Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
日本動漫畫討論版>兒時卡通結局之迷?
嘿哈兒 05:57 PM 02-24-15
作者: anyone:
以前日日睇報紙
為ge係定時錄影個code:-)
嘩!!!你D錄影機咁新,可以入code錄架..:-)
我仲要自己教時間架.:-)
鐵之侍 05:59 PM 02-24-15
個人最印象深刻是伙頭智多星,因為追到日本進度停了兩次,到去到最後那集記得大慨是功課問題被家人關了電視看不到了,之後再重播時都看不到:-)

還好之後在星期日早上重播時段看到結局了,剛好也應是最後一次重播:-)
HI_Ricky 06:00 PM 02-24-15
本來龍珠星期日做去到貓仙人特然就冇左......我小學2,3年班時
到小六睇緊少年jump 租帶睇,玩完FC大魔王復活時已經悟空阿哥黎左無記先開始重做番.....
星矢更加唔洗提,我地買左奧丁神鬥衣玩(yes,要抽果隻唔知點解有得賣 $150) ,無記都未開始做

不過加爾巴認該算係中一睇到依家都末完,
仲有套爛尾係 破邪大星ダンガイオー
魔璃 06:02 PM 02-24-15
作者: 嘿哈兒:
我仲要手錄 :-)
0個陣冇咁多錢買錄影帶, 得幾餅帶不停翻錄
為左錄倒多d時間, 仲要手動cut廣告唔錄

結果我好後悔冇錄個力保健廣告 :-)
zzzdx 06:06 PM 02-24-15
我好似絕大部分都睇唔到結局....有d去左租帶睇,冇得租就冇得睇:-)
windart 06:06 PM 02-24-15
只記得果陣閃電傳真機播龍珠一集cut開3集播,
最後一次武道大會悟空對魔童幾集cut晒直接話悟空嬴左(之後明珠台播原版時有播返)

然後星矢北歐篇星矢著奧丁神鬥衣果集又cut左唔播:-):-)

呀重有經典Kiddy Grade星星月亮:-)
嘿哈兒 06:09 PM 02-24-15
作者: 魔璃:
我仲要手錄 :-)
0個陣冇咁多錢買錄影帶, 得幾餅帶不停翻錄
為左錄倒多d時間, 仲要手動cut廣告唔錄

結果我好後悔冇錄個力保健廣告 :-)
我都有兩盒專用帶錄動...不過都係不斷loop來用,唔係儲.:-)
大情大性武大帝 06:09 PM 02-24-15
作者: 鐵之侍:
個人最印象深刻是伙頭智多星,因為追到日本進度停了兩次,到去到最後那集記得大慨是功課問題被家人關了電視看不到了,之後再重播時都看不到:-)

還好之後在星期日早上重播時段看到結局了,剛好也應是最後一次重播:-)
係呀!!!仲有這套!!!

伙頭智多星結局係點?仲有套係咪叫伙頭仔坤布?
anyone 06:12 PM 02-24-15
我果陣係90年代尾丫嘛:-)

有記憶電視播龍珠果集已經係悟天格斯練合體:-)
嘿哈兒 06:12 PM 02-24-15
作者: 大情大性武大帝:

兩套野來的...

結局我都唔記得,都好似係贏D咩三劍俠,四天王之類,得到味皇寶座咁上下既結局..
真!DC 06:12 PM 02-24-15
小魔星當兒童片播
KG放閃電時段播
班友有冇睇過套片先:-)
由手機版發出
Rance 06:13 PM 02-24-15
最後味皇失憶食完陽一D野之後回復記憶囉,妖,你有邊度有睇過結局架?
shooter 06:14 PM 02-24-15
小甜甜呢套野,... 男主角們... 又離開,...又戰死..又重傷.... 完全唔似兒童向既劇情... 當年喊左好多次:-) 果時番下午班,成日都睇唔到....結局都唔知係點....

有套好似叫 苦海孤雛... 講爺爺,男孫尼路,同隻狗運牛奶... 又係慘過梁天來,今時今日,實俾人投訴到爆燈..:-)
windart 06:14 PM 02-24-15
作者: 大情大性武大帝:

伙頭智多星結局
味皇回復記憶,媽媽被丸井NTR:-)
嘿哈兒 06:14 PM 02-24-15
作者: 真!DC:
小魔星當兒童片播
KG放閃電時段播
班友有冇睇過套片先:-)
由手機版發出
小魔星漫先多甜野姐,動好似無咁多???
KG係邊套??:-)

其實都有好多爛片有頭無尾....係真真正正唔係成名作既爛片:-)
真!DC 06:15 PM 02-24-15
印象結局係味王痴呆左
最後食左陽一既野好番了解到美食真諦之類?
由手機版發出
真!DC 06:16 PM 02-24-15
小魔星漫先多甜野姐,動好似無咁多???
KG係邊套??:-)

其實都有好多爛片有頭無尾....係真真正正唔係成名作既爛片:-)
上面講的kiddy grade

小魔星動都好多工口情節架
由手機版發出
嘿哈兒 06:17 PM 02-24-15
作者: shooter:
小甜甜呢套野,... 男主角們... 又離開,...又戰死..又重傷.... 完全唔似兒童向既劇情... 當年喊左好多次:-) 果時番下午班,成日都睇唔到....結局都唔知係點....

有套好似叫 苦海孤雛... 講爺爺,男孫尼路,同隻狗運牛奶... 又係慘過梁天來,今時今日,實俾人投訴到爆燈..:-)
小甜甜當年既少女漫最興既劇情,死人,災難,乜都有...點解以前D女人咁恐怖,咁鐘意睇人PK既.:-)

世界名作劇場系列???
哩個系列我幾鐘意睇的.....
但依家仲有無出? :-)
Rance 06:17 PM 02-24-15
作者: shooter:

呢度最古早應該係你:-)

慘情動畫重有星仔走天涯
HI_Ricky 06:18 PM 02-24-15
大家真幸福,睇左3版,
夢戰士,cat eye, city hunter,橙路,touch,陰毛響子,阿伯文 沒人堤....

有人跳樓攪到沒超人沒卡邦.... 認該沒乜人知:-)
windart 06:18 PM 02-24-15
其實TVB有冇播齊世界遺作劇場:-)a
wing 06:19 PM 02-24-15
作者: Leaf:
亞洲套神勇飛鷹俠有冇做晒全部105集?:-)
應該有, 印象中我有在TV睇過第三輯(3角形合體戰機)的最後果集.
Rance 06:20 PM 02-24-15
作者: windart:
其實TVB有冇播齊世界遺作劇場:-)a
一定無啦,有D係亞視播
anyone 06:21 PM 02-24-15
作者: HI_Ricky:
唔係扮拉打跳樓咩:-)
嘿哈兒 06:21 PM 02-24-15
作者: HI_Ricky:
大家真幸福,睇左3版,
夢戰士,cat eye, city hunter,橙路,touch,陰毛響子,阿伯文 沒人堤....

跳樓唔係拉打咩???年代太久遠唔記得..
你講那些太大路,印像會深好多....
我腦海仲有一堆連名都講唔出係咩既動畫......
只記得有限既片段同名稱.....

有一套講異界踼波的,有人有怪獸,有招式....但完全諗唔起哩套係咩.
招名反而記得,主角招野叫"道基奧金龍射球"...
哩D先係真係既爛作? :-)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面