Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-30-12, 06:10 PM   #501
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: gafstar 查看文章
x2 x2

重口味乎

你有冇玩TCG ???

我寧願甘 好過隔開左幾日 5上5落 甘

全部 以下 cost :? / 士氣 : ?

魏 : 荀彧 - 王道的看破 (金田一+神算XX之極)
蜀 : 關羽 - 車輪大號令+操術+忠義
吳 : 孫堅 - 江東大進軍+天衣+屍X (後圓固定)
群 : 張角 : 黃天當立 - 隨機派米復活兩隻死左的腳 + 武 +速 + 質實
漢 : 沮授 : 戰亂之極意 - ????
TCG呂凱係男定女

號令+操術
要三隻手先玩到

舊 10-30-12, 06:15 PM   #502
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: gafstar 查看文章

全部 以下 cost :? / 士氣 : ?

魏 : 荀彧 - 王道的看破 (金田一+神算XX之極)
蜀 : 關羽 - 車輪大號令+操術+忠義
吳 : 孫堅 - 江東大進軍+天衣+屍X (後圓固定)
群 : 張角 : 黃天當立 - 隨機派米復活兩隻死左的腳 + 武 +速 + 質實
漢 : 沮授 : 戰亂之極意 - ????
我要囡囡

整個實用d o既女性號令計吧
例如
ex孫尚香 桃園之幻 6
全體+10武,到時限全家死,死一個都係全家死
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 06:19 PM   #503
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: kev00269270 查看文章
我要囡囡

例如
個計好鬼絕望

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 06:23 PM   #504
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
ex賈詡

公子獻頭

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 06:26 PM   #505
番薯勤

引用:
作者: kev00269270 查看文章
我要囡囡

例如
緊係要加速版桃園啦
+7武1.5速

舊 10-30-12, 06:27 PM   #506
風音
The One

孫氏大號令

⊃天⊂
舊 10-30-12, 06:29 PM   #507
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
TCG呂凱係男定女
男生
正太
偽娘
扶他

舊 10-30-12, 06:40 PM   #508
番薯勤

引用:
作者: DavidH 查看文章
男生
正太
偽娘
扶他
偽娘
鄧之有新朋友

舊 10-30-12, 06:53 PM   #509
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
見你地係咁講張tcg呂凱, 上google查黎睇, 真係...
多手再查, tcg居然出馬雲騄

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財

此篇文章於 10-30-12 06:56 PM 被 b_boy 編輯。
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 07:21 PM   #510
番薯勤

引用:
作者: b_boy 查看文章
見你地係咁講張tcg呂凱, 上google查黎睇, 真係...
多手再查, tcg居然出馬雲騄
馬姬呢啲SEGA自創都有
出雲馬騄都唔出奇

舊 10-30-12, 07:46 PM   #511
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002

打足一年,對大流星超有愛
最後睇番考試打埋堆野

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 09:55 PM   #512
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
男生
正太
偽娘
扶他
我地等待 蕃薯大大 親身體驗口"術"報告 出左, 先知 lor /

引用:
偽娘
鄧之有新朋友
5止 , 再 加上TCG 沮授 , 有 free play tim (夠開一抬)

引用:
作者: 風音 查看文章
孫氏大號令
我想過 x2

引用:
TCG呂凱係男定女

號令+操術
要三隻手先玩到
個spec 做番正常 / 改為 強進

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 10:17 PM   #513
番薯勤

孫氏大號好似砌唔到5色

舊 10-30-12, 10:20 PM   #514
DavidH
ケロ⑨

2代出左女劉備
3代不如出埋傲嬌女曹操啦

舊 10-30-12, 10:21 PM   #515
風音
The One

出le
全set都係戀姬sosad

⊃天⊂
舊 10-30-12, 10:22 PM   #516
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: 風音 查看文章
出le
全set都係戀姬sosad
隻game即時番生

舊 10-30-12, 10:25 PM   #517
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
想要一騎多D

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 10:27 PM   #518
風音
The One

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
想要一騎多D
出左慈俾你又點話丫~

⊃天⊂
舊 10-31-12, 01:42 AM   #519
kameojisan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
之後最好又有新一輪新EX咭
如果真係出大家想要邊個武將
引用:
EX卡想要TCG畫風既呂凱
呂凱!? 張圖係唔錯的, 但係計略會改成咩呢? 戰線復歸畀白眉搶左了...
我想要張ex孫皎, 依家個計極雞肋, 同突擊冇咩分別, 開個號令好過開剛弓, 又有不少剛弓同士, 個個都好用過佢...
起碼付送麻矢效果啦, 或者長時間低damage剛弓都唔錯

引用:

最後睇番考試打埋堆野
睇足3年多, 一有更新都睇, 佢真係好專一, 除此之外, 仲係計略檢証逹人...= =

舊 10-31-12, 01:45 AM   #520
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:

最後睇番考試打埋堆野
拳崇張石兵應打超過三年~
最初見係司空打到E+上聖帝~
好難得D咁有愛既玩家~

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-12, 11:02 AM   #521
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: kameojisan 查看文章
呂凱!? 張圖係唔錯的, 但係計略會改成咩呢? 戰線復歸畀白眉搶左了...
我想要張ex孫皎, 依家個計極雞肋, 同突擊冇咩分別, 開個號令好過開剛弓, 又有不少剛弓同士, 個個都好用過佢...
起碼付送麻矢效果啦, 或者長時間低damage剛弓都唔錯
唔該比張EX馬謖我
我要可以爆幾多次都得既真‧泣斬馬謖

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-12, 11:20 AM   #522
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: ikari28 查看文章
唔該比張EX馬謖我
我要可以爆幾多次都得既真‧泣斬馬謖
鬼畜

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-12, 12:24 PM   #523
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: LR猫 查看文章
鬼畜
泣斬白眉loop
打一場應該可以玩半個鐘

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-12, 12:43 PM   #524
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
泣斬白眉loop
打一場應該可以玩半個鐘
  所以賺士氣量唔可以多於4士氣

反而出一張 1 cost 的真.泣斬,2 士氣發動,效果係加 12 士氣,但張咭一但斬咗就唔會再復活(無論用計略或奧義)。可行性會比較大。

舊 10-31-12, 12:45 PM   #525
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
咁之後就會有真.完殺戰法同真.戰線復活
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 05:00 PM

手機版 | APP版