Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 53  ... 最後
~清談館~>環球氣候討論 VOL6.2017
白銀虹 02:09 PM 07-18-14
作者: HONDA:
Cat5
應該仲係4級姐
t6.5
白銀虹 03:44 PM 07-18-14
雷馬遜在海南省文昌市翁田鎮沿海登陸,登陸時中心附近最大風力有17級(60米/秒),中心最低氣壓為910百帕。
低咁多
Busconcamp 04:40 PM 07-18-14
威馬遜下午3點半登陸海南省文昌市翁田鎮

超強颱風威馬遜下午3點半在海南省文昌市翁田鎮登陸,登陸時中心附近最大風力17級,風速達每秒60米。

受威馬遜影響,內地中央氣象台清晨發布颱風紅色預警,以及橙色暴雨預警。預計威馬遜登陸後風力逐漸減弱,並有可能於夜間到明天凌晨在廣西沿海再次登陸。

當局提醒海南、廣東、廣西等地積極做好防颱防汛工作。

海南省文昌市翁田鎮...尚欠乜路門牌幾多號...
白銀虹 06:31 PM 07-18-14
最低氣壓 925 hPa
應該似ko左沅熊
( ゚ω゚)? 10:57 PM 07-19-14

埃及使者 01:27 PM 07-21-14
繼續食下沉
Gundam MK-2 01:31 PM 07-21-14
唔吹過黎其實一樣可以攪出人命......
Alpha 09:50 AM 09-14-14
颱風 海鷗

中心附近最高持續風速: 每小時 120 公里

Avelcain 11:57 PM 09-14-14
1號了,
會唔會又係星期一晚8號星期二下午成班迫爆地鐵返工呢
Rance 11:58 PM 09-14-14
唔會,因為係星期二照常返工
風音 12:01 AM 09-15-14
邊會有8號
梗係橫風橫雨既3號啦
D.K. 12:09 AM 09-15-14
睇路線圖星期二早上係最近香港, 對正晒返工時間, 果個位掛唔掛8號真係可圈可點
冇期望冇失望, 只要唔好一直紅雨到返左工先轉黑雨就得
Gundam MK-2 04:47 AM 09-15-14
個風開恆升壓渦加速
過左賓賓應該無太多時間再增強之下,以而家推測路線要8號真係機會唔大
pet3 07:58 AM 09-15-14
作者: D.K.:
睇路線圖星期二早上係最近香港, 對正曬返工時間, 果個位掛唔掛8號真係可圈可點
冇期望冇失望, 只要唔好一直紅雨到返左工先轉黑雨就得
無人番工點訂phonephone
小嘉 08:47 AM 09-15-14
長和個價跌緊咪可能有8 號
Corex 10:20 AM 09-15-14
個風咁大仲未AE到既
好熱
GUSTAV 10:25 AM 09-15-14
夜晚8號都好丫 比d風黎啦
D.K. 10:29 AM 09-15-14
作者: Gundam MK-2:
個風開恆升壓渦加速
過左賓賓應該無太多時間再增強之下,以而家推測路線要8號真係機會唔大
唔好睇少cat 1, 只要北上少少, 風力係夠掛8號
問題係個風行得咁快, 就算真係掛8號, 下晝前風力明顯減弱而落波o既話, 仲慘過唔掛o者
單計風力我偏向唔掛架

不過雨雲咁大舊, 怕紅雨到頂又唔出黑雨, 或者返左工先出黑雨o者
Busconcamp 01:19 PM 09-15-14
中午12:40
上左3仔
埃及使者 01:29 PM 09-15-14
來也沖沖、去也沖沖
咪又晚8早3
haruka 01:29 PM 09-15-14
今朝未見3號,碼頭已經出哂NOTICE話12點停吉
呢個風真係嚟得好快好急
Gundam MK-2 01:35 PM 09-15-14
作者: D.K.:
唔好睇少cat 1, 只要北上少少, 風力係夠掛8號
問題係個風行得咁快, 就算真係掛8號, 下晝前風力明顯減弱而落波o既話, 仲慘過唔掛o者
單計風力我偏向唔掛架

不過雨雲咁大舊, 怕紅雨到頂又唔出黑雨, 或者返左工先出黑雨o者
唔係睇少,只係對個風向北量唔睇好啫
的確個風係增強緊,但同時行得咁鬼快,增強真係趕得切影響香港嗎?我唔睇好

講完理性
其實我都跳緊求風舞
鐵之侍 02:00 PM 09-15-14
天文台在下午12時40分發出三號強風信號。天文台表示,海鷗是成熟的颱風,過去數小時海鷗稍為增強,按目前預測路徑,本港風力會在下午進一步增強。天文台會在黃昏至晚間考慮是否需要改發八號烈風或暴風信號。

可怒也
D.K. 02:17 PM 09-15-14
作者: Gundam MK-2:
唔係睇少,只係對個風向北量唔睇好啫
的確個風係增強緊,但同時行得咁鬼快,增強真係趕得切影響香港嗎?我唔睇好

講完理性
其實我都跳緊求風舞
睇完新果張路線圖, 聽日多數可以準時返工鳥
Rance 02:40 PM 09-15-14
醒醒吧,世界上不存在什麼辨工時間的八號風球
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 53  ... 最後

返回主題版面