Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-26-07, 03:24 AM   #476
~真夜~
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
陸同鐵馬好型~~~

西部

Chain Chronicle:165,033,457 神羅

SD Gundam G Frontier:15925545 OverMan
~真夜~ 目前離線  
舊 08-26-07, 03:27 AM   #477
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
好像在說力量就是一切...幾有鬥志都無用....
魚伕 目前離線  
舊 08-26-07, 03:36 AM   #478
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 魚伕 查看文章
好像在說力量就是一切...幾有鬥志都無用....
主角隊的鬥志就一定有用
kin~kin 目前離線  
舊 08-26-07, 05:41 AM   #479
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
主角隊,又要特訓

舊 08-26-07, 12:26 PM   #480
CyrUs尚俊
羽毛球之夢

註冊日期: Feb 2005
太有型喇...
第1次鐵馬表露佢既感情為朋友報仇... 陸又有不屈既鬥志...
可惜.. 都係輸~

希望泥門可以好好咁幫西部贏番白秋!!

但最希望都係栗田下一場唔好再咁軟弱性格喇~ 再一次好似對西部咁on fire對付俄王喇!!

CyrUs尚俊 目前離線  
舊 08-26-07, 12:29 PM   #481
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
25期單行本幾時出呀.............>_<

舊 08-26-07, 11:40 PM   #482
fbfb
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: dondon 查看文章
25期單行本幾時出呀.............>_<
睇之前既連載寫話9月4號會出25期呀
fbfb 目前離線  
舊 08-27-07, 02:23 AM   #483
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
一口氣睇晒24期

暫時感覺上王城一戰冇神龍寺一戰咁緊張……

個人抱怨:努力的凡人真係贏到天才咩……少年JUMP成日灌輸埋呢D脫離現實的錯誤觀念
BRA武藏 目前離線  
舊 08-27-07, 02:54 AM   #484
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
白秋好屈....西部死光咁濟....
栗田可以比俄王??

舊 08-27-07, 03:06 AM   #485
LPSLPSLPS

註冊日期: May 2006
引用:
作者: CyrUs尚俊 查看文章
但最希望都係栗田下一場唔好再咁軟弱性格喇~ 再一次好似對西部咁on fire對付俄王喇!!
可能栗田為了保護妖一,所以大爆發~

白秋對泥門 可能走感情路線...=.=

唯君瞭我心。
LPSLPSLPS 目前離線  
舊 08-27-07, 03:50 AM   #486
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 企鵝大王 查看文章
白秋好屈....西部死光咁濟....
栗田可以比俄王??
姪魔話栗田頂得住峨王,應該真係得,姪魔無理由睇住自己隊友去送死

對白秋呢戰,我覺得姪魔好大機會比峨王撞到重傷

舊 08-27-07, 09:56 AM   #487
Eking

註冊日期: Feb 2006
因為栗田全身都係肥羔, 所以峨王d攻擊冇效化

舊 08-27-07, 10:24 AM   #488
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Ricky-S 查看文章
又講到個怪物殺人咁,
下場應該到栗田發威
比我講中

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線  
舊 08-27-07, 10:32 AM   #489
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: dondon 查看文章
首先, 我無上網睇, 只從大家既post估到俄王既能耐, 我又唔覺得太過份

係我心目中, 含仔係一個萬能形, 咩都識, 技術高的球員, 身形係平均, 可以擔當多個位置
進就係肌肉發展好好的球員, 唔係技術全面, 只係防守同後期成為跑陣既能手, 防守能力既意思係指對付running game既能力

至於俄王, 係打lineman, 係進攻同防守上角色同前兩者係唔同, 功用唔同, 就好難比較啦, 不過可以肯定, 速度必定唔及前兩者, lineman攻時係人牆, 護住QB, 又或者係對方d-lineman打開缺口, 等後上既lead blocker或者跑衛上黎

防守上, lineman係處於最前, 目的在於拆掉對方的人牆, 有以下作用:
A. 自己衝上去sack個QB
B. 自己衝上去tackle個跑衛, 破壞對方的running game, 做成tackle for loss
C. 於閃電突擊時, 讓後上的linebacker及safety上黎進行A及B的目的

*俄王捉到傑特係正常*

首先, 攪清楚個term"閃電突擊", 是由全部lineman, linebacker及safety等球員擁上去sack個QB, 係普通防守上, sack對方QB已經係lineman係普通防守上既基本責任, 其實每一次passing game防守lineman既目的係以sack到對方QB為止, 而只係"閃電突擊"執行時, 就係全數lineman擁上去, 平時防守可能就係一或者兩個lineman擁上去, 餘下一至兩個lineman就睇下有咩甩漏

攻方開始進攻便向QB進行sack, 即Center從地上拿起波向後拋的一剎那, 以西部用既shotgun foramtion, 傑特既位置一般位於人牆後的5碼左右, 還記得泥門vs西部嗎? 一開始蛭魔就親自用"閃電突擊", 緊緊傑特避開, 蛭魔於防守的位置是safety, 企在最後, 衡上黎, 仲要兜外圍撲向傑特都有時間, 咁企最前, 可以第一時間feel到對方開波既俄王, 會有充分理由sack到傑特

lineman係eye shield既著墨點唔係太多, 比較多係對海神時既水叮, 但係lineman都有分力量形同技巧型, 即力大如牛既俄王同奀挑鬼命火柴人既水叮, 你可能話以前都有好多: 栗田vs番長, 栗田vs大田原, 十文字對王城鎖鏈人, 個d都係一d力vs力, 鬥心vs鬥心, 海神就係作者教大家lineman技巧swim, rip果d既場合, 而俄王我諗係作者講戰術既時候

*受傷係正常*

上一兩個post都有講, 斷骨, 內傷係美式足球係正常, 唔係一隊波, 同一位置洗咩有成4-5個替補
其實現實NFL嚴重受傷一樣好多,不過因為啲球員真係好大隻,而且進攻防守同SPECIAL TEAM都係三批人,所以而家都唔係太多人會嚴重受傷....一隊波最重要就係QB,所以無論進攻同防守都係圍繞住QB...

但係現實嚟講能夠做到sack最多既通常係Defensive End,即係linemen最邊果個,呢個位一定唔係最重型,但係會係速度都力量都有....

舊 08-27-07, 01:20 PM   #490
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
個人抱怨:努力的凡人真係贏到天才咩……少年JUMP成日灌輸埋呢D脫離現實的錯誤觀念
其實漫畫中的主角凡人都是天才, 是於努力方面的天才 XD
Jamie 目前離線  
舊 08-27-07, 11:19 PM   #491
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
太短了
有點失望

everything that matters to me matters in this world
秘銀 目前離線  
舊 08-28-07, 12:09 AM   #492
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: Jamie 查看文章
其實漫畫中的主角凡人都是天才, 是於努力方面的天才 XD
阿李有做主角的潛質 ??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線  
舊 08-28-07, 02:51 PM   #493
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

果然lee套野係唔會講主角隊以外的比賽....
舊 08-28-07, 03:00 PM   #494
VICT
Ultimate Gamer
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
作者: kin~kin 查看文章
果然lee套野係唔會講主角隊以外的比賽....
咪幾好
一陣唔係主角隊都打一期單行 d 人又會話拖咖啦

舊 08-28-07, 03:53 PM   #495
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
其實, 兩期一場波差唔多, 第一期講泥門大危機, 尾尾就埋條伏筆, 下一期就講大反撲...............

次次都係咁, 幾好呀

舊 08-28-07, 06:49 PM   #496
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
我覺得就算係泥門都會傷一兩個球員, 分分鐘無得打聖誕碗添...

舊 08-28-07, 07:18 PM   #497
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: VICT 查看文章
咪幾好
哈哈,不過講真如果寫得多泥門的未來對手,咁佢地對泥門時就少左驚喜 ...

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 08-29-07, 02:27 PM   #498
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: VICT 查看文章
咪幾好
lee套野真係好反 jump系傳統, 一d都唔拖

另外果d作品多數都拖到你暈
舊 09-01-07, 11:00 PM   #499
~真夜~

註冊日期: May 2005
新一話好似有講蛭魔細個

Chain Chronicle:165,033,457 神羅

SD Gundam G Frontier:15925545 OverMan
~真夜~ 目前離線  
舊 09-02-07, 12:28 AM   #500
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: ~真夜~ 查看文章
新一話好似有講蛭魔細個
有佢細個個樣,下一集應該係佢成魔之路 ... (原來佢的鎗法師承美軍,唔怪得咁勁 ...)

關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 01:08 PM

手機版 | APP版