Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-18-04, 03:10 PM   #701
Misaki Taro
God of Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
引用:
作者: 機場美少年
18-09-04最新消息:
今日食LUNCH行過大埔吉之島見到LEGO擺檔,有好多LEGO做緊半價~!
連九十年代的LEGO產品都有得賣~!
缺點係部份LEGO盒好殘~!

我買咗:
#10021 $229
#6190 $199
#4514 $109(全部#4514個盒都係有缺陷的,如偏,爆盒等)
#4792 $59
#4592 $17(好新淨)
#4590 $17(好新淨)

另有一架#4511火車$5XX,只此一盒(不過我己有#4511,可惜...)
重有應該係九十年的太空系列,足球&籃球系列,甚至4+幼兒系列都有做特價~!
大埔吉之島係邊 ga ???
想買足球系列~~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線  
舊 09-18-04, 04:26 PM   #702
Auxo
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
有d想買6190..仲有無ga
Auxo 目前離線  
舊 09-18-04, 04:33 PM   #703
Txlyo
Insane Gamer
LegoRob設計師

註冊日期: Nov 2003
6190真係幾正

Txlyo 目前離線  
舊 09-18-04, 04:48 PM   #704
God Gundam
Game Master
究極之神高達

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: chandler
is jusco still offer 20% discount?
乜都冇了...

舊 09-18-04, 04:59 PM   #705
God Gundam
Game Master
究極之神高達

Octan油站隆重開幕 ---->SEE

舊 09-18-04, 08:54 PM   #706
IDGAF
The One

引用:
作者: Shinning Gundam
請問呢盒出面有買未?價錢如何?THX
剛剛在沙田反斗城見到行版#8375了,包裝和上圖有點分別,行版封面以紅色&黑色為主+法拉利Logo~!

舊 09-18-04, 08:55 PM   #707
IDGAF
The One

引用:
作者: chandler
is jusco still offer 20% discount?
完咗...

舊 09-18-04, 10:12 PM   #708
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
HI~我第一次在此發言,多多指教~
我小時都有玩lego嫁,記得第一盒是一架黃色的手臂車.連一個藍色貨櫃.

之很是shell油站.
多數都是買城市系列.而最喜歡是火車系列,不過太貴.阿媽唔買
大大下就無玩.因為覺得lego d用料越來越少,但就越來越貴.好似舊款屋一支柱用5個合成,現在就有一條過.而且城市系列d model就越出越好似偏離現實款式,始終舊款有現實feel~可能我喜歡似現實款多啦.我始終喜歡1995前出既城市系列多d.
不過lego就向多方面發展,都是好事.大家又有多d選擇.
想問下其實現在仲有冇舊款番出嫁?
如呢d

多謝回覆~

我真係好鬼死喜歡d舊款lego.呂知現在買唔買得返呢?

此篇文章於 09-18-04 11:00 PM 被 カズキ 編輯。
カズキ 目前離線  
舊 09-18-04, 10:20 PM   #709
God Gundam
Game Master
究極之神高達

引用:
作者: Misaki Taro
想買足球系列~~
呢盒今日喺UNY度有折(唔係全部都有),$260折實

舊 09-18-04, 10:42 PM   #710
Misaki Taro

引用:
呢盒今日喺UNY度有折(唔係全部都有),$260折實
我想買個個係車黎ga~~
好似有4,5 個人仔.....
唔知有無呢.....

Call of Duty: Modern Warfare 2
舊 09-18-04, 11:02 PM   #711
God Gundam
Game Master
究極之神高達

引用:
我想買個個係車黎ga~~
好似有4,5 個人仔.....
唔知有無呢.....

This one

舊 09-18-04, 11:27 PM   #712
Misaki Taro

引用:

This one
係 ar ~~~

舊 09-19-04, 01:06 PM   #713
IDGAF
The One

引用:
想買足球系列~~
大埔吉之島係大埔中心~!
你可以搭火車去大埔墟火車站落->去火車站側的新達廣埸巴士站->搭九鐵免費接駁巴士K12(好似係k12吧...,注:星期日無車)->第一站落車->車站對面就係大埔中心大埔吉之島了~!(回程免費接駁巴士都在這裡)->玩具部在一樓(/地下!?)->LEGO檔在店外~!

你亦可以搭火車去大埔墟火車站落->去火車站側的士站->同司機講"大埔中心吉之島落,唔該~!)

印像中足球系列,有很多盒$24的龍門連人仔,少量看台!?,唔覺有球埸同車仔~!

反而有幾盒籃球場賣,唔知今日重有無貨tim ar~!

舊 09-19-04, 01:08 PM   #714
馬沙
Mazaghi

引用:

This one
足球隊wow

舊 09-19-04, 01:11 PM   #715
IDGAF
The One

引用:
作者: Auxo
有d想買6190..仲有無ga
尋日d職員啱啱折箱打價錢牌時,我見大約有十盒,我買咗一盒....
今日唔知重有無tim~!
不過#6190塊"深海"地板好正~!扮月球表面都得~!

http://guide.lugnet.com/set/6190

舊 09-19-04, 01:16 PM   #716
IDGAF
The One

引用:
大埔吉之島係大埔中心~!
你可以搭火車去大埔墟火車站落->去火車站側的新達廣埸巴士站->搭九鐵免費接駁巴士K12(好似係k12吧...,注:星期日無車)->第一站落車->車站對面就係大埔中心大埔吉之島了~!(回程免費接駁巴士都在這裡)->玩具部在一樓(/地下!?)->LEGO檔在店外~!

你亦可以搭火車去大埔墟火車站落->去火車站側的士站->同司機講"大埔中心吉之島落,唔該~!)

印像中足球系列,有很多盒$24的龍門連人仔,少量看台!?,唔覺有球埸同車仔~!

反而有幾盒籃球場賣,唔知今日重有無貨tim ar~!
搭巴士就有271,另外74x同75x都好似有站經大埔中心~!

打去kmb 問吓:27454466

舊 09-19-04, 01:26 PM   #717
IDGAF
The One

引用:
作者: PokaNights
我真係好鬼死喜歡d舊款lego.呂知現在買唔買得返呢?
唯有等復刻版...
如#10021,#10041,#10159等

舊 09-19-04, 01:41 PM   #718
IDGAF
The One

請問宜家d地板係唔係得一種色?好似#4109咁灰色+綠色~!
想問宜家一塊地板幾錢(如#4109,#626,#628等),邊度賣得最平?

我鍾意1996年個種全灰色地板多d~!

~thx!

舊 09-19-04, 01:44 PM   #719
馬沙
Mazaghi

引用:
請問宜家d地板係唔係得一種色?好似#4109咁灰色+綠色~!
想問宜家一塊地板幾錢(如#4109,#626,#628等),邊度賣得最平?

我鍾意1996年個種全灰色地板多d~!

~thx!

yes , 而家冇晒灰色地板

舊 09-19-04, 01:47 PM   #720
馬沙
Mazaghi

今日收獲 :

# 4100 Maximum Wheels

Designer Set 黎o架

可以砌到紅色貨櫃車 , yeah ~~~~~~

舊 09-19-04, 05:19 PM   #721
IDGAF
The One

最近上網睇得多咗lego高樓大廈作品多咗,自己又想整返一座玩下!
想請教一下#4496同#4497的內容有乜分別o架?
大慨賣幾錢?
我見以上兩盒都係有1000塊,咁如果和有973塊的#10021比起來,
邊一款的組件會較實用同抵玩?(#10021宜家特價$229)

~thx!!!

舊 09-19-04, 05:34 PM   #722
Txlyo
Insane Gamer
LegoRob設計師

註冊日期: Nov 2003
大桶d色太雜,未必岩洗..
睇你砌咩架者

Txlyo 目前離線  
舊 09-19-04, 05:41 PM   #723
IDGAF
The One

引用:
作者: Txlyo
大桶d色太雜,未必岩洗..
睇你砌咩架者
砌屋仔,砌高樓大廈吧

舊 09-19-04, 08:17 PM   #724
Auxo
Crazy Gamer

引用:
最近上網睇得多咗lego高樓大廈作品多咗,自己又想整返一座玩下!
想請教一下#4496同#4497的內容有乜分別o架?
大慨賣幾錢?
我見以上兩盒都係有1000塊,咁如果和有973塊的#10021比起來,
邊一款的組件會較實用同抵玩?(#10021宜家特價$229)

~thx!!!
我都買左 10021...做素材
但有邊set 多白色又抵玩呢
Auxo 目前離線  
舊 09-19-04, 10:16 PM   #725
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
響潮流方買左7030,正~~~
仲見到有lego logo既拖頭,不過為個幾張貼紙買成$170好似唔多值
唔知市面lego仲有冇呢[女]拖頭賣??

PS.MISAKI 你頭像個STEPHY表情好正
LonelyBlue 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 03:51 AM

手機版 | APP版