Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
~清談館~>[問答無用!硬食中出脾罅滴]九/城/新電公交
david 08:18 PM 03-08-14
七百萬買兩個流動炸彈,算平啦。
小嘉 08:23 PM 03-08-14
人地大陸人都唔用自己蝗貨
點解D人仲可以去買蝗貨黎用
ZlWS 11:57 PM 03-08-14
作者: 小嘉:
人地大陸人都唔用自己蝗貨
點解D人仲可以去買蝗貨黎用
支那種排緊隊逃難就知

低成本高利潤,sell香港愛黨盲丙好easy
怪盜小G 12:15 AM 03-09-14
官買定人買
メソウサ 12:37 AM 03-09-14
政府資助460萬
庫房淘空上繳指日可待
メソウサ 09:12 AM 03-20-14
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...40320/18662561
作者: :
放低學童 國產校巴自焚

【本報訊】出廠三年多、價值109萬元的一輛旅遊巴,昨晨在屯門湖景邨放下學童不久,疑電線短路起火,司機落車用滅火筒撲火,惟火勢一發不可收拾,數分鐘間全車陷入火海,消防員到場將火撲滅,幸無人受傷。
記者:張家豪

昨晨7時許,60歲姓劉司機駕駛旅遊巴接送一批學童上學,至湖景邨將各人放下後將車開走,當駛至湖光樓對開時,劉發現右邊車頭冒煙,立即停車並取出滅火筒撲救,但火勢無法受控,迅速蔓延至車廂。

疑短路 火舌兩米高

劉救火不果後報警,消防員到場拖喉灌救,15分鐘後將火撲熄,旅遊巴被燒至溶溶爛爛,付之一炬,初步懷疑電線短路肇禍,並無可疑。據目擊者稱,當時經過上址時嗅到濃烈燒焦味,走近一看,赫見旅遊巴陷入火海,狀似蘑菇的黑煙升上半空,火舌翻騰逾兩米高:「車頭燒到好大火,突然嘭一聲,不過唔係好大巨響。」目擊者說,由於火勢兇猛,加上有爆炸聲,屋邨保安要求圍觀市民不要走近,避免釀意外。
根據運輸署資料顯示,該車為國產貨,售價109萬元,2010年落地。司機劉先生表示,該車屬於公司,幸出事前學童已經落了車,否則後果不堪設想。2012年1月至今,至少發生過三宗旅遊巴自焚事故,旅巴安全引人關注。香港汽車工業學會會長李耀培表示,電線短路主要因為電線老化,或者安裝不好有關,肇事旅巴落地不足四年就發生意外,他形容是罕見及不尋常,而旅遊巴的裝嵌有別於私家車,私家車在原廠安裝,旅巴零件由不同公司組建而成,因此有機會因價就貨,中間出現疏漏。由於旅巴物料不耐燃,多纖維及棉質等東西,越燒越旺。
呢架先百零萬
中大o個架成700萬
冇事o既
Corex 09:42 AM 03-20-14
5倍火力
ヨコ男 09:48 AM 03-20-14
睇唔出性能同價錢有直接關係
鈴蘭 09:51 AM 03-20-14
衣?成蟲大哥唔係話日本既先會爆炸架咩
咁點解國產貨爆左我都未聽到有日本車爆炸?
GUSTAV 09:52 AM 03-20-14
作者: ヨコ男:
睇唔出性能同價錢有直接關係
炸彈既性能同價錢應該成正比掛
メソウサ 09:53 AM 03-20-14
修正返
700萬係兩架,每架350萬
都係3倍威力jee
fantast 09:56 AM 03-20-14
作者: メソウサ:
修正返
700萬係兩架,每架350萬
都係3倍威力jee
架車係咪紅色GA
Rance 11:44 AM 03-20-14
等D學童落哂車先爆証明國產車係幾咁可靠
david 12:22 PM 03-20-14
作者: Rance:
等D學童落哂車先爆証明國產車係幾咁可靠
係咪應該話,如果唔係支那製,學童未落晒車就已經爆佐啦,咁呢?
Rance 12:32 PM 03-20-14
錯啦,其他國家生產O個陣已經爆左啦
シナの科学力は世界一チィィィィィィィィィィィィ
david 12:50 PM 03-20-14
作者: GUSTAV:
炸彈既性能同價錢應該成正比掛
支那製O既炸彈,就算幾貴,都係唔會爆O架。

如果你當支那巴士係炸彈,價錢應該唔會對性能有影響O既又,支那製O既同類東東,賣一蚊同賣一百蚊,你覺得性能/質素真係會有差?
Oruma 02:10 PM 03-20-14
作者: fantast:
架車係咪紅色GA
淨係紅色唔夠架﹐你仲需要有角 b
gun2506 03:52 PM 03-21-14
百零萬=幾間公司組裝=吸了"幾"層油水=實價XX萬

七百零萬=幾十間分司組裝=吸了"幾十"層油水=實價XX萬

其實爆炸力可能是一樣的
亍 ◣ 06:58 PM 12-27-15
同胞小心

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...51227/54581955
Tano 08:26 PM 12-27-15
加速力不弱,傳統內燃機引擎頭二波未必能離開射程距離
LTKS 07:07 PM 01-08-16
作者: 商業電台:
車門設計出問題城巴新巴暫停五輛電動巴士服務

城巴及新巴表示,公司發現上月下旬投入服務的五輛比亞迪單層電動巴士,因車門設計出現問題,為安全計,已暫停使用這些巴士行走五條路線,包括城巴的11、12及25A路線,以及新巴的71及81號路線。發言人說,公司在檢查電動巴士時,發現巴士在靜止時,若在車廂內用手大力擠壓落車門中間的防夾膠邊時,車門就會打開,因此公司已安排五輛巴士駛回車廠檢查,並已聯絡廠商跟進,並安排後備巴士行駛五條路線,確保服務正常。
人家火箭可回收再用

強國鐵路車卡、巴士新落地即跪低
仲話想輸出技術
埃及使者 09:05 PM 01-08-16
做流動炸彈仲唔夠
覺醒學埋咬人唔放人一鑊熟
大覺屋師真 10:11 AM 01-09-16
lol都未爆炸,吾駛驚
安安 04:40 PM 01-15-16
http://news.mingpao.com/pns/dailynew.../1452793409016
比亞迪電巴靜靜雞復出
歌絲˙暮斯 05:51 PM 01-15-16
what is 公交?
由手機版發出
1 2 3 4 5 

返回主題版面