Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29  ... 最後
日本動漫畫討論版>兒時卡通結局之迷?
Tano 11:16 PM 02-26-15
作者: 昏迷童子Sleepy:
好亂......

魔法騎士上去google搵結果好似同ロボット乜鬼關係都冇......
如果少女動漫又打戰艦又打三菱量產機都有得諗

作者: 魔璃:
魔法騎士個op1, 亞視播個河蟹版

系過左冇耐玩隻ss game之後先睇倒個原版
有少少印象
不過唔夠Brain Powerd般砍掉重練

淨係借阿嫲鄰居Game Gear玩過第一集
魔璃 11:18 PM 02-26-15
作者: Tano:

有少少印象
不過唔夠Brain Powerd般砍掉重練
都唔系既, 剪得ok好睇架
真!DC 11:19 PM 02-26-15
可惜打錯富野個名
Tano 11:22 PM 02-26-15
咁總有人會睇完OP會轉台或熄電視
魔璃 11:25 PM 02-26-15
諗返起睇animax既日子, 呢套野毒倒我
套片表面掛魔法變身, 不過好成人向, 我指講d野好深奧

fxi 11:28 PM 02-26-15
作者: 真!DC:
マスターモスキートン
TVB譯 傻版殭屍

感謝真!DC, 個開頭仲有印象, 好似搵世界中遺跡D金幣?

teealpha 11:29 PM 02-26-15
マスターモスキートン
TVB譯 傻版殭屍

而家一見到紅海背影就知係大張正己
一講起吸血鬼,就諗起套以前細個睇既吸血鬼卡通,不過係女主角一家吸血鬼,女主角能力係吸到邊樣動物就會變成佢,要打噴嚏先會還原,所以成日都俾人洒胡椒粉

因為佢播果時我好少睇電視(鬼識追動畫咩…),所以睇唔到尾(中間都好多睇唔到),好想知到底女主暗戀既前輩係咪就係佢未婚夫魔界王子

完全唔記得乜名
teealpha 11:33 PM 02-26-15
作者: fxi:
感謝真!DC, 個開頭仲有印象, 好似搵世界中遺跡D金幣?
唔係,佢只係純粹搵錢,因為係佢家族同吸血鬼契約條件,內容好似係吸血鬼會幫助佢地家族但佢地家族就要負責搵錢幫吸血鬼善後
真!DC 11:38 PM 02-26-15
作者: teealpha:
一講起吸血鬼,就諗起套以前細個睇既吸血鬼卡通,不過係女主角一家吸血鬼,女主角能力係吸到邊樣動物就會變成佢,要打噴嚏先會還原,所以成日都俾人洒胡椒粉

因為佢播果時我好少睇電視(鬼識追動畫咩…),所以睇唔到尾(中間都好多睇唔到),好想知到底女主暗戀既前輩係咪就係佢未婚夫魔界王子

完全唔記得乜名
應該係
ときめきトゥナイト
中文名唔記得

早幾日先睇過個op
Rance 11:45 PM 02-26-15

完全唔記得乜名
精靈俏女巫,女主角叫....蘭絲...

應該係
ときめきトゥナイト
中文名唔記得

早幾日先睇過個op
作者: Rance:

http://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E5%BF...BB%8A%E5%A4%9C

香港1987年播,我先得幾歲
windart 11:46 PM 02-26-15
應該係
ときめきトゥナイト
中文名唔記得

早幾日先睇過個op
當年TVB譯叫精靈俏女巫
Rance 11:47 PM 02-26-15

完全唔記得乜名

應該係
ときめきトゥナイト
中文名唔記得
ED先正,唔貼,廢事話我貼暴露片
真!DC 11:50 PM 02-26-15
完全唔記得中文名orz
我有兩個家姐關係細個睇唔少少女向動畫

ed 比較出名
Dangerous-boy 01:33 AM 02-27-15
作者: harakuma:

呢套動畫點可以唔講,

播過好幾次, 幾次都睇唔到結局

最後睇既係壞人果邊有一夜之間將好人呢邊D市民搬走晒
這套好睇!因為一般綠野仙蹤都係講到翡翠城便完,但這套還有之後的故事。
但係這套我又係睇唔到結局,當時家中還沒有錄影機
柴崎幸 09:30 AM 02-27-15
突然記得好細個時重有套「肥牛牛布斯」好好笑,隻龜殼可以成曰散。

PiroPiro 09:51 AM 02-27-15
作者: 大情大性武大帝:
我想問下,原裝片尾曲係點?
原裝片尾曲如果有...都應該係法文 or 英文吧...
而且好似搵唔到

但搵到太空編既英文 OP

https://www.youtube.com/watch?v=xpjMyYGqhJw
( ゚ω゚)? 10:01 AM 02-27-15
作者: Dangerous-boy:
這套好睇!因為一般綠野仙蹤都係講到翡翠城便完,但這套還有之後的故事。
但係這套我又係睇唔到結局,當時家中還沒有錄影機
youtube有日文版結局,youtube search
[FULL]オズの魔法使い 第52話 - The Wonderful Wizard of Oz Episode 52 | HQ
大情大性武大帝 10:23 AM 02-27-15
而家又係一套睇晒的,就是麻辣女孩…特別鍾意聽中文主題曲…
Leaf 10:39 AM 02-27-15
道明寺乜果套atv有冇買齊同埋係唔係剪到甩頭甩骨?
嘿哈兒 11:32 AM 02-27-15
我覺得哩套先有clamp風格....
clamp同人時代既華麗風,到魔法騎士仲見到....
之後既作品已經簡化晒,唔再華麗........
CCS雖然出色,但只係內容精彩,同佢無變身,但被迫換裝當年好衝擊
嘿哈兒 11:35 AM 02-27-15
作者: 魔璃:
諗返起睇animax既日子, 呢套野毒倒我
套片表面掛魔法變身, 不過好成人向, 我指講d野好深奧

哩套唔知點解我左返來,我好似頂唔晒咁多集....
真!DC 11:42 AM 02-27-15
魔法騎士第一部最後真相同最後東京鐵塔三人相擁痛哭果幕好正
第二部就悶悶地成日講佢地受左心靈創傷
聞說動畫版改編改很大?
由手機版發出
魔璃 11:47 AM 02-27-15
諗起animax
當年有冇人比佢開台時得幾套片翻loop咁播雷左
而且有開哂超根性睇哂成套機魂末世錄 a
滅龍士 11:53 AM 02-27-15
作者: 柴崎幸:
突然記得好細個時重有套「肥牛牛布斯」好好笑,隻龜殼可以成曰散。
保全叔配隻大咀雀
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29  ... 最後

返回主題版面