你留個NNID得閒一齊玩!
mario嗰隻係堅出得靚。
我都係為左隻瑪車買了amiibo,原先想緊買瑪叔定銀河戰士,但買完瑪車8dlc就決定captain falcon, f zero緊要啲,haha

mii角色可以轉招,原有角色係唔係新招轉?

我都唔知nnid係咩?要睇下邊度搵。佢用club id定e shop id??

此篇文章於 01-11-15 04:57 PM 被 ai. 編輯。
舊 01-12-15, 09:24 AM   #67
一小英口

我係卡比控所以剩係買左隻卡比

原有角色可以轉招~ 但係啲招要打番黎 (隨機出)
用果隻角色會比較高機率跌(?) 佢D招

舊 01-12-15, 04:05 PM   #68
DreamyLuigi

引用:
我係卡比控所以剩係買左隻卡比

原有角色可以轉招~ 但係啲招要打番黎 (隨機出)
用果隻角色會比較高機率跌(?) 佢D招
卡比個製作成本應該係最低XD
(我都有買)
舊 01-12-15, 09:57 PM   #69
Sea

註冊日期: May 2011
引用:
卡比個製作成本應該係最低XD
(我都有買)
我隻卡比後面條痕好明顯
你地會唔會咁?
photo

舊 01-12-15, 10:20 PM   #70
一小英口

我果隻係咁的

1舊水算係咁啦

舊 01-13-15, 03:40 PM   #71
DreamyLuigi

引用:
作者: Sea 查看文章
我隻卡比後面條痕好明顯
你地會唔會咁?
photo
會呀

後面就算啦! 我見早前賣89$果批好多都上色出晒界
舊 01-14-15, 11:39 AM   #72
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問日版的WiiU版+3DS版 Game分紙換Ost CD幾時截止??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-15, 12:03 PM   #73
neo

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: mrk 查看文章
請問日版的WiiU版+3DS版 Game分紙換Ost CD幾時截止??
http://www.smashbros.com/jp/soundtrack/

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-15, 09:28 PM   #74
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
唔該晒!
終於需要用到代寄網啦!(因為要另外收費,所以平時唔係好想開坑!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-14-15 10:02 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 03:44 PM   #75
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
H9已返新批amiibo

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
sell wiiu 32g日版馬車同捆版包pro controller, bayonetta 1+2,mario 3d land s3b21 買賣專區 2 03-05-15 01:50 PM
[WiiU] 大亂闘スマッシュブラザーズ for WiiU neo2046 電視遊戲討論版 999 12-15-14 11:15 PM
sell wiiu Bayonetta 2 + 1 收零$320 ist 買賣專區 2 10-03-14 05:53 PM
[SELL]WiiU Bayonetta 2 + Bayonetta 1 lauyan 買賣專區 1 09-20-14 11:54 PM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 10:53 PM

手機版 | APP版