Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後
攻略及心得交流區>[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市
信長 06:06 PM 03-28-17
Game Weekly 4月中出攻略本
https://www.facebook.com/GameWeekly/...type=3&theater

fortel 11:48 PM 03-28-17
作者: kain_plus:
哩層我就唔清楚
我後來都冇理咁多,做其他野中途見到紅月就走

Sent from my iPhone using Gaforum

終於解左個任,好感動

之前比網上D 攻略誤導左以為要血月先企上去

原來只要果日會出血月個野著左燈就可以,完全唔洗理時間

Sent from my iPhone using Gaforum
kain_plus 07:30 AM 03-29-17
作者: fortel:
終於解左個任,好感動

之前比網上D 攻略誤導左以為要血月先企上去

原來只要果日會出血月個野著左燈就可以,完全唔洗理時間

你指朝早都得?
fortel 08:09 AM 03-29-17
你指朝早都得?
我本身岩岩做完其他SHRINE,之後佢送我走果下佢AUTO SAVE左

之後我去爬山去緊另一個SHRINE就見到有紅灰 (都爬左勁耐下,應該由AM爬到去PM) 就第一時間LOAD SAVE返去上個SHRINE 個SAVE到,再傳去飛過山

去到果陣仲係PM 1定2點,個天完全無異常(見唔到血月、無紅灰),已經見到個台已經著左燈 做埋個SHRINE都仲未見血月,我之後再去埋雪山碌埋2個雪球SHRINE,見無波諗住訓一訓睇下D波會唔會RESET佢先彈血月個動畫出黎
kain_plus 04:14 PM 03-29-17
作者: fortel:
我本身岩岩做完其他SHRINE,之後佢送我走果下佢AUTO SAVE左

之後我去爬山去緊另一個SHRINE就見到有紅灰 (都爬左勁耐下,應該由AM爬到去PM) 就第一時間LOAD SAVE返去上個SHRINE 個SAVE到,再傳去飛過山

去到果陣仲係PM 1定2點,個天完全無異常(見唔到血月、無紅灰),已經見到個台已經著左燈 做埋個SHRINE都仲未見血月,我之後再去埋雪山碌埋2個雪球SHRINE,見無波諗住訓一訓睇下D波會唔會RESET佢先彈血月個動畫出黎

Ha…真係唔知原來日光日白都得
我自己係天黑見到就沖

想問兩個任務嘅hints

1.主線abandoned mines d炮台唔啱位可以點?
2. Gerudo highland東南方有個shrine係喺斜坡,似乎要碌雪球去開, 對嗎?

打左140個鐘,有105 shrines同200 seeds, 主線未打蜥蜴同耕農,記憶差兩個

awan 08:09 PM 03-29-17
玩到一百一十幾個祠都有地方原來未去過
揾到呢隻大妖精

有冇人記得有個喺山既立面,上下左右有電符號既隱藏祠(放波既座)位置大約係咩位置,之前見過唔記得mark低,搵咗兩晚都揾唔返
赤武神 08:13 PM 03-29-17
注意SPOILER內容 尤其圖片
kain_plus 08:30 PM 03-29-17
作者: awan:

揾到呢隻大妖精

有冇人記得有個喺山既立面,上下左右有電符號既隱藏祠(放波既座)位置大約係咩位置,之前見過唔記得mark低,搵咗兩晚都揾唔返

哩隻馬神呃錢嘅

信長 09:08 PM 03-29-17
揾到呢隻大妖精

https://youtu.be/8GwgDJkaIU8

哩隻馬神呃錢嘅
唯一用途
好似用黎復活馬

awan 09:34 PM 03-29-17
作者: 赤武神:
注意SPOILER內容 尤其圖片
去到就有,唔使解迷架喎⋯⋯
地址條片唔係我post架
赤武神 09:36 PM 03-29-17
去到就有,唔使解迷架喎⋯⋯
地址條片唔係我post架
呢個特別角色最好留番我地自己遇到 咁會驚喜d
youtube d圖又係,成鬼日睇到d唔想睇既野
kain_plus 09:39 PM 03-29-17
作者: 信長:
https://youtu.be/8GwgDJkaIU8

唯一用途
好似用黎復活馬

Err...
問題係d 馬好日都唔會死

fortel 12:06 AM 03-30-17
哩隻馬神呃錢嘅

又唔好咁講,上次我隻大馬死左都係因為佢先拎得返隻馬
陸奧 貴志 10:19 PM 03-30-17
....玩碌波玩左半個鐘

嬲嬲地反轉個台FING個波出去,咁又過到
信長 01:15 PM 03-31-17
Zelda: Fighting Lynel naked with only 3 hearts and a rock
https://youtu.be/1lQzF_5jVMk

人馬: ...........

Reaching The Vertical Limit in Breath of the Wild (FLYING A ROCK)
https://youtu.be/EEXDYSlNno0

UP~~~~
新月 01:48 PM 03-31-17
作者: 陸奧 貴志:
....玩碌波玩左半個鐘

嬲嬲地反轉個台FING個波出去,咁又過到
唔係一定要Fing 咩
Eking 02:17 PM 03-31-17
作者: 新月:
唔係一定要Fing 咩
正常方法玩會玩到發火~
DQGUNDAM 02:20 PM 03-31-17
碌波我都唔係用正常方式,我係跳去個台,打個波過黎,再推入洞
寫輪眼 05:36 PM 03-31-17
作者: DQGUNDAM:
碌波我都唔係用正常方式,我係跳去個台,打個波過黎,再推入洞
我都係咁樣仲要一TICK PASS,我覺得咁先係正常方法喎
信長 05:38 PM 03-31-17
完全唔知正常方法~~~
反轉完成

大細方塊運輸帶,大家都唔同玩法
個波打過對面個個一樣...
1)有人搬石擋LASER...
2)有人用鳥技飛起
3)有人用盾,邊擋邊橫跳入
4)我直接蹲下鴨仔跳入

新月 05:54 PM 03-31-17
大象拎地圖
大象拎地圖
有人用寶箱頂門
有人Lock門用力打
最多人用係Ice

ZERO NEKO 11:19 PM 04-01-17
想請問我拎曬成套爬山裝為何爬山仍扣氣 還有甚防熱料理推介 謝謝
新月 01:28 AM 04-02-17
作者: ZERO NEKO:
想請問我拎曬成套爬山裝為何爬山仍扣氣 還有甚防熱料理推介 謝謝
邊個話你知唔扣氣?
用藍色菇煮係防暑
但防燒就另一樣野
信長 11:49 AM 04-02-17
有關 Guardian
How To Pilot A Guardian In Zelda: Breath Of The Wild
控制 Guardian
https://youtu.be/kdtoTKed5Cc

XD 我真係信左,原本係愚人節...

信長 06:52 PM 04-02-17
開最後地圖....
無準備下去火山區,邊食野邊衝,入村去買衫
店長仲好驚訝表情 好驚訝我成身燒著左,仲叫我買D 買衫
標籤:Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後

返回主題版面