Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73  ... 最後
攻略及心得交流區>ヴァニラウェア作品攻略區
Jockey 10:50 PM 07-23-13
現在公開可能な情報!

以前之資料
http://gaforum.org/showpost.php?p=10...&postcount=361

よくわかるドラゴンズクラウン -12夜目-
-活用全class共通的緊急回避,增加存活率
-攻擊中,跳躍中,任何狀態中,L stick方向+R1
-完成tutorial後,到冒険者教習所攞牌先可以上網連
-網絡接續功能未開放前,PS3亦可offline multiplay

次回はなんと最終夜!第13夜は7月24日公開です、どうぞお楽しみに!
DMRevolution 11:08 PM 07-23-13
出完金字......同我轉番銅囉....害我開心一下= =////
YHW 12:01 AM 07-24-13
聽講VITA版FRAME RATE唔係好夠...?
鈴蘭 12:06 AM 07-24-13
大概要打到邊先可以開始online play?a
我指Ad-hoc.....
DMRevolution 12:41 AM 07-24-13
打完隻羊頭人之後....卡住左- -....
唔知點搵個團長= =
鈴蘭 12:47 AM 07-24-13
作者: DMRevolution:
打完隻羊頭人之後....卡住左- -....
唔知點搵個團長= =
去祈福
DMRevolution 12:52 AM 07-24-13
作者: 鈴蘭:
去祈福
唔該晒
........我

害我刷到把雷a杖....屈機中=口=...
assy 12:58 AM 07-24-13
npc 係咪限時內唔俾錢Continue 就永久死亡?
見佢地狂死,打完個洞出黎唔見左個
Jockey 01:00 AM 07-24-13
作者: assy:
npc 係咪限時內唔俾錢Continue 就永久死亡?
見佢地狂死,打完個洞出黎唔見左個
-Life Point為玩者隻數,角色公仔頭側顯示
-類比掣游標按隊員角色公仔頭,可使之復活
-LP用完可花錢復活,越多次復活越貴
-LP用完game over沒有任何懲罰

http://gaforum.org/showpost.php?p=10...&postcount=361
DMRevolution 01:08 AM 07-24-13
最拿命的setting 係.....下下打完都要再組npc= =....
煩到嘔-口-
赤兵尉SETH 01:19 AM 07-24-13
有冇人知要玩到邊先有得連線玩?a
定還是要到正日update先有...?
鈴蘭 01:32 AM 07-24-13
37 :名無しさん@お腹いっぱい。:2013/07/24(水) 02:28:16.55 ID:cUUi+okC0
>>24
ひと通り9種のダンジョン回るとBルートが解禁されて、その時にオンラインも解禁される

見到得9個迷宮呢點比較擔心
雖然B路線長唔少.......
assy 02:06 AM 07-24-13
作者: DMRevolution:
最拿命的setting 係.....下下打完都要再組npc= =....
煩到嘔-口-
都唔係既...
有d迷宮一執執幾堆骨都會換下人既

---
隻game其實唔易玩
初期d盃好易拎,後面仲好多隱藏盃
dust11 02:09 AM 07-24-13
即係要爆一次機先可以ONLINE?
minekaoru 02:13 AM 07-24-13
點樣可以騎野?有時又騎到,有時隻野死左冇得騎...
赤兵尉SETH 03:19 AM 07-24-13
即係ONLINE想玩其他角色都要爆一次先?
smallegg 04:03 AM 07-24-13
隻GAME話要15-20個小時爆機真係無吹水...
打完8個迷宮的A路線之後開放online,然後之後的目的地會變成隨機,唔得你選(可以去馬房付費選擇)
然後要你再打多次8個迷宮的B路線...

然後玩左一晚之後對個連線開始有初步認識
首先可以係門口度隨機join(感覺類似join人地房)
或者可以直接出門口等人join(呢個動作感覺就係開房)

然後途中會需要選A定B路線,大家可以選自己想打的
然後目的地不同的話就會分道揚鑣(離開左的角色會變NPC)
所以如果想keep住係呢隊人繼續玩的就大家選同一條路

最後就係你隻手係全部人都見得到你做緊咩,所以唔好亂咁摸(?)
選路同連戰果陣就靠隻手通靈...一粒字都唔需要但大家會知道大家想講咩其實真係幾神奇

總結來講隻GAME比我期望中的重要好...目前未尋找到缺點
minekaoru 04:07 AM 07-24-13
作者: smallegg:
隻GAME話要15-20個小時爆機真係無吹水...
打完8個迷宮的A路線之後開放online,然後之後的目的地會變成隨機,唔得你選(可以去馬房付費選擇)
然後要你再打多次8個迷宮的B路線...

然後玩左一晚之後對個連線開始有初步認識
首先可以係門口度隨機join(感覺類似join人地房)
或者可以直接出門口等人join(呢個動作感覺就係開房)

然後途中會需要選A定B路線,大家可以選自己想打的
然後目的地不同的話就會分道揚鑣(離開左的角色會變NPC)
所以如果想keep住係呢隊人繼續玩的就大家選同一條路

最後就係你隻手係全部人都見得到你做緊咩,所以唔好亂咁摸(?)
選路同連戰果陣就靠隻手通靈...一粒字都唔需要但大家會知道大家想講咩其實真係幾神奇

總結來講隻GAME比我期望中的重要好...目前未尋找到缺點
謝分享!唯一缺點係一買番來冇得即時同friend一齊玩....
開放左online之後係咪可以換番lv1角色?定係每個角色都要從頭玩一次...
唔知adhoc有人試左未?係咪都係馬場?
smallegg 04:14 AM 07-24-13
作者: minekaoru:
謝分享!唯一缺點係一買番來冇得即時同friend一齊玩....
開放左online之後係咪可以換番lv1角色?定係每個角色都要從頭玩一次...
唔知adhoc有人試左未?係咪都係馬場?
我玩左一晚都係玩緊同一隻角色(elf) 所以無試到...
不過應該係,因為呢個係故事的一部份來,角色間的故事係獨立的
所以應該會需要你每個角色個故事都進行到果個位先有得練線(姐係打完8關開放B路線後)

然後我打左一晚都未打得齊8關的B路線,未爆到機
因為都係online玩,跟大隊+連戰無得選關
solo或者打完一關出翻去去馬房選關應該就會快D爆到...其實我今晚都打左20-30場(25Lv)正常應該係爆左機的進度
代官 06:53 AM 07-24-13
打完全迷宮先開放online ,ad hoc
隻術士同異界生物難打到
打完係另一個地獄
randam選關之餘
B route怪廿幾lv
赤兵尉SETH 08:32 AM 07-24-13
我比較不滿係故事冇戲劇性
班主角冇自己故事,差唔多所有對白都由旁白講晒....
滅龍士 08:34 AM 07-24-13
作者: 代官:
打完全迷宮先開放online ,ad hoc
隻術士同異界生物難打到
打完係另一個地獄
randam選關之餘
B route怪廿幾lv
呢樣認真抵鬧,為難而難,暫時見到最User-Unfriendly o既缺陷
代官 08:46 AM 07-24-13
可控制的角色同路邊堆骨差不多
只不過味死禁解
希望唔洗砍掉重練
隻矮人唔應該點空中滑行
Sar8 08:59 AM 07-24-13
只不過味死禁解
希望唔洗砍掉重練
隻矮人唔應該點空中滑行
投技強化
一捉一跳
"索羅門,我回來了!!!!!"
wang2009hk 09:03 AM 07-24-13
只不過味死禁解
希望唔洗砍掉重練
隻矮人唔應該點空中滑行
點錯左一次應該未至於要砍掉重練
但要求完美進度又唔遠的話,開隻新的也是件好事..

說到故事進度也是一個麻煩事..
所有角色的進度都是分開算..
每次開新角又要重新打起..
其實統一用玩家的最新進度也不會是壞事嘛.
.反正裝再強,lv1去打後期的迷宮也只是吃力不討好..
還是要回頭練一下..

每次開新角又要重新打過故事真的有點煩..
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73  ... 最後

返回主題版面