Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
電視遊戲討論版>バイオハザード RE:3 | Biohazard 3 RE | 已售
gingq7 08:33 AM 12-12-19
作者: izumo:
比起5代推大石 CV 拳頭殺獵殺者 濕濕碎啦
bio5 Chris推大石我覺得反而唔算太大問題, 畢竟那大石是圓的
4,5和6都有不同主角可以用體術將敵人打爆頭才是問題
印象中港漫bio3的主角群好打得, 但都不會徒手爆頭

其實我真係覺得bio4,5,6 + CG電影1-3係有參考港漫bio3
野良猫 09:11 AM 12-12-19
準確啲講chirs係推唔郁嚿石然後用拳頭打郁佢,可見佢個拳頭幾咁硬淨
darkvolver 09:19 AM 12-12-19
其實Gapcom可不可以bio2 / 3的系統,再remake bio 4?會唔會有困難?
書仔 10:02 AM 12-12-19
之後應該到CV啦,這隻都必買的了
darkvolver 10:32 AM 12-12-19
作者: 書仔:
之後應該到CV啦,這隻都必買的了
remake CV,驚嚇程度應該可以幾高...
Sar8 10:40 AM 12-12-19
作者: gingq7:
bio5 Chris推大石我覺得反而唔算太大問題, 畢竟那大石是圓的
4,5和6都有不同主角可以用體術將敵人打爆頭才是問題
印象中港漫bio3的主角群好打得, 但都不會徒手爆頭

其實我真係覺得bio4,5,6 + CG電影1-3係有參考港漫bio3
Bio7 DLC直接變格斗遊戲www
赤兵尉SETH 10:43 AM 12-12-19
作者: 野良猫:
準確啲講chirs係推唔郁嚿石然後用拳頭打郁佢,可見佢個拳頭幾咁硬淨
可以響火山口內平常活動已經唔係人類
hlcw99 11:42 AM 12-12-19
作者: darkvolver:
再OT一陣,各位等等先﹕

以下為出年年初遊戲清單

1月 - 人龍7
2月 - FF 7
3月 - ????
4月 - RE3
5月 - TLOU

Sony你係唔係好等錢用呀...隻隻都大作.....想點呀
你數漏左幾隻.....

1月 - 人龍7, DBZ, KH3DLC
2月 - FF 7, P5R
3月 - 仁王2
4月 - RE3, CP2077
5月 - TLOU2

呢度已經夠我玩到2021.....
野良猫 11:51 AM 12-12-19
ff vii 3月吧
darkvolver 11:51 AM 12-12-19
作者: hlcw99:
你數漏左幾隻.....

1月 - 人龍7, DBZ, KH3DLC
2月 - FF 7, P5R
3月 - 仁王2
4月 - RE3, CP2077
5月 - TLOU2

呢度已經夠我玩到2021.....
好忙呀,點算.......Sony你部PS5係唔係蝕左很多development 成本。要人快d還?
零式 03:24 PM 12-12-19
隻Resistance擺明比人柴台先變造附屬品...
darkvolver 03:33 PM 12-12-19
我見tailer Jill有爛化(喪屍化).......可能感染後會有第2個mode

另外,其實Bio 0有沒有可能先remake
豪傑公子 04:19 PM 12-12-19
我見tailer Jill有爛化(喪屍化).......可能感染後會有第2個mode

應該係JILL中毒後開始出現幻覺吧...
DevilElvis 05:42 PM 12-12-19

Bio 0 remake ,咁Bio 1 都會remake,加埋CV remake,有Ching想 Bio 4都remake ...

Bio 8過多5 - 6年先出到
darkvolver 05:49 PM 12-12-19
作者: DevilElvis:
Bio 0 remake ,咁Bio 1 都會remake,加埋CV remake,有Ching想 Bio 4都remake ...

Bio 8過多5 - 6年先出到
Bio去到第三集其實已經完左.......後期4,5,6集又係另一回事。

Bio1 remake左好難再攪.......至於Bio 0 / CV先上啦。
izumo 08:40 PM 12-12-19
4 CV 我覺得短期內REMAKE 機會唔大
場景多 高成本
3 可以用番2資源
hlcw99 08:58 PM 12-12-19
0 食老本之作, 當年評價只係普通
1 已經REMAKE過, 再REMAKE 新鮮感已減低
4 本身係肩後TPS, HD化畫面個人覺得已經唔失禮, 玩法又好似冇咩要執

希望下一隻會係CV, 如果想部份資源重用, 就不如OUTBREAK
TSZ 10:16 PM 12-12-19
如果Remake CV真系超期待,希望會成真,比8更期待
ComeLOLoh 11:20 PM 12-12-19
已經有Leon, Ada 個新模,Remake 4應該正路既,2, 3, 4...
不過根時序應該Remake CV,而且CV應該呼聲最高吧。

3 Remake PSN已經有得預購
harakuma 12:32 AM 12-13-19
作者: ComeLOLoh:
已經有Leon, Ada 個新模,Remake 4應該正路既,2, 3, 4...
不過根時序應該Remake CV,而且CV應該呼聲最高吧。

3 Remake PSN已經有得預購
CV的確有重制既意義, 因為原版係舊玩法,

但4呀, 0呀呢D以經係肩後鏡頭, 意義不大,

當然, 佢想整無問題.
LTKS 12:42 AM 12-13-19
作者: harakuma:
CV的確有重制既意義, 因為原版係舊玩法,

但4呀, 0呀呢D以經係肩後鏡頭, 意義不大,

當然, 佢想整無問題.
0係舊式玩法最後一代
唔係肩後鏡頭

0同1以GRAPHIC同氣氛來講已經夠,唔需要REMAKE
CV要REMAKE真係要好大功夫,而且完成度來講其實都高

要搞真係REMAKE OUTBREAK好過
鈴蘭 01:45 AM 12-13-19
CV Remake無問題呀
但4真係唔需要
講真而家好多野都係由4做基本再改番轉頭
真!DC 07:44 AM 12-13-19
CV好多場景remake幾大工程
我想要全新bio8先
Bio7同bioRe2令我對capcom同bio系列有番信心
由手機版發出
Kain 08:48 AM 12-13-19
CV我好驚連Steve都變佬
最大問題係就算佢搵個後生啲但係都搵個二字頭既做
感覺好難俾佢地搵到十零歲既演員
由手機版發出
byela1504 10:35 AM 12-13-19
作者: 真!DC:
CV好多場景remake幾大工程
我想要全新bio8先
Bio7同bioRe2令我對capcom同bio系列有番信心
由手機版發出
8應該要等到PS5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面