Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-20, 04:23 PM   #551
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: harakuma 查看文章
一問
中途JILL有個cutscene在變電所閘前比卡美拉殖入体內, 點解好似無咗下文?
...
食綠草嘔晒幼蟲出黎
唔係咩伏線

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 07:21 PM   #552
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
...
食綠草嘔晒幼蟲出黎
唔係咩伏線
Thanks , 我只睇Cutscene所以唔知, 睇walkthrough見到原來係咁

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 08:02 PM   #553
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Reishin 查看文章
望真D,JILL套經典服裝係褲嚟嘅

我會話係裙褲。
Or

裙入面著左條款式一樣既打底褲。

另外原版係初時只係tube top,後尾先加裝備,變上身有彈藥袋/槍袋。
而家一開始就有…
件Tube top亦都簡化左後面(但呢樣ok,反而正常返)

無左原版Jill姐開場獨白,但又多左點解一開始Jill姐點解逃走中。
呢樣唔知係原版時間唔夠無造到,定新設定。
但RE7破牆而入,呢種Capcom技術,覺得有點濫用…用得太多

之前宣傳有用過既真人影片,估唔到會用落OP

舊 04-04-20, 08:37 PM   #554
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
追跡者其實係點開始追jill.....一直都沒有講...同點解jill一開頭突然要吃藥?

Umbrella對人類生物武器一直有問題。

舊 04-04-20, 08:54 PM   #555
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: izumo 查看文章
2代我覺得OK GE (PC版)
3代本身都有先天缺憾 REMAKE 完全唔去執就好有問題
由手機版發出
2代重製最令人不滿就係「將Leon同Claire既互動內容削減到幾乎虛設…」
因此亦令表裡關的特色變得可有可無,變成好似平行世界咁…結果就係耐玩度比原版更有所不及。

2代重製,我係俾合格分…但缺點真係好多!
只可以話二代重製係做好左個基礎,但遊戲內容不足。

3代我諗玩過原版既fans都會認同本身原版係有先天缺憾,
但叫得係重製版,官方完全無解決同彌補原版既問題之餘,仲將原版既內容再削減…
呢次3代重製真係唔合格!

此篇文章於 04-04-20 09:17 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 09:16 PM   #556
權愛真

引用:
作者: wyk_879 查看文章
預左佢流程唔會加長架喇, 邊有咁神心同咁好死搞咁多野比你地. 但二代CUT左好多敵人囉, 大蜘蛛, 烏鴉, 食人花, 大飛蛾
三代未玩但睇片又CUT左時鐘塔同污水廠.......加左下水道同實驗室......感覺佢似將二代的資源融入去三代, 重用返D資源咁
我諗我地都係Bio fans,隻game出之前都預左佢地"又"削減原版既內容…
遊戲流程亦無誠意去加長…
但自己身為Bio fans (除7代外傳之外),最後都係硬食照玩……
玩完之後,更加深深感受到官方係趕工、無誠意去整……真係好失望!

完全唔加強遊戲流程都算,最不能令人接受既係,點解呢兩次重製版都要削減原版既內容呢?
以今時今日黎講,呢個質量真係唔合格!

呢兩次…2代、3代重製版真係完全講唔上係大作,甚至只計遊戲質量是及不上原版…
一樣有人氣和銷量亦都只係因為官方消費緊Bio個品牌同Fans既情懷!

恕我做唔到愛得盲目,咁既情況都仲有人可以幫官方講…咩削減既原版內容合理?
咁既遊戲流程夠長?

愛之心,恨之切。下一次既重製版(如果有4、5、6代重製)應該都係PS5時代,
希望到時官方真係可以做到「既保留原版既質量既同時,更可以有誠意去加強遊戲既內容同流程!」

此篇文章於 04-04-20 09:18 PM 被 權愛真 編輯。
舊 04-04-20, 09:24 PM   #557
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 權愛真 查看文章
我諗我地都係Bio fans,隻game出之前都預左佢地"又"削減原版既內容…
但自己身為Bio fans (除7代外傳之外),最後都係硬食照玩……
玩完之後,更加深深感受到官方係趕工、無誠意去整……真係好失望!

完全唔加強遊戲流程都算,最不能令人接受既係,點解呢兩次重製版都要削減原版既內容呢?

呢兩次…2代、3代重製版真係完全講唔上係大作,甚至只計遊戲質量是及不上原版…
一樣有人氣和銷量亦都只係因為官方消費緊Bio個品牌同Fans既情懷!

恕我做唔到愛得盲目,咁既情況都仲有人可以幫官方講…咩削減既原版內容合理?
咁既遊戲流程夠長?

愛之心,恨之切。下一次既重製版(如果有4、5、6代重製)應該都係PS5時代,
希望到時官方真係可以做到「既保留原版既質量既同時,更可以有誠意去加強遊戲既內容同流程!」
補2句﹕

remake唔會係大作...就算FF7 / 聖劍3都不會係大作。下一次既重製版應該都不會係4-6,始終原版已經在PS2以上開發,再攪機會很低。

下一隻不如RE8....用新chris作開始。

舊 04-04-20, 09:37 PM   #558
aquarius
Game Master

引用:

咁既遊戲流程夠長?

下一隻re 應該會是 code: veronica吧
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 09:49 PM   #559
ComeLOLoh

另一點唔多Like既係…Jill 姐講噪口。
似係根左電影版設定…連個造型都係。
可能班Staff靠睇電影補完,兩個幾鐘搞惦…

舊 04-04-20, 09:49 PM   #560
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
好彩早買,剛才去旺角看有炒到468

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 09:57 PM   #561
ComeLOLoh

我剛才落街見410

有無人好似我咁?部PS4一開呢隻Game,個PS4 fan勁嘈!

舊 04-04-20, 10:09 PM   #562
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
個人真係覺得冇咩好鬧
地圖小左我都預左
只係敵人變小左有D不滿
不過成個流程改晒又真係冇估到
成日都話人趕工
一隻game整10年先出先唔叫趕工?
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 10:28 PM   #563
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
好彩早買,剛才去旺角看有炒到468
觀記黑店428, 領域408......貨仍有不小

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我剛才落街見410

有無人好似我咁?部PS4一開呢隻Game,個PS4 fan勁嘈!
我PS4運作時正常沒有問題。

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
個人真係覺得冇咩好鬧
地圖小左我都預左
只係敵人變小左有D不滿
成日都話人趕工
當年隻青蛙出得2-3個畫面,甚至沒有....反而今集hunter強很多,受傷時真實感一流。

隻game當RE2完成之後製作.....都用了2年,RE engine不是太流...實力幾好..

舊 04-04-20, 10:46 PM   #564
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: 魔法之子 查看文章
個人真係覺得冇咩好鬧
地圖小左我都預左
只係敵人變小左有D不滿
成日都話人趕工
問題係好多當個RESISTANCE唔存在

舊 04-04-20, 11:14 PM   #565
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
Re2 一致公認佳作都可以拎出來踩
得啖笑

口味野人人唔同講來嘥氣
反正我玩 Resistance 玩得好開心

舊 04-04-20, 11:40 PM   #566
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
隻resistance係咪未可以玩住?

唔見有得下載或開隻game?
由手機版發出
雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-20, 11:45 PM   #567
權愛真

引用:
作者: aquarius 查看文章
官方講黎緊(意思就係較近期)仲會有一款重製版…但未透露係邊一集。
唔知會唔會就係呢個。

4、5、6代重製版就好肯定係下個世代既事。

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
另一點唔多Like既係…Jill 姐講噪口。
似係根左電影版設定…連個造型都係。
可能班Staff靠睇電影補完,兩個幾鐘搞惦…
慶幸呢度仲有幾位有理性、會客觀分析既版友。
Jill呢個論點,我都睇到一樣係有玩家反映過。

呢兩集重製版都有好多不足既地方,呢個係公認既事實!
我地上面講緊既缺點,亦係公認好多玩家反映!

所以盲目、唔岩聽既人,真係唔好自討沒趣,唔會互回,最好黑名單就得。
舊 04-04-20, 11:53 PM   #568
真!DC
Banned User
奉行我道

Re2我會話係美中不足
認同cut晒兩主角互動同cut怪係改惡

Re3玩到醫院醒番未爆
覺得已經同原版完全兩隻game了
感覺幾好有新鮮感

至於話短玩過原版就預左
Bio頭幾集都短似電影架構係後來先越來越長

至於隻RESISTANCE因為對合作pvp冇興趣冇開過

由手機版發出

此篇文章於 04-04-20 11:59 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 01:05 AM   #569
Sgodkyo
the one

都係笑
反正消費者有權對自己嘅消費比意見
鍾意用欣賞嘅觀點定用批判嘅觀點都冇錯嘅
想講咪講囉有咩所謂
不過鍾意加標籤無論理性定盲目吖都自己決定啦
正如我唔會話唔鍾意隻 Game 嘅人唔識欣賞人地努力

舊 04-05-20, 01:28 AM   #570
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
https://psnprofiles.com/trophies/106...l-3?lang=zh-tw

RESIDENT EVIL 3 TROPHIES 中文版

https://psnprofiles.com/trophies/106...nce?lang=zh-tw

RESIDENT EVIL RESISTANCE TROPHIES 中文版

原來今集真的分開獎盃表 。
https://game.watch.impress.co.jp/doc...w/1243763.html

有翻譯,有圖/PV睇 , Review

バイオハザード RE:3恐怖の演出とゲーム性の進化はリメイクの域を超える! まるで別物に生まれ変わった新生「バイオ3」

ジャンル:サバイバルホラー
発売元:カプコン
開発元:カプコン
プラットフォーム:PS4/Xbox One/Windows PC
価格:7,800円
発売日:2020年4月3日

PS系總共 6238隻GAME,PSN LV605
PSN HK暫時排名 318,365 全球最佳排名10771,12288
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 01:46 AM   #571
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

新舊比較

此篇文章於 04-05-20 03:47 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 04-05-20, 02:39 AM   #572
ZET514
Junior Member

註冊日期: Aug 2018
PSN  IDHeat_Zet
引用:
官方講黎緊(意思就係較近期)仲會有一款重製版…但未透露係邊一集。
唔知會唔會就係呢個。

4、5、6代重製版就好肯定係下個世代既事。

慶幸呢度仲有幾位有理性、會客觀分析既版友。
Jill呢個論點,我都睇到一樣係有玩家反映過。

呢兩集重製版都有好多不足既地方,呢個係公認既事實!
我地上面講緊既缺點,亦係公認好多玩家反映!

所以盲目、唔岩聽既人,真係唔好自討沒趣,唔會互回,最好黑名單就得。
認同你就有理性,唔O岩聽就自討沒趣

咁_淋病賤鵝O既你
ZET514 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 07:05 AM   #573
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
大家唔駛太認真,果位師兄係FF7個post都已經好偏激
仲要求改結局黎符合自己喜好

佢批評re2&3既位唔係冇道理
只係如果剩係捉住缺點黎無限放大以偏概全,我諗咩game都唔會好玩
如果要加番鐘樓&將污水處理廠由實驗室拆番出黎
塞多2個鐘gameplay,可能開發多一年半載至有得玩

睇得出製作組想刪減一d累贅既流程同系統等個game flow流暢d
可惜未必人人接受到,始終bio其中一個特色就係地點A>B>C>B>C>A來回跑3次
用你40%既時間黎搬道具

就快白金,個人黎講就收貨,可以開始玩Resistance
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 07:05 AM   #574
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: aquarius 查看文章
呢個可能性低D,
因為CV唔係正傳,
之前有傳BH3.5會出番,
然後最近又傳呢緊下集BH新作係8,
有冇機會BH3.5廢案=BH8

PS:有冇人兄想佢出BH Rev3先??

PS2:BH3re終於打到鐘樓Boss戰,追生新型態好似G4,型爆!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-20, 08:14 AM   #575
爽神

引用:
作者: mrk 查看文章
呢個可能性低D,
因為CV唔係正傳,
之前有傳BH3.5會出番,
然後最近又傳呢緊下集BH新作係8,
有冇機會BH3.5廢案=BH8

PS:有冇人兄想佢出BH Rev3先??

PS2:BH3re終於打到鐘樓Boss戰,追生新型態好似G4,型爆!
cv定位係正傳嚟啦,只係個名唔係正傳

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[多機種] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區 darkvolver 攻略及心得交流區 1431 08-30-19 06:31 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 05:52 AM

手機版 | APP版