Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後
日本動漫畫討論版>「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5
HM 09:19 PM 05-16-16
作者: phil077:
真係夠哂亂來,潛入敵陣就有一定的危險和專業性
有咩可能會派她們去,打又打唔到,做野又唔夠乾淨。出事連之後對敵能力都會有影響。
派她們去玩潛入果個(河森)腦根有問題。
仲有風國都宣左戰,正常都會有貿易禁運和邊境封鎖。風國蘋果都仲可以周圍運....
我反而咁睇
果班"歌姫"對敵人唱歌解決狂暴化應該只係工作既一部分
今集可以見到既係,除左岩岩入隊既蘋果妹,全部囡都各有其他特長同專業技能
粉紅同綠今集表現左hacking技術(粉紅同時係整備班要員),要姐負責指揮同協調,美雲都表現出能力唔簡單
可能除左歌唱訓練,班囡都有接受常規軍事訓練同培育特殊技能,甚至可能有做謀報訓練
咁派呢班人去做潛入,我覺得合理的
D-Joe 09:49 PM 05-16-16
作者: gingq7:
有得兜既,
上集好似有提過隊長佢地有試過叫援軍,但無人so佢
即係呢團macross既軍力/人力相當有限,而Walkure和Delta小隊就剛好係佢地當中最強既白兵戰人選,
果2個無乜用既歌姬係高超hacker,死神/女隊長/女上官似打得吓,
而美雲,佢可以徒手戰機人我都不意外,呢幾個入選合理;
但唔好問我點解男主角和蘋果妹入圍,而男隊長又唔親自去仲要笑住咁叫人去做如此危險的任務

另外,
美雲氣場勁過果2件"女主角"好多,佢唔死果2件女主角好難上位,會唔會呢個就係河森的目的
美雲人氣係呢邊勁,日本果邊唔係咁所以冇咩必要寫死之類.
HM 10:00 PM 05-16-16
其實美雲而家開始有原始惡魔說
gingq7 10:00 PM 05-16-16
我意思唔係指現實的人氣,而係故事上只要美雲一日仲係度神神秘秘又好似好強咁,果2個女主角就無得發揮,
蘋果妹出場時間多加上各種藝顏總算有存在感, 但另一個的存在感暫時係輸晒比美雲

不過河森今次都好小心,如果我無記錯,美雲係一句說話都無同男主角講過 (雖然女隊長亦都無同男主角有任何對話)
D-Joe 10:15 PM 05-16-16
作者: gingq7:
我意思唔係指現實的人氣,而係故事上只要美雲一日仲係度神神秘秘又好似好強咁,果2個女主角就無得發揮,
蘋果妹出場時間多加上各種藝顏總算有存在感, 但另一個的存在感暫時係輸晒比美雲

不過河森今次都好小心,如果我無記錯,美雲係一句說話都無同男主角講過 (雖然女隊長亦都無同男主角有任何對話)
美雲D"發揮"...我眼中佢係國師level既痴線婆而已
phil077 10:17 PM 05-16-16
作者: HM:
我反而咁睇
果班"歌姫"對敵人唱歌解決狂暴化應該只係工作既一部分
今集可以見到既係,除左岩岩入隊既蘋果妹,全部囡都各有其他特長同專業技能
粉紅同綠今集表現左hacking技術(粉紅同時係整備班要員),要姐負責指揮同協調,美雲都表現出能力唔簡單
可能除左歌唱訓練,班囡都有接受常規軍事訓練同培育特殊技能,甚至可能有做謀報訓練
咁派呢班人去做潛入,我覺得合理的
黑到係敵人都知有人來左,昆蟲無人機又係有大到唔發覺都好難,這己經係擺到明偵察,唔係潛入。
她們是去狂暴化的重要戰力,佢地事但一個出事,都唔係這麼容易找到替代人選。
連疾風哥都吐嘈做咩要派自己去湣入。
Tano 11:16 PM 05-16-16
作者: HM:
其實美雲而家開始有原始惡魔說
美雲如像女版巴沙拿由頭唱到尾就夠

反正出碟用
亍 ◣ 11:10 PM 05-22-16
mgsyfw 12:23 AM 05-23-16
死神上幾話先罵完人,咁快就壓力大到失控
呢一話完果幕之前蘋果妹仲扮嚴肅,切入就ED果下笑左
魔法之子 08:02 PM 05-23-16
蘋果妹新歌好評
尼路 08:04 PM 05-23-16
蘋果妹不愧係蘋果妹……好執著……蘋果……
casio 08:15 PM 05-23-16
呢輯個個都有故事,唔似往時只集中係男女主身上
另疾風身世似乎真係有D嘢,隊長原來唔係腦殘,係有(單思)病
Lamsze 10:00 PM 05-23-16
放閃光諗住走人,點知比人「瞬獄殺」
明明部機顯示比人打爆,但仲可以又防機炮又防到能量炮,準到甘
今次show到有符文既空中騎士團可以仲勁過新人類,感覺到敵人既精神、身體情況
疾風氣力130,機體移動+2、運動上升20,駕駛員附加特殊技能「風感應」(命中迴避技量+15)?(好似係呢系列第一次駕駛員有特殊能力?)
真!DC 10:10 PM 05-23-16
係咁提拉麵仲以為隊長要死
Tano 10:38 PM 05-23-16
404 :0)
民航機都有後備系統啦

疾風帶頸鏈根本強化配件

今集蘋果妹一起歌

空S
各能力+最少30

追加精神 てかげん
W教授 11:02 PM 05-23-16
作者: Tano:
404 :0)
民航機都有後備系統啦

疾風帶頸鏈根本強化配件

今集蘋果妹一起歌

空S
各能力+最少30

追加精神 てかげん
蘋果妹起歌
風少-->氣力170
移動+2
空S
命中,回避,技量+15
W教授 11:04 PM 05-23-16
作者: mgsyfw:
死神上幾話先罵完人,咁快就壓力大到失控
呢一話完果幕之前蘋果妹仲扮嚴肅,切入就ED果下笑左
似乎有沉重經歷
壓力大的人
容易狂暴化
高級嘍囉 11:22 PM 05-23-16
今集一次過用咗不屈、加速、回避、必中、手加減。
phil077 11:54 PM 05-23-16
作者: W教授:
似乎有沉重經歷
壓力大的人
容易狂暴化
反而覺得死神過著很標準的軍人生活
很常用那些軍備品,蘋果和礦泉水他肯定食和飲左唔少
qwe 11:54 PM 05-23-16
作者: 高級嘍囉:
今集一次過用咗不屈、加速、回避、必中、手加減。
仲有脫力/戦慄, 激勵/大激勵
小昭Teddy 12:39 AM 05-24-16
死神會唔會死???
Lamsze 12:46 AM 05-24-16
作者: qwe:
仲有脫力/戦慄, 激勵/大激勵
佢激勵左邊個?
Tano 08:52 AM 05-24-16
作者: Lamsze:
放閃光諗住走人,點知比人「瞬獄殺」
明明部機顯示比人打爆,但仲可以又防機炮又防到能量炮,準到甘
今次show到有符文既空中騎士團可以仲勁過新人類,感覺到敵人既精神、身體情況
疾風氣力130,機體移動+2、運動上升20,駕駛員附加特殊技能「風感應」(命中迴避技量+15)?(好似係呢系列第一次駕駛員有特殊能力?)
孫女放完閃光彈後即被圍毆反而笑咗

底力Lv.5或以上解釋到啦
高級嘍囉 09:14 AM 05-24-16
疾風如果鄰接蘋果妹,回合開始時手加減自動附加。
ゆり 01:47 PM 05-24-16
vf31有裝fold水晶?

共鳴到變左yf29咁跳舞
第一 ... 18 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 38  ... 最後

返回主題版面