Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > GAF Racing Engine車迷討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-08-06, 09:33 PM   #51
chandler
God of Gamer
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
http://www.28car.com/sell_dsp.php?h_...110&h_srh_ty=1

睇中呢架,已約左睇車

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 11:05 AM   #52
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: chandler
好似有d貴.....同埋AE110都要加條把風燕子喉......
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 12:34 PM   #53
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
浮誇左d,不過外型各有各喜好
最緊要車精神
記住講價時, 改裝係一分錢都唔值, 唔好聽佢講話改左乜改左物就抬高個價
good luck chandler ~

此篇文章於 08-09-06 12:38 PM 被 Hidekii 編輯。
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 01:06 PM   #54
chandler
上海之夜的第七章

唔該

個尾又真係怪少少 不過我鍾意個頭

我會叫25000...真係like既加多少少,因為ae110都幾保值,冇大問題既渣番一兩年都仲有六七成價值!!

我仲有約左呢個
http://www.28car.com/sell_dsp.php?h_...110&h_srh_ty=1

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.

此篇文章於 08-09-06 01:08 PM 被 chandler 編輯。
舊 08-09-06, 01:13 PM   #55
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
十年車喇喎

舊 08-09-06, 01:23 PM   #56
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
作者: Bigwater
十年車喇喎
我架錢7都係呢個年份, 好彩保養得OK

2nd hand去到99-00以上就抬高d價架喇
舊 08-09-06, 08:01 PM   #57
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: Bigwater
十年車喇喎
八年o者

舊 08-10-06, 09:41 AM   #58
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
八年o者
留意牌費到期未? 使唔使驗車
舊 08-10-06, 11:16 AM   #59
RS 200

引用:
唔該

個尾又真係怪少少 不過我鍾意個頭

我會叫25000...真係like既加多少少,因為ae110都幾保值,冇大問題既渣番一兩年都仲有六七成價值!!

我仲有約左呢個
呢架好似好d......又足一年牌費(我諗最少都10個月掛....).....一年牌費都4000蚊啦..........
試車o個時,著車,開頭冚聽下d"嘩佬腳"有冇比較大o既"撻撻"聲......聽下引擎聲o既頻率有冇唔正常....加埋試下車睇下精唔精神....咁都叫睇到上手車主點用佢架喇.....總之都係o個句....唔好心急...慢慢黎~
舊 08-10-06, 11:21 AM   #60
Hidekii
Crazy Gamer

冇錯! 唔使急,都唔好快

樓主買左車一齊遊車河
舊 08-10-06, 01:13 PM   #61
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: RS 200
呢架好似好d......又足一年牌費(我諗最少都10個月掛....).....一年牌費

岩岩去金鐘拎車牌,星期六日有得揸

其實諗諗o下的確係第二架好d,我會去車房驗車,友情價$200,唔知係咪真係"友情"呢

引用:
作者: Hidekii
冇錯! 唔使急,都唔好快

樓主買左車一齊遊車河

好,有機會一定一齊兜兜風

舊 08-10-06, 02:14 PM   #62
Hidekii
Crazy Gamer

引用:
岩岩去金鐘拎車牌,星期六日有得揸

其實諗諗o下的確係第二架好d,我會去車房驗車,友情價$200,唔知係咪真係"友情"呢
友情價$200 = free

$200其實差唔多啦,冇話友唔友情價囉
舊 08-11-06, 11:10 PM   #63
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: RS 200
呢架好似好d......又足一年牌費(我諗最少都10個月掛....).....一年牌費都4000蚊啦..........
.....總之都係o個句....唔好心急...慢慢黎~
睇左試完,九成九會買呢架 (對方仲係靚女車主添 有望可以拎埋佢msn!!)
去相熟車房check車,個師父拎盞燈左照右照話架車冇問題,仲冇收我錢添,真係好 (間車房o係籃地)

我試左一陣...但第一次揸private car auto,完全苦手 仲幾乎撞埋石博同太貼格離線攪到格離架巴士去唔到比巴士佬啤住 o係燈位開車太慢又比人bid 而家都仲驚緊,始終路面經驗都唔夠十個鐘證明如果買左peugeot 206真係死梗.

預計下星期頭就可以去運輸署攪掂transfer of title,有車渣 不過自己揸有d驚,買左頭幾日都係o係停車場玩熟架車先,不過最重要既都係買番份人壽

舊 08-12-06, 10:30 AM   #64
jonwan
Senior Gamer

大家好, 我叫 Jon 都係新牌仔, 一樣係學院一次過 pass, 不過無出錯

最近入左架 我的 Dream Car:
(唔好笑我 不過我真係鐘意Golf 多過Ferrari,Evo... etc.)

VW Golf 2.0 GL
1997 落地
牌費到 出年 2月
1984 c.c.
5 seats
直版

不過上手換左 零 同 軚. 自己友check過 避震 唔同期. 最近 break 燈又出左事, 老實車房個琪哥 就話係個 break 油蓋壞左唔關 break 皮同 hand-break事, 遲d會入水貨換 $2xx.

架車入手 8,000.

大家覺得點呢?

同埋可以請教下d 保養慳油方法嗎?
有無邊度買 accessories 比較實惠?

多多指教.

jonwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-06, 10:38 AM   #65
jonwan

引用:
睇左試完,九成九會買呢架 (對方仲係靚女車主添 有望可以拎埋佢msn!!)
去相熟車房check車,個師父拎盞燈左照右照話架車冇問題,仲冇收我錢添,真係好 (間車房o係籃地)

我試左一陣...但第一次揸private car auto,完全苦手 仲幾乎撞埋石博同太貼格離線攪到格離架巴士去唔到比巴士佬啤住 o係燈位開車太慢又比人bid 而家都仲驚緊,始終路面經驗都唔夠十個鐘證明如果買左peugeot 206真係死梗.

預計下星期頭就可以去運輸署攪掂transfer of title,有車渣 不過自己揸有d驚,買左頭幾日都係o係停車場玩熟架車先,不過最重要既都係買番份人壽
第一兩次出街實戰係咁架喇, 不過萬事小心為上, 你慢唔怕由佢地 boot, 總之自己同人地安全為先.

慢慢出得多就有經驗, 不過最重要逐步逐步黎, 開頭係自己地方揸多d 熟d架車同d路先. 同埋 日頭夜晚都好大分別...

不過易手車真係要多d 問人意見同留心, 好多時車老左就會有好多小病痛, 例如平時行 60 - 70 都無事, 可能一出 高速行 100 就死晒火, 或者車頭好嘈咁.

不妨搵d 熟車既朋友幫你睇下, 揼一轉試下佢.

先恭喜你做新車主啦. 出入平安.

舊 08-12-06, 03:58 PM   #66
Francisau100
Game Master
大名

註冊日期: Apr 2005
睇住上面大大入左架車...真係心郁郁...

本人行年23..考左1年牌,
但實戰經驗接近 0...

因考牌無耐老豆嫌停車場貴租...無位擺車.....結果我搾得幾次就無得搾....
(果時未大學畢業)

依家返左1年工. 草左d$$想自給自足, 有無2手車好呢 ???
(考棍波, 但依家接近完全忘記左....但想搵架棍波玩下, 因為好似好玩d,
自己鍾意d RAV4 , PRADO, 維他奶,果類~~~)

而且聽老豆講太細個有車, d 雜費好拿利..

23就好d, 係唔係架??

各位大大俾d意見~~~

MU GO GO GO!!

學習攝影! A99+2470+50.4+85.4+70300
Francisau100 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-06, 04:14 PM   #67
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Francisau100

因考牌無耐老豆嫌停車場貴租...無位擺車.....結果我搾得幾次就無得搾....
(果時未大學畢業)

依家返左1年工. 草左d$$想自給自足, 有無2手車好呢 ???
(考棍波, 但依家接近完全忘記左....但想搵架棍波玩下, 因為好似好玩d,
自己鍾意d RAV4 , PRADO, 維他奶,果類~~~)

各位大大俾d意見~~~
25歲樓下/牌齡唔夠3-5年LOADING一定金....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-06, 09:40 PM   #68
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: jonwan
第一兩次出街實戰係咁架喇, 不過萬事小心為上, 你慢唔怕由佢地 boot, 總之自己同人地安全為先.
先恭喜你做新車主啦. 出入平安.
hello,請多多指教

大大揸左幾耐車呀??

引用:

各位大大俾d意見~~~
fresh graduate等多兩年喇,一來兩年後夠年齡又夠牌,揀既車都多d,又可以用兩年儲o下錢,岩岩出黎做野多個錢o係袋好d.

養車始終要駛o下錢,為左架車而希生其他消閑娛樂唔值得囉

舊 08-12-06, 10:33 PM   #69
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
大家好, 我叫 Jon 都係新牌仔, 一樣係學院一次過 pass, 不過無出錯

最近入左架 我的 Dream Car:
(唔好笑我 不過我真係鐘意Golf 多過Ferrari,Evo... etc.)

VW Golf 2.0 GL
1997 落地
牌費到 出年 2月

不過上手換左 零 同 軚. 自己友check過 避震 唔同期. 最近 break 燈又出左事, 老實車房個琪哥 就話係個 break 油蓋壞左唔關 break 皮同 hand-break事, 遲d會入水貨換 $2xx.

架車入手 8,000.

大家覺得點呢?

同埋可以請教下d 保養慳油方法嗎?
有無邊度買 accessories 比較實惠?

多多指教.
1997 $8,000
有冇請車房Check吓有冇明顯問題/毛病

保養慳油方法,不外乎勤 換偈油,水箱水

引用:

(果時未大學畢業)

各位大大俾d意見~~~
補吓鐘先
係香港地養車,老套講句"食得咸魚抵得渴"
25重好D

<=22,兩年牌
正宗Sunday Driver
以上純屬個人意見

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-06, 10:35 PM   #70
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
hello,請多多指教

大大揸左幾耐車呀??

fresh graduate等多兩年喇,一來兩年後夠年齡又夠牌,揀既車都多d,又可以用兩年儲o下錢,岩岩出黎做野多個錢o係袋好d.

養車始終要駛o下錢,為左架車而希生其他消閑娛樂唔值得囉
都要睇吓揸得密唔密
希字錯別字

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 08-13-06 12:40 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-06, 11:55 PM   #71
jonwan

名正言順 新牌仔 揸唔係好耐
一路都跟朋友學野 日日揸去唔同地方練下 試下
(d 油費好甘)

不過d 前輩師傅 (包括我老豆揸大車搵食既職業司機), 一向都話路面經驗十分重要.
平時載佢地出入, 一路都教唔少野俾我學, 獲益良多.

架車... 未算正式去驗車, 只係大概咁去車房睇過幾次. 都知有好多少問題同大問題架喇, 不過當係新牌揸下練下咁用. 所以除非大鑊野唔係都唔會想整.

多謝大大指點~

舊 08-13-06, 06:47 PM   #72
chandler
上海之夜的第七章

引用:
作者: Tano
都要睇吓揸得密唔密
希字錯別字
我唔識打o個個未o者

引用:
名正言順 新牌仔 揸唔係好耐
一路都跟朋友學野 日日揸去唔同地方練下 試下

架車... 未算正式去驗車, 只係大概咁去車房睇過幾次. 都知有好多少問題同大問題架喇, 不過當係新牌揸下練下咁用. 所以除非大鑊野唔係都唔會想整.
一齊努力

舊 08-14-06, 01:54 PM   #73
RS 200

買左車,快d出相啦~
話時話架車精唔精神??
舊 08-14-06, 05:00 PM   #74
Hidekii